10-daagse avontuurlijke rondreis Sicilië


Een 10-daagse groepsreis naar Sicilië, met een actief en een avontuurlijk karakter. Sicilië is een prachtig zonovergoten vulkaaneiland gelegen in de Middellandse zee.  Het eiland kenmerkt zich door overweldigende natuur -en vulkanische landschappen, de pure Italiaanse cultuur en vele unieke overblijfselen uit de lange en bewogen historie. Denk daarbij aan de sprookjesachtige tempels van de Grieken, de Middeleeuwse kastelen en kathedralen en de Romeinse vloermozaïeken. In deze prachtige reis komen alle prachtige natuurlandschappen aan bod, op een avontuurlijke en actieve wijze. Inclusief natuurlijk de Etna, Europa's grootste levende vulkaan. Bovendien zorgen de authentieke accommodaties, de vriendelijk gepassioneerde bevolking, het heerlijke Italiaanse eten en de rode wijn ervoor dat u het echte Sicilië-gevoel ervaart. Bekijk onderstaand dag-tot-dag programma voor een beter beeld van deze unieke bestemming!

 

Dag-tot-dag programma

 

Dag 1: Aankomst Sicilië

U wordt op het vliegveld van Sicilië opgewacht door uw gids en na de verwelkoming wordt u naar uw hotel in Catania gereden. Tijdens de autorit kunt u alvast genieten van de mooie natuur die Sicilië te bieden heeft. 

 

’s Middags maakt u een city tour door Catania. Tijdens deze tour wordt u langs alle hoogtepunten gebracht, en wordt u in gelegenheid gesteld om foto’s te maken en vragen te stellen aan uw gids. Na de city tour gaat u heerlijk dineren in een van de lokale pizzeria’s in Catania.

 

Na een paar biertjes met elkaar is het tijd om van een goede nachtrust te genieten. Er staat u immers morgen een pittig actieve dag te wachten....

 

Accommodatie: Hotel La Collegiata

 

Dag 2: Etna day!

Na een stevig ontbijt verlaat u Catania en gaat u naar de volgende accommodatie, een berghotel op de flanken van de Etna op 1.800 meter hoogte. Het is namelijk Etna-day vandaag! Nadat iedereen is ingecheckt bij het hotel ontmoet u uw gids en gaat u naar het vulkanologisch centrum op 2000 meter. Hier ontmoet u de gids voor vandaag. De gids is gediplomeerd vulkanoloog en alpinist en begeleidt u vandaag door het spannende terrein op de Etna.

 

U neemt eerst de kabelbaan naar de hoogvlakte van de Etna. Daar staat de 4x4 u op te wachten. Deze brengt u door het indrukwekkende lavalandschap tot 2900, het beroemde punt “Torre del Filosofo”. Hier stond ooit een enorm bergstation. Tijdens de 2003 eruptie is dit volledig door de as bedolven en wordt sindsdien aan het oog onttrokken. De serie grote kraters die tijdens de erupties in 2002/2003 zijn ontstaan zijn overweldigend. Zonder twijfel ziet u ook de sporen van nog recentere activiteit. En wie weet heeft u het geluk getuige te zijn van een actieve lavastroom! Als het weer en de activiteit van de vulkaan het mogelijk maken kan er zelfs nog verder naar de top van de vulkaan gewandeld worden. Na de verkenning van de top loopt u terug langs de recente kraters van 2001-2003 en langs de spectaculaire Valle del Bove, een enorme vallei die ooit gevormd is door een gigantische landslide. Tegenwoordig stromen daar alle lavastromen in zodat zich laag op laag vormt.

 

Na deze volle dag van ruim 7 uur op de Etna komt u weer terug bij het hotel waar een welverdiende bergmaaltijd op u wacht. Na deze pittige actieve dag, gaat u dan ook slapen als een roos.

 

Accommodatie: Hotel Corsaro

 

 

Dag 3: Etna mountainbike tocht (35km, +500, - 1000)

Ook vandaag blijft u in de greep van sportief Sicilië. U maakt in de ochtend vanuit het hotel een unieke en spannende mountainbiketocht over de flanken van de Etna. U neemt de “Piste de Altamontana” die ook gebruikt wordt voor de jaarlijkse, beruchte “Etna Marathon” in november. Doordat de Etna zowel eeuwenoude lavavelden heeft als zeer recente nog bijna warme uitbarstingen, ervaart u op deze tocht vele vulkanische landschappen. De route van de tocht is in een feite een halve cirkel om de Etna, van de zuid naar de noord helling. De lengte van de tocht is ongeveer 45 km. De tocht is vrij pittig, het is dan ook belangrijk dat u in conditie bent. Onderweg is er veel te zien, en er wordt dan ook voldoende gestopt om te genieten van de mooie omgeving. Ook is er een picknick lunch inbegrepen. 

 

Deze tocht maakt in feite een halve cirkel om de Etna waarna u uitkomt op de Noordhelling. De lengte van de tocht is 45 kilometer. Onderweg wordt een heerlijke lunch geserveerd. Ondertussen wordt uw bagage met een transfer naar uw accommodatie op de Etna North gebracht waar u overnacht. Bij aankomst in het hotel kunt u zich opfrissen voor het diner. De rest van de avond heeft u de tijd om te genieten van de omgeving en bij te komen van de activiteiten van vandaag. 

