Italië

 

Geografie

Italië heeft een oppervlakte van 301.323 km². Het grootste deel is een schiereiland dat de bekende vorm van een laars heeft. Dit schiereiland strekt zich naar het zuidoosten uit in de Middellandse Zee. Van het noorden naar het zuiden meet Italië zo’n 2400 kilometer. De bergketens van Apennijnen delen de lange laars in 2en. Tussen de Alpen en de Appennijnen ligt een laagvlakte. Dit is het stroomgebied van de Po. Dit is de langste rivier van Italië. In het noorden liggen enkele grote meren die tijdens de ijstijden gevormd zijn. Het Lago Maggiore, het meer van Lugano, het Comomeer, het Iseomeer en het Gardameer. Het zuiden van Italië heeft vulkanen, waarvan sommige nog actief zijn. De bekendste zijn de Vesuvius bij Napels, de Etna en de Stromboli op Sicilië.

 

Klimaat

Het klimaat van Italië is niet makkelijk in beeld te brengen. Dit is ook logisch aangezien het land zo’n 2400 kilometer lang is. Door de diverse bergketens kunnen zowel in het noorden,midden en zuiden, de temperaturen zelfs op korte afstand veel van elkaar verschillen.

 

De grote lijn is dat het noorden koude winters kent en warme vochtige zomers. De Povlakte kent daarentegen weer droge zomers. Vanaf Toscane zuidwaarts zijn de zomerse temperaturen al vroeg in het jaar te ervaren. Hier blijft het vaak tot aan de herfst lekker warm. De winters zijn in vergelijking met Nederland mild.

 

Bereikbaarheid

Italië heeft veel vliegvelden en daardoor is het land goed te bereiken vanuit Nederland. Afhankelijk van uw bestemming kunt u een rechtstreekse vlucht boeken of een met een overstap in Rome of Milaan. Het is ook mogelijk om via Marvell Travel uw vliegticket naar Italië te boeken.

 

Vaccinaties & Medische hulp

Voor een reis naar Italië heeft u geen vaccinatie nodig. Het is altijd handig om een eerste hulp kit bij u te hebben voor de eventuele kleinere ongelukjes.

 

Veiligheid

In de grote Italiaanse steden zoals Rome, Milaan, Napels en Palermo dient u alert te zijn op kleine criminaliteit. Zakkenrollers opereren in het drukke openbaar vervoer in de toeristische centra. U kunt voor actuele informatie over de veiligheid altijd de website bezoeken van het Ministerie van Buitenlandse Zaken http://www.minbuza.nl

 

Geldzaken & Fooien

In Italië wordt ook betaald met de euro. In grotere steden worden creditcards geaccepteerd. Aan bijvoorbeeld kamermeisjes, kruiers en chauffeurs geeft u een kleine fooi. Wanneer u iets gebruikt in een hotel of restaurant wordt er uitgegaan van een fooi van ongeveer 10%.

 

Festivals & Feestdagen

1 Januari – Capodanno – Nieuwjaarsdag

6 januari – Epifania – Driekoningen

Maart/april – eerste en tweede paasdag

25 april – Giorno della Liberazione – bevrijdingsdag

1 mei – Festa del Lavoro – Dag van de arbeid

2 juni – Fest della Repubblica – Dag van de Republiek

15 augustus – Maria Hemelvaart

1 november – Ognissanti – Allerheiligen

8 december – Onbevlekte Ontvangenis

25 december – Natale – Eerste kerstdag

26 december – Santo Stegano – Tweede kerstdag

31 december – San Silvestro – Oudjaar

 

Italië kent vele nationale en regionale/lokale feestdagen. Vaak zijn kantoren en winkels dan gesloten. Daarnaast gaat in de augustusmaand een groot deel van de Italianen met vakantie. Buiten de toeristencentra aan zee en meren zijn in veel plaatsen dan ook kantoren en winkels gesloten.

 

1349184694.jpg 1349184806.jpg 1349183864.jpg
Kantoor- & Bezoekadres (op afspraak):
Kleine Gartmanplantsoen 10
(op het Leidseplein, in gebouw van 'de BALIE')
1017RR Amsterdam
Nederland
Webdesign by: Deep Graphic Design

Australië en Oceanië