35-daagse schitterende Zuid-Amerika reis: Chili, Paaseiland, Bolivia en Argentinië


Een schitterende 35-daagse rondreis door Zuid-Amerika op maat gemaakt: Chili, Paaseiland, Bolivia en Argentinië. Samengevat komen in deze bijzondere rondreis eerst de hoogtepunten van Chili aan bod, van het mysterieuze Paaseiland tot Santiago en Torres del Paine. Vervolgens trekt u naar Argentinië, onder andere langs het ongerepte Patagonië, Vuurland, bruisend Buenos Aires en de prachtige Iguazu watervallen. Daarna gaat u terug naar Chili voor een bezoek aan de schitterende Atacama woestijn. Tot slot bezoekt u een paar dagen Bolivia, waar u de Uyuni zoutvlaktes ontdekt! Laat u inspireren door deze fantastische voorbeeldreis!

 

 

Dag tot dag programma

 

 

Dag 1: Vertrek vanuit Amsterdam

Vandaag vertrekt u vanuit Amsterdam naar de hoofdstad van Chili, Santiago.

 

Dag 2: Aankomst Santiago en vlucht naar Paaseiland

Na een hopelijk fijne vlucht komt u vandaag aan in wonderlijk Chili. Op de luchthaven in Santiago pakt u aansluitend een binnenlandse vlucht naar het mysterieuze Paaseiland. Op het vliegveld van Paaseiland  wordt u ontvangen door uw  privé transfer die u naar hotel Puku Vai  in Hanga Roa brengt,  waar u de komende dagen verblijft. De rest van de middag heeft u vrij te besteden. U kunt bijvoorbeeld het kerkje van het dorp bezoeken of een kijkje nemen op de lokale markt die zich naast de kerk bevindt.

 

Dag 3: volle dag Paaseiland I

Vandaag gaat u op pad met uw privé-auto en -gids  die u meer zal vertellen over de geschiedenis van de plaats Rapa Nui. Hierna rijdt u verder naar het zuiden langs de kust. Onderweg maakt u verschillende stops en krijgt u de gelegenheid de beroemde Moais uitgebreidt te bekijken. Na een lunch in Rana Raraku (hier werden de Moais gemaakt) begint u aan een mooie wandeling naar de Rana Raraku vulkaan. Onderwerg komt u langs nog meer Moais beelden en langs twee prachtige stranden. Na deze excursiedag wordt u weer afgezet bij uw hotel in Hanga Roa.

 

Dag 4: volle dag Paaseiland II

Na het ontbijt wordt u opgehaald voor uw tweede excursiedag op private basis op Paaseiland. Met de auto rijdt u de vulkaan Ranu Kau op. Hierna rijdt u door naar Orango, het ceremoniele centrum van de ‘vogelman’. Uw gids zal u hier alles over vertellen. Na uw lunch op eigen gelegenheid wordt u weer opgepikt om Ahu Akivi te bezoeken. Hier staan 7 beroemde Moais. Onderweg naar Ahu Akivi stopt u op verschillende natuurlijke en culturele bezienswaardigheden. Na deze indrukwekkende dag wordt u weer afgezet bij uw hotel.

 

Dag 5: volle dag Paaseiland II

Ook vandaag heeft u nog de kans om dit mysterieuze eiland te ontdekken met al zijn verschillende natuurlijke en culturele bezienswaardigheden. Deze dag kunt u geheel naar eigen inzicht indelen. U overnacht wederom bij uw hotel in Hanga Roa.

 

Dag 6: Terug naar Santiago

Vandaag verlaat u Paaseiland alweer. Met een privé transfer wordt u naar het vliegveld gebracht voor uw vlucht van Paaseiland naar Santiago. U kunt er voor kiezen om Santiago te gaan ontdekken door middel van een stadtour. De gids zal u dan alle hoogtepunten van de stad laten zien en u Santiago laten ontdekken. U start deze tour in de hoofdstraat van Santiago, de Alameda Bernado. Ook zal uw gids u onder andere het presidentiële paleis, het centrale plein van Santiago, ‘Plaza de Armas‘, de Metropolitan kathedraal en andere historische gebowen laten zien. Optioneel kunt u verschillende culturele en historische musea bezoeken. U eindigt de tour vandaag in Bellavist, dé culturele en artisieke wijk van Santiago. Deze wijk ligt aan de voet van San Cristóbal, de hoogste heuvel van de stad vanwaar u een prachtig uitzicht heeft! Na de stadstour wordt u weer bij uw hotel afgezet. Natuurlijk kunt u er ook voor kiezen om de stad op eigen houtje te verkennen. U overnacht in het hotel Su Merced.

