13-daagse rondreis Costa Rica: compleet en avontuurlijk!


 

Dag 1: Aankomst San José

Ontvangst bij aankomst en transfer naar uw accommodatie Hotel San Gildar in San José.

 

Dag 2: San José / Tortuguero (O, L, D)Tortuguero Costa Rica

Op de derde dag vertrekt u vroeg in morgen voor uw avontuur in het Tortuguero National Park. Onderweg wordt u al verrast door de schoonheid van het land, bijvoorbeeld bij het doorkruisen van het schitterende Braulio Carrillo National Park. Het ontbijt wordt geserveerd in een typisch Costaricaans restaurant op de route. Voordat u met de boot het water op gaat ziet u onderweg nog de vele bananen plantages. 

 

De boottour is één van de beste mogelijkheden om kennis te maken met de dierenwereld van Costa Rica. Vanuit de boot zijn meestal apen, kleine krokodillen, luiaards, leguanen, toekans en vele andere soorten te zien. De stranden van Tortuguero zijn bekend vanwege de grote groene schildpadden die hun eieren leggen in het warme Caribische zand (juli tot september). Na de lunch brengt u een bezoek aan het dorp Tortuguero en het schildpaddenmuseum. In Tortuguero overnacht u en gebruikt u tevens het diner (Pachira Lodge).  

 

Dag 3: Tortuguero (O, L, D)

Na het ontbijt vervolgt uw jungle avontuur met boottochten over het water en een bezoek aan de Tortuguero Hill. Optioneel kunt u deelnemen aan de Canopy Tour (boomtoppen avontuur). De lunch, het diner en de overnachting vindt plaats in Tortuguero (Pachira Lodge).

 

Dag 4: Tortuguero naar Sarapiqui (O)Sarapique

Na ontbeten te hebben in Tortuguero gaat u aan boord van de boot die u, met een korte lunchstop terugbrengt naar de bewoonde wereld. Met de bus wordt u vervolgens gebracht naar het punt waar u de auto kunt ophalen. Dat is in het stadje Guapiles. De huurauto staat de aankomende 10 dagen tot Tamarindo tot uw beschikking. Vanuit Guapiles rijdt u naar Sarapiqui.

 

Het gebied rond Sarapiqui biedt verschillende mogelijkheden voor een wandeling door een prachtig, bergachtig regenwoud. In de avond kunt u deelnemen aan een wandeling door het oude Sarapiqui regenwoud met goed onderhouden wandelpaden waar verder de natuur vrij spel heeft (optioneel). Deskundige gidsen leiden u in uw ontdekking van deze wonderbaarlijke wereld die ‘s nachts tot leven komt. 

 

De overnachting vindt plaats in Sarapiqui in het La Selva Biological Station B&B. Dit is een wetenschappelijk centrum waar ook overnacht kan worden. Dit biedt daarmee een toegevoegde waarde aan kennis en beleving waardoor de jungle maximaal gewaardeerd kan worden. 

 

Dag 5: Rafting adventure Sarapiqui river (O) Raften Costa Rica

Na het ontbijt in Sarapiqui rijdt u naar het nabij gelegen Pozo Azulfor voor het rafting avontuur. Deze tour start bij de Hacienda's put-in en is 13 kilometer lang. De tocht eindigt in Chilamate. Met een gemiddeld dalingspercentage van 1.2% kan deze tocht het hele jaar door gemaakt worden waarbij geen speciale voorbereidingen of ervaring vereist is. De tour is goed te bereiken en het constante contact met de basis zorgt voor extra zekerheid. De overnachting vindt weer plaats in Sarapiqui.

 

Dag 6: Sarapiqui - La Fortuna (O)

Het ontbijt is inbegrepen. U rijdt vervolgens naar La Fortuna, aan de voet van de zeer actieve Arenal Vulkaan. Hier voelt u de grond trillen onder uw voeten en in de nacht kunt u de vulkaan zien exploderen waarbij de hellingen met as en lava wordt bedekt. Naast dit vuurwerk kunt u tevens een bezoek brengen aan de hot springs van de vulkaan waar u kunt relaxen in het kalmerende water in combinatie met de koele avondlucht. Dit alles samen met de prachtige sterrenhemel boven de vulkaan maakt dit een unieke ervaring. Hierna kunt u bijkomen tijdens het diner en de overnachting in La Fortuna, in het gezellige Arenal Paraiso Lodge B&B.

