10-daagse rondreis: Noord-Sumatra compleet!


Een 10-daagse reis naar Noord-Sumatra. Sumatra is een prachtig eiland en kent een tropisch regenwoud boordevol unieke en inheemse flora en fauna. In deze voorbeeldreis komen alle hoogtepunten van het eiland aan bod op een leuke avontuurlijke wijze. Er is bovendien ruimte voor fantastische excursies, zoals een 'Orang-oetan tracking', vulkaanbeklimming en olifant rijden. Bekijk onderstaande voorbeeldreis ter inspiratie!

 

Dag tot dag programma

 

Day 01: Medan - Bohorok 

U wordt op het vliegveld verwelkomd. Vandaar rijdt u door naar het, paradijselijk aan de rivier gelegen, plaatsje Bohorok. Bohorok is bekend vanwege het Orang-oetan rehabilitatieprogramma dat in het Gunung Leuser Park gelegen is. Onderweg passeert u rubber-en palmolieplantages waar u even kunt stoppen.. 

 

Accommodatie: Rindu Alam / Bukit Lawang Cottages

Inclusief maaltijden: Ontbijt

Reistijd: 4 uur 

 

Day 02: Bohorok – Orang Oetan

U kunt vandaag een bezoek brengen aan het door het Wereld Natuur Fonds beheerde Orang-oetan Rehabilitatiecentrum, waar in gevangenschap opgegroeide Orang-oetans weer worden voorbereid op het oerwoudleven, voordat ze worden losgelaten in de vrije natuur. Onder begeleiding van een lokale gids kunt u een ca. 2 uur durende wandeling door het tropisch regenwoud maken die leidt naar de apenvoederplaats. Ook kunt u een jungletrek van 3 – 4 uur maken in het enorme Nationale Park Gunung Leuser. Dit uitgestrekte oerwoudreservaat strekt zich uit tot aan de westkant van het eiland en is een van de meest toegankelijke natuurreservaten van Indonesië. Naast de Orang-oetans zijn nog andere aapsoorten in het park te bewonderen, zoals de langstaart makak en de zwarte gibbon, ofwel de mensaap. Verder zult u onderweg ook verschillende hagedissen en vele vogelsoorten tegenkomen. In het park ligt de 3460 meter hoge Gunung Leuser, een 3460 hoge en nog steeds actieve vulkaan. De omgeving van Bukit Lawang is landelijk met veel kleine kampongs en rubberplantages, een heerlijke plek om te wandelen. 's Middags kunt u, als de waterstand het toestaat, op de Bohorok rivier gaan tuben. Op een autobinnenband zakt u langzaam de rivier af waarbij u volop de tijd heeft om te genieten van al het natuurschoon. Een bezoek aan de nabij gelegen vleermuizengrot is ook zeker de moeite waard.

 

Accommodatie: Rindu Alam / Bukit Lawang Cottages

Inclusief maaltijden: Ontbijt

Reistijd: 7 uur

 

Day 03: Bohorok - Tangkahan

U verlaat vandaag Bohorok en rijdt vervolgens in circa 3 uur naar Tangkahan. Onderweg zult u veel palmolie en rubberplantages zien. Uiteraard kan er gestopt worden om dit van dichterbij te bekijken. Het wegdek is in slechte staat; daarom wordt deze rit per jeep uitgevoerd die door zijn hogere wielbasis comfortabeler is. Tangkahan bevindt zich bij het Leuser National Park. Uw accommodatie is eenvoudig, maar het natuurschoon maakt alles goed. 

 

Accommodatie: Mega Inn

Inclusief maaltijden: Ontbijt

Reistijd: 3 – 4  uur

 

Day 04: Tangkahan

Deze dag staat compleet in het teken van de prachtige flora en fauna van het Gunung Leuser National Park. Tangkahan bevind zich namelijk aan de rand van dit bijna 8000 vierkante kilometer grote park. Zo is het mogelijk om verschillende soorten apen te zien waaronder Oerang-oetan, gibbon en blad-apen. Ook leven er in het park tijgers maar om die te zien zult u heel veel geluk moeten hebben. Een deel van de dag maakt u een tocht  op de rug van een olifant. Na de wandeling kunt u dan helpen de olifanten te wassen in de rivier. Een erg leuke bezigheid, omdat de olifanten hier enorm van genieten. 

 

Het is mogelijk om het park te voet te bezoeken. Onder begeleiding van een ervaren gids gaat u op zoek naar al het grote en kleine wild dat in het park voorkomt. U loopt door een dicht begroeid regenwoud. Het is een moeilijke tocht, er zijn geen goede wandel paden en de paden zijn glibberig en steil. 

 

Langs de rivier bevinden zich warmwaterbronnen. U kunt hier heerlijk genieten in het warme water, terwijl u de geluiden van de jungle om u heen hoort. Onder andere het roepen van de gibbon is van ver te horen. 

 

Accommodatie: Mega Inn

Inclusief maaltijden: Ontbijt

Reistijd: 7 uur

 

Day 05: Tangkahan - Berastagi

U verlaat vandaag Tangkahan en rijdt vervolgens in circa 8 uur naar Berastagi. Onderweg zult u veel palmolie-en rubberplantages zien. Uiteraard kan er gestopt worden om dit van dichterbij te bekijken. Het dorpje Berastagi, dat tijdens de koloniale tijd al een geliefd vakantieoord was bij de Nederlanders, ligt op ca. 1300 meter hoogte op de Karo-hoogvlakte, een vruchtbare streek waar groente en fruit wordt verbouwd. Deze hoogvlakte ligt tussen 2 indrukwekkende vulkanen, de Sinabung en de Sibayak.