 

Dag 7: Santiago- Punta Arenas- Puerto Natales

Vandaag vliegt u van Santiago naar Punta Arenas om uw reis voort te zetten in het prachtige Patagonië. Bij aankomst in Punta Arenas, pakt u direct de bus naar het zuidelijke Puerto Natales. Deze plaats ligt bijna letterlijk ‘op de drempel’ van het beroemde National Park Torres del Paine.  Vanaf de haven wordt u naar hotel Temauken in Puerto Natales gebracht.

 

Dag 8, 9, 10 en 11: Torres del Paine

Na uw ontbijt op dag 8 wordt u naar hotel Las Torres gebracht. U overnacht hier in een garden view room. De komende dagen zult u zo veel mogelijk van het Torres del Paine ontdekken en zien. U kunt elke dag ter plekke één volle excursiedag kiezen of 2 halve dag excursies.

 

Dag 12: Naar El Calafate in Argentinië

Vandaag verlaat u Chili om uw avontuur voort te zetten in Argentinië. Na het ontbijt vertrekt u met de bus naar  El Calafate, een klein plaatsje gelegen op de rand van Los Glaciares National Park. Hier aangekomen wordt u bij het Unique Luxury Patagiona hotel afgezet, uw hotel voor de komende dagen.

 

Dag 13: El Calafate: de Perito Moreno Gletsjer

Vandaag maakt u een excursie naar de gletsjer Perito Moreno (in groepsverband), een zeer actieve gletsjer aan de zuidkant van het Argentino meer. U wordt vroeg in de ochtend opgehaald om richting het Glaciares National park te vertrekken. U rijdt hierbij langs het Argentino meer en Brazo Rico. Nadat u het park binnen rijdt stopt u bij Curva de los Suspiros. Hier kunt u de eerste glimpen van de Perito Moreno opvangen. Hierna maakt u een stop in Bajo Las Sobras Pier. (Optioneel kunt u hier met een boot naar de gletsjer varen). Dan gaat u de gletsjer van dichtbij bekijken! Vanaf verschillende balkons kunt u de gletsjer bekijken. Aan het eind van de middag wordt u weer bij uw hotel in El Calafate afgezet.

 

Dag 14: El Calafate: Nibepo Aike & paardrijden

Estancia Nibepo Aike is ver van het massatoerisme vandaan maar erg goed bereikbaar vanaf El Calafate. Op deze plek is de essentie van de oude patagonische estancias nog te zien en het is verbonden door de zuidelijk arm van Lago Argentino en de grens met Chili, gelegen in het Andesgebergte. 

 

Tijdens deze tocht heeft u ook de kans om veel wildlife te zien zoals condors, vossen en hazen. U bereikt de estancia  na het reizen langs de rand van Lago Roca en na het ingaan van het Los Glaciares National Park. Bij aankomst in de estancia wordt u warm ontvangen en naar de Quicno (diner kamer) gebracht waar u wordt uitgenodigd voor een warme drank (thee, koffie of maté) samen met huisgemaakte lekkernijen. U kunt ervoor kiezen om een wandeling om het gebouw en het gebied te maken of om de omgeving te paard te gaan verkennen met een gids. Na uw terugkomst bij de estancia krijgt u een demonstratie van hoe de gauchos de paarden kunnen temmen. Tussen de activiteiten door kunt u ook helpen bij de dagelijkse bezigheden op de boerderij zoals helpen met het melken van de koeien of de schapen hoeden. U sluit de dag af met een barbecue waarbij er traditioneel een lam geroosterd wordt en verhalen worden verteld. Na deze geweldige ervaring, wordt u weer teruggebracht naar uw accommodatie in El Calafate.

 

Dag 15: Naar Ushuaia

Vroeg in de ochtend wordt u per transfer naar de bushalte van El Calafate gebracht voor uw bus naar Ushuaia. Na aankomst in Ushuaia wordt u ontvangen door uw privé transfer en naar hotel Ushuaia gebracht waar u de komende dagen verblijft.

 

Dag 16: Ushuaia het Beagle kanaal 

Vandaag gaat u een mooie boottocht op het Beagle kanaal maken (in groepsverband). U wordt na het ontbijt opgehaald en naar de catamaran gebracht die over het Beagle kanaal zal varen. U vaart langs onder andere oude ranches die ooit door de eerste kolonisten tegen de bergwanden zijn aangebouwd en langs de historische vuurtoren ‘Les Eclaireurs’. Op de terugweg vaart u langs een klein rotseilandje wat het thuis is van verschillende soorten vogels en zeeleeuwen. Na de boottocht wordt u weer teruggebracht naar uw hotel in Ushuaia.

