18-daags avontuur Peru: Machu Picchu en Amazone Aqua Discovery Cruise!


Een 18-daags avontuur in Peru: Machu Picchu en Amazone Aqua Discovery. Iedere bestemming op aarde heeft iets interessants en dat geldt zeker voor Peru. Peru is namelijk bevoorrecht met zeer diverse landschappen, van besneeuwde bergen tot diepe ravijnen en woestijnen... Peru kent óók één van de zeven wereldwonder, namelijk Machu Picchu, het eeuwige geheim van de Inca's. In deze reis staat een bezoek aan dit legendarische gebied centraal.Verder staat deze reis in het teken van de 'Amazone Aqua Discovery Cruise'. U bevaart de Amazone rivier en ontdekt op spectaculaire wijze de wonderen van dit gigantische tropische gebied. Kijkt u mee naar het dagprogramma!

 

Dag tot dag programma

 

Dag 1: Aankomst Cuzco

U komt ’s middags aan in Cuzco, waar uw chauffeur u opwacht.  Met een transfer wordt u naar uw hotel gebracht in het centrum van de stad. De rest van de dag kunt u naar eigen inzicht gebruiken en bij te komen van de reis.

 

Dag 2 & 3: Acclimatisatie Cuzco

De eerste dagen in Cuzco kunt u naar eigen invulling indelen. De receptionisten in het hotel helpen u graag verder als u een uitstap wilt maken in de omgeving. Op de vooravond van de Machu Picchu trekking krijgt een een briefing over het programma. Deze vindt plaats in een van de hotels in Cuzco. U wordt opgehaald door een van de representatives en na de meet&greet met de gidsen en groepsgenoten weer teruggebracht naar uw hotel.

 

Dag 4: Start trekking – Soraypampa

Na een vroeg ontbijt wordt u opgehaald door een gids voor de rit naar Marcoccasa. Onderweg wordt er kort gestopt om de Inca Ruïnes Tarawisi in het dorpje Limatambo te bezoeken. Deze eerste stop is op ruim anderhalf uur rijden vanaf Cuzco. Na de stop gaat u verder naar het bergdorpje Molletapa waar een korte koffiestpauze gepland staat. Daarna gaat u via een smalle bergweg hoog de bergen in en uiteindelijk komt u aan bij de Coronilla Ranch in Marcoccasa. Vanaf hier start de route. Voor  wandelaars die behoefte hebben aan een extra rustdag is er de mogelijkheid met de auto door te gaan naar de eerste overnachtingsplek. 

U start met een oude route “Camino Real”. Deze route is perfect om  te acclimatiseren. Na vier uur komt u aan in Soraypampa. In dit dorp vindt u de Salkantay Lodge & Adventure resort, waar u  overnacht. Na een warm welkom worden de kamers gewezen en kunt u rusten en zich opfrissen. In de avond krijgt u een briefing bij de open haard en aansluitend worden aperitifs en diner geserveerd.

 

Dag 5: Soraypampa

Vandaag blijft u in de omgeving van Soraytampa. Er zijn verschillende activiteiten mogelijk, waaronder een wandeling van 3-4 uur naar een meer waar u kunt zwemmen. U krijgt in ieder geval de mogelijkheid om te acclimatiseren en een eerste indruk op te doen van de trekking. Ook kunt u heerlijk ontspannen in de jacuzzi en uw groepsgenoten beter leren kennen. In de avond houdt de gids een briefing over de materialen en het programma van de komende dagen. Ontbijt, lunch en diner  in Salkantay Lodge & Adventure Resort zijn inbegrepen.

 

Dag 6: Soraypampa – Huayraccmachay

Vandaag is de grote dag! U start met de vierdaagse trek naar Machu Picchu. Na een vroeg ontbijt begint u  met een wandeling langs de Rio Blanco. Het hoogste punt is op 4600 meter hoogte en vanaf hier heeft u een prachtig uitzicht op de bergtoppen van de Vilcabamba. 

U kijkt uw ogen uit want u komt ongetwijfeld de Andes condors tegen. Na ongeveer vier tot zes uur trekken komt u aan in Huayraccmachay. U overnacht in de Wayra Lodge. Onderweg krijgt u een lunch aangeboden en s’avonds staat een diner klaar in de lodge. De uitdagende wandeling duurt 4 – 6 uur.

 

Dag 7: Huayraccmachay – Collpapampa

Na de eerste, lange dag heeft u een rustig ontbijt verdiend. De start gaat bergafwaarts, langs de rand van de Salkantay riveer. U heeft hier een prachtig uitzicht op het groene landschap. De lunch is in traditionele “Pachamanca” stijl. Vandaar trekt u verder naar de Colpa Lodge. Deze lodge is prachtig gelegen op het punt waar de drie rivieren samenkomen. In de tuin van de lodge vindt u een warm bad. Met zwemmen in het bad in de tuin en genieten van de omgeving vult u de middag en rust u uit van de drukke wandeldagen. In de avond staat er een verrukkelijk diner voor u klaar. De wandeling van vandaag duurt ongeveer drie tot vier en heeft een gemakkelijk / gemiddeld niveau.

 

Dag 8: Collpapampa – Lucmabamba

Na een vroeg ontbijt gaat de tocht verder met de afdaling langs de Santa Teresa rivier. U komt diverse koffieplantages tegen en volgens kenners vindt u hier de beste organische koffie ter wereld. Ook vindt u hier bananenbomen en boomgaarden. Op een prachtige plek, langs de rivier wordt een warme picknick bereid.  

