8-daagse reis naar Ethiopië: Ontdekking van de Erta Ale en Dallol


 

Dag tot dag programma

 

Dag 1: Amsterdam- Addis Ababa 

U vertrekt vandaag vanaf Amsterdam Schiphol naar de hoofdstad van Ethiopië; Addis Ababa. Na een vlucht van ongeveer 9 uur wordt u door onze lokale partners opgehaald van het vliegveld en naar uw hotel in het centrum van Addis Ababa gebracht. 

 

Addis AbabaAddis Ababa

In een hoofdstad met een oppervlakte van 530 km² en maar   liefst 3.059.000 inwoners zijn veel bezienswaardigheden. U kunt bijvoorbeeld één van de vele musea bezoeken zoals; het National Museum en het Ethnological Museum ook kent Addis Ababa een aantal fantastische bouwwerken o.a. de Trinity Kathedraal. Om de inwoners van deze Afrikaanse stad te leren kennen kunt u een bezoek brengen aan de grootste openlucht markt van Afrika, gevestigd in Addis Ababa.

 

Dag 2: Vlucht naar Mekele, rit naar Amedela 

Vroeg in de morgen vertrek u naar het vliegveld voor uw vlucht naar Mekele. Bij aankomst staan de 4x4 auto’s en gidsen klaar om u te helpen de bagage in de auto’s te pakken. Na een heerlijk ontbijt in Mekele is het tijd om te vertrekken. In collonne rijdt u vandaag naar Amedela. Hier wordt het kamp opgezet voor de nacht. 

 

Dag 3: Start trekking Erta Ale Erta Ale

Na het ontbijt breekt u gezamenlijk het kamp af om vervolgens richting de Erta Ale te vertrekken. Onderweg wordt een picknicklunch geserveerd. De rit gaat verder naar het dorp Kursewad waar u een kameel krijgt toegewezen voor de komende drie dagen. Tussen de middag, als de temparatuur haar hoogtepunt bereikt, wordt een lange pauze ingelast zodat iedereen in de namiddag uitgerust kan starten met de beklimming. Na 4 uur klimmen bereikt u de top van de vulkaan. Terwijl het kamp wordt opgezet en de kok een avondmaaltijd bereidt kunt u uitgebreid genieten van de eerste echte kennismaking met de Erta Ale. U overnacht op de rand van de krater, op slechts een half uurtje lopen van het lavameer.

 

Erta Ale is een actieve schildvulkaan gelegen in de Afar-driehoek, in het noordoosten van Ethiopië. Het is de meest actieve vulkaan van Ethiopië. Erta Ale is 613 meter hoog, en is een van de enige vier vulkanen ter wereld met een lavameer op de top. Dit lavameer is het langst bestaande lavameer ter wereld. Erta Ale’s laatste grote uitbarsting was in 2005, toen duizenden mensen die in de buurt van de vulkaan woonden moesten vluchten. In 2007 was er nog  een kleinere uitbarsting.

 

Dag 4: Erta Ale Erta Ale

Vandaag staat de hele dag in het teken van de Erta Ale. U staat vroeg op zodat u de hele dag kunt gebruiken om de vulkaan te ontdekken. Onder leiding van een zeer deskundige gids komt u alles te weten over de vulkaan. U gaat naar de krater met de scheuren en andere gevaarlijke delen en staat aan de rand van de lavaput. U ziet fonteinen en gasbellen ontstaan, hoe gestolde lava platen onder het oppervlak duiken en dat het lava meer constant stijgt en daalt. Aan het einde van een lange, maar zeer bijzondere dag, duikt u moe en voldaan weer in uw slaapzak voor een nieuwe nacht op de vulkaan.

 

Dag 5: Einde Erta Ale, terug naar Amedela 

Nog in het donker is het tijd om de spullen in te pakken. Vroeg in de ochtend staan de kamelen klaar voor de tocht naar de 4x4’s. Na een welverdiend ontbijt rijdt u terug naar Amedela. Dit is ongeveer een rit van 4-5 uur door de woestijn waar de rit over warme zanderige paden gaat. De rest van de dag kunt u ontspannen en terugkijken op een zeer bijzondere ervaring. 

 

Dag 6:  Dallol en Lake Assale Dallol

Vandaag staat in het teken van het bezoek aan Dallol en Lake Assale. Terwijl de crew zich ontfermt over de tenten en bagage gaat u op weg naar dit geweldige gebied. Onderweg ziet u wederom kamelen karavanen, Afar hutten, lava velden en andere vulkanische formaties. U rijdt naar de rand van de zoutformaties en na een korte klim stapt u regelrecht het buitenaardse landschap van de Dallol vulkaan binnen. 