 

Dag 17: Ushuaia excursie 

Vandaag heeft u nog een volle dag om het prachtige vuurland te ontdekken. U kunt een tweetal excursies doen: een bezoek aan het nationale park Tierra del Fuego Nationaal Park en een verkenning van Isla de Lobos.

 

Dag 18: Naar Buenos Aires: een paar dagen bruisend stadsleven

Vandaag neemt u het vliegtuig vanuit Ushuaia naar de hoofdstad van Argentinië; Buenos Aires. Na aankomst  wordt u wederom opgewacht door uw privé transfer die u naar het TWO hotel brengt waar u deze dagen verblijft.

 

Dag 19: Buenos Aires 

Vandaag kunt u een citytour (optioneel) maken met een privé gids. Tijdens deze drie uur durende tour gaat u langs verschillende boulevards en San Telmo. Ook bezoekt u de Plaza de Mayo. Hier bevinden zich onder andere het Casa Rosada, de Nación bank, de kathedraal en het originele parlementshuis. U vervolgt de tour via de Avenida de Mayo naar het imposante Palace of Contress. U eindigt de tour bij de historische Recoleta begraafplaats. Tijdens de tour zal uw gids uitereraard van alles vertellen over het kleurrijke Buenos Aires. Aan het eind van de tour brengt de gids u naar een leuk restaurant om te lunchen waarna u terug naar het hotel gebracht wordt. De rest van de dag heeft u dan vrij te besteden.

 

Dag 20: Buenos Aires

Vandaag kunt u helemaal naar eigen inzicht indelen. Optioneel kunt u de Fiesta Gaucha groepsexcursie doen. Dit is een kleurrijke en leuke dag in de buitenwijken van Buenos Aires. U bezoekt hier een traditionele Argentijnse manege waar ook de traditionele Argentijnse patiserie wordt bereid. U kunt hier kijken hoe de bakkers te werk gaan. Naar wens kunt u ook een ritje te paard maken op de ‘Gaucha’ manier. Dit is een manier van paardrijden waarbij een speciaal zadel en tuig wordt gebruikt. Na dit optionele ritje krijgt u een traditionele lunch geserveerd. Na de lunch wordt u door de gaucho’s uigenodigd mee te doen met het maken van folkloremuziek en traditionele dansen. Natuurlijk draagt u hierbij ook de traditionele kleding! Hierna verplaatst u zich naar het veld van de buren om een indrukwekkende show van de Gaucho’s en hun dieren bij te wonen.

 

Dag 21: Naar de iguazu watervallen

Vandaag wordt u naar het vliegveld in Buenos Aires gebracht voor uw vlucht naar Puert Iguazu. Hier wordt u door uw volgende transfer opgehaald en naar het Saint George hotel in Iguazu gebracht.

 

Dag 22: volle dag excursie Iguazu watervallen

Vandaag heeft u de hele dag om op eigen houtje de watervallen te bekijken aan de Argentijnse kant. Het park beschikt over een uitgebreid netwerk aan wandelpaden en uitzichtspunten, sommige als een ‘catwalk’ tot vlakbij het watergeweld! U overnacht wederom in het Saint George hotel.

 

Dag 23: volle dag excursie Iguazu watervallen

Ook vandaag heeft u de gehele dag om de watervallen te ontdekken. U kunt er voor kiezen om een schitterend panorama uitzicht over de watervallen te bewonderen aan de Braziliaanse kant. Dan gaat u in de ochtend per transfer over de grens en kunt u de schitterende watervallen van de braziliaanse kant bewonderen. Aan het einde van de dag keert u terug naar de Argentijnse kant en overnacht u wederom in het Saint George Hotel.

 

Dag 24: Naar Salta

Na uw ontbijt wordt u naar het vliegveld gebracht voor uw vlucht naar Salta. Bij aankomst in Salta wordt u van het vliegveld opgepikt en naar uw accommodatie gebracht; het Ameria Hotel.

 

Dag 25. 26 en 27: Salta

Deze dagen brengt u door in de hooggelegen stad Salta alwaar u de hele periode verblijft in het Almeria Hotel. U heeft deze dagen alle tijd om de schitterende stad Salta te ontdekken en de indrukwekkende Lerma vallei te verkennen.

