15-daagse 'historical tour' Noord-Ethiopië


Een 15-daagse 'historical tour' naar Ethiopië. Ethiopië heeft een rijke en fascinerende historie. De geschiedenis is zelfs de oudste ter wereld en het land kent de best bewaarde, eeuwenoude beschaving. Getuigenissen van deze historie zijn zeker nog waar te nemen, denk daarbij aan rotsschilderingen, archeologische schatten, kloosters, kastelen en fortificaties. Deze reis staat volledig in het teken van deze historische gebieden en erfgoed. Daarnaast bezoekt u het UNESCO Simien Mountains National Park en één van de mooiste watervallen van Afrika, de Blue Nile Falls. Laat u inspireren door deze mooie reis!

 

Dag tot dag programma


Dag 1: Aankomst in Addis Abeba

Vandaag komt u aan op het vliegveld van Addis Abeba. Op het vliegveld wordt u vriendelijk onthaald door uw gids die u naar uw hotel brengt voor uw eerste overnachting in Ethiopië. Hier heeft u alle tijd om bij te komen van de lange vlucht en om u voor te bereiden op de prachtige tocht die u de komende dagen gaat maken.

 

Addis Ababa

In een hoofdstad met een oppervlakte van 530 km² en maar liefst 3.059.000 inwoners zijn veel bezienswaardigheden. U kunt bijvoorbeeld één van de vele musea bezoeken zoals; het National Museum en het Ethnological Museum. Ook kent Addis Ababa een aantal fantastische bouwwerken o.a. de Trinity Kathedraal. Om de inwoners van deze Afrikaanse stad te leren kennen, kunt u een bezoek brengen aan de grootste openlucht markt van Afrika, gevestigd in Addis Ababa.

 

Dag 2: Oromo market in Sembete village

Na een ontspannen ontbijt rijden jullie door naar de stad Kombolcha. Op zondag vindt de Oromo markt plaats. Tijdens deze reis kunt u genieten van het uitzicht over de Rift Valley. Hierna overnacht u in uw hotel.

 

Dag 3: Tocht naar Lalibela

Onderweg naar deze stad kunt u het St. Estifanos klooster op Lake Hayk bezoeken. Deze is alleen toegankelijk voor mannen. U komt aan in uw hotel, waar u de komende 3 nachten door brengt.

 

Dag 4: De kerken van Lalibela

Vandaag gaat u de beroemde en historische rock hewn churches van Lalibela bekijken. Dit mag u absoluut niet missen in het rijtje van historische gebieden in Ethiopië.

 

Dag 5: Asheten Mariam en Yemrehane Kristos klooster

U gaat vandaag op excursie naar twee kloosters, het Asheten Mariam klooster en naar het Yemrehane Kristos klooster. Deze kloosters liggen 42 km buiten Lalibela. U brengt vannacht uw laatste nacht door in Lalibela.

 

Dag 6: Op naar Mekele

Vandaag moet u vroeg uit de veren, want er staat een lange reis te wachten. Onderweg kunt u heel veel zien van het mooie landschap en het prachtige land zelf. Het is een indrukwekkende route. U overnacht in Mekele.

 

Dag 7: Tocht naar Axum

U reist vandaag naar de stad Axum. Onderweg bezoekt u de Rock Hewn Churches of Tigray. Onder andere zult u de Abreha Atsebeha, de Wukro Kirkos en de Petros Pawlos bezoeken. Dit zijn verschillende kerken die afkomsting zijn uit de 6e eeuw. U komt langs de stad Adigrat en u gaat nog stoppen bij het bekende Debredamo klooster. Hier kunt u 16 meter omhoog klimmen met een touw (alleen toegestaan voor mannen). Als laatste van deze dag gaat u de BC Temple of YEHA bezoeken. Deze tempel komt uit de 5e eeuw. U overnacht in Axum.

 

Dag 8: Site Seeing door Axum

U heeft vandaag heel de dag de tijd om de mooie historische stad Axum te bezichtigen. U zult naar het Stile Field, het archeologische museum en de St. Merry of Tsion kerk gaan. U overnacht in hetzelfde hotel als gisteren.

 

Dag 9: Simien Mountains National Park

Deze dag gaat u het Nationale Park: Simien Mountains bezoeken. U rijdt door de Tekeze kloof. Hier ziet u een geweldig landschap, waar u echt van kunt genieten. U zult hier ook een aantal zeldzamen diersoorten tegenkomen. U ontmoet hier bijvoorbeeld de ‘Gelada Baboon’ en de ‘Walia Ibex’. Hierna krijgt u de vrije tijd om zelf van het landschap en de dieren te genieten. U overnacht in een lodge in het National Park.

 

Dag 10: Gondar

In de ochtend rijd u naar de stad Gondar en krijgt u een transfer naar uw hotel. ‘s Middags is er tijd voor een sight seeing door de stad. In deze tour door de stad komt u langs de vele kastelen, een badhuis van koning Fasil, langs het bekende Trinity en langs het Gusquam Mariam klooster. U zult in Gondar overnachten.

 

Dag 11: Boottocht Lake Tana

Na een goed ontbijt wordt er in de ochtend naar Bahirdar gereden. In de middag staat de boottocht over Lake Tana op het programma. Tijdens deze boottocht worden er verschillende kloosters bezocht. U overnacht bij Lake Tana.

 

Dag 12: Blue Nile Falls

In de ochtend brengt u een bezoek aan de Blue Nile Falls. Dit is een prachtige waterval van wel 37 tot 40 meter hoog. Ze noemen het ook wel ‘water dat rookt’. Het is één van de mooiste watervallen in Afrika. ’s Middags maakt u een citytour door Bahirdar. U overnacht nog in hetzelfde hotel als de dag hiervoor.

 

Dag 13: Bezoek de Amhara

Vandaag maakt u een rit naar Debremarkos. Onderweg bezoekt u het Amhara volk.

 

Dag 14: Addis Abeba

U keert vandaag terug naar de hoofdstad van Ethiopië. Wel stopt u nog bij het 17e eeuwse klooster: Debrelibanos. Hiervoor gaat u de Blue Nile rivier over. Dit is de bekende ‘Portuguese Bridge’. 

 

Dag 15: Addis Abeba 

Deze dag staat weliswaar in het teken van vertrek naar Zanzibar, maar eerst maakt u nog een citytour door de hoofdstad. U komt onder andere langs het National Museum, Ethnological Museum, Trinity Cathedral, Entoto Mountain en u gaat naar de grootste openlucht markt in Afrika. U heeft hier het laatste diner met als afsluiting een traditionele dans. Dan is het toch echt tijd voor een relaxweekje in Zanzibar.

 Terug

Kantoor- & Bezoekadres (op afspraak):
Kleine Gartmanplantsoen 10
(op het Leidseplein, in gebouw van 'de BALIE')
1017RR Amsterdam
Nederland
Webdesign by: Deep Graphic Design

Australië en Oceanië