17-daagse complete rondreis Argentinië, op avontuurlijke wijze


Een 17-daagse complete rondreis door Argentinië op avontuurlijke wijze. Argentinië is een land met vele gezichten en bevoorrecht met prachtige pareltjes die het land kenmerken. Het ruige en ongerepte Patagonië, de UNESCO Iguazu falls, het schitterende berglandschap in Mendoza en groene wijngaarden... Kortom, reizen naar Argentinië betekent een avontuur vol highlights en afwisseling. In deze voorbeeldreis bezoekt u al deze pareltjes en is er veel ruimte voor avontuurlijke excursies. Bekijk deze onderstaande voorbeeld zodat u een idee krijgt wat wij voor u kunnen betekenen.

 

Dag tot dag programma

 

Dag  1: Naar Buenos Aires

Vandaag vertrekt u vanuit Brussel richting Buenos Aires. U komt in de avond om 20.20 uur aan in Buenos Aires en wordt u met een transfer naar het TWO hotel gebracht.  De rest van de avond heeft u de tijd om bij te komen van de reis of om alvast de stad een beetje te verkennen.

 

Dag 2 en 3: Buenos Aires

Deze dag kunt u helemaal naar eigen inzicht indelen. U kunt bijvoorbeeld wandelen over de boulevards in Puerto Madero, een wandeling maken door het oude, pitoreske San Telmo of kleurrijke La Boca, gaan shoppen in micro-centro of een bezoek brengen aan het Plaza de Mayo. Hier bevinden zich onder andere het presidentiële paleis genaamd Casa Rosada, de Nación bank en de kathedraal. U overnacht wederom in het TWO Hotel.

 

Dag 4: Naar Puerto Madryn

Vandaag vertrekt u naar de volgende bestemming: Puerto Madryn. Laat in de middag wordt u door uw transfer naar de luchthaven gebracht alwaar u naar Trelew vliegt. Op de luchthaven wordt u ontvangen door onze lokale partner die u naar uw accommodatie in Puerto Madryn brengt, het Villa Pirén Hotel.

 

Dag 5: Privé-excursie naar de Peninsula Valdez

Vandaag heeft u de beschikking over een huurauto met privé gids en kunt u op eigen gelegenheid de buurt en alle wildlife verkennen. Hieronder een aantal ‘must–see’ locaties:

-Puerto Pirámides, waar van juni t/m december de

 mogelijkheid is om de walvissen te bewonderen.

-Grande en Chica zoutmijnen

-Punta Delgada om letterlijk ‘tussen de zeeolifanten te lopen’ (spectaculair!)

-Caleta Valdés en haar zeeolifanten-kolonie

Een walvisvaart op zee is vandaag optioneel (€99,-pp).

 

Dag 6: Zeekajakken met walvissen

Vandaag staat u voor dag en douw op voor de zeekayak-excursie. Deze tour combineert, in een korte expeditie, de exclusieve ervaring van het kayakken op zee en het zien van het indrukwekkende wlidlife. Tijdens deze actieve excursie wordt u begeleid door een professionele gids die u alles kan vertellen over de het leven in zee, de walvissen en natuurlijk de veiligheidsaspecten. Ervaring met zee-kayakken is niet nodig. In de avond keert u weer terug naar uw hotel in Puerto Madryn.

 

Dag 7: Naar El Calafate

Na het ontbijt wordt u naar het vliegveld gebracht voor uw vlucht naar El Calafate. Eenmaal daar aangekomen wordt u ontvangen en naar uw accommodatie gebracht, het Rincon del Calafate Hotel.

