17 daagse ontspannende en avontuurlijke reis naar Bali en Kuala Lumpur


 

Dag 1: Naar Kuala Lumpur 

Vandaag gaat uw reis beginnen! U vertrekt in de ochtend vanuit Amsterdam Schiphol Airport naar Kuala Lumpur waar u op 27 April vroeg in de ochtend aankomt. 

 

Dag 2: Aankomst Kuala Lumpur (O) Kuala Lumpur

U komt vroeg in de ochtend aan in Kuala Lumpur. U kunt gebruik maken van een privé transfer, deze kan van tevoren geboekt worden. Per rit wordt een meerprijs van € 39,- gerekend. U kunt uw tijd gebruiken om op eigen gelegenheid de stad te verkennen. U kunt ervoor kiezen om te overnachten in een modern 3*** of 4**** hotels dat centraal gelegen is. Hierover kunt u meer lezen onder het kopje ‘accommodaties’, verderop in dit voorstel.

 

Dag 3 en 4: Vrije dagen in Kuala Lumpur (O) 

Deze dagen kunt u gebruiken om op eigen gelegenheid de stad te verkennen of lekker te ontspannen en / of uit te rusten. 

U overnacht weer in hetzelfde hotel als gisteren.

Kuala Lumpur heeft vele gezichten. In het oude centrum is aan de gebouwen goed te zien dat hier Groot-Brittannië de baas was. "Volkse" delen zijn o.a. resten van Chinatown en buitenwijken die ooit kampong waren. Het nieuwe centrum imponeert door grote boulevards, enorme glazen gebouwen met als klapstuk de twee Petronas Towers, die de hoogste tweelingtoren van de wereld vormen. 


Kuala Lumpur is een grote stad met naar schatting anderhalf miljoen inwoners. Voor een Aziatische stad is de ordening opvallend: geen sloppenwijken, weinig verkeerschaos.


Eten & uitgaan

Eten in Maleisië is profiteren van een harmonisch samengaan van Maleisië, Indische, Indonesische, Thaise en Chinese kookstijlen. De internationale keuken beperkt zich niet tot de grote hotels, ook rond Jalan Sultan Ismail en Jalan Ampang staat biefstuk met frites op het menu van de restaurants.

Eten op straat is in Maleisië heel gewoon. Alle rangen en standen staan zowel in de stad als op het platteland te smullen van saté en andere lekkere hapjes.

 

Dag 5: Naar Bali (O)Bali

Vandaag vertrekt u ’s ochtends vroeg naar Denpasar International Airport. U kunt hier kiezen voor optioneel transfer, dat € 39,- per autorit kost. Hier wordt u opgewacht door uw chauffeur die u naar uw hotel in Ubud brengt.

Overnachting in Kori Ubud.

 

Ubud is het culturele centrum van Bali en is vooral beroemd om zijn schilderskunst. De traditionele Balinese cultuur wordt hier in ere gehouden en er zijn dan ook vaak religieuze ceremonies, dansvoorstellingen en tempelfeesten. Tijdens uw verblijf in Ubud zijn er vele (optionele) excursiemogelijkheden.

 

Dag 6: Temple Tour (O&L)

Om 09.00 uur wordt u opgehaald door de chauffeur met wie u de cultuur van het eiland gaat verkennen in de verschillende Balineese dorpen. U gaat tijdens de tocht een aantal tempels bezoeken. De Batuan tempel is gebouwd in 944. Het is een prachtige tempel waarin vele Balinese aspecten zijn verwerkt. Het dak is gemaakt van het riet van de chromatische zwarte palmboom. 

 

De Goa Gajah is een oude grottempel die gebouwd is tijdens de 11e eeuw. De tempel staat in een dynamische omgeving, omgeven met het heilige zwembadwater. De Penataran Sasih tempel wordt ook wel de maan van Pejeng genoemd, en wordt gezien als een van de Pejeng koninkrijke tempels met de heilige enorme bronze trommel raming. 

 ’s Middags gaat u lunchen in een lokaal restaurant.  De rest van de middag kunt u naar eigen inzicht invullen. U overnacht in hetzelfde hotel als gisteren. 