 

Accommodatie: Danau Toba Cottages

Inclusief maaltijden: Ontbijt

Reistijd: 8 uur

 

Day 06: Berastagi ( Sibayak Vulkaan Beklimming – Optioneel )

De markt met zijn exotische fruitsoorten, zoals: doerian, ramboetan, markisa en salak, is zeker een bezoek waard. Vanuit Berastagi kunt u een bezoek brengen aan één van de nabijgelegen dorpen van de Bataks van het Karohoogland, met hun enorme houten gemeenschapshuizen. De Bataks worden onderverdeeld in zes stammen, ieder met hun eigen taal en tradities. 

 

Optioneel is er de mogelijkheid om de Sibayak vulkaan te beklimmen. Het is een mooie, maar tevens inspannende klim. U wordt opgehaald bij uw hotel in Berastagi voor een 15-minuten durende transfer naar het startpunt van de tocht. Onderweg komt u langs huizen met prachtige tuinen en door velden met aardappelen, tomaten en kool. Na de korte rit start de beklimming langs een verharde weg, die al snel begint te sterk stijgen, waarna de akkers plaats maken voor jungle. Na een steil en smal pad langs de hellingen van de vulkaan, komt u uiteindelijk uit in een groene jungle in een koud, kaal en mistig landschap. Gele rook stijgt op van tussen de rotsen en je maakt kennis met de sterke geur van rotte eieren oftewel zwavel.Na een twee uur durende klim komt u aan bij de kraterrand. Als u geluk heeft, en de vulkaan is niet gedekt in de mist en de wolken, wordt u op 2370m beloond met een fantastisch uitzicht over het gebied van Berastagi. Dan is het tijd om weer naar beneden te gaan. Het steile pad over de rotsen en stenen maakt de afdaling best lastig en bij nat weer kunnen de treden erg glad zijn. We raden het dan ook af om deze beklimming te doen bij slecht weer. De afdaling duurt circa 2 - 2 ½ uur. Eenmaal terug aan de voet van de vulkaan staat de auto te wachten om u terug naar uw hotel te brengen. Hier u kunt uitrusten van een vermoeiende maar mooie beklimming.

 

U kunt ook naar de top lopen via een kortere route. De auto brengt u dan al een goed deel omhoog. De klim duurt vervolgens nog ca. 1,5 uur en de afdaling ca. 1 uur. U loopt dan al door een kaal en rotsachtig landschap met rokende fumarolen. 

 

Accommodatie: Danau Toba Cottages

Inclusief maaltijden: Ontbijt

Reistijd: 0 uur

 

Day 07: Berastagi – Toba Meer

Vandaag reist u naar het eiland Samosir gelegen in het Toba meer, het grootste en diepste kratermeer van Zuidoost-Azië, dat is ontstaan door één van de hevigste vulkanische uitbarstingen uit de geschiedenis. Onderweg bezoekt u een oorspronkelijk Karo Batak-dorpje en het Simalungun King's Palace, waar u kunt zien hoe een Batak koningsfamilie leefde. Vervolgens komt u langs de fraaie ruim 100 meter hoge waterval van Si Piso Piso met een onvergetelijk uitzicht over het Tobameer. Het meer wordt aan alle kanten omringd door stranden met naaldbomen, steile berghellingen en rotsformaties. Midden in het meer verrijst het eiland Samosir, waar u met de veerboot heen zult varen, terwijl de auto in Prapat achter blijft. De komende nachten verblijft u in een heerlijk hotel aan het Toba meer. 

 

Accommodatie: Tabo Cottages

Inclusief maaltijden: Ontbijt

Reistijd: 8 uur

 

Day 08 en 09: Toba Meer

U hebt 2 volle dagen om er op eigen gelegenheid op uit te trekken. Het meer is het mythische thuisland van het Batak-volk. Deze mensen wonen hoog boven de grond in hun traditionele houten paalwoningen. De daken zijn gemaakt van palmbladeren, of in een meer moderne versie, van ijzeren dakplaten. Terwijl het vee rondloopt onder de huizen, geeft een bamboe-omheining veiligheid aan het dorp. Tijdens een stevige wandeling kunt u verschillende kleine dorpjes bezoeken en de fraaie Batak-cultuur van dichtbij bewonderen. Denk hierbij bijvoorbeeld aan de koningsgraven in Tomok, de executietafels in Ambarita en een traditionele Batak-dans in Simanindo. Na afloop vindt u afkoeling door een duik te nemen in het meer. Het eiland is ook prima te verkennen per fiets of brommer. 

 

Accommodatie: Tabo Cottages

Inclusief maaltijden: Ontbijt

Reistijd: 0 uur

 

Day 10: Toba Meer - Amsterdam

U vaart vandaag met de ferry weer terug naar Prapat, waar de chauffeur op u wacht om u in ca. 5 uur naar Medan te brengen. In Medan stapt u op de internationale vlucht naar Amsterdam..

 

Accommodatie: 

Inclusief maaltijden: Ontbijt

Reistijd: 6 uur

 Terug

Kantoor- & Bezoekadres (op afspraak):
Kleine Gartmanplantsoen 10
(op het Leidseplein, in gebouw van 'de BALIE')
1017RR Amsterdam
Nederland
Webdesign by: Deep Graphic Design

Australië en Oceanië