16-daagse ontspannende en avontuurlijke reis naar Lombok en Bali


 

Dag 1: Naar Lombok

Vandaag is het zo ver, uw reis naar Lombok en Bali gaat beginnen. In de ochtend vertrekt u vanaf Amsterdam naar Singapore waar u op 26 augustus vroeg in de ochtend aankomt. 

 

Dag 2: Aankomst in Mataram

Vroeg in de ochtend komt u aan in Singapore. Hier heeft u de tijd om de stad te verkennen. Aan het einde van de middag vliegt u door naar Mataram, de hoofdstad van Lombok. Op het vliegveld wordt u ontvangen met bloemen en opgewacht door uw chauffeur. Hij brengt u naar Sekotong, in het zuidwesten van het eiland. U overnacht in een mooie bungalow van het Bola Bola Paradis. 

 

Dag 3: Snorkelen en eiland hoppen

Vandaag gaat u een snorkeltocht maken langs de gilis voor de kust van Sekotong. Na het ontbijt wordt u met een boot opgehaald. De hele dag staat de schipper tot uw beschikking. U kunt gaan snorkelen op de mooiste plekjes, vissen en ontspannen op het strand van een gili naar keuze. In de middag wordt een BBQ-lunch geserveerd bij een restaurant op Gili Sudak. 

Aan het einde van de dag wordt u teruggebracht naar uw bungalow.

 

Dag 4: Duiken in de Belongas Bay

U heeft vandaag de kans om te gaan duiken in de Belongas Bay. Deze baai is bekend om de prachtige “Magnet” en “The Cathedral”. “The Magnet” is een geweldige plek die elke ervaren duiker niet mag missen. Rond deze bergtop in de zee zwemmen onder andere hamerhaaien, baracuda’s en tonijnen. Ook komt u er regelmatig manta’s en adelaarsroggen tegen. Nadat u tot ongeveer 40 meter diepte bent afgedaald aan de noordkant van de berg gaat u de geweldige onderwaterwereld verkennen. Aan de oostkant vindt u een grot, ook wel de “Shark Cave” genoemd vanwege de vele zwarte en witte haaien die voor de opening zwemmen. Terwijl u verder duikt langs de muur ziet u vele andere vissen, waaronder grote scholen makreel. 

 

Dag 5: Al toerend op weg naar Sembalun Village

Na het ontbijt wordt u door een chauffeur opgehaald voor de rit naar Sembalun. Onderweg maakt u een aantal stops. Zo gaat u naar Banyumulek, een dorpje dat bekend staat om de vele pottenbakkerijen. Er wordt in het dorp gestopt zodat u de lokale bevolking bezig kunt zien terwijl zij de potten maken. Ook brengt u een bezoek aan Sukarara, waar prachtige kleden gemaakt worden op traditionele handweefgetouwen. In Tetebatu Mountain Resort wordt uw lunch geserveerd. Daarna rijdt u door naar Sapit, waar u een prachtig uitzicht heeft over het zuidelijke deel van Lombok, het vaak in nevel gehulde Pesugulan Pusuk Pass en uiteindelijk naar Sembalun. U overnacht in een pension, waar u ook dineert.

 

Dag 6: Mount Rinjani trekRinjani

Vandaag is het zo ver, u gaat de Rinjani beklimmen. Na een vroeg ontbijt begint de wandeling over een gemakkelijk, stijgend pad door open grasland. De lokale bevolking hoedt hier het vee, en u zult dus ongetwijfeld herders tegenkomen die de koeien en buffels laten grazen. Rond het middaguur komt u bij Poss III bij Pada Balong (1.800m) waar u gaat lunchen. Na de rustpauze neemt u de short-cut over het steile pad naar de Pelawangan Sembalun camping (2.639m). Hier worden de tenten opgezet voor de nacht. Let goed op de langstaart makaken, die vinden het namelijk erg leuk om er met uw spullen vandoor te gaan. Zorg er dus voor dat uw tent goed is afgesloten als u de omgeving gaat verkennen.