 

Dag 8: El Calafate, naar en óp(!) de Perito Moreno gletsjer

Vandaag maakt u een groepsexcursie naar het Los Glaciares National Park. De tour zal beginnen door het patagonische Andes bos en zal een adembenemende stop maken bij ‘curva de los suspiros’ (bocht der zuchten), waar u uw eerste blik kunt werpen op dit indrukwekkende natuurlijke wonder. Wanneer u dichter bij de gletsjer komt, loopt u over de houten loopbruggen om deze schitterende creatie van moeder natuur vanuit verschillende panoramische punten te bekijken. Na het bewonderen van de gletsjer reist u naar ‘bajo las sombras’ bay port, vanaf hier vaart u 20 minuten naar de kust naast de gletsjer. Onder leiding van ervaren gidsen loopt u in kleine groepjes langs de oever van het meer naar de gletsjer toe. Dan krijgt u stijgijzers aan uw voeten waarmee u over het bevroren oppervlak kunt lopen. In een overgetelijke tocht van ruim een uur krijgt u verschillende ijsformaties te zien zoals barsten, scheuren, gletsjerblokken en kleine ijsbaden. Op de weg terug  passeert u het Magellan bos, bezoekt u het Canal de los témpanos en stopt u nog een laatste keer bij het gletsjer uitkijkpunt. Na de tour wordt u weer bij uw hotel in El Calafate afgezet.

 

Let op: deze tour is geschikt voor 10-65 jaar.

 

Dag 9: El Calafate 4x4 offroad Adventure

Vandaag gaat u in de ochtend een halve dag op 4x4-groepsexcursie door het ruige landschap rondom El Calafate. 15 kilometer bij  El calafate gedaan, biedt Balcón del Calafate een adembenemend uitzicht. Verder op de Huyliche heuvel, 1050 meter boven zeeniveau, is een prachtig panoramisch uitzicht over Lago Argentino. Hier heeft u zelfs de kans om de condor voorbij te zien vliegen! U rijdt verder om de Laberinto de las Piedras te zien, een miljoen jaar oude formatie met fossielen  en de Piedra de los Sombrerors, die uit prachtige natuurlijke sculpturen bestaat.

 

Na de excursie, aan het einde van de middag wordt u afgezet bij het busstation om met de publieke lange-afstandsbus naar El Chaltén te gaan (3-4 uur), waar u zult overnachten in het sympathieke La Aldea guesthouse.

 

Dag 10: El Chalten–trekking Cerro Torre/Fitz Roy

Vandaag en morgen maakt u een mooie tweedaagse trekking. Vandaag wordt u afgezet bij Hostería el Pilar (17 km). De trektocht gaat langs het bospad, langs de Blanco Rivier naar de Piedras Blancas gletsjer. Daarna bereikt u het Poicennot Camp en gaat u over de brug naar het Río Blanco Camp basis, ook wel de basis voor bergbeklimmers. Daarna gaat u omhoog naar het De los Tres Lagoon vanwaar u het beste uitizicht heeft over de Fitz Roy heuvel. U overnacht in een tent bij Capri Lagoon. 

 

Dag 11: trekking El Chalten - El Calafate

Na het ontbijt begint u aan uw tweede wandeldag. U wandelt  over het Madre-e-Hija pad richting Torre Lagoon. Hier heeft u een adembenemnd uitzicht over het meer, de gletsjer en de Torres. Als u genoeg energie heeft, wordt u naar het antieke Maestri Camp gebracht. Vanaf hier heeft u nog een schitterende uitzich over de prachtige natuur. Daarna wandelt u terug richting El Chaltén over het Fitz Roy pad. In de avond gaat u met de bus terug naar El Calafate voor uw vlucht morgen naar Mendoza. U overnacht weer in El Calafate op het vertrouwde adres.

 

Dag 12: El Calafate- Mendoza

U wordt bij u hotel opgehaald en en naar het vliegveld van El Calafate gebracht voor uw vlucht naar Mendoza. Bij aankomst  in mendoza wordt u vriendelijk onthaald door onze lokale partner die u naar uw hotel zal brengen, het hotel Mendoza.

 

Dag 13: Mendoza- Bike & wijn tour

Vandaag gaat u na het ontbijt met de fiets op pad. In het gebied van Lujan de  Cuyo gaat u meedoen met het programma ‘bike&tasting’. Met deze tour gaat u langs de wijngaarden van Lujan de Cuyo en kunt u genieten van alle activiteiten. Bij elke proeverij legt de gids uit wat de karakteristieken en verschillende soorten en rijpingspro  cessen zijn. Na de uitleg en proeverij kunt u genieten van wat typisch koud vlees en de regionale kazen (tapas). U overnacht wederom in het hotel Mendoza.