 

Dallol

Dallol is momenteel recordhouder voor de heetste bewoonde plek op aarde. Het landschap is gevormd tijdens een eruptie in 1926. In de wijde omgeving vindt u talloze vergelijkbare kraters in de zoutvlakte. Het gebied is het meest laag gelegen vulkanisch gebied en ligt op ongeveer 45 meter beneden zeeniveau. Om u heen ziet prachtige zoutformaties is uiteenlopende kleuren en zoutkristallen in allerlei vormen en maten.  

 

AssaleAssale

Ook neemt de gids u vandaag mee naar het Assale zoutmeer. Hier ziet u de Afar, die nog steeds op traditionele wijze zout winnen uit het Assale zoutmeer. Het zout wordt vervolgens met kamelen naar de hooglanden getransporteerd. Na dit bezoek gaat u terug naar Amedale om de rest van de crew en tenten op te halen. Vervolgens rijdt u naar Berhale waar u overnacht. 

 

Dag 7: Terug naar Mekele 

Vroeg in de ochtend rijdt u naar de regio Tigray voor een bezoek aan de uit rotsen gehakte kerken. Hier vindt u een cluster van ongeveer 30 kerken, die verborgen zijn in de bergen. Omdat de kerken goed verscholen liggen zijn ze pas 35 jaar geleden ontdekt. U kunt onder andere naar het 6e eeuwse klooster van Abreha Atsebeha en Wukro Kirkos. Onderweg wordt de lunch geserveerd. Aan het einde van de dag rijdt u naar Mekele. Vanavond overnacht u voor het eerst weer in een hotel en kunt u heerlijk douchen. U dineert in het restaurant van uw hotel. 

 

Mekelemekele

In Mekele bevindt zich een markt waar het zout vanuit de Danakil wordt verhandeld. Grote kamelen-karavanen vertrekken dagelijks vanuit Mekele, ze doen er zes dagen over om Dallol, de plek waar het zout gewonnen wordt, te bereiken. De karavaan legt ongeveer honderveertig kilometer af van hoog- naar laagland. Dit is de grootste zoutmarkt van Ethiopië.

 

 

Dag 8: Afscheidsdiner in Addis Ababa, vertrek vlucht naar Amsterdam 

Na een vroeg ontbijt is het tijd om naar de luchthaven te gaan voor de vlucht naar Addis Ababa. Aangekomen bij de luchthaven is het tijd om afscheid te nemen van de chauffeurs en de kok die u de afgelopen week hebben begeleid. Zij rijden namelijk met de auto’s terug naar Addis. De gids vliegt met u terug en zal u de rest van de dag nog vergezellen. 

 

In de loop van de ochtend komt u aan in de grote stad. Nadat u de bagage heeft opgehaald wordt u opgewacht door een chauffeur met minibus. Samen met de gids begeleidt hij u vandaag de hele dag in Addis. Voordat u op pad gaat worden eerst de koffers weggezet in de hotelkamer die de hele dag voor u gereserveerd is. Daarna gaat u de stad verkennen. Hierbij bezoekt u onder andere het National Museum of Merkato, dit is de grootste openlucht markt van heel Afrika. Ook gaat u op visite bij Lucy, een geraamte van ruim 3,5 miljoen jaar oud, in het Nationaal Ethiopisch Museum. U geniet van het panoramische uitzicht vanaf Mount Entoto en gaat naar St. Merry church en het paleis van koning Minilik II. Onderweg wordt de lunch geserveerd in een van de vele restaurantjes in de stad. ’s Avonds heeft u een speciaal afscheidsdiner in een cultureel restaurant. Een prachtige reis door Ethiopië wordt afgesloten met een folkloristische show door dansers uit verschillende regio’s en stammen uit Ethiopië.

 

Na dit diner worden de koffers opgehaald en wordt u naar het vliegveld gebracht. Het tijd om afscheid te nemen van de crew en het prachtige land. Tegen middernacht vertrekt uw vlucht naar Amsterdam. Goede reis!

EthiopiëTerug

Kantoor- & Bezoekadres (op afspraak):
Kleine Gartmanplantsoen 10
(op het Leidseplein, in gebouw van 'de BALIE')
1017RR Amsterdam
Nederland
Webdesign by: Deep Graphic Design

Australië en Oceanië