8-daagse Crater Highland Trek en safari in Noord-Tanzania


 

Dag 1: Aankomst in Arushaarusha

In de vroege ochtend arriveert u op het vliegveld in Nairobi. Vanaf hier neemt u de shuttle bus om 08:00 uur naar Arusha. Eenmaal aangekomen in Arusha, wordt u opgepikt door onze lokale partner en naar uw accommodatie gebracht, de L’Oasis Lodge. De middag heeft u alle tijd om bij te komen van de vliegreis, te genieten van de omgeving of om u alvast voor te bereiden op de komende safari-dagen.

 

Dag 2: Lake Manyara National Park (O, L, D)Lake Manyara

Na het ontbijt wordt u opgehaald en gaat u op weg naar het Manyara National Park. Dit park is betrekkelijk rustig terwijl het boordevol olifanten, leeuwen en vooral prachtige flamingo’s zit. Het prachtige meer geeft dit park een heel bijzondere uitstraling en dat pal onder de imposante wand van de Rift Valley. Het woud in het Manyara Lake Park is dé plek om de luipaard te spotten terwijl aan de graskust bij het meer de leeuwen jagen. Vandaag gaat u dit prachtige gebied verkennen en wordt er onderweg een picknick lunch voor u verzorgd. In de namiddag verlaat u het park en wordt u naar uw campsite in Mto Wa Mbu gebracht. Hier zult u overnachten.

 

Lake Manyara National ParkLake Manyara

Het Manyara National Park is een van de meest veelzijdige van de nationale parken in Tanzania. Een beperkte oppervlakte (325 km2) met een combinatie van Rift Valley Lake, dichte bossen en steile berghellingen. Manyara werd 

 

speciaal gesticht voor de bescherming van de grote olifantenkuddes die deze streek zo beroemd maken. Stropers hebben in de periode van 1970 tot 1980 de kudden sterk gedecimeerd. Gelukkig begint de populatie zich nu weer te herstellen tot de oorspronkelijk aantallen. Manyara is een vogelparadijs met meer dan 380 soorten, vooral watervogels en trekvogels. De jagende leeuwen hebben, als ze op de graslanden jagen, de gewoonte in de bomen te klimmen.

 

Dag 3: Safari door het Ngorongoro (O, L, D)Ngorongoro

Na het ontbijt verlaat u Mto wa Mbu en reist u verder naar de Ngorongoro Krater. U rijdt de diepe Ngorongoro Crater in. Hier kunt u binnen een paar vierkante meter bijna alle dieren aanschouwen die in Oost-Afrika te vinden zijn. U kunt genieten van de prachtige dieren. ‘s Middags hebt u een heerlijke picknick lunch op een speciaal daarvoor aangewezen locatie. 

 

Aan het einde van de middag trekt u verder de hooglanden in van Ngorongoro. Het kamp bij Nainokanoka wordt opgezet en als er genoeg tijd is, heeft u de mogelijkheid om de rand van de Olmoti krater te beklimmen, vanaf hier heeft u een geweldig uitzicht over de krater. Dit kan eventueel ook morgen vroeg in de ochtend.... 

U overnacht u op de camping van Nainokanoka. 

 

De Ngorongoro kraterNgorongoro

De Ngorongoro Conservation Area is de grootste vulkaan-caldera op aarde die nog compleet is. Er zijn wetenschappers die er van uit gaan dat de vulkaan, voordat hij instortte, hoger was dan Kilimanjaro, het hoogste punt van Afrika. De 600 meter diepe krater (caldera) heeft een oppervlakte van 260 km2 en is het leefgebied van een permanente bevolking van meer dan 30.000 dieren. Het is een van de weinige plaatsen in Afrika waar u een grote kans heeft alle dieren van de “big five” te zien; leeuw, luipaard, buffel, rinoceros en olifant.

 

Dag 4: Start van de Crater Highland trek: wandelsafari Nainokanoka-Empakai Crater (O, L, D)wandelsafari

In de vroege ochtend uren arriveert een Masai bij uw camping. De Masai gaat u de komende dagen begeleiden. Hij komt met een aantal ezels, die uw spullen deze dagen gaan dragen. Na het ontbijt en het bepakken van de ezels, kan de tocht beginnen. Een lange maar lonende dagtocht staat u te wachten door de uitgestrekte en vlakke BulBul laagvlakte begeleid door een Masai krijger. 

 

U komt langs een paar traditionele Masai dorpen en grote roofvogels volgen u ver boven uw hoofd. Uiteindelijk komt u aan de rand van de rijk begroeide en betoverende Empakai krater. Als het weer meezit kunt u al een glimp zien van de machtige Ol Doinyo Lengai vulkaan (zoals een reisgenoot zei: “het lijkt Mt Doom uit de Lord of the Rings wel”); een dramatisch uitzicht. U kampeert bij de Empakai Crater, waar de flamingo’s in de avond rust zoeken. 

 

Dag 5: 2e dag wandelsafari: Empakai naar het Acacia camp (O, L, D)

De tocht zet zich voort. Samen met de masai gids en de bepakte ezels, gaat u naar het masai dorpje Naiyobi. Onderweg ziet u het dorpje en de indrukwekkende vulkaan, Oldonyo Lengai, al in het zicht. Na de Lunch in Naiyobi vertrekt u de Ngorongo krater en belandt u in een droger en warmer landschap. Vlakbij de kampeerplek Acacia camp, in een Acaciabos is er een fantastisch uitzichtpunt om van de zonsondergang te genieten. Klim een eindje naar Lengai en u hebt een perfecte plek om te fotograferen. 

