14-daagse reis naar Chili: Het mooiste van Noord-Chili


 

Tijdens deze schitterende reis bezoekt u de prachtigste plekken van Atacama. U zult genieten van prachtige uitzichten en de flamingo’s en andere bijzondere vogelsoorten. Ook de Altiplano is een onderdeel van deze reis. Het gebied bestaat uit een vlak terras op de top van de Andes en een gemiddelde hoogte van 4000 meter boven zeeniveau. De prachtige omgeving wordt gekenmerkt door geweldige vulkanen, diep blauwe meren en schitterende vogels. De prachtige witte zoutvlaktes, verborgen hotsprings en verbazingwekkende geisers geven u eveneens een uitgesproken beeld van dit mooie land. 

 

Maar naast de schoonheid is het land ook verlaten, woest en droog. Het zuurstofgehalte op 4000 meter hoogte is twee keer zo laag dan op zeeniveau. Het temperatuurverschil kan oplopen tot 30 graden tussen dag en nacht. Ook zijn er gebieden waar nog nooit regen is geregistreerd.

 

Dag tot dag programma:

 

 

Dag 1: Vertrek uit Amsterdam

Vandaag vertrekt u in de avond vanuit Amsterdam. 

 

 

Dag 2: Aankomst in Antofagasta (100 km wegdek)

Chili

Na een hopelijk fijne vlucht komt u vandaag aan In Chili, Antofagasta. Hier aangekomen haalt u de huurauto op en rijdt u vervolgens langs de Pacific Ocean met haar mooie stranden en duinen. Ook gaat u La Portada bekijken, deze rots is prachtig uitgesleten door de golven van de oceaan. U gaat verder naar Mejillones en komt vervolgens aan in Antofagasta voor de eerste overnachting in uw drie sterren hotel Diego de Almagro. 

 

 

Dag 3: Antofagasta – Calama – San Pedro de Atacama (320 km wegdek)

Vandaag reist u van Antofagasta per auto door prachtige delen van de Atacama woestijn naar Calama. Onderweg komt u langs het bijzondere station van Baquedano en de voormalige Saltpeter mijn van Chacabuco. Vanaf hierAtacama, chili gaat u verder naar de stad San Pedro de Atacama. Onderweg ziet u delen van het schitterende Cordillera de la Sal. ’s Middags gaat u naar de ‘Valley of the Moon’ om te kijken naar de zonsondergang in dit fasinerende landschap, wat gevormd is door erosie van de zoutbergen. Bijzonder uitgeslepen rotsen bevinden zich in het midden van de woestijn met de Licancabur op de achtergrond. Dit zorgt voor een zeer bijzondere zonsondergang. Hierna keert u terug naar San Pedro waar u overnacht in Casa Don Tomas. 

 

 

Dag 4: San Pedro en omgeving (70 tot 100 km onverhard wegdek)

In de morgen kunt u het Archeologisch museum van Padre le Paige bezoeken. Hier vindt u de bekende collectie kunstartikelen die de ontwikkeling van de Atacamische gemeenschap laten zien. De kerk van San Pedro is ook erg de moeite waard en dateert uit de 17e eeuw, het dak is gemaakt van cactussen. Andere mogelijke activiteiten zijn het beklimmen van de zandduinen in het Valle de la Muerte of een bezoek brengen aan de historische nederzettingen Tulor en Quitor. Hierna keert u terug naar San Pedro waar u overnacht in Casa Don Tomas.