 

Mount Rinjani is de twee na hoogste top van Indonesië en is onderdeel van “The ring of fire”. Het landschap is ontstaan door jaar in jaar uit explosies en erosie. Mount Rinjani is een actieve vulkaan en is 3726 meter hoog. De eerste eruptie vond plaats in 1847.

De vulkaan en het spectaculaire Segara Anak krater meer, behoren tot het National Park dat is opgericht in 1997. De caldera is 6km bij 8.5 km en ovaal gevormd en is gedeeltelijk gevuld door het Segara Anak meer. Het meer ligt ongeveer 2000 meter boven zee niveau en is tussen de 200 en 300 meter diep. In de caldera vindt u ook hot springs.

 

Dag 7: Naar de top!

In alle vroegte staat u op voor de tocht naar de top van de Rinjani. Diep in de nacht, rond 3 uur, volgt u de gids over een in het donker moeilijk begaanbaar pad. Terwijl het langzaam licht begint te worden bereikt u na ongeveer 45 minuten klimmen  de eerste kraterrand. U vervolgt het pad langs de kraterrand naar de top van de Rinjani vulkaan (3.726m). Onderweg krijgt u een aantal zware obstakels op uw pad als u over het vulkanische gravel en zand loopt. Het is dan ook belangrijk om de voorkant van uw voeten goed in de grond te boren, om te voorkomen dat u naar beneden glijdt. De ervaren gids zorgt ervoor dat iedereen op een veilige manier de top haalt. Op de top kunt u genieten van de zonsopgang en het prachtige uitzicht over het meer, de berg en het eiland. Nadat u de overwinning heeft gevierd met de “V-celebration” begint u aan de afdaling. Na het ontbijt bij het tentenkamp waar u heeft overnacht loopt u terug naar Sembalun. Daar staat het transfer voor u klaar die u naar het Puri Saron Hotel brengt in Senggigi. Tijdens de rit wordt de lunch geserveerd. De rest van de dag kunt u heerlijk uitrusten van de trekking.

 

Dag 8: Naar de Gili’s

In de ochtend gaat u naar Gili Meno, een klein eiland aan de noordkant van Lombok. Met een transfer gaat u naar Bangsal, vanwaar de boot in ongeveer 25 minuten naar het eiland vaart. Met een paardenkar wordt u naar uw accommodatie, Villa Nautilus gebracht. De rest van de dag kunt u het eiland verkennen en ontspannen. Bij de receptie van uw hotel kunnen ze u ongetwijfeld tips geven voor de mooiste snorkelplekjes.

 

Dag 9: Vrije dag op Gili Meno

Vandaag heeft u een vrije dag op het eiland die u naar eigen inzicht kunt indelen. U overnacht wederom in Villa Nautica.

 

Dag 10: Naar BaliBali

Na het ontbijt gaat u naar Teluk Nare, waar u aan boord gaat van de snelle ferry naar de Padang Bai haven op Bali. Daar staat de chauffeur op u te wachten die u naar Ubud brengt. Onderweg brengt u een bezoek aan de Gua Lawa Bat Cave en de Gua Gajah Cave. De lunch wordt geserveerd in een lokaal restaurant in Ubud. U overnacht in het Kori Ubud Resort & Spa. 

 

Ubud is het culturele centrum van Bali en is vooral beroemd om zijn schilderskunst. De traditionele Balinese cultuur wordt hier in ere gehouden en er zijn dan ook vaak religieuze ceremonies, dansvoorstellingen en tempelfeesten. Tijdens uw verblijf in Ubud zijn er vele (optionele) excursiemogelijkheden. 

 

Dag 11: Raften op de Ayung rivier

Deze dag staat in het teken van een onvergetelijke wildwater rafting op de ‘Ayung Rivier’, dwars door de jungle in de buurt van Ubud ! Een absolute aanrader.

U wordt opgehaald bij uw hotel en naar de vertrekplaats van de rafting gebracht. Daar krijgt u instructies hoe u zich op de boot moet gedragen, en krijgt u een zwemvest, peddel en helm. Dan begint u aan het avontuur, circa 2 uur lang op de wildwater rivier, langs dorpjes, schitterende natuur, rijstvelden en watervallen. U bent met maximum 6 personen in de boot + een begeleider.

