15-daagse actieve ontdekkingstocht - Self-Drive op eigen houtje door IJsland


IJslandMet deze self-drive tour kunnen we onze klanten de vrijheid bieden waarnaar ze zoeken, gecombineerd met de speciale sfeer van het platteland door te overnachten op boerderijen.
We maken gebruik van een ruim aanbod van boerderijen, verspreid over het hele land, met opgemaakte bedden en een privé-badkamer, huisgemaakte maaltijden en diverse ontspanningsmogelijkheden.

 

 

 

Hieronder meer informatie over dit programma en de dag tot dag beschrijving.

 

Dag 1: Welkom op IJsland
Ontvangst op het vliegveld en transfer naar uw hotel in Reykjavík.

Dag 2: Het zuiden, afstand: ong. 120 km.
Interessante plaatsen: Þingvellir National park. Een wandeltocht van 4 tot 5 uur in Hengill en Nesjavellir. In Nesjavellir is de grootste geothermische centrale van het land te vinden. U overnacht in de omgeving van Gullfoss Geysrir.

Dag 3: Het zuiden, tocht van het binnenland naar de zuidkust, afstand: ongeveer 170 km.
Interessante plaatsen: De Gullfoss waterval en Geysir hot spring gebied, Skógarfoss, een waterval van 60 meter en Dyrhólaey. De accommodatie is in de omgeving van Skógar/Vík.

Dag 4 en 5: Van het zuiden naar het zuidoosten, afstand: ong. 170 km. Bergwandeling IJsland
Interessante plaatsen: Kirkjubæjarklaustur; Skaftafell National Park.
U kunt hier kiezen tussen verschillende wandelingen: een wandeltocht van 2 uur in Skaftafell, een wandeling van 6 uur bij Kristínartindar of Marsárdalur, 8 - 10 uur. U overnacht twee nachten in de omgeving van Skaftafell.

Dag 6 en 7: Het zuidoosten, afstand: ong. 160 km.
Interessante plaatsen: De gletsjer lagoon Jökulsárlón, Vatnajökull gletsjer. Hier kunt u wandelen op de uitlopers van de gletsjer Vatnajökull, duur 6-8 uur. U overnacht in de omgeving van Höfn voor twee nachten.

Dag 8 en 9: Het oosten, afstand: ong. 240 km.
Interessante plaatsen: De spectaculaire fjorden in het oosten. Ook kunt u hier een interessante wandeling maken langs de kust en het strand van Djúpivogur, een absolute aanrader, hiken in Borgarfjörður Eystri en een wandeling van 4-6 uur in Stórurð. U verblijft twee nachten in de omgeving van Egilsstaðir.

Dag 10: Het noorden, afstand: ong. 180 km.
Interessante plaatsen: Het fantastische lavaveld Dimmuborgir. De wandeling van 4-5 uur in het merengebied Mývatn is ideaal. Of bezoek Canyon National Park Ásbyrgi, één van IJslands mooiste natuurwonderen. Tot slot is hier nog de Dettifoss waterval. Uw accommodatie is in de omgeving van Mývatn.

Dag 11 en 12: Het noorden, afstand: ong. 90 km.
U rijdt naar Akureyri. Daar brengt u een bezoek aan de Botanische Tuin en het buitenzwembad. Vervolgens maakt u een wandeltocht naar Súlur (1375 meters), 4-6 uur. Vanaf Súlur heeft u een absoluut adembenemend uitzicht. U verblijft twee nachten in de omgeving van Akureyri.

Dag 13: Het noorden, afstand: ong. 100 km. Turfhuis
Interessante plaatsen: Skagafjörður, dit gebied is bekend door de paardefokkerijen, en de turfboerderij Glaumbær. U overnacht in de omgeving van Skagafjörður.

Dag 14: Terug naar Reyjavik
Tijdens uw rit terug naar Reykjavik, de volgende morgen moet u zeker stoppen voor een bezoek aan Borgarfjörður, de Barnafoss waterval, de Hraunfossar waterval en Reykholt met een historische waarde.

Dag 15: Vertrek van IJsland
Vroeg in de morgen vertrekt u per transfer naar het vliegveld.
Testimonials

  • Onvergetelijk IJsland!

    Zoals je in ons reisverslag hebt gelezen, hebben we een onvergetelijke vakantie gehad. Ik kan iedereen die op avontuur wil deze reis aanbevelen en hoop ik zelf over niet al te lange tijd nog een dergelijke reis te maken. Bedankt voor de moeite die je genomen hebt om snel met een passende aanbieding te komen en de snelheid en accuratesse waarmee je op onze vragen gereageerd hebt.
    Met vriendelijke groet, Wim Tosserams

  • Echt top!

    Goed geregeld en de zorgvuldige briefing is geweldig! Hartelijk bedankt!
    Groet, Nadja Renkema Holstein


Terug

Kantoor- & Bezoekadres (op afspraak):
Kleine Gartmanplantsoen 10
(op het Leidseplein, in gebouw van 'de BALIE')
1017RR Amsterdam
Nederland
Webdesign by: Deep Graphic Design

Australië en Oceanië