5-daagse spectaculaire expeditie Punta Arenas naar Ushuaia Route


 

Dag-tot-dag programma:

 

 

Dag 1 - Punta Arenas, ChiliPunta Arenas

Check-in bij 990 Magallanes St. om 13:00 to 17:00. Het cruiseschip zal vertrekken om 18:00 uur. Na een welkomstcocktail, aangeboden door de kapitein en zijn bemanning, zal het schip vertrekken naar "het uiterste van de aarde". Onze reis neemt ons mee door de Straat van Magellan en Beagle Kanaal tot één van de meest adembenemende wildernis regio's in de wereld: Zuid-Patagonië en Tierra del Fuego.

 

Dag 2 - Ainsworth Bay & Tuckers Islet

In de ochtend zullen we door het Almirantazgo Sound navigeren, waarna we aankomen op Ainsworth Bay, binnen het Alberto De Agostini National Park. Vanuit de verte zien we Marinelli gletsjer afdalen van Darwin Mountain Range, en waarderen we hoe het land weer tot leven komt nadat het  ijs zich terug trekt. We zullen ook een wandeling maken naar een beverdam in het prachtige subpolaire Magellan bos. Op het strand kunnen we genieten van het uitzicht van zeeolifanten.

Later zullen we varen naar de Tuckers eilanden, en na de lunch aan boord van Zodiac boten, zullen we varen om dichtbij een kolonie van Magellan penguins en aalscholvers te komen. Deze activiteit wordt in september en april vervangen door een korte wandeling naar een nabijgelegen gletsjer op Brookes Baai.

 

Dag 3 - Pia Gletsjer & Glacier AlleyGlacier alley

Via de noordwestelijke tak van het Beagle Kanaal zullen we aankomen in Pia fjord, waar we te voet verder gaan. We nemen een korte wandeling naar een uitzichtspunt waar we kunnen genieten van de spectaculaire Pia Gletsjer, waarvan de grootste tong zich strekt van de bergtoppen naar de zee. Na deze onvergetelijke ervaring, zullen we verder zeilen langs het Beagle Kanaal door de majestueuze "Glacier Alley".

 

Dag 4 - Kaap Hoorn & Wulaia BaaiKaap hoorn

We zullen door het Murray Kanaal en de Nassau baai zeilen om uiteindelijk bij het nationale park van Kaap Hoorn Nationaal Park aan te komen. De mythische Kaap Hoorn werd ontdekt in 1616 en is een 425-meter hoge rotsachtige voorgebergte. Gedurende de jaren was het een belangrijke vaarroute voor zeilboten tussen de Stille en de Atlantische oceaan, en het staat bekend als de "Einde van de Aarde". Het park werd uitgeroepen tot een ‘World Biosphere Reserve’ in 2005.

In de namiddag gaan we aan land op de basis van de historische Wulaia Bay, oorspronkelijk één van de grootste Yamana aboriginal nederzettingen. Charles Darwin arriveerde er in 1833, tijdens zijn reis op de HMS Beagle. Dit gebied is ook bekend om de betoverende schoonheid van de vegetatie en geografie.

 

Dag 5 - UshuaiaUshuaia

Aankomst in Ushuaia, de belangrijkste stad van Argentinië in Tierra del Fuego, en de meest zuidelijke stad ter wereld. Uitstappen is gepland op 08:00

 
Testimonials

  • Blij:-)

    Wij zijn heel blij met de uitstekende service en empathische benadering.
    Groetjes van Otto en Karina Meijers


Terug

Kantoor- & Bezoekadres (op afspraak):
Kleine Gartmanplantsoen 10
(op het Leidseplein, in gebouw van 'de BALIE')
1017RR Amsterdam
Nederland
Webdesign by: Deep Graphic Design

Australië en Oceanië