34-daagse rondreis Nicaragua en Costa Rica


 

NICARAGUA

 

Nicaragua

 

Dag 1:Amsterdam-ManaguaNicaragua

Vlucht van Amsterdam naar Managua in Nicaragua, aankomst in de avond. Transfer van de luchthaven naar het hotel. 

 

Dag 2: Managua

Optioneel: Stadstour Managua. 

 

Dag 3: León, stadstour LeónNicaragua, Managua

U vertrekt naar de stad León, bekend om haar indrukwekkende koloniale erfgoed en rijke cultuur en geschiedenis. Na het inchecken neemt een Engelssprekende gids u mee op stadstour, die langs de volgende attracties voert: de grootste kathedraal van Midden-Amerika, de vele kleurrijke kerkjes en enkele historische muurschildering uit de tijd van de Sandinistische revolutie. 

 

Dag 4:  León, optionele excursies

U heeft de mogelijkheid om zelf León te ontdekken. Bezienswaardigheden in deze koloniale stad met vele indrukkwekkende bouwwerken zijn: de gezellige volksbuurt El Laborío, museum Ortiz Gurdian, La Casa del Cultura en de kathedraal. Indien u de omgeving wenst te ontdekken kunt u een excursie boeken (niet inbegrepen) bij onze lokale Nederlands / Engelssprekende agent. De excursiemogelijkheden zijn: 

 

Bezoek aan Vulkaan Cerro Negro (halve dagexcursie):Cerro Negro

Een beklimming van Vulkaan Cerro Negro is een unieke ervaring! Deze actieve vulkaan, één van de kleinste van Nicaragua (ca. 650 meter hoog), is geheel bedekt met zwart zand en stenen. Op de top van deze vulkaan heeft u een immens uitzicht over de keten van vulkanen `Los Maribios` en de actieve krater van Cerro Negro. U kunt op ski-achtige wijze een afdaling maken door het fijne vulkanische zand (het dragen van wandelschoenen wordt aanbevolen). 

 

Excursie Telica: Lava in Krater (nacht excursie):

U kunt kiezen voor de spectaculaire excursie naar Vulkaan Telica. Omstreeks 10 uur ‘s avonds vertrekt u naar Telica. Een nachtelijke klim brengt u aan de rand van de krater waar u de lava ziet gloeien. Bij de eerste ochtendgloren daalt u af naar San Jacinto waar u het vulkanisch veld bezoekt alvorens terug te keren naar León.

 

Bezoek aan de ruines van León Viejo (halve dagexcursie):

U bezoekt de beroemde ruïnes van het oude León. Deze ruïnes zijn ontdekt aan de oevers van het Xolotlan meer, zo’n 40 kilometer van León gelegen. Het oude León werd verlaten na een uitbarsting van de Momotombo vulkaan. De indrukwekkende archeologische vindplaats met originele fundamenten van de stad is nu open voor het publiek. Ook zult u de oevers van het meer Xolotlan bezoeken en versteld staan van het indrukwekkende panorama uitzicht op het fort van León Viejo.

 

Bezoek aan het Juan Venado Natuurreservaat (halve dagexcursie):Juan Venado

Een bezoek aan het natuurreservaat Isla Juan Venado is werkelijk één van de meest indrukwekkende belevenissen van Nicaragua. Per motorboot ontdekt u een verscheidenheid aan exotische vogels, zoogdieren, krabben, schildpadden en andere diersoortensoorten. In langzaam tempo vaart u door de mangroves die typerend zijn voor het gebied. Na een mooie wandeling over een maagdelijk wit strand aan de Pacifische kust keert u terug naar Hotel La Posada del Doctor voor de tweede overnachting. 

 

Dag 5: Leon naar Matagalpa, Iguana Boerderij, San Jacinto,  overnachting bij families in de gemeenschap. 

 

Dag 6: San RamonNicaragua

Coöperatie koffieboeren, wandeling omgeving San Ramon, kookcursus tortilla & gallo pinto, livemuziek bij Kampvuur, overnachting bij families in de gemeenschap. 