Na de lunch loopt u nog ruim één uur verder, waarna u opgehaald wordt door een privéchauffeur. Deze brengt u binnen 30 minuten naar het begin van de llactapata Inca-trail. Na nog ongeveer 30 minuten lopen komt u aan bij uw volgende overnachtigsplek, de Lucma Lodge. In Lucmabamba heeft u de tijd om de traditionele lokale bevolking te ontmoeten, een kans die u zeker niet moet laten liggen. De totale excursietijd is ongeveer zeven uur en het niveau van de tocht is matig tot uitdagend.

 

Dag 9: Lucmabamba - Aguas Calientes

een stevig ontbijt start u met de laatste tocht. De dag start heftig met een twee tot drie uur durende klim naar 2700 meter hoogte. Deze klim is zeker de moeite waard want op 2700 meter heeft u een geweldig uitzicht over de ruïnes van Machu Picchu. 

Deze observatieplek is uniek, er komen hier namelijk geen andere trekkings langs. Niet alleen Machu Picchu zal u verbazen, maar ook de indrukwekkende ruïnes van Llactapata bekijkt u vanaf deze plek. Na de lunch loopt u langs de Aobamba-rivier richting Aguas Calientes. Langs de oevers vindt u bamboebossen en koffieplantages. Uiteindelijk komt u aan in Aguas  Calientes aan de voet van Machu Picchu, waar u  overnacht in de Machu Picchu Sanctuary Lodges. Vanwege de afstand die vandaag wordt afgelegd is het niveau gemiddeld tot uitdaging. De duurt van de tocht is 6 – 8 uur inclusief excursie.

 

Dag 10: Aguas Calientes – Machu Picchu – Cuzco

Na een vroeg ontbijt in uw hotel vertrekt u naar het busstation in Aguas Calientes. De bus brengt u in 30 minuten naar de verlaten Inca-stad Machu Picchu. Een gids zal u in ruim twee uur rondleiden en vertelt u de geheimen van Machu Picchu. U heeft na de tour met de gids nog twee uur zelf de tijd om de ruïnestad te verkennen. In de middag gaat u terug naar Aguas Calientes voor de lunch. Na de lunch vertrekt u met de trein naar Ollantaytambo. In Ollantaytambo vindt er een transfer plaats naar Cuzco en komt er een einde aan deze unieke trektocht. U wordt afgezet bij uw hotel in Cuzco voor de laatste overnachting in dit gebied.

 

Dag 11: Vlucht Cuzco – Iquitos

Vandaag vliegt u van Cuzco naar Iquitos, waar u de komende 2 dagen verblijft. Overnachting hotel in het centrum van Iquitos.

 

Dag 12: Iquitos

Deze dag kunt u naar eigen invulling besteden. U overnacht wederom in een hotel in het centrum van Iquitos.

 

Dag 13 t/m 17: Amazone Aqua Discovery Cruise

‘s Ochtends wordt u met de transfer naar de haven van Iquitos gebracht. De komende dagen maakt u een cruise door het Amazone gebied. Hieronder vindt u schematisch de dagindeling van de cruise. Voor het gemak is dit in het Engels overgenomen van de cruise operator.

 

Dag 13: Amazone Aqua Discovery Cruise

 

5:50 p.m. Arrival

 

6:00 p.m. Transfer to Nauta’ main wharf.


7:30 p.m. Check-In

 

8:00 p.m. Safety Drill and Briefing on the Top Deck

 

8:30 p.m. Welcome Dinner 

 

Dag 14: Amazone Aqua Discovery Cruise

 

6:30 a.m. Ucayali River Exploration

 

9:30 a.m. Jungle Walk to Magdalena

 

4:00 p.m. Ucayali Exploration and Puinahua and Discovery Tour

 

Dag 15: Amazone Aqua Discovery Cruise

 

8:30 a.m. Jungle Walk Near Hatum Posa Village

 

3:30 p.m. Pacaya River Exploration, Plus Night Trip from Ranger Station No. 1 to Yanayacu Lake

 

7:30 p.m. Return to the M/V Aqua

 

Dag 16: Amazone Aqua Discovery Cruise

 

6:30 a.m. Pacaya Exploration; Breakfast on the Skiffs

 

4:00 p.m. Native Village Visit

 

8:00 p.m. Farewell Dinner

 

9:00 p.m. Crew Presentation

 

Dag 17: Amazone Aqua Discovery Cruise

 

9:30 a.m. Morning Excursion

 

1:15 p.m. Disembarkation/City Tour/Manatee Rescue Center/Transfer to the Airport

 

5:00 p.m. Check-in at Iquitos International Airport

 

Dag 18: aankomst in Buenos Aires

Midden in de nacht vertrekt uw aansluitende vlucht vanuit Lima naar Buenos Aires. Vroeg in de ochtend komt u aan in Argentinië.
Testimonials

 • Een prachtige ervaring in de Amazone!

  Hoi Markus,
  Net terug van de Amazone. Prima lodge, heerlijk eten en uitstekende gidsen. Super service van jullie lokale partner. Ze zijn op tijd, erg vriendelijk en zeer behulpzaam. Ik mag zelfs niet zelf inchecken. Top geregeld. Alvast fijne feestdagen!
  Met vriendelijke groeten,
  René

 • Erg naar ons zin!

  Hoi Markus,
  Groeten uit Peru. Tot dusver hebben we het erg naar ons zin en hebben een hoop mooie dingen gezien. Na Lima, Paracas, Nazca, Arequipa, chivay en Puno zijn we nu geland in Cusco. De activiteiten zijn leuk en de hotels zijn mooi gelegen!


Terug

Kantoor- & Bezoekadres (op afspraak):
Kleine Gartmanplantsoen 10
(op het Leidseplein, in gebouw van 'de BALIE')
1017RR Amsterdam
Nederland
Webdesign by: Deep Graphic Design

Australië en Oceanië