21-daagse rondreis in Indonesië - Java en Bali


De archipel is geologisch gezien vrij jong. Vijftien miljoen jaar geleden rezen de  Sunda – Eilanden op uit de oceaan als gevolg van vulkanische uitbarstingen. Vulkanen en bergen zijn dan ook kenmerkend voor het Indonesische landschap. Van de ruim driehonderd vulkanen in de archipel zijn er nog ruim honderd actief. De bekendste vulkaan is de Gunung Krakatau. Dit is een vulkanisch eiland tussen Sumatra en Java. Naast vulkaanuitbarstingen vinden er ook regelmatig aardbevingen plaats.

 

 

Dag-tot-dag programma:

 

Dag 1: Jakarta

Bandung

Vandaag komt u aan in Jakarta. U wordt op de luchthaven opgewacht door een chauffeur en naar uw hotel gebracht in de stad. De rest van de dag kunt u naar eigen inzicht indelen.

 

Dag 2: Bogor – Puncak pas – Bandung – Cipanas

Uw chauffeur komt u in de ochtend bij het hotel ophalen. Vandaag verlaat u namelijk

Jakarta en gaat u naar Bandung. Onderweg heeft u voldoende tijd om te stoppen bij mooie uitzichtpunten. Uw chauffeur vertelt u graag meer over Indonesië en de plantages die u tegenkomt. Op de Puncak pas kunt u een “frisse neus” halen en genieten van een fantastisch uitzicht. U komt aan het eind van de dag aan in Cipanas waar u overnacht.

 

Dag 3: Bandung – Pangandaran

Vandaag rijdt u door naar Pangandaran waar u de komende dagen zal verblijven. Het is een populaire bestemming voor toeristen, de stranden worden als een van de beste in Java beschouwd en zijn prima geschikt om te surfen. 

Leuk om te weten is dat er een lokaal geloof is, dat wanneer men groene kleding draagt in de omgeving, dit de Javaanse godin van de zuidelijke zee Loro Kidul (of Roro Kidul) boos maakt, en ongeluk zal brengen. 

 

Dag 4: PangandaranRafflesia

Vandaag gaat u naar het nationale park van Penanjung Pangandaran. Het park is vlakbij van Pangandaran gelegen op een schiereiland. Ongeveer 80 procent van het park is secundair regenwoud. In het park komt de Rafflesia voor. Deze planten hebben geen bladeren en bijna geen stengel. Ze hebben gespikkelde bloemen met een diameter tot 106 cm en een gewicht tot 10 kg. De bloemen ruiken naar rottend vlees zodat ze ook wel eens aasbloem worden genoemd.

 

Na het bezoek van het park gaat u terug naar Pangandaran voor uw overnachting.

 

Dag 5: Pangandaran – Yogjakarta

Na het ontbijt gaat u met de auto naar Kalipucang. Hier ligt de gecharterde long boat voor u klaar om u naar Cilacap te brengen. Vanaf Cilacap is het nog 4 – 5 uur naar Yogajakarta. 

 

Dag 6 en 7: Yogjakarta

U heeft vandaag een volle dag om Yogjakarta te ontdekken. Er is veel te zien in de stad, waaronder het paleis van de Sultan, vele tempels en de winkelstraat Jalan Malioboro. U zult zich dan ook zeker vermaken in de stad. De chauffeur staat de hele dag tot uw beschikking om u overal heen te brengen en uitleg te geven over de vele bijzondere gebouwen.

 

Dag 8: Yogjakarta – Surakarta

Na het ontbijt verlaat u Yogjakarta en gaat u naar de volgende stad, Surakarta. Deze stad staat bekend als de stad die nooit slaapt. Dit komt vooral door de vele eetstalletjes die bijna 24 uur per dag hun etenswaar aanbieden. U overnacht in een hotel in de stad. 

 

Dag 9: Surakarta – Bromo

Vandaag reist u verder naar Bromo. Hier check u in bij het Lava View hotel, ideaal gelegen voor het bezoek aan de vulkaan. 

 

Dag 10: Bromo – IjenBromo

De Bromo is de bekendste vulkaan op het eiland Java. De berg is met 2392 meter zeker niet de hoogste berg van de regio, maar de ligging is wel zeer bijzonder. De vulkaan ligt samen met twee andere vulkanen in een zandzee van 8 bij 10 kilometer. De Bromo maakt deel uit van het Tenggermassief en is gelegen in het Bromo Tengger Semeru Nationaal Park.

