Argentinië

 

Argentinië  is een land in Zuid-Amerika dat sinds 1816 onafhankelijk is van Spanje. Het land staat bekend als het meest Europees aandoende land van Zuid-Amerika. Argentinië grenst aan Uruguay, Brazilië, Paraguay, Bolivia en Chili. Daarnaast maken ook het oostelijke deel van Vuurland (Tierra del Fuego) en een stuk van Antarctica deel uit van Argentinië. De hoofdstad van Argentinië is Buenos Aires, ofwel ‘het Parijs van Zuid-Amerika’ wat meteen ook de grootste stad van het land is. Een aantal grote steden in Argentinië zijn: Córdoba, Rosario, Mendoza, Tucumán, La Plata, Mar De Plata, Salta en Sante Fe.

 

Argentinië staat het meest bekend om de tango. Een dansstijl die zijn oorsprong vind in Argentinië. Argentinië is ook bekend om zijn rundvlees die groter en malser is dan waar ook ter wereld. Ook het voetbal is een van de drijfveren van Argentinië. Zo komen er veel goede voetballers uit Argentinië zoals Diego Maradona en Lionel Messi. Op het gebied van natuur heeft Argentinië een lange kustlijn met op sommige plaatsen zandstranden. In het water aan de kust van Argentinië komen veel bijzondere diersoorten voor, zoals: walvissen, zeeleeuwen, zeehonden, pinguïns en zeeolifanten. Landinwaarts vind je veel berggebieden en regenwouden. Het land kent wel 32 Nationale parken. Het land staat verder bekend als wintersportbestemming. U kunt er van juli tot oktober uitstekend aan wintersport doen zoals skiën en snowboarden. Daarnaast kunt u gletsjers bezichtigen. Verder kennen we Argentinië nog van Evita, Prinses Máxima en de mooie watervallen van Iguazu.

 

Vanwege de grootte en verschillende klimaten van het land is het moeilijk om van een beste reistijd te spreken. Aanbevolen wordt echter om tijdens het voorjaar - September en Oktober of het najaar - April en Mei Argentinië te bezoeken, omdat u dan in het hele land goed terecht kunt.

 

 

1383750343.JPG 1383750370.JPG 1383750408.jpg
1383750436.JPG 1383750461.JPG
Kantoor- & Bezoekadres (op afspraak):
Kleine Gartmanplantsoen 10
(op het Leidseplein, in gebouw van 'de BALIE')
1017RR Amsterdam
Nederland
Webdesign by: Deep Graphic Design

Australië en Oceanië