4-daagse avontuurlijk reis in Kuusamo, Lapland


 

Kuusamo

Kuusamo is een idyllisch en geliefd gebied dat bekend staat om de eersteklas service en romantiek. De grootste attractie is de prachtige natuur, het gebied is het laatste in Europa dat zulke uitgestrekte ongerepte wildernis bezit. De rust van de natuur en de sfeer van het platteland, in combinatie met het unieke decor van Kuusamo is betoverend. Samen vormen deze ingrediënten een recept voor ervaringen die u nergens anders vindt. 

 

Dag-tot-dag programma

 

Dag 1: Welkom in Kuusamo

Vandaag vliegt u vanaf Schiphol richting Kuusamo. Wanneer u aankomt in Finland wordt u opgehaald door de persoonlijke gids. U kunt de gids herkennen aan de welkom panel met uw naam erop. U wordt naar Rukan Salonki gebracht waar u verblijft in twee chalets die naast elkaar liggen. Het diner is aansluitend op uw aankomst en na check-in in de chalets. 

Na een heerlijk diner heeft u tijd om te genieten van de faciliteiten van Rukan Salonki.

 

Dag 2: Snowmobiles, rendieren en Santa!

Het ontbijt wordt geserveerd in restaurant van de accommodaties: Kultala. Om 11 uur wordt u naar het startpunt van de Snowmobile safari gebracht waar u voorzien wordt van een uitrusting voor een winterse dag. U vertrekt naar de prachtig besneeuwde landschappen op de snowmobiles (2 personen per snowmobile). 

Er vindt een stop plaats bij de rendierenfarm waar u leert over de tradities van rendierenhouders. U stapt in een slee voor een korte rit, voortgetrokken door een rendier. Hierna stapt u wederom op de snowmobile om terug te keren naar het beginpunt. (Duur: 3,5 uur)

 

Lunch om 14.30 aansluitend op de excursie (indien gewenst kan de safari één uur éérder starten zodat ook de lunch een uur eerder valt).

 

Na deze actieve dag vertrekt u naar het traditionele platteland voor een onvergetelijke avond en een diner met Santa Claus! U wordt opgewacht door de geweldige sfeer en geur van lekker eten dat is bereid in een traditionele oven. U wordt begroet door Santa claus en zijn vrouw die u graag verwelkomen in hun huisje. Gezamenlijk genieten jullie van een heerlijk kerstdiner. Voor u hieraan begint deelt Santa Claus ieder een elfenhoed uit omdat hij gelooft dat er in iedereen een elf schuilt. Tijdens het diner wordt u vermaakt met de spannende verhalen van Santa Claus en zijn vrouw. 

 

Menu

Voorgerecht: uien gemarineerd in rode wijn, gember wortelen, komkommers in dille, haring, gezouten zalm met mierikswortel, groene paté met pompoen augurken, rode biet paté en groene salade.

Hoofdgerecht: kalkoen met cranberry saus, groente gratin, aardappelen.

Nagerecht: vanillecream met heerlijke peperkoek en koekjes toe.

 

Dag 3: Husky’s, ijskarten met een romantische afsluiter

Na het ontbijt wordt u naar de huskyboerderij gebracht waar u eerst wat tijd krijgt om de husky’s te leren kennen. Na een uitleg over de omgang met de husky’s is het tijd voor de daadwerkelijke safari van 20 kilometer. Met twee personen zit u in de slee die wordt getrokken door de ijverige en onvermoeibare husky’s voortgetrokken, door het prachtige landschap. Dit zorgt gegarandeerd voor een onvergetelijke dag. 

 

Lunch om 13.00 aansluitend op de excursie.

 

De actieve dag gaat verder met een spannende race op het ijs! Op een glad ijs parcours racet u tegen de andere ijskarts (na een aantal oefenrondes). IJskarten is niet per se een kwestie van snelheid maar vooral van techniek. Het parcours is natuurlijk glad waardoor u af en toe wegglijdt. 

De laatste avond belooft een gezellige avond te worden. Vanaf Rukan Salonki vertrekt u met sneeuwschoenen en een gids richting het bos. De wandeling gaat door het besneeuwde landschap en over prachtige meren. Wanneer het helder is, spot u wellicht het indrukwekkende noorderlicht. U maakt een stop waar u geniet van warme drankjes en snacks bij een kampvuur waar u lekker kunt opwarmen. 

 

 

Dag 4: Bye bye Kuusamo

Na het ontbijt heeft u nog even tijd om in te pakken of te genieten van het betoverende landschap. U laat de thermo-suits achter in de chalets.

 

U wordt naar het vliegveld gebracht vanwaar u ’s middags naar huis vliegt. 

 
Testimonials

 • Alles was weer tot in de puntjes geregeld

  Hi Markus, Het was fantastisch! Een echt winterwonderland! De accommodatie was top! Onze kamer was lekker ruim en de omgeving.... wow wat was die ongelofelijk mooi!! We zijn dan ook erg blij dat je ons niet in het centrum hebt geplaatst. De excursies waren eigenlijk allemaal leuk, rustig een tocht met de rendieren, een snellere tocht met de husky's, scheuren over bevroren meren op de snowmobile, de intensieve wandeltochten met de sneeuwschoenen en rustig ijsvissen. Het was allemaal leuk en hoorde ook echt bij ons lapland-avontuur. De gidsen waren enthousiast en hadden duidelijk plezier in wat ze deden. Ze dachten ook mee en lieten ons andere locaties zien omdat wij al in het wilderness-gebied verbleven. Alles was weer tot in de puntjes geregeld! Veel dank weer daarvoor!!
  Groet,Eline en Amber

 • Altijd weer bij jullie!

  De naam van jullie reisbureau (toen nog een andere naam meen ik) popte up toen ik naar een accommodatie zocht gelegen aan een rivier in Nicaragua! dat was 12 jaar geleden!
  De reizen die daaruit volgden waren zo bijzonder en helemaal naar wens ingevuld dat ik bij volgende reizen op maat altijd weer bij jullie uitkom.

 • Al 12 jaar lang :-)

  De naam van jullie reisbureau popte up toen ik ooit naar een accommodatie zocht gelegen aan een rivier in Nicaragua! dat was 12 jaar geleden!
  De reizen die daaruit volgden waren zo bijzonder en helemaal naar wens ingevuld dat ik bij volgende reizen op maat altijd weer bij jullie uitkom.
  Familie Verboom, Vlijmen.


Terug

Kantoor- & Bezoekadres (op afspraak):
Kleine Gartmanplantsoen 10
(op het Leidseplein, in gebouw van 'de BALIE')
1017RR Amsterdam
Nederland
Webdesign by: Deep Graphic Design

Australië en Oceanië