 

Dag 28: Salta – San Pedro de Atacama: door/terug naar Chili !

Na de dagen in Salta gaat u verder met een lange, maar prachtige busrit (ong. 12 uur) naar de indrukwekkende woestijn rondom San Pedro de Atacama. Dit betekent dat u Argentinië verlaat en weer terug naar Chili rijdt. In San Pedro de Atacama verblijft u in een standaard kamer in het Kimal Hotel.

 

Dag 29 en 30: San Pedro de Atacama

Deze dagen besteedt u volledig in en rondom San Pedro de Atacama. Aangezien uw hotel voor deze hele periode geboekt is, kan uw bagage in het Kimal Hotel blijven en kunt u de omgeving gaan verkennen. Hieronder staan enkele tips:

 

U kunt een bezoekje brengen aan  de Cejar Lagoon, ook wel ‘de drijvende lagune’ genoemd. Deze lagune heeft bijzondere witte randen van gekristaliseerd zout en diep turquoise water. Hier leven flamingo’s en tagua vogels. Het is een prachtige plek om te zwemmen. Door het zoute water blijft u gemakkelijk drijven, dit is een erg relaxte ervaring. Vanaf hier kunt u genieten van een prachtig uitzicht op ‘Salar de Atacama’. Onderweg komt u langs het stadje Toconao. De huizen in dit kleine, pitoreske dorpje zijn gebouwd van witte vulkanische stenen, waardoor het stadje zo bijzonder en uniek is. De kerk en de klokkentoren zijn ook gebouwd van de witte vulkaan stenen. Hierna brengt u een bezoek aan het grootste zoutmeer van de wereld; ‘Salar de Atacama’. Ook hier leven vele flamingo’s en bijzondere vogelsoorten. De Laguna Chaxa is een goede mogelijkheid om dichter bij deze bijzondere dieren te komen. Laguna Chaxa is een deel van het ‘Reserva National de los Flamingo’s. ’s Avonds keert u terug naar het hotel in San Pedro. 

 

U vertrekt van San Pedro naar de Jama Pass, om hier een goed zicht te hebben op twee schitterende vulkanen; Licancabur en Juriques. Bij de beklim ming van de Andes, volgt u eerst de internationale route, tot aan de grens van 4.500 meter boven zeeniveau. U kunt genieten van een schitterend landschap en prachtige flora en fauna. U vervolgt de beklimming naar de Monies de Pacana, hier ziet u de fantastische naaldvormige rotsen die gevormd zijn door erosie. Als u beter kijkt ziet u rotsen als een indianen hoofd, een hand, een paard en vele andere vormen. Hierna vervolgt u, uw trip naar de ‘Catedrales’, dit zijn hoge rotsen die door de jaren heen door erosie een prachtige vorm hebben gekregen. U keert terug naar San Pedro. 

 

Vroeg in de morgen vertrekt u naar de geisers van El Tatio. Deze geisers liggen 4.500 meter boven het zeeniveau van Altiplano. In de ochtend zijn ze spectaculair! Er bevinden zich ongeveer 40 geisers, warmwaterbronnen en ‘fumaroles’ (zwavelhoudend stoomgaten). ‘s Morgen zijn de geisers fantastisch en zult u iets onvergetelijks meemaken. Op weg terug naar San Pedro bezoekt u de hotsprings van Puritama, met water van ongeveer 39 graden celcius. Na deze relaxte ervaring keert u terug naar San Pedro. In de middag kunt u een bezoek brengen aan de Rainbow vallei, ook wel bekend als de ‘Valle Arco Iris’, om de kleur van de rotsen. Deze prachtige kleurige vallei is alleen bekend bij de ‘insiders’.

 

Dag 31 en 32: San Pedro de Atacama – Uyuni/Bolivia

Vandaag laat u De schitterende Atacama woestijn achter u. U wordt naar de grens van Bolivia gebracht, een reis die ongeveer een uur duurt, vanaf daar gaat u op excursie naar de zoutvlaktes van Uyuni. U rijdt door het REA Reservaat, waar u een bezoek brengt aan de laguna Verde, de hoge woestijnen en vlaktes, de Chalviri lagune en zijn hot springs of Polques, de geisers Sol de Mañana en de laguna Colorada (3 uur, een beschermde RAMSAR site dankzij het nesten van meer dan 30,000 flamingo’s). 