 

Dag 7: Masaya en Granada

Na het ontbijt vertrekt u naar de kunstnijverheidsmarkt van Masaya. Op deze oude markt maakt u kennis met de Nicaraguaanse folklore, tevens de ideale plek om een hangmat, sigaren, schilderijen, keramiek of sieraden te kopen. U vervolgt uw weg naar de prachtige koloniale stad Granada. 

 

Dag 8 t/m 10: Granada – optionele excursies

Vandaag heeft u de mogelijkheid om op eigen gelegenheid Granada te ontdekken. Indien u de omgeving van Granada wilt verkennen dan kunt u een excursie boeken (optioneel) bij onze lokale agent (Nederlands- / Engelssprekend). 

 

De excursiemogelijkheden zijn: 

 

Stadstour Granada (3 uur)

Vanaf het hotel krijgt u een rondleiding door de schitterende koloniale stad. Per traditionele paardenkoets wordt u door de mooie straatjes van Granada vervoerd. U bezoekt de San Francisco kerk en klooster uit 1524, de begraafplaats met indrukwekkende koloniale graven en tombes van meer dan 400 jaar oud en het Fort `La Polvora`. Vanaf de oude torens heeft u een prachtig uitzicht over de stad, de Xalteva kerk en de stadsmuren. 

 

Las Isletas de Granada (3 uur)

U maakt een excursie naar Las Isletas de Granada. Per motorboot ontdekt u de indrukwekkende flora en fauna van Las Isletas: een archipel van 360 eilandjes van vulkanische oorsprong, gelegen aan de voet van Vulkaan Mombacho. Er wordt o.a. een historisch fort bezocht en een drankje aangeboden op een eilandje. Een gids vertelt over de eilandjes, haar bewoners en de vele watervogels die er huisvesten. 

 

Bezoek aan de Masaya Vulkaan (halve dagexcursie of nachtexcursie)

Na de ontmoeting in het hotel met uw gids rijdt u naar het Nationale Park Volcán Masaya. U rijdt helemaal naar de top van de actieve Santiago krater! Met een beetje geluk ziet u hier de kleine groene papagaaien genaamd `Chocoyos`. U heeft de mogelijkheid om vervolgens een wandeltocht te maken naar de zeer indrukwekkende niet-actieve kraters van Nationaal Park Vulkaan Masaya. 

 

Bezoek aan de Mombacho Vulkaan (halve dagexcursie)

U rijdt naar het Nationale Park Volcán Mombacho. Deze indrukwekkende vulkaan is omgeven met tropisch regenwoud. Tijdens de route naar de krater van deze inactieve vulkaan ontdekt u de prachtige vegetatie van het nationale park. U zult versteld staan van het dwergbos en het spectaculaire uitzicht over Granada en Las Isletas! Ook hier heeft u de mogelijkheid om één van de wandelroutes te volgen, bijvoorbeeld de panoramische route `El Cater`, waarbij u rondom de krater loopt van Vulkaan Mombacho. Na afloop van de excursie keert u terug naar Hotel Alhambra. 

 

Dag 11: Granada - Isla de OmetepeGranada, Isla de Ometepe

U vertrekt naar de haven van San Jorge. Hier scheept u met auto en al in op de veerpont die u in een uur naar Moyogalpa, gelegen op Isla de Ometepe, brengt. U heeft dezer dagen op het eiland dus de auto tot uw beschikking!

Vervolgens gaat u naar Playa Santo Domingo, één van de mooiste stranden van Isla de Ometepe. U logeert de komende nachten in hotel Villa Paraíso, dit hotel is gelegan aan een zeer fijn zandstrand. 

Huurauto inleveren en privé transfer?

 

Dag 12: Isla de Ometepe, dag ter vrije bestedingGranada, Isla de Ometepe

Een heerlijke vrije dag. U kunt de Vulkaan Maderas of Vulkaan Concepción beklimmen (10 uur heen en weer obv gids) , gaan paardrijden, een fiets huren, naar de San Ramón waterval wandelen of gewoon lekker relaxen aan het mooie strand van Santo Domingo. 

