21-daagse rondreis Java en Bali - langs alle hoogtepunten


Een 21-daagse rondreis door Java en Bali. Java en Bali zijn toeristisch gezien de bekendste eilanden van Indonesië en kennen dan ook vele hoogtepunten die een bezoek meer dan waard zijn. Denk aan indrukwekkende historische heiligdommen en tempels, authentieke culturele dorpjes, rijstvelden, ruige en actieve vulkanen, ongerepte jungles met wildlife en paradijselijke stranden. In deze inspiratiereis staan deze hoogtepunten allemaal centraal en maakt u fantastische excursies mee. Beleef het zelf en laat u inspireren door deze voorbeeldreis!

 

Dag tot dag programma

 

Day 01: Aankomst - Jakarta

Na aankomst op het vliegveld van Jakarta reist u meteen door naar hotel in Jakarta.

Accommodation: Le Granduer Hotel 
Meals included: N/A
Travel time: 2 hours


Day 02: Jakarta – Trein - Yogyakarta

Het ticket krijgt u van een medewerker van onze lokale partner, die buiten de aankomsthal op u staat te wachten (zoekt u het bordje met uw naam erop). Wanneer u in Yogyakarta arriveert, wordt u naar het hotel The Phoenix Hotel ****(+) gebracht.

 
Accommodation: The Phoenix Hotel

Meals included: Breakfast

Travel time: 10 hours

Day 03: Borobudur  and Cycling in the area around Borobudur

Vanuit Magelang vertrekt u naar de Borobudur, één van de grootste boeddhistische heiligdommen ter wereld. Dit uit de 9de eeuw daterende pelgrimsoord is opgebouwd uit verschillende terrassen, met maar liefst 15.000 verschillende reliëfs en 400 opengewerkte stoepa's die de weg naar het Nirwana verbeelden. Het is mogelijk om een lokale gids in te huren die u van alles over dit rachtige bouwwerk kan vertellen. Na de lunch  maakt u een fietstocht in de omgeving van Boroubudur. U bezoekt de lokale productie van tofu en bakstenen en loopt omhoog naar Setumbuh heuvel vanwaar u de Borobudur in de omgeving kunt aanschouwen. Na een kopje thee gaat u per auto weer terug naar Yogyakarta.   Daarna kunt u eventueel nog een rondtochtje per andong (paard en wagen) maken voor uw doorreis naar Yogyakarta.

Accommodation: The Phoenix Hotel lodge
Meals included: Breakfast and lunch
Travel time: 7  hours


Day 04: Yogyakarta – Free Program

Yogya is een stad die bezoekers eindeloos blijft boeien. Er is de Keraton, het paleis van de sultan van Yogya. Er zijn de vele batikateliers, de zilversmederijen, de wajangpoppenwerkplaatsen en de leerlooierijen, de bekende winkelstraat Jalan Malioboro en de straatjes en marktjes waar u uren rond kunt struinen. Al deze kunstproductie maakt Yogya ook de plaats bij uitstek voor het kopen van souvenirs. U kunt ook een voorstelling bijwonen van het klassieke Ramayana ballet, begeleid door een gamelan concert. Dit wordt dagelijks gehouden in het Parawisata theater in Yogya; anderszijds vindt het ook dagelijks plaats in ee meer dramatische setting, bij de Prambanan tempels. Decadent rijsttafelen in het oude tuinpaviljoen van het tot hotel verbouwde Ambarrukmo-paleis is een unieke culinaire ervaring. In Yogya valt werkelijk van alles te beleven.
U overnacht hier in het zeer stijlvolle The Phoenix Hotel.


Accommodation: The Phoenix Hotel lodge
Meals included: Breakfast
Travel time: 0 hours


Day 05: Yogyakarta – Prambanan - Sukuh

Vandaag staat een prachtige rit op het programma. Vanuit Yogya  bezoekt u eerst de beroemde Prambanantempels. Dit in 850 na Chr. gebouwde hindoeïstische tempelcomplex is van een imposante schoonheid, en is geheel gewijd aan de goden Brahma, Shiva en Vishnoe. Een lokale gids zal u hier rondleiden en veel interessante wetenswaardigheden kunnen vertellen. Vervolgens rijdt u naar Solo, om er onder begeleiding van een lokale gids het beroemde Surakarta paleis, Kraton Kasunanan en het Mangkunegaran paleis te bezoeken.. Vanaf Solo is het ca. 1 uur rijden naar het dorpje Sukuh dat op de helling van de Lawu vulkaan is gelegen. Het is een eenvoudig hotel, met een spectaculair uitzicht op de lichtjes van Solo in de avond en landelijk gelegen. De hogere ligging zorgt voor een aangename temperatuur en de landelijke omgeving is een verademing. De accommodatie is eenvoudig en kleinschalig met heerlijk home-made Javaans eten in het restaurant.