 

 

Dag 5: Salar de Atacama en de meren Miscanti en Meniques (120 km)

Vandaag gaat u een bezoek brengen aan het bijzondere meer van Atacama. Onderweg stopt u bij het stadje Toconao. De huizen in dit kleine, pitoreske dorpje zijn gebouwd van witte vulkanische stenen, waardoor het stadje zo bijzonder en uniek is. De kerk en de klokkentoren zijn ook gebouwd van de witte vulkaan stenen. Hierna brengt u een bezoek aan het grootste zoutmeer van de wereld; ‘Salar de Atacama’. Hier leven vele flamingo’s en bijzondere vogelsoorten. De Laguna Chaxa is een goede mogelijkheid om dichter bij deze bijzondere dieren te komen. Laguna Chaxa is een deel van het ‘Reserva National de los Flamingoes’. Ook kunt u nog een bezoek brengen aan de meren Miscanti en Meniques op een hoogte van 4.000 meter. Voor dit gedeelte van de tocht is een pick-up of jeep vereist en u moet rekening houden met 130 extra kilometers. U keert terug naar San Pedro waar u overnacht in Casa Don Tomas.

 

 

 

Dag 6: Geysers El Tatio - Calama

Vroeg in de morgen vertrekt u naar de geisers van El Tatio (optionele excursie). Deze geisers liggen 4500Geysers El Tatio  meter boven zeeniveau van Altiplano. In de ochtend zijn ze spectaculair! Er bevinden zich ongeveer 40 geisers, warmte bronnen en fumaroles. ‘s Morgens zijn de geisers fantastisch en beleeft u iets heel bijzonders. De rest van de dag kunt u uw tijd zelf indelen. Er zijn diverse prachtige routes door de stad San Pedro, met z’n prachtige architectuur en kleine straatjes. Er zijn diverse marktjes en restaurants, zodat u zich absoluut niet zult vervelen in deze stad! Na de eventuele excursie gaat u verder naar Calama waar u overnacht in het Hotel Park Calama.

 

 

Dag 7: Calama – Tocopilla - Iquique

Calama

Na de overnachting in het hotel rijdt u naar Calama voor een bezoek aan de grootste kopermijn van de wereld ‘Chuquicamata’. Ook kunt u een bezoek brengen aan het pitoreske plaatsje Chui Chui met één van de oudste kerken van Chili. Vervolgens rijdt u verder naar Iquique met een tussenstop in Tocopilla, een mooie strand bestemming aan de Pacific. Over de Panamerican Highway met rotsschilderingen en ‘Geoglyphs Pintados’ rijdt u naar Iquique waar de overnachting zal plaatsvinden in het Holiday Inn Express hotel (4 sterren).

 

 

Dag 8: Iquique

Vandaag blijft u in de stad Iquique (1.853 km ten noorde van Santiago). Iquique was de Nitraathoofdstad van de wereld gedurende de 19e eeuw. Nitraat, een natuurlijk bemestingsmiddel dat uitsluitend in deze chileense woestijn gewonnen werd, betekende welvaart voor het land alsmede voor velen buitenlandse investeerders, maar storte abrupt in toen Duitsland in 1917 het synthetische nitraat had uitgevonden. Vandaag de dag leeft dit gebied van de oceaan. Iquique is nu de eerste exporteur van vismaaltijden in de Wereld. De overna  chting vindt plaats in het Holiday Inn Express hotel (4 sterren).

 

 

Dag 9: Iquique – Arica (350 km)

Giant of Atacama

Na het ontbijt gaat u naar Arica. U rijdt richting het noorden over de Panamerican Highway. Onderweg ziet u de Giant of Atacama,een gigantische rots van 86 meter midden in de woestijn. Ook het Reserva Natural de Tamarugal verdient een stop. Na deze dag komt u aan in Arica waar u gaat overnachten in het 4 sterren hotel Arica

 

 

Dag 10: Arica

Deze dag staat in het teken van de ontdekking van Arica. U gaat een hele dag besteden in deze bijzondere stad waar u heerlijk kunt genieten van de Chileense specialiteiten. De stad biedt vele interesante musea maar ook heerlijke stranden. Een bezoek aan het Valle de Azapa met bijzondere rotsschilderingen en het Valle de Lluta. Aan het einde van de dag overnacht u in Arica (4 sterren hotel Arica).