 

Dag 13:  Isla de Ometepe, dag ter vrije besteding

Een heerlijke vrije dag. U kunt de Vulkaan Maderas of Vulkaan Concepción beklimmen, gaan paardrijden, een fiets huren, naar de San Ramón waterval wandelen of gewoon lekker relaxen aan het mooie strand van Santo Domingo. 

 

Dag 14: Isla de Ometepe - San Carlos per boot

U verblijft overdag nog op Isla Ometepe en in de namiddag vertrekt naar de haven van Moyogalpa. Hier stapt u aan boord van de veerpont naar San Carlos. U komt zeer vroeg in de ochtend aan in San Carlos waar uw transfer op u staat te wachten om u naar los Sabalos te brengen.

 

Dag 15 t/m 17: Los Sabalos

Deze dagen kunt genieten van de prachtige omgeving van los Sabalos. Deze dagen kunt u vrij besteden. De Sabalos Lodge en de directe omgeving bieden uitgebreide mogelijkheden om te genieten van de jungle. De volgende activiteiten worden ter plekke georganiseerd (meestal gratis): 

• hiking in het regenwoud 

• rivierraften en wateractiviteiten 

• kayakken en kanoën 

• vogels spotten 

• paardrijden 

• vissen

Excursie naar Indio Maiz Reservaat (dagtour, optioneel)

 

 

COSTA RICA

 

 

Dag 18: San Carlos en Los Chiles Costa Rica

Vandaag worden jullie eerst teruggebracht naar San Carlos waar jullie naar de immigratie gaan om uit te stempelen. Dan reizen jullie per boot naar Los Chile in Costa Rica waar jullie opnieuw naar immigratie gaan om in te stempelen. Hier worden jullie opgehaald en naar een Lodge in Caño Negro gebracht.

 

 

Dag 19: Caño Negro Wildlife Reserve

Caño Negro Wildlife  Reserve is een waar paradijs voor vogelliefhebbers. Dit gebied staat bekend als één van de beste plekken voor het observeren van vogels in Costa Rica en is één van de meest veelzijdige natuurgebieden van Costa Rica. Naast vele vogels treft u hier ook vele andere dieren. Voorbeelden hiervan zijn drie apen soorten, luiaards, hagendissen en kaaimannen. Naast een grote veelzijdigheid aan dieren is er ook erg veel op het gebied van fauna te zien.

U maakt een excursie per boot door Caño Negro Wildlife Reserve en de andere dag is een vrije dag naar wens te besteden met wandelen, uitrusten en/of vogels kijken.

 

Dag 20 of dag 21:Costa Rica

Vandaag vertrekt u per privé-transfer naar San José (291km). Mocht u dit te ver vinden voor 1 dag dan lassen we een stop in op dag 20) 

De kinderen zullen later in de middag of avond aankomen. Verblijf in een prettig, rustig hotel.

 

 

 

Dag 22: Pacuare rafting avontuur

Na een stevig en gezond ontbijt stapt u in de bus naar de ‘’put-in’’ op de Pacuare rivier. Het is zo’n 45 minuten rijden en een kleine wandeling van 15 minuten. Hier vindt de kick off plaats voor twee dagen van avontuurlijk raften (28 km / 15 mijl) van klasse III-IV stroomversnellingen. De eerste dag op de rivier is een korte peddel dag, hierbij heeft u genoeg tijd om de ongerepte vallei te verkennen. U overnacht in een luxe camping El nido del tigre, in tenten gemonteerd op een houten platform met uitzicht op de rivier, mooie verzorgde tuinen, een open-air eetkamer en keuken, een badkamer met doorspoel toiletten en gootstenen en veel hangmatten in een tuinhuisje om heerlijk in te ontspannen.

 

Dag 23: Tweede dag raften op de rivier Pacuare 

Vandaag vervolgt u uw raftingavontuur weer over het wilde water. Er zitten een aantal heftige stroomversnellingen in de  tocht waardoor dit een actieve dag gaat worden. Tussendoor wordt er een paar keer gestopt om watervallen te bezichtigen of om heerlijk te zwemmen en ontspannen. Na het raften wordt u naar Siquirres gebracht.

