14-daagse reis naar Groenland


 

Dag 1: Aankomst in Kopenhagen

Vandaag komt u aan in de Deense hoofdstad, Kopenhagen. Hier verblijft u in een drie sterren hotel in het centrum van de stad. 

 

Dag 2: Vlucht via Kangerlussuaq naar Ilulissat

Vandaag vliegt u vanaf Kopenhagen via Kangerlussuaq naar Ilulissat. Na de aankomst volgt de transfer naar uw accommodatie. U verblijft in een kleine bed & breakfast bij een oude Groenlandse dame aan huis. Deze bevindt zich in het centrum van Illulissat. Omdat u in een zeer kleine B&B verblijft (er zijn hier geen andere gasten) kunt u op deze manier gemakkelijk in contact met de lokale bevolking komen. U kunt in Illulissat zelf excursies regelen maar deze kunnen tevens alvorens via ons worden geregeld.

 

Dag 3, 4, 5, 6: Ilulissat

Deze dagen zijn vrij in te delen. In februari, maart en april is rijden met hondensleden een echte aanrader. Mocht de conditie van het ijs het toelaten dan zijn er ook boottochten beschikbaar in deze periode. U kunt er ook voor kiezen om met een helikopter naar de wereldberoemde Kangia gletsjer te gaan. Iets wat het gehele jaar door kan. Op de laatste dag is er een afscheidsdiner.

 

Dag 7: Naar Disko eiland

Vandaag vliegt u per helikopter van Illulissat naar Qeqertarsuaq. Dit is gelegen op Disko eiland in de Disko baai. Deze plaats is in 1773 gesticht door walvisjagers. De walvisvaart heeft een lange tijd een belangrijke rol gespeeld voor Qeqersuaq. Disko eiland is het grootste eiland voor de Groenlandse kust. In het Groenlands betekent Qeqertarsuaq groot eiland. Tevens is dit ook de Groenlandse naam van het eiland. Disko eiland is voor een groot deel bedekt met gletsjers maar door de vroegere vulkanische activiteiten treft u hier een groot deel van de Groenlandse plantengroei. 

 

Dag 8 & 9: Qeqertarsuaq 

Deze dag kunt u naar eigen wens indelen in Qeqertarsuaq. Vanaf maart kunt u op walvissafari gaan. Ook is een hondesledetour of een sneeuwscootersafari aan te raden.

 

Dag 10: naar Kangerlussuaq

Vandaag vliegt u per helikopter terug naar Illulissat vanwaar u naar Kangerlussuaq vliegt. Vanaf de luchthaven is er een transfer naar het hotel waar u wordt geinfomeerd over alle mogelijke excursies, zoals een bizonsafari, off-road rijden, een excursie naar de ijskap.

 

Dag 11 & 12: Kangerlussuaq 

Deze dagen kunt u naar eigen besteding doorbrengen in en om Kangerlussuaq. Een excursie naar de grote ijskap is zeker aan te raden, iets wat onvergetelijk mooi is.

 

Dag 13: vlucht naar Kopenhagen

Vandaag vertrekt u naar Kopenhagen, waar het “Groenland avontuur” eindigt net zoals het hier begonnen is. U overnacht  in hetzelfde hotel als op de heenreis.

 

Dag 14: Einde

Na het ontbijt eindigt dit geweldige avontuur en vliegt u terug naar huis. 

 Terug

Kantoor- & Bezoekadres (op afspraak):
Kleine Gartmanplantsoen 10
(op het Leidseplein, in gebouw van 'de BALIE')
1017RR Amsterdam
Nederland
Webdesign by: Deep Graphic Design

Australië en Oceanië