Accommodation: Sukuh Cottages
Meals included: Breakfast
Travel time: 30 minuten naar Prambanan- vervolgens 2,5 uur naar Solo en vervolgens 1 uur naar Sukuh. Met de bezoeken onderweg zult u ca. 7 a 8 uur onderweg zijn.

Day 06: Sukuh temple en trekking naar Tawangmangu

Het bijzondere van Sukuh is de tempel Candi Sukuh. Het tempeltje is beroemd vanwege zijn erotische afbeeldingen. Hoogstwaarschijnlijk betreft het een vruchtbaarheidstempel, opgedragen aan Siwa en is een bezoek waard.
Een deel van de dag maakt u een mooie wandeltocht van ca. 2 tot 3 uur naar de waterval van Tawangmanggu. Een lokale begeleider zal u de weg wijzen. Dit gebied is een ongerepte en weinig bezochte berggebied Aan het eind van de wandeltocht wordt u verrast door  een prachtig gelegen waterval. De auto rijdt ook naar Tawangmangu en pikt u op aan het begin van het park.


Accommodation: Sukuh Cottages
Meals included: Breakfast
Travel time: 0 hours


Day 07: Sukuh - Malang

Vandaag maakt u een lange tocht.  De weg loopt  via het prachtige, op 1287 meter hoogte gelegen bergdorpje Sarangan met uitzicht op de Gunung Luwu. In de loop van de middag arriveert u in het oud-koloniale en koele Malang. u overnacht in een heel mooi hotel in het centrum van Malang.

 

Accommodation: Tugu Hotels
Meals included: Breakfast
Travel time: 9 hours


Day 08: Malang – Jemplang - Bromo

U verlaat Malang in de ochtend en verruilt voor vandaag uw auto met een Landrovers zodat u via de ‘zandzee ‘ kunt rijden. Het landschap is prachtig en desolaat. Onderweg zult u in Tumbang een Hindu tempel bezoeken. Vervolgens gaat het naar een ‘regenboog’ waterval, Coban Pelangi . Een leuk pad brengt u in ca. 30 minuten wandelen naar de waterval. U vervolgt de rit weer en na ca. 1 uur rijden komt u aan bij het bij de zandzee. Het is eerst nog een verhard pad maar het wordt al snel duidelijk dat in deze zandzee alleen met een 4WD kan worden gereden. Onderweg passeert u de Bromo krater.  U kunt deze vandaag of morgen beklimmen via een lange trap. In de middag is het vaak rustig bij deze krater en kunt u beter genieten van het zicht in de krater dan morgen vroeg bij zonsopgang. Het pas klimt uit de zandzee weer omhoog naar de kraterrand waar u bij helder weer een prachtig uitzicht heeft en gaat vervolgens naar het iets lager gelegen hotel.

 

Accommodation: Java Banana
Meals included: Breakfast
Travel time: 8 hours

Day 09: Auto Bromo – zonsopgang per jeep - Kalibaru

‘S Ochtends om 4 uur staat u en neemt plaats in een jeep voor de rit naar een hoger gelegen uitzichtpunt. Het is een prachtig schouwspel wanneer het langzaam opkomen van de zon de omgeving verlicht en in een roze-rode gloed zet.. Na de zonsopgang te hebben meegemaakt, daalt u weer af met de jeeps naar een horizontaal plateau dat u moet oversteken om bij de binnenste kraterrand te komen. De ruige, rotsachtige omgeving lijkt wel op een maanlandschap. Indien u dit gister nog niet heeft gedaan kunt u 246 treden omhoog klimmen naar de kraterrand. Aan de voet van de 246 treden tellende trap, is een bijzonder gesitueerd Hindoeïstisch kloostertje / tempeltje van de hier in de omgeving wonende Hindoeïstische Tengger minderheid.
Na dit avontuur keert u terug naar uw hotel voor het ontbijt. Daarna rijdt u door naar Kalibaru waar je overnacht in prachtig gelegen bungalowtjes nabij koffie, cacao en rubberplantages en voorzien van een zwembad.