 

Dag 24: Tortuguero

Vanaf Siquirres vertrekt u per auto en later per boot naar Tortuguero National Park, het beroemde mangrove-bos en ziet u de grote hoeveelheden reuzenschildpadden. In de middag is er een lunch waarna u een excursie naar Tortuguero heeft met een bezoekje aan het dorp en het museum ter instandhouding van de Caribische coöperatie. Na deze excursie gaat u met de boot naar uw lodge. Hier wordt u vriendelijk ontvangen met een heerlijke fruitcockail. In de namiddag kunt u op eigen houtje de prachtige tuinen van de lodge ontdekken, naar het strand lopen en een verfrissende duik nemen. Ook kunt u deelnemen aan verschillende optionele excursies. 

 

Dag 25: Natuurschoon van Tortuguero

In de vroege ochtend maakt u een boottocht door de kanalen van Tortuguero, waar de dieren uit de jungle langzaam aan wakker worden. Een unieke belevenis! Na de tocht staat het ontbijtbuffet voor u klaar in de lodge. Trek hier uw ‘Jungle Boots’ aan voor een wandeling in de mysterieuze Tortuguero Jungle met gids. Onderweg leert u over de adembenemende flora en fauna van het tropische regenwoud. Voor de lunch gaat u terug naar uw lodge. Hierna hebt u tijd om bij uw lodge te ontspannen en van de namiddag en avond te genieten.

 

Dag 26: Huurauto ophalen en naar de Arenal vulkaanArenal vulkaan

Na het ontbijt vertrekt u wederom met de boot en auto naar Guápiles waar u de huurauto op gaat halen. Hierna vertrekt u naar het Arenal gebied. In deze omgeving treft u de nog actieve vulkaan El Arenal, een geweldig mooi meer en een grote diversiteit aan wild en vogels. Als u geluk heeft, ziet u een stomende, rokende vulkaan waarbij hete (lava)stenen en as honderden meters de lucht in worden geschoten. Aan de Noordwest-kant van de vulkaan kunt u regelmatig roodgloeiende stenen van de helling naar beneden zien komen. U overnacht in een gezellige lodge. Deze lodge ligt in de buurt van de Arenal en het dorpje La Fortuna wat u op eigen gelegenheid kunt ontdekken.

 

Dag 27: Arenal 

Na het ontbijt in het hotel in de buurt van La Fortuna heeft u ook deze dag vrij te besteden en kunt u deze invullen naar wens.

 

OPTIONELE EXCURSIE 1: Paardrijtocht/hiking tocht over de Northern Plains

U wordt opgehaald bij het hotel waarna u met een transfer naar de privé farm Mundo Aventure, gelegen in Fortuna. Hier staat een lokale gids u op te wachten met paarden om u mee te nemen voor een paardrijdtocht richting de watervallen. U passeert het tropische regenwoud, glooiende heuvels en er is een kans dat je de oostelijke flank van de Northern Plains kunt zien.

Na deze ontspannen rit arriveert u bij het bovenste gedeelte van de watervallen, waar u de tijd heeft deze te bezichtigen. Hier zal uw hikingtocht beginnen over een hangbrug richting de poel onder de waterval. Er is een mogelijkheid tot zwemmen in dit koude water of u kunt even rusten op de rotspartijen langs de rivier. U wordt omgeven door het tropische regenwoud en u heeft alle gelegenheid om van deze prachtige omgeving te genieten met de watervallen op de achtergrond voor u de weer terug gaat naar de farm. 

Arenal vulkaan, baldi hot springs

 

OPTIONELE EXCURSIE 2: Arenal vulkaan tour/ Baldi hot springs

U wordt met een transfer naar de oostzijde van de Arenal vulkaan gebracht. De tour begint met een hike afhankelijk aan welke kant de lava van de vulkaan afstroomt. Het is mogelijk de grote variatie van flora, fauna en magnifieke lavarots formaties. Vlak voor zonsondergang kunt u nog Lake Arenal bewonderen. Gedurende de tour zal een gids u begeleiden en u van interessante en educatieve informatie voorzien over de historie van de grootse bergen en het Arenal Volcano National Park. De tour eindigt met een ontspannen stop bij de Baldi Hotsprings waar een diner zal worden geserveerd. 

