Lake Manyara National Park, Noord-Tanzania


Het Manyara National Park is een van de meest veelzijdige van de nationale parken in Tanzania. Een beperkte oppervlakte (325 km2) met een combinatie van Rift Valley Lake, dichte bossen en steile berghellingen. Manyara werd speciaal gesticht voor de bescherming van de grote olifantenkuddes die deze streek zo beroemd maken. Stropers hebben in de periode van 1970 tot 1980 de kudden sterk gedecimeerd. Gelukkig begint de populatie zich nu weer te herstellen tot de oorspronkelijk aantallen. Manyara is een vogelparadijs met meer dan 380 soorten, vooral watervogels en trekvogels. De jagende leeuwen hebben, als ze op de graslanden jagen, de gewoonte in de bomen te klimmen.

 

 

Reizen naar Lake Manyara National Park:

 

 


lake Manyara lake Manyara, Flamingo's lake Manyara, Flamingo's


Testimonials

 • zoals gewoonlijk heel goed geregeld

  hoi Markus

  We zijn terug van een mooie reis, die verder zonder problemen is verlopen.
  Ik moet zeggen dat we een uitstekende gids/chauffeur hadden, Julius, een hele leuke vent met humor en heel veel kennis van de dieren en vogelwereld. Ontzettend veel lol met hem gehad.
  Hij was uitermate blij met ons en wij met hem en gaf aan dat hij ons volgend jaar weer wil begeleiden.
  We hebben hele mooie dingen meegemaakt/gezien, dus we zijn al met al heel tevreden en de organisatie was zoals gewoonlijk heel goed geregeld (dank daarvoor)
  3500 foto’s gemaakt dus komende tijd onder de pannen voor een fotoboek:-)

  groetjes mede namens Annelies

 • Geweldige Safari!

  Hi Markus,
  Alles prima geregeld. We hebben een goede gids cq chauffeur. Mooie dagen beleefd en morgen naar Tarangire national Park. Al 400 foto's gemaakt:-) Geweldig!!! Groetjes, familie De Haan (juli 2022)


Terug

Kantoor- & Bezoekadres (op afspraak):
Kleine Gartmanplantsoen 10
(op het Leidseplein, in gebouw van 'de BALIE')
1017RR Amsterdam
Nederland
Webdesign by: Deep Graphic Design

Australië en Oceanië