 

Bij aankomst heeft u nog een lekkere lunch tegoed en kan u droge kledij aantrekken.

In de vroege namiddag wordt u terug naar het hotel gebracht. De rest van de dag kunt u gebruiken om Ubud te verkennen. U overnacht wederom in het Kori Ubud Resort.

 

Dag 12: Fietstocht en feestmaal

Na het ontbijt wordt u meegenomen naar het Kintamani hoogland. Vanaf hier begint de fietstocht door de binnenlanden. De tocht duurt ongeveer 2,5 uur en onderweg is er voldoende tijd om te stoppen voor foto’s en een bezoek aan de lokale bevolking. Het begint met een ontspannen afdaling, maar er zitten zeker ook een aantal pittige klimmetjes in. Naar gelang de conditie van de groep wordt de route bepaald. De fietstocht staat in het teken van de ontdekking van het Balinese leven. U ziet hoe boeren het land cultiveren en leert hoe het bekende irrigatiesysteem “Subak” werkt waarmee de rijstvelden van water worden voorzien. Afhankelijk van het seizoen ziet u de boeren op traditionele wijze het land omploegen, of oogsten. Ook bezoekt u een dorps tempel waar u meer leert over het Balinese spirituele geloof en rituelen. Na de tocht wordt u met een auto naar een Wayan familie gebracht waar u wordt getrakteerd op een echt Balinees feestmaal met kip en gerookte eend. Aan het einde van de dag keert u terug naar het Kori Ubud resort

 

Dag 13: Prachtige rit naar Pemuteran

Vandaag gaat u naar Pemuteran. De weg van Ubud naar het noorden van Bali wordt gezien als een van de mooiste routes op het eiland. Onderweg maakt u een tocht langs een aantal culturele hoogtepunten en rijdt u een deel langs de kustlijn. U rijdt via Munduk, waar u onder het genot van een kop koffie een prachtig uitzicht heeft over Tamblingan en het Buyan meer. De lunch wordt geserveerd in een lokaal restaurant.

 

Na de lunch in een lokaal restaurant rijdt u verder via het dorp Banjar, waar u de   bezoekt. Dit is het enige buddistische klooster op het eiland. U kunt ook een optionele stop maken bij de Banjar Hotspring (niet inbegrepen). Lokale bewoners geloven dat deze bron een geneeskrachtige werking heeft. Het water van de bron heeft een constante temperatuur van 41oC.

In de namiddag arriveert u in Pemutaran, waar u de komende dagen gaat verblijven in een Lumbung Suite van Gawana Novus Villa. 

 

Dag 14: Snorkelen op Menjangan eiland

Na het ontbijt gaat u met een publieke bus naar de traditionele haven van Labuan Lalang. Hier vertrekt de boot naar Menjangan Island. De hele dag kunt u genieten van de zon, strand en de prachtige onderwater wereld. U kunt naar hartelust snorkelen tussen de kleurrijke vissen en het bijzondere koraalrif ontdekken. U krijgt een lunchbox mee en eet vandaag op het strand. 

 

Aan het einde van de dag keert u weer terug naar het Novus Gawana Hotel.

 

Dag 15: Vrije dag in Pemuteran

Vandaag heeft u een vrije dag. U kunt de hele dag doorbrengen aan het strand, het dorp verkennen en souvenirs inkopen.  

 

Dag 16: Terug naar huis

De mooie reis door Lombok en Bali komt ten einde. Na 2 weken genieten van de prachtige omgeving en natuurlijk van elkaar is het tijd om weer naar huis te gaan. Overdag kunt u nog gebruik maken van de faciliteiten van het hotel en een laatste bezoek brengen aan het strand. Ruim voor vertrek van uw vlucht wordt u opgehaald en naar de luchthaven van Denpassar gebracht. Goede reis! 

 Terug

Kantoor- & Bezoekadres (op afspraak):
Kleine Gartmanplantsoen 10
(op het Leidseplein, in gebouw van 'de BALIE')
1017RR Amsterdam
Nederland
Webdesign by: Deep Graphic Design

Australië en Oceanië