 

Dag 7:  Mountain bike & Ubud soft trekking tour (O&L)

Na het ontbijt wordt u meegenomen naar het Kintamani hoogland. Vanaf hier begint de fietstocht door het binnenland. De tocht duurt ongeveer 2,5 uur en onderweg is er voldoende tijd om te stoppen voor foto’s en een bezoek aan de lokale bevolking. Het begint met een ontspannen afdaling, maar er zitten zeker ook een aantal pittige klimmetjes in. Naar gelang de conditie van de groep wordt de route bepaald. 

 

Tijdens de wandeltocht maakt u een korte trekking die in het teken van de ontdekking van het Balinese leven. U ziet hoe boeren het land cultiveren en leert hoe het bekende irrigatiesysteem “Subak” werkt waarmee de rijstvelden van water worden voorzien. Afhankelijk van het seizoen ziet u de boeren op traditionele wijze het land omploegen, of oogsten. Ook bezoekt u een dorps tempel waar u meer leert over het Balinese spirituele geloof en rituelen. Aan het einde van de dag keert u terug naar u hotel Novus Taman Bebek waar uw lunch gereserveerd zal worden. 

 

Overnachting in Kori Ubud. 

 

Dag 8: Bezoek Batur & Besakih tempel (O&L)

U begint vandaag met een klim naar de Penelokan waar u kunt genieten van de prachtige combinatie van natuurlijk uitzicht van het grootste meer in Bali genaamd Lake Batur en de Mount Batur. De lunch zal worden verzorgd door een van de beste lokale restaurant. Hierna gaat u door naar de Batur tempel. Een hoogtepunt tijdens de reis naar deze tempel zijn de watertempels, dit gecombineerd met de Budha Vihara als voorbeeld van de Balinese harmonie. U gaat hierna verder naar de Besakih tempel die gelegen is op de lagere hellingen van de berg Agung als de grootste van alle tempels in Bali.

 

Overnachting in Kori Ubud.

 

Dag 9: Raften op de Ayung rivier (O&L)

Deze dag staat in het teken van een onvergetelijke wildwater rafting op de ‘Ayung Rivier’, dwars door de jungle in de buurt van Ubud, een absolute aanrader. 

U wordt opgehaald bij uw hotel en naar de vertrekplaats van de rafting gebracht. Daar krijgt u instructies hoe u zich op de boot moet gedragen, en krijgt u een zwemvest, peddel en helm. Dan begint u aan het avontuur, circa 2 uur lang op de wildwater rivier, langs dorpjes, schitterende natuur, rijstvelden en watervallen. U bent met maximaal 6 personen in de boot + een begeleider. 

 

Bij aankomst heeft u nog een lekkere lunch tegoed en kan u droge kledij aantrekken. In de vroege namiddag wordt u terug naar het hotel gebracht. De rest van de dag kunt u gebruiken om Ubud te verkennen. 

 

Overnachting wederom Kori Ubud.

 

Dag 10: Prachtige tocht naar Munduk (O)

Nadat u bent uitgecheckt bij Kori Ubud vertrekt u naar Munduk Moding. De route die u gaat afleggen neemt u mee dwars door de binnenlanden van Bali. Tijdens de rit brengt u een bezoek aan het op een na grootste meer in Bali, het Beratan meer. De Beratan vult de krater van de inactieve vulkaan Mount Catur met ruim 1200 meter boven de zeespiegel. Dit wordt gecombineerd met de belangrijke tempel van Pura Ulun Danu.

 

Overnachting in hotel Munduk Moding Plantation Nature Resort.

 

Dag 11: Vertrek naar Noord-Bali (O)

Vandaag gaat u naar Pemuteran. De weg naar het noorden van Bali wordt gezien als een van de mooiste routes op het eiland. Onderweg maakt u een tocht langs een aantal culturele hoogtepunten en rijdt u een deel langs de kustlijn. Bali is rustgevend waar u zich heerlijk kunt ontspannen. Ook is deze plek ideaal voor excursies zoals snorkelen en duiken.  