 

Vandaag staat u vroeg op om de vulkaan te bezichtigen. De wandeling start midden in de nacht vanaf uw hotel. Na ongeveer een uur lopen bereikt u via een trap de krater van de vulkaan. Vanaf de rand van de krater kunt u de zon de zonsopgang bekijken, midden in het betoverende maanachtig landschap. 

 

Na de excursie rijdt u naar uw volgende accommodatie in Ijen. Uw auto gaat natuurlijk met u mee. 

 

Dag 11: Ijen

Vandaag gaat u naar de Ijen vulkaan. Het Ijen plateau is een zeer bijzondere plek. Het kratermeer wordt gerekend tot een van de grootste ter wereld. In de vroege ochtend gaat u naar het startpunt van de 3km durende wandeling. Ondanks dat de route naar de krater een relatief zware tocht is, is het wel veilig. De route zelf is prachtig en u zult uw ogen uitkijken. Onderweg komt u zwaveldragers tegen die dagelijks fosfor naar het dorp dragen. 

 

Dag 12: naar Bali Bali

U gaat vandaag van Java naar Bali voor het laatste ontspannen deel van uw reis. In Banyuwangi neemt u afscheid van uw chauffeur. Een ferry brengt u in ongeveer 30 minuten naar Bali. Hier staat uw nieuwe chauffeur u op te wachten voor de transfer naar Munduk. 

 

Dag 13: Munduk

Munduk is een traditioneel Balinees dorp op ongeveer 700 meter hoogte. Het ligt midden tussen de rijstterrassen en kruidnagelboomtuinen. Vanaf uw Cottage kunt u zelfs de zee zien zijn verschillende mogelijkheden voor (optionele) excursies. Zo kunt u een schitterende wandeling maken vanaf het Tamblinganmeer door het bos en langs rijstvelden. Ook zijn er minder inspannende tours door de omgeving van Munduk.

 

Dag 14: Munduk – Amed BeachAmed

Vandaag gaat u met een transfer van Munduk naar Amed Beach. Onderweg kunt een stops maken bij de bezienswaardigheden (optioneel). De rest van de dag heeft u vrij te besteden.

 

Dag 15 en 16: Amed Beach

Deze dagen kunt u heerlijk van het strand genieten. Er zijn vele mogelijkheden om het koraalrif te bewonderen, bijvoorbeeld tijdens een duik of snorkeltrip. Ook kunt u mee met vele (optionele) excursies naar zoutwinningen of Pura Lempuyang, of zeilen. De receptie van uw hotel helpt u hier graag mee. 

 

Dag 17: Amed beach - Ubud

Vandaag gaat u van Amed beach naar Ubud met een transfer. Uw chauffeur komt u bij uw hotel ophalen en brengt u naar de volgende accommodatie. Wederom heeft u onderweg de mogelijkheid om stops te maken.

 

Dag 18 tot 20: UbudUbud

Deze dagen heeft u vrij te besteden. Ubud is het culturele centrum van Bali en is vooral beroemd om zijn schilderskunst. De traditionele Balinese cultuur wordt hier in ere gehouden en er zijn dan ook vaak religieuze ceremonies, dansvoorstellingen en tempelfeesten. Tijdens uw verblijf in Ubud zijn er vele (optionele) excursiemogelijkheden. Wandelinge en fietstochten door de omgeving zijn de moeite waard, bijvoorbeeld door het Monkey forest naar de Pura Dalem Agung tempel. De vele reisbureautjes in Ubud bieden talloze excursies aan naar zilversmeden en een houtsnijdersdorp. Kuta, het toeristencentrum van Bali is gemakkelijk te bereiken met een shuttledienst. Wilt u iets avontuurlijks kunt u gaan raften op de Ayung-rivier.

 

Dag 21: Terug naar Nederland

Vandaag is de laatste dag in Indonesïe. Overdag heeft u tijd om nog te genieten van de prachtige natuur op Bali. In de middag wordt u met een transfer naar de luchthaven van Denpassar gebracht voor uw vlucht naar Amsterdam. Goede reis! 

 Terug

Kantoor- & Bezoekadres (op afspraak):
Kleine Gartmanplantsoen 10
(op het Leidseplein, in gebouw van 'de BALIE')
1017RR Amsterdam
Nederland
Webdesign by: Deep Graphic Design

Australië en Oceanië