 

Dag 7: Arenal (O)

Na het ontbijt gaat u een wandeling maken op de  wandelpaden rond de vulkaan met een ervaren gids. Deze excursie is inbegrepen. Tijdens deze wandeling ontdekt u op avontuurlijke wijze de verschillende, spannende gezichten van deze actieve vulkaan. De vulkaan laat regelmatig letterlijk van zich horen……

Overnachting weer in La Fortuna.

 

Dag 8: Arenal (O)

Eerst genieten van een ontbijtje. Vandaag kunt u naar eigen wens invullen. La Fortuna en het gebied daaromheen leent zich perfect voor uiteenlopende activiteiten en excursies. Zo kunt u mountain bike huren, de hele dag relaxen in de Tabacon Hotsprings (met uitzicht op de Arenal) of deelnemen aan een van de vele groeps-excursies die er in het stadje worden aangeboden. 

 

Optionele excursie:

Een uitdagende tocht waarbij u gaat paardrijden en wandelen. De paarden brengen u naar het begin van de waterval door weilanden, bosgebieden en steile heuvels. De uitzichten op de Vallei van San Carlos met haar bossen die het gebied omringen zijn spectaculair. Aan het eind van de tocht worden de paarden achtergelaten en vervolgt u de tocht te voet. U wandelt vervolgens terug via een prachtige waterval. Hier kunt u relaxen en zwemmen.

Deze optionele excursie kost 40 euro per persoon

 

Dag 9: La Fortuna -  Monteverde (O)

U rijdt met de huurauto van La Fortuna naar Monteverde. Onderweg  ziet u schitterende landschappen en maakt u goed kennis met de schoonheid van het land. De middag is vrij om zelf in te delen. U verblijft in het heerlijke hotel Monteverde Cloud Forest midden tussen de bossen.

 

Dag 10: Monteverde (O)Monteverde

Vandaag wordt u getrakteerd op een buitengewone excursie naar het bekende Monteverde Cloud Forest Reserve. Hier leven meer dan 100 soorten zoogdieren, 400 soorten vogels en 1500 verschillende planten. Rond het middaguur brengt uw gids u terug naar het hotel voor de lunch. De overnachting is wederom in het hotel Monteverde Cloud Forest.

 

Dag 11: Monteverde - Rincon de la Vieja (O)

Na het ontbijt heeft u de ochtend voor vrije besteding. U rijdt vandaag naar het gebied van de imposante vulkaan Rincon de la Vieja. U overnacht in hotel Cañon de la Vieja (B&B). 

 

Dag 12: Rincon de la Vieja (O)

Na het ontbijt is het tijd voor een tocht naar Rincon de la Vieja. Hier geniet u van de pruttelende, vulkanische modderpoelen in het Rincon de la Vieja Nationaal Park. Deze enorme vulkaan is nog steeds actief en leent zich goed voor avontuurlijke dagwandelingen. De overnachting vindt weer plaats in de Cañon de la Vieja.

 

Dag 13: Rinco de la Vieja –Langusta Beach  Langusta Beach, Costa Rica

Vandaag is de dag aangebroken om te beginnen aan het strand-deel van de vakantie. U rijdt naar Langusta Beach voor een aantal dagen relaxen aan het strand. De huurauto kunt u achterlaten in het nabijgelegen Tamarindo Beach. Vanaf daar geeft u zelf invulling aan de vakantiedagen tot aan uw vertrek.

 

Indien u die dagen maximaal flexibel wilt blijven, kunt u de huurauto langer houden. Daarmee rijdt u dan ook op de dag van vertrek naar de airport waar u de auto vlak voor vertrek kunt afgeven. Verlenging van de autohuur bedraagt 48 euro per dag.

 

Mogelijkheid tot inbouwen van een extra dag met excursies.

 
Testimonials

  • Al 12 jaar lang :-)

    De naam van jullie reisbureau popte up toen ik ooit naar een accommodatie zocht gelegen aan een rivier in Nicaragua! dat was 12 jaar geleden!
    De reizen die daaruit volgden waren zo bijzonder en helemaal naar wens ingevuld dat ik bij volgende reizen op maat altijd weer bij jullie uitkom.
    Familie Verboom, Vlijmen.


Terug

Kantoor- & Bezoekadres (op afspraak):
Kleine Gartmanplantsoen 10
(op het Leidseplein, in gebouw van 'de BALIE')
1017RR Amsterdam
Nederland
Webdesign by: Deep Graphic Design

Australië en Oceanië