Arenal vulkaan, baldi hot springs

 

Dag 28: Naar Monteverde 

Na het ontbijt vertrekt u naar Monteverde. Onderweg kunt u nogmaals genieten van de overweldigende natuur bij de Arenal vulkaan. 

Het Monteverde National Park heeft wederom een enorme hoeveelheid diversiteit aan wildpopulatie. Monteverde is één van de regenwouden met de meeste biodiversiteit van “de nieuwe wereld”. U treft hier uitstekende wandelpaden en de beroemde “hangende loopbruggen” die goed de mogelijkheid geven om van het landschap en de diversiteit van de flora en fauna te laten genieten.

U overnacht in familiehotel El Viandante. De middag heeft u ter vrije besteding waarbij u Monteverde town kunt verkennen.

 

Dag 29: Monteverde

Vandaag hebt u na het ontbijt in het hotel de dag vrij te besteden en deze kunt u invullen naar wens.

 

OPTIONELE EXCURSIE: Boomtoppentour (canopy tour)

U gaat een Canopy tocht maken met een combinatie van hangendebuggen, tokkelkabels en plateaus hoog boven in de woudreuzen. Dit is midden in het regenwoud gebouwd zodat u op een actieve manier van het regenwoud kunt genieten. Het gehele traject gaat door de boomtoppen en kruinen van het bos. Na het ontvangst in de receptie, waar u alle documenten en formaliteiten heeft ingevuld om aan deze activiteit deel te nemen, gaat de tour beginnen. Vervolgens trekt u de nodige uitrusting aan en krijgt u de instructies en veiligheidsregels uitgelegd door de gidsen. Zij zullen u gedurende de gehele tour begeleiden en u vertellen over de geheimen van het bos en zijn biodiversiteit. Ook kunt u kiezen voor een iets minder avontuurlijke tocht op locatie, waarbij de tocht alleen over hangbruggen wordt gedaan. 

Boomtoppen tour

 

Dag 30: Monteverde – Manuel Antonio

Na het ontbijt rijdt u naar Manuel Antonio, gelegen aan de Grote Oceaan. Dit is het meest bezochte natuurgebied van Costa Rica, en dat is niet zo verwonderlijk, want de schoonheid is moeilijk in woorden te beschrijven: mooie, witte bounty-stranden, kristalhelder, blauw water en dat alles omzoomt met een dichte bosrand die tot aan de vloedlijn groeit. U hebt de rest van de middag niets op uw programma staan zodat u optimaal kunt genieten van de omgeving. 

 

Dag 31: Manuel Antonio

Na het ontbijt in het hotel in Manuel Antonio heeft u deze dag vrij te besteden en kunt u deze invullen naar wens.

 

OPTIONELE EXCURSIE 1: Dolfijnen tour

Vaar door kristal helder, oceaanblauw water, bewonder de onaangetaste stranden van Manuel Antonio en ontdek de mysteries van de eilanden vlakbij de kust. U kunt hier verscheidene nestelenden vogels zien met hun jongen en er is grote kans dat u de gevlekte dolfijn kunt spotten die in deze warme wateren rondzwemmen en –springen. Ook kunt u hier reuzenschildpadden en migrerende bultrugwalvissen observeren. 

Hierna vaart u de rustigere wateren in van de beschermde baai waar u gelegenheid heeft tot zwemmen en snorkelen onder de bescherming van het tropisch regenwoud. Hierbij snorkelt u via de koraalriffen naar de kustlijn toe en ontdekt u de fascinerende onderwaterwereld van de tropische vissen, met de gidsen. ’s Middags op de boot krijgt u snacks en drankjes. 

Na deze dag kunt u genieten van een vers, lokaal diner met onder andere tropisch fruit en heerlijke verfrissende drankjes terwijl de zon ondergaat.

dolfijnentour

OPTIONELE EXCURSIE 2: Manuel Antonio National Park tour

Ga met een professionele gids door één van Costa Rica’s meest populaire nationale parken. De spectaculaire natuurlijke schoonheid en de serene atmosfeer trekken jaarlijks vele bezoekers om deze andere wereld te ontdekken van verscheidene soorten tropische vlinders, vogels, apen, slangen, orchideeën, etc. Leer over hun speciale karaktereigenschappen geniet van de begeleidde hike in één van ’s werelds beste parken. 