 

Dag 14: Mendoza- Trekking Cerro Cabras-Potrerillos

Vandaag gaat u een schitterende wandeling maken in het Cerro Cabras gebied. U loopt door het schitterende berglandschap en gaat ook nog 18 meter abseilen. De tocht zal ongeveer 6 uur duren en is gemiddeld tot zwaar. Aan het einde van de dag wordt u weer naar uw vertrouwde hotel gebracht.

 

Dag 15: Naar de Iguazu falls

Na het onbijt wordt u per privé-transfer naar de luchthaven in Mendoza gebracht voor uw vlucht naar Puerto Iguazu (via Buenos Aires). Hier aangekomen wordt u wederom opgehaald door een privé-transfer die u naar uw accommodatie brengt, het Sheraton hotel dat midden in het nationale park ligt! U heeft de rest van de middag/avond om te genieten van het prachtige uitzicht op dit spectaculaire natuurwonder.

 

Dag 16: Iguazu falls Argentina

Vandaag heeft u de hele dag om op eigen houtje de watervallen te bekijken aan de Argentijnse kant. Het park beschikt over een uitgebreid netwerk aan wandelpaden en uitzichtspunten, sommige als een ‘catwalk’ tot vlakbij het watergeweld! U overnacht wederom in het Sheraton hotel. 

 

Dag 17: terug naar huis

Vandaag zit het er weer op. Helaas is het tijd om afscheid te nemen van dit prachtige continent en u klaar te maken voor uw vlucht terug naar huis. U wordt naar het vliegveld gebracht voor uw binnenlandse vlucht naar Buenos Aires. In Buenos Aires zult u uw vlucht terug naar huis pakken. Goede reis!

 
Testimonials

 • Tussentijdse sms vanuit berggebied bij Salta, Argentinië:

  San Antonio de los Cobres ‘wil je niet wonen’, maar de weg er naartoe is prachtig! Tilcara is heel gezellig. Super hotel. Heerlijk gegeten. Topreis! Iedereen geniet :-)
  Familie Vehmeijer

 • Ieder onderdeel was een feestje!

  Hallo Markus,
  We willen je bedanken voor de fantastische reis die je voor ons geregeld hebt. We hadden hoge verwachtingen van de vakantie, maar de verwachtingen zijn in alle opzichten overtroffen. Mede door jouw toedoen hebben we een hele relaxte reis gehad. Het is heel ontspannen als je op het vliegveld wordt opgehaald en niet naar vervoer of naar een hotel moet zoeken. Dat geldt ook voor de excursies. Alle vliegreizen waren perfect, geen enkele vertraging en de bagage was er ook steeds. Het Paaseiland was geweldig., maar ook de Atacama woestijn was heel bijzonder, zoals de Iquazu watervallen heel overweldigend waren. Ieder onderdeel was een feestje op zich en Rio heeft ons hart gestolen.
  Jeanette & Jac Spijkers

 • Alles top geregeld!

  Goedemorgen Markus,

  Ik ben nog steeds aan het nagenieten van de prachtige reis naar Chili en Argentinie. Wat hebben we fantastisch mooie plekken gezien! Bedankt, alles was top geregeld
  Groet, Eline van der Bijl

 • Antarctica, Argentinië en Chili 32 dagen

  Complimenten voor de goede voorlichting en hulp met het samenstelling van deze fantastische mooie reis!

  Karina & Otto (reis dec2020)

 • Allemaal perfect!

  Hoi Markus,
  Even een bericht om je te laten weten dat we een fantastische reis door Argentinië hebben gehad. Alles was erg goed geregeld door je! Hotels, ophaal/breng service, de variatie in het land, allemaal perfect. Dank voor al je goede voorbereidingen en we werken graag weer met je samen voor een volgende reis (Namibië?).
  Groet, Adri en Rene


Terug

Kantoor- & Bezoekadres (op afspraak):
Kleine Gartmanplantsoen 10
(op het Leidseplein, in gebouw van 'de BALIE')
1017RR Amsterdam
Nederland
Webdesign by: Deep Graphic Design

Australië en Oceanië