Accommodation: Margo Utomo
Meals included: Breakfast
Travel time: 8 hours


Day 10: Kalibaru – plantage excursie

Deze dag maakt u onder leiding van een lokale gids een wandel excursie in de omgeving. U ziet de koffie-, kruidnagel-, rubber- en cacaoplantages en krijgt u tevens te zien hoe tempé en tahu worden gemaakt.
In de middag is er voldoende tijd om uit te rusten en lekker bij te komen, en een duik nemen in het mooi gelegen zwembad van het hotel.


Accommodation: Margo Utomo
Meals included: Breakfast
Travel time: 8 hours

Day 11: Kalibaru - Sukamade – schildpadden Excursie

Per jeep gaat u vandaag door het Meri Betiri nationaal park. De omgeving is prachtig groen, en hier leven nog zwarte panters en apen. Met een beetje geluk zult u de neushoornvogels over zien vliegen. Langs prachtige baaien komt u uit bij de rubber plantages waar u zult overnachten in een homestay. Bereid u voor op zeer eenvoudige accommodatie met gedeelde badkamer. In de avond wordt u naar het strand gebracht waar u met een ranger op zoek gaat naar schildpadden die hun eieren op het strand komen leggen. Voorzichtigheid is geboden om de schildpadden niet te storen. Maar zodra het leggen van de eieren is begonnen zal de ranger u vragen om dit van dichterbij te komen bekijken.


Accommodation: Sukamade Homestay
Meals included: Breakfast
Travel time: 8 hours


Day 12: Sukamade - Ijen

 

Accommodation: Ijen Resort
Meals included: Breakfast
Travel time: 8 hours

U verlaat het Meri Betiri park en rijdt naar de voet van de Ijen vulkaan. U verblijft hier in een heerlijk resort dat een groot contrast vormt met de overnachting in de home stay van gister. Even lekker bijkomen in een mooie omgeving.


Day 13: Ijen Excursie - Munduk

 

Accommodation: Munduk Moding Plantation
Meals included: Breakfast
Travel time: 10 hours

 

Als u de klim wilt maken naar de Ijen krater dan zult u vroeg op moeten staan. Het is mogelijk dat de Ijen krater toegang is afgesloten indien de activiteit van de vulkaan verhoogd is. In ca. 2 uur loopt u vrij steil omhoog naar de kraterrand. Onderweg zult u zwaveldragers tegenkomen die dagelijks manden met zwavel uit de krater vervoeren. Bij een heldere dag zult u op de kraterrand een mooi zicht hebben op het turquoise gekleurde meer. De wandeling naar beneden is vanwege de losse steentjes niet eenvoudig en zwaar voor de bovenbenen en de knieën.

Nu is er tijd om in de auto uit te rusten, terwijl u de oversteek maakt van Java naar Bali en via een mooie route op een prachtig plekje in de bergen van Bali uitkomt. Geniet van het uitzicht waarbij de vulkanen van Oost Java nog zichtbaar zijn.

Day 14: Munduk Coffee Plantation Trekking

 

Accommodation: Munduk Moding Plantation
Meals included: Breakfast
Travel time: 10 hours

Het hotel is prachtig gelegen in hectares van koffie planten. Een gids zal u vandaag begeleiden op een wandeling in de omgeving van ca. 1 uur.
Geniet de rest van de dag van het prachtig gelegen hotel en het zwembad dat zich tot in de hemel lijkt uit te strekken. Dit zwembad doet de naam ‘infinity pool’ eer aan.

Day 15: Munduk – Ubud (Fullday car)

U verlaat de bergen en een prachtige route brengt u langs de berg meren Tamblingan , Buyan en Bratan. In het Bratanmeer ligt de fotogenieke tempel Ulun Danu en iets verderop een kleurrijke fruitmarkt. Het is aan te raden om in 1 van de restaurants van Pacung te genieten van de lunch met prachtig uitzicht op de omliggende velden waar onder andere aardbeien worden gekweekt.
In de middag komt u aan in Ubud. Ubud is het artistieke centrum van Bali. U vindt hier Musea en galeries. U kunt in Ubud souvenirs kopen en heeft een ruime keus aan restaurantjes. Het hotel ligt iets buiten het centrum, zodat u kunt genieten van de prachtige omgeving van Ubud.
 