Tijdens de hike zal er een stop worden gemaakt waarbij er gelegenheid is tot zwemmen.

Na deze dag wordt u met de shuttle bus teruggebracht naar het hotel in Manuel Antonio voor een diner en overnachting.

Manuel Antonio National Park

 

Dag 32: Dominical 

Na het ontbijt in het hotel in Dominical heeft u deze dag vrij te besteden en kunt u deze invullen naar wens.

 

OPTIONELE EXCURSIE 1: Snorkelen op de Marino Ballena Tour

U gaat met een transfer op weg naar Playa Piñuelas, waarbij u onderweg van het uitzicht kunt genieten en vele dieren kunt zien. Bij aankomst bij Playa Piñuelas verteld de gids u over de historie van het park en leert u belangrijke veiligheidsregels. Daarna stapt u in de kayak en peddelt u naar Ballena Island, hier wordt een lunch geserveerd van fruit en koele drankjes in een tropische stijl. Hierna gaat u rond het eiland snorkelen en gaat u de rijke flora en fauna bezichtigen. Ook kunt u in plaats hiervoor lekker ontspannen op het eiland en de vele grotten ontdekken. Na deze avontuurlijke dag peddelt u terug naar Playa Piñuelas waar u wordt opgewacht door de transfer die u terug brengt naar uw hotel in Dominical voor een diner en overnachting.

Snorkelen Marino Ballena

 

OPTIONELE EXCURSIE 2: Caño Island Tour

Deze dag bezoekt u Caño Island. Op dit eiland bevindt zich een biologisch reservaat. Het eiland was een favoriete begraafplaats van pré-Columbiaanse bewoners uit de regio. Het gebied staat bekend om het kraakheldere water waarin de koraalriffen zich nog ontwikkelen. Het bezoek aan het snorkelparadijs rond Caño Island wordt voor u compleet verzorgd waarbij u alle snorkelmaterialen kan gebruiken om de onderwaterwereld te ontdekken. Op de heen- en/of terugweg heeft u een grote kans om walvissen en dolfijnen te zien(!).

In de namiddag keert u terug naar uw lodge voor een diner en uw overnachting. 

 

Dag 33: Dominical – San José

Na het ontbijt rijdt u terug naar San José. Onderweg zult u langs een indianenreservaat rijden. ’s Avonds kunt u in nog even genieten van de wereldstad San José, waar u verschillende bijzondere indrukken gaat opdoen.

 

Dag 34: San José - Amsterdam

Na het ontbijt verlaat u het hotel en keert u met een privé transfer terug naar de luchthaven van San José voor uw terugvlucht. Op de luchthaven levert u de huurauto in en maakt u zich klaar voor de vlucht terug naar huis.

 

 
Testimonials

 • Altijd weer bij jullie!

  De naam van jullie reisbureau (toen nog een andere naam meen ik) popte up toen ik naar een accommodatie zocht gelegen aan een rivier in Nicaragua! dat was 12 jaar geleden!
  De reizen die daaruit volgden waren zo bijzonder en helemaal naar wens ingevuld dat ik bij volgende reizen op maat altijd weer bij jullie uitkom.

 • Al 12 jaar lang :-)

  De naam van jullie reisbureau popte up toen ik ooit naar een accommodatie zocht gelegen aan een rivier in Nicaragua! dat was 12 jaar geleden!
  De reizen die daaruit volgden waren zo bijzonder en helemaal naar wens ingevuld dat ik bij volgende reizen op maat altijd weer bij jullie uitkom.
  Familie Verboom, Vlijmen.


Terug

Kantoor- & Bezoekadres (op afspraak):
Kleine Gartmanplantsoen 10
(op het Leidseplein, in gebouw van 'de BALIE')
1017RR Amsterdam
Nederland
Webdesign by: Deep Graphic Design

Australië en Oceanië