CalamiteitenFonds

Zekerheid van Het Calamiteitenfonds

Rampen komen steeds vaker voor!

Stel je bent op vakantie en er breekt een orkaan of bosbrand uit in het land waar je op vakantie bent. En dit is niet denkbeeldig, want dit lijkt steeds vaker voor te komen. Denk ook bijvoorbeeld aan de aarbeving in Nepal in 2015. Als hierdoor je de reis geannuleerd of aangepast moet worden, zal dit zeer waarschijnlijk extra kosten met zich mee brengen. En die zijn in principe geheel voor uw eigen rekening(!).

Met een gerust hart op vakantie

Marvell Travel is aangesloten bij het Calamiteitenfonds. Is er sprake van een “Calamiteit”? Dan heeft u recht op teruggave van een deel van de betaalde reissom (ook wel de “niet genoten reisdagen”) en/of vergoeding van noodzakelijke meerkosten (bv om thuis te komen). Het Calamiteitenfonds biedt namelijk dekking bij natuurrampen of onlusten op je vakantiebestemming, zoals een burgeroorlog of rellen. Het Calamiteitenfonds bepaalt telkens of er sprake is van een zogenaamde “uitkeringsvatbare situatie”.

En dat voor slechts € 2,50 !

Maar let op: alleen wanneer u boekt bij een reisorganisatie die is aangesloten bij het Calamiteitenfonds kunt u aanspraak maken op de genoemde regelingen! Voor slechts € 2,50 per boeking bent u tot een gezelschap van 9 personen verzekerd. Wij hebben Calamiteitenfonds als verplichting bij de boeking opgenomen.

Let op: losse vliegtickets vallen niet onder de garantieregeling.

Meer weten? Ga naar de website van het Calamiteitenfonds >>>

 

Een “dreigende” calamiteit?

Als er een natuurramp of onlusten dreigen in het land, kan het Calamiteitenfonds besluiten een zogenaamde “dekkingsbeperking” in te stellen voor die vakantiebestemming. Besluit je ondanks de dekkingsbeperking toch af te reizen naar de vakantiebestemming en moet je als gevolg van de ramp of onlusten alsnog je vakantie annuleren? Dan kun je geen beroep meer doen op het Calamiteitenfonds.

Tip! Het is dus verstandig om als je een reis hebt geboekt naar een land waar regelmatig natuurrampen voorkomen of het politiek onrustig is, voor vertrek te controleren of er een dekkingsbeperking geldt. 

Schade claimen via Calamiteitenfonds

Het is niet mogelijk om zelf een claim in te dienen bij het Calamiteitenfonds. Heb je je door een natuurramp of politieke onlusten in het land van bestemming je vakantie moeten afbreken of aanpassen? Dan kun je een claim indienen bij je reisorganisator. Dit dien je binnen een maand na terugkomst in Nederland te doen. Je reisorganisator zal dan de schade afhandelen met het Calamiteitenfonds.

Zelfstandig reizen en calamiteiten

Als je zelfstandig een reis hebt geboekt, dan kun je bij calamiteiten geen beroep doen op het Calamiteitenfonds. Heb je een goede reisverzekering, dan vergoedt deze bij een natuurramp vaak wel eventuele schade aan je bagage en buitengewone kosten die je moet maken als gevolg van het natuurgeweld. Bijvoorbeeld als je langer moet blijven of eerder naar huis moet terugkeren.

Schade als gevolg van conflictsituaties, door verzekeraars ook wel molest genoemd, is echter uitgesloten van dekking bij de reisverzekering. Schade als gevolg van een oorlog, rellen of terrorisme wordt dus niet vergoed.

Kantoor- & Bezoekadres (op afspraak):
Kleine Gartmanplantsoen 10
(op het Leidseplein, in gebouw van 'de BALIE')
1017RR Amsterdam
Nederland
Webdesign by: Deep Graphic Design

Australië en Oceanië