 

De reis gaat verder door vlaktes waar de gevolgen van winderosie goed te zien zijn. Vervolgens rijdt u nabij Alota (1 uur) en de zilvermijn van San Cristobal. U kruist de highlands en bezoekt een “begraafplaats” van oude treinen voordat u aankomt in de stad Uyuni (3 uur). Hierna gaat u door naar Colchani, aan de oevers van de Uyuni zoutvlaktes, waar de lokale bevolking zout produceert. Hier nuttigt u de lunch en avondeten en verblijft u in het Hotel Palacio De Sal in een standaard kamer. Van Hito Cajon tot Colchani is ongeveer een 8 uur durende reis.

 

Dag 33: Uyuni – San Pedro de Atacama

Na het ontbijt in Hotel Palacio De Sal, onderneemt u een zuidwaartse trip door de Uyuni zoutvlaktes. U brengt ook een bezoek aan Incahuasi Island, een speciale habitat van enorme cactussen en vulkanische rotsen. Daarna verlaat u het gebied in Chuvica (2 uur). Vervolgens wordt u teruggebracht naar de grens: Hito Cajón. Hier wordt u aan de andere kant weer opgepikt en teruggebracht naar uw hotel in San Pedro de Atacama.

 

Dag 34: San Pedro de Atacama- Calama- Santiago- Amsterdam

Vandaag is helaas de laatste dag aangebroken van  uw geweldige avontuur in Zuid-Amerika. Tijd om afscheid te nemen van dit indrukwekkende continent. U wordt per transfer van San Pedro de Atacama naar het vliegveld in Calama gebracht. Vanaf hier pakt u een binnenlandse vlucht terug naar Santiago. Vanaf Santiago gaat u met een internationale vlucht weer terug naar Nederland. Goede reis!

 

Dag 35: Aankomst Amsterdam

Vandaag komt u aan in ons koude kikkerlandje, welkom terug!

 
Testimonials

 • Tussentijdse sms vanuit berggebied bij Salta, Argentinië:

  San Antonio de los Cobres ‘wil je niet wonen’, maar de weg er naartoe is prachtig! Tilcara is heel gezellig. Super hotel. Heerlijk gegeten. Topreis! Iedereen geniet :-)
  Familie Vehmeijer

 • Ieder onderdeel was een feestje!

  Hallo Markus,
  We willen je bedanken voor de fantastische reis die je voor ons geregeld hebt. We hadden hoge verwachtingen van de vakantie, maar de verwachtingen zijn in alle opzichten overtroffen. Mede door jouw toedoen hebben we een hele relaxte reis gehad. Het is heel ontspannen als je op het vliegveld wordt opgehaald en niet naar vervoer of naar een hotel moet zoeken. Dat geldt ook voor de excursies. Alle vliegreizen waren perfect, geen enkele vertraging en de bagage was er ook steeds. Het Paaseiland was geweldig., maar ook de Atacama woestijn was heel bijzonder, zoals de Iquazu watervallen heel overweldigend waren. Ieder onderdeel was een feestje op zich en Rio heeft ons hart gestolen.
  Jeanette & Jac Spijkers

 • Het is fantastisch!

  Hi Markus,

  We zijn volop aan het genieten van de reis! Het is fantastisch! Hierbij een kleine impressie.

  Groetjes van ons (groep Groenendijk)

 • Alles top geregeld!

  Goedemorgen Markus,

  Ik ben nog steeds aan het nagenieten van de prachtige reis naar Chili en Argentinie. Wat hebben we fantastisch mooie plekken gezien! Bedankt, alles was top geregeld
  Groet, Eline van der Bijl

 • Antarctica, Argentinië en Chili 32 dagen

  Complimenten voor de goede voorlichting en hulp met het samenstelling van deze fantastische mooie reis!

  Karina & Otto (reis dec2020)

 • Allemaal perfect!

  Hoi Markus,
  Even een bericht om je te laten weten dat we een fantastische reis door Argentinië hebben gehad. Alles was erg goed geregeld door je! Hotels, ophaal/breng service, de variatie in het land, allemaal perfect. Dank voor al je goede voorbereidingen en we werken graag weer met je samen voor een volgende reis (Namibië?).
  Groet, Adri en Rene

 • Blij:-)

  Wij zijn heel blij met de uitstekende service en empathische benadering.
  Groetjes van Otto en Karina Meijers


Terug

Kantoor- & Bezoekadres (op afspraak):
Kleine Gartmanplantsoen 10
(op het Leidseplein, in gebouw van 'de BALIE')
1017RR Amsterdam
Nederland
Webdesign by: Deep Graphic Design

Australië en Oceanië