 

 

Dag 11: National Park Lauca

National Park Lauca

In de morgen rijdt u naar het Lauca National Park (4400 meter). Onderweg komt u in het kleine stadje Putre, die is ontdekt door de Spanjaarden in de 16e eeuw, als een belangrijk handelspunt tussen Arica en Potosi. Vervolgens gaat u door naar het Lauca National Park. Hier ziet u de prachtige Parinacota en Pomerape vulkanen die het landschap domineren. De reflectie van deze vulkanen is te zien in het prachtige water van de Cotacotani lagunes en het Chungara meer. Rond dit meer is veel wildlife te zien; de blauwe Tagua-tagua, de vizcachas, de vicunas, witte en zwarte ganzen, flamingo’s en de typische lama’s. U overnacht in Putre in hotel Q’antai.

 

 

Dag 12: Putre - Arica

Putre

Na het verblijf in Arica gaat u vandaag terug naar Arica waar u de laatste dag in Chili gaat doorbrengen. overnachting in het 4 sterren hotel Arica

 

 

Dag 13: Arica

Na het ontbijt zorgt u ervoor dat uw huurauto wordt teruggebracht naar de luchthaven van Arica en maakt u zich klaar voor de terug reis naar Amsterdam

 

 

Dag 14: Aankomst

Na een overnachting aanboord op ongeveer 10 kilometer hoogte komt u vandaag aan in Amsterdam. Vanaf dit moment heeft u alle kans om de bijzondere ervaringen van de laatste weken op een rij te zetten.

 
Testimonials

 • Ieder onderdeel was een feestje!

  Hallo Markus,
  We willen je bedanken voor de fantastische reis die je voor ons geregeld hebt. We hadden hoge verwachtingen van de vakantie, maar de verwachtingen zijn in alle opzichten overtroffen. Mede door jouw toedoen hebben we een hele relaxte reis gehad. Het is heel ontspannen als je op het vliegveld wordt opgehaald en niet naar vervoer of naar een hotel moet zoeken. Dat geldt ook voor de excursies. Alle vliegreizen waren perfect, geen enkele vertraging en de bagage was er ook steeds. Het Paaseiland was geweldig., maar ook de Atacama woestijn was heel bijzonder, zoals de Iquazu watervallen heel overweldigend waren. Ieder onderdeel was een feestje op zich en Rio heeft ons hart gestolen.
  Jeanette & Jac Spijkers

 • Het is fantastisch!

  Hi Markus,

  We zijn volop aan het genieten van de reis! Het is fantastisch! Hierbij een kleine impressie.

  Groetjes van ons (groep Groenendijk)

 • Alles top geregeld!

  Goedemorgen Markus,

  Ik ben nog steeds aan het nagenieten van de prachtige reis naar Chili en Argentinie. Wat hebben we fantastisch mooie plekken gezien! Bedankt, alles was top geregeld
  Groet, Eline van der Bijl

 • Antarctica, Argentinië en Chili 32 dagen

  Complimenten voor de goede voorlichting en hulp met het samenstelling van deze fantastische mooie reis!

  Karina & Otto (reis dec2020)

 • Allemaal perfect!

  Hoi Markus,
  Even een bericht om je te laten weten dat we een fantastische reis door Argentinië hebben gehad. Alles was erg goed geregeld door je! Hotels, ophaal/breng service, de variatie in het land, allemaal perfect. Dank voor al je goede voorbereidingen en we werken graag weer met je samen voor een volgende reis (Namibië?).
  Groet, Adri en Rene

 • Blij:-)

  Wij zijn heel blij met de uitstekende service en empathische benadering.
  Groetjes van Otto en Karina Meijers


Terug

Kantoor- & Bezoekadres (op afspraak):
Kleine Gartmanplantsoen 10
(op het Leidseplein, in gebouw van 'de BALIE')
1017RR Amsterdam
Nederland
Webdesign by: Deep Graphic Design

Australië en Oceanië