Accommodation: Beji Ubud Resort
Meals included: Breakfast
Travel time: 10 hours


Day 16: Munduk – Ubud Spiritual Tour Gunung Kawi & Tirta Empul

Een Balinese gids zal u vandaag de spirituele kant van Bali laten zien. Deze excursie is bedoeld om de twee prachtige tempels van Bali, Gunung Kawi en Tirta Empul als ware u een Balinees te bezoeken. U zult allereerst de offergaven maken. De gids neemt u mee naar zijn huis. Hier zal hij samen met zijn vrouw uitleg geven over de offer gaven en u helpen met de maak. Deze offergaven worden meegenomen naar de tempels waarmee toestemming wordt gevraagd de tempel complexen te betreden. Het beste kunt u een wit of licht gekleurd T-shirt of blouse dragen en een short. De gids zal u in het Balinees kleden met een sarong en sjerp, hetgeen voor een Balinees een vereiste is om naar een tempel te gaan. U bezoekt Tirta Empul, waar het heilige water ontspringt. Hier kunt u een bad nemen onder de heilige bron. De gids zal een sarong meebrengen indien u dit wenst te doen. Tevens zult u Gunung Kawi bezoeken, een buitengewoon mooi gelegen tempel complex met als tempel façades uitgehouwen rotsen.
U komt voor de lunch weer terug bij het huis van de gids. Hier bevind zicht tevens een centrum voor de educatie van de kansarme en gehandicapte kinderen. Met deze excursie ondersteunt u tevens dit project. (www.widyaguna.org)


Accommodation: Beji Ubud Resort
Meals included: Breakfast and lunch
Travel time: 10 hours

Day 17: Ubud – vrije dag

De landelijke omgeving van Ubud leent zich uitstekend voor sportieve activiteiten zoals fietsen, White water rafting, en wandelingen. Er zijn massage en spa mogelijkheden om uzelf eens heerlijk te verwennen en de vermoeienissen van de reis weg te laten masseren. Het Neka museum biedt een prachtige kijk op de schilder kunst van Bali en het centrum van Ubud heeft vele winkel mogelijkheden. Iedere avond worden er in diverse tempels Balinese dansvoorstellingen opgevoerd.

Accommodation: Beji Ubud Resort
Meals included: Breakfast
Travel time: 7 hours

Day 18: Transfer Ubud – Sanur

Een korte autorit brengt u naar Sanur. Een gezellig badplaatsje met een kalme zee en een lang zandstrand. Hier kunt u de komende dagen genieten van de mooie ligging van het hotel, het zandstrand en het zwembad.


Accommodation: Griya Santrian
Meals included: Breakfast
Travel time: 0hours

Day 19 en 20  : Sanur – Free Program

Sanur is een prima uitvalsbasis om het Oosten van Bali te ontdekken. Hier kunt u bijvoorbeeld het gerechtshof in Klungkung, de vleermuizen tempel Goa Gajah, het traditionele dorp Tenganan en het waterpaleis Tirta Empul en Taman Ujung in 1 dag bezoeken. Er zijn ook mogelijkheden voor een dag excursie naar Nusa Lembongan, waar u mooi kunt snorkelen. Of een snorkel excursie naar het scheepswrak in Tulamben.


Accommodation: Griya Santrian
Meals included: Breakfast
Travel time: 0hours

Day 21: Sanur – Free Program

Vandaag eindigt deze avontuurlijke en sportieve rondreis waarbij afwisselend de natuur en cultuur van  Java en Bali uitgebreid aan bod zijn gekomen. Een transfer brengt u naar de luchthaven van Bali waar uw internationale vlucht zal vertrekken.


Accommodation: Flight
Meals included: Breakfast
Travel time: 1.5 hoursTerug

Kantoor- & Bezoekadres (op afspraak):
Kleine Gartmanplantsoen 10
(op het Leidseplein, in gebouw van 'de BALIE')
1017RR Amsterdam
Nederland
Webdesign by: Deep Graphic Design

Australië en Oceanië