 

Dag 6: 3e dag wandelsafari: Acacia Camp - Lake Natron (O, L, D)

Vanochtend daalt u af naar de bodem van de Rift Valley. De helling is soms redelijk steil maar het pad is zeer goed begaanbaar en biedt continue prachtige uitzichten. U komt tijdens deze ochtend wandelen door een veelzijdig landschap: steile rotswanden aan uw linkerhand, het Natronmeer recht voor u en de imposante, actieve vulkaan Lengai aan uw rechterhand. 

 

U wordt onderaan de helling van de Rift Valley door de auto opgepikt en rijdt in een half uurtje verder naar Lake Natron. Hier heeft u een comfortabele en ontspannen middag bij het Natron meer. U overnacht in het Lake Natron Tented Camp.

 

Dag 7: Lake Natron- Tarangire National Park (O, L, D)Tarangire

Vandaag reist u over de lange en hobbelige weg terug naar Mto Wa Mbu. Van daaruit reist u verder naar het Tarangire National Park. In de middag maakt u een gamedrive door dit schitterende park. In de avond wordt u naar uw campsite net buiten het park gebracht om te overnachten.

 

Tarangire National Park

Met een oppervlakte van 2600 km2 is dit één van de mooiste, beschermde gebieden in noord Tanzania. Hier vindt men de grootste concentratie wilde dieren gedurende het droge seizoen. Augustus en september zijn bijzonder goede maanden voor een bezoek. Het is het enige park in de streek waar men het hele jaar door een grote concentratie olifanten aantreft. Tarangire is bekend om zijn moeraslanden, heuvels en rotspartijen, acaciabossen en vele baobabs. Men vindt er zowel oryx, kudu's, leeuwen, cheetahs, generouk, gnoe's en zebra's, en een tal aan verschillende vogels.

 

Dag 8: Tarangire National Park- Arusha- Nairobi (O, L)

Vandaag maakt u in de ochtend uw laatste schitterende safari door het Tarangire National Park. Daarna wordt u terug gebracht naar Arusha. Hier hebt u nog de tijd om de nodige souvenirs te kopen. Dan is het tijd om afscheid te nemen van alle dieren en het prachtige Tanzania. U gaat met de shuttle om 14:00 uur van Arusha terug naar het vliegveld in Nairobi, waar u uw vlucht in de avond terug naar huis neemt. Goede reis!

 
Testimonials

 • Alles in kannen en kruiken!

  Beste Markus, onze Tanzania-reis zit erop. Het was een fantastische ervaring. We hebben heel veel dieren gezien en genoten van de prachtige natuur. Heel erg bedankt om ervoor te zorgen dat alles in kannen en kruiken was!
  Vriendelijke groeten,
  Isabel en David

 • zoals gewoonlijk heel goed geregeld

  hoi Markus

  We zijn terug van een mooie reis, die verder zonder problemen is verlopen.
  Ik moet zeggen dat we een uitstekende gids/chauffeur hadden, Julius, een hele leuke vent met humor en heel veel kennis van de dieren en vogelwereld. Ontzettend veel lol met hem gehad.
  Hij was uitermate blij met ons en wij met hem en gaf aan dat hij ons volgend jaar weer wil begeleiden.
  We hebben hele mooie dingen meegemaakt/gezien, dus we zijn al met al heel tevreden en de organisatie was zoals gewoonlijk heel goed geregeld (dank daarvoor)
  3500 foto’s gemaakt dus komende tijd onder de pannen voor een fotoboek:-)

  groetjes mede namens Annelies

 • De gedroomde vakantie die we wilden maken!

  Hoi Markus, wij zijn al weer een dikke week terug en hebben het fijn gehad. Combinatie van beide was goed. Alles liep behoorlijk goed hebben ook goede support gehad van je lokale partners en gids. Een aantal keren onze voorstelling moeten aanpassen aan de realiteit maar daardoor ook echt gevoel gehad dat we het hebben beleefd.
  Al met al de gedroomde vakantie die we wilden maken.
  Mvg,
  Tom

 • Geweldige Safari!

  Hi Markus,
  Alles prima geregeld. We hebben een goede gids cq chauffeur. Mooie dagen beleefd en morgen naar Tarangire national Park. Al 400 foto's gemaakt:-) Geweldig!!! Groetjes, familie De Haan (juli 2022)

 • Vier vd big five gezien in Tanzania

  Hoi Markus, We hebben het fantastisch, wat een avontuur!!! Tot nu toe alles top geregeld!! Tis echt genieten hoor. Hebben al vier vd big five gezien!! Gids is ook fantastisch!! Fijne avond, wij zo naar het kampvuur!! Groet Ronald en Bernadette


Terug

Kantoor- & Bezoekadres (op afspraak):
Kleine Gartmanplantsoen 10
(op het Leidseplein, in gebouw van 'de BALIE')
1017RR Amsterdam
Nederland
Webdesign by: Deep Graphic Design

Australië en Oceanië