Tijdens de reis rijdt u langs het dorp Banjar, waar u het enige boedistische klooster op het eiland bezoekt. U kunt ook een optionele stop maken bij de Banjar Hotspring (niet inbegrepen). Lokale bewoners geloven dat deze bron een geneeskrachtige werking heeft. Het water van de bron heeft een constante temperatuur van 41oC.

In de namiddag arriveert u in Pemutaran. 

 

Overnachting in het Novus Gawana resort. 

 

Dag 12: Bezoek West-Bali National Park (O&L)

Na het ontbijt vertrekt u naar het natuurreservaat van Bali National Park.  Dit is de thuishaven van de beroemde- en beschermde Starling Leucopsar Rothschildi. Er zijn verschillende habitats in het Nationaal Park, een savanne, mangroves, montane moesson-en gemengde bossen, en koraaleilanden.

Het centrum van het park is omgeven door de resten van vier vulkanische bergen van het Pleistoceen tijdperk, met Gunung Patas op 1.412 meter (4.630 voet) zijn hoogste elevation. ’s Middags kunt u uw tijd vrij besteden.

 

Overnachting in het Novus Gawana resort.

 

Dag 13: Vertrek naar Seminyak (O)

Vandaag vertrekt u naar het zuiden van Bali – Seminyak. Deze plek is bekend als een toeristische plek gelegen in het noorden van het bruisende Kuta – Legian. Onderweg gaat u een tussenstop maken bij de Tirta Gangga, dit is een waterpaleis dat gebouwd is op Oost-Bali. Hier ziet u de enorme zwembaden die gevuld zijn met helder bronwater. 

Overnachting in het Pelangi Bali hotel.

 

Dag 14: Vrije dag in Seminyak (O)

De komende dag kunt u naar eigen inzicht indelen

Overnachting in Hotel Pelangi Bali 

 

Dag 15: Dag excursie naar Amed (O&L) 

Na het ontbijt vertrekt u naar Amed. Dit is een van de beroemde plaatsen van Bali op het gebied van watersport. Ook het snorkelen en duiken worden hier aanbevolen. Amed is beroemd om zijn zwarte zand stranden, omgeven  met traditionele vissersboten. De mooiste baaien zijn Jemeluk en Lipah maar de kustlijn in zijn geheel is zeer aantrekkelijk. In de reis zit het snorkelen inbegrepen. Na de excursie keert u terug naar Seminyak voor een overnachting in hotel Pelangi Bali.

 

Dag 16 en 17: (O) 

De komende dagen kunt u naar eigen inzicht indelen. Hieronder vindt u een aantal activiteiten die u dezer dagen (inclusief dag 14) kunt ondernemen. 

Overnachtingen wederom in het Pelangi Bali hotel

 

Puela Serangan

Een van de bezienswaardigheden op Bali is de Puela Serangan, het schildpaddeneiland, de zeeschildpadden worden hier in specialie bassins gehouden. Serangan ligt net ten zuiden van Sanur.


Nationaal Park Bali

Bali heeft ook een mooi nationaal Park op West Bali waar u verschillende zeldzame diersoorten zult gaan zien. Het vogelpark, de Taman Burng Bali is ook het bezoeken meer dan waard.


Kleine Balinese dorpjes

Bali kent in het binnenland ook veel echt Balinese dorpjes waar je rustig kunt gaan rondlopen, sommige dorpjes zijn moeilijk toegankelijk doordat ze zo afgelegen liggen maar door wat moeite te doen krijg je er wel iets heel moois voor terug een bezienswaardigheid die nog niet veel mensen gezien hebben.

 

Dag 18: Vertrek naar Ngurah Rai Airport (O)

Na het ontbijt kunt u nog op eigen gelegenheid een aantal bezienswaardigen in de stad bezoeken die u zeker niet kunt missen. Ruim op tijd voor uw vlucht wordt u met de transfer naar het vliegveld van Ngurah Rai gebracht voor uw terugreis naar Nederland.

 

Selamat jalan! Goede reis !

 Terug

Kantoor- & Bezoekadres (op afspraak):
Kleine Gartmanplantsoen 10
(op het Leidseplein, in gebouw van 'de BALIE')
1017RR Amsterdam
Nederland
Webdesign by: Deep Graphic Design

Australië en Oceanië