 

Accommodatie: Rifugio Ragabo

 

Dag 4: Fun & Culture Day!

Na een ontspannen ontbijt is het tijd voor het laatste actieve fun-onderdeel: een tocht per quad maken in de ruige natuur van Sicilië. Dit vindt plaats op de Noordflank van de Etna. Hier is nog veel bergland met rivieren, dalen, kloven en bossen. Hier is een aantal spectaculaire routes uitgezet. Daar zult u het niveau van de adrenaline voor de laatste keer deze week in uw body flink voelen stijgen.

 

Aansluitend is het tijd voor een bezoek aan een traditionele wijnbouwer, waar de wijn nog op traditionele wijze met de voeten wordt geperst. U maakt kennis met een traditionele wijngaard bij een oude boerderij. Bij deze wijngaard wordt de wijn nog met blote voeten geperst. U krijgt hier natuurlijk uitgebreid de kans om wijn te proeven. Ook wordt u hier een lunch aangeboden, waarna u een bezoek brengt aan de kelder van de boerderij.

 

Dag 5: Canyoning Alcantara Gorges

In de ochtend gaat u met een transfer naar de Alcantara Gorges. De Alcantara kloof is ontstaan door een eruptie van een zijkrater van de Etna. Het water heeft zich door de jaren heen een weg gebaand naar de zee en hierdoor zijn allerlei grillige rotsformaties ontstaan. De rotsen zijn uitermate geschikt voor het avontuur van vanmiddag, canyoning! Canyoning (ook wel gekend als canyoneering in Amerika) is een sport waarbij men de loop van een rivier door een kloof volgt, door middel van een combinatie van wandelen, klimmen, springen, zwemmen en abseilen. Het avontuur duurt ongeveer 2 uur.

 

Moe maar voldaan gaat u vervolgens met een transfer naar de haven van Portorosa. Hier ligt uw zeiljachten voor het volgende avontuur, een prachtige zeiltocht langs de Eolische eilanden. Als de wind het toelaat gaat u aan het eind van de dag onder begeleiding van uw schipper al een stuk zeilen. De komende dagen is de zeilboot uw thuis, u overnacht dan ook aan boord. Meer informatie over de mogelijke zeilboten vindt u verderop in dit voorstel. U overnacht aan boord in de haven van Portorosa en kunt vanavond eten in een restaurantje naar uw keuze.

 

Dag 6: Vulcano

Vandaag zeilt u naar Vulcano, een van de eilanden uit de Eolische eilandengroep. Hier maakt u een excursie naar de kraters. Na deze excursie vaart u door (wellicht is er zelfs nog tijd voor een ‘rondje’ óm het Vulcano-eiland) naar Panarea, het kleinste en meest welvarend eiland van de archipel. U overnacht aan bood van uw schip in het haventje. U kunt zelf vanavond een leuk restaurantje uitzoeken waar u wilt eten.

 

Dag 7: Stromboli

Na het ontbijt vertrekt u met de zeilboot naar Stromboli. Na aankomst in de haven kunt u het prachtige dorpje “San Vincenzo” gaan bezoeken, naar het interessante vulkanisch centrum van het eiland of een verfrissende duik nemen in de zee. U kunt ook een naar het visserplaatsje Ginostra zeilen. In de namiddag gaat u een excursie maken naar de actieve, vulkanische krater van de Stromboli ! Onder begeleiding van een gids en in een groep van maximaal 20 personen gaat u de 924mt hoge vulkaan beklimmen. Elke 15-20 minuten ziet u daar een eruptie van een veilige afstand. Zaklamp meenemen! U kunt zelf vanavond een leuk restaurantje uitzoeken waar u wilt eten.

 

Dag 8: Lipari

U verlaat de haven van Stromboli en vertrek naar Lipari, het laatste eiland dat u aandoet tijdens de zeiltocht. ’s Middags maakt u een ontspannen wandeling naar “Punta Caprazza”, het meest zuidelijk gelegen punt van het eiland met een prachtig uitzicht over de krater van het nabijgelegen eiland Vulcano.  Hierna heeft u vrije tijd om op eigen gelegenheid het oude centrum van Lipari te ontdekken. Vergeet niet ook het Archeologisch Museum een bezoek te brengen. U kunt zelf vanavond een leuk restaurntje uitzoeken waar u wilt eten.

 

Dag 9: Taormina

In de ochtend zeilt u terug naar Sicilië en rijdt u naar Taormina voor de laatste overnachting. U deelt hier uw ervaringen en sterke verhalen van de afgelopen dagen in een heerlijk restaurant. Nog uren daarna vloeit de lokale rode wijn tijdens de evaluatie van deze dag. Ook kunt u natuurlijk het nachtleven van Taormina induiken!

 

Dag 10: Arrivederci!

Een prachtige reis door Sicilië zit er weer op. U heeft een aantal bijzondere indrukken gekregen van de veelzijdige Siciliaanse natuur. Het thuisfront kunt u voorzien van een paar spannende verhalen. Goede reis!
Testimonials

  • Lustrumreis waardig!

    Hallo Markus! Ingecheckt en laatste biertje op het vliegveld. We hebben een top week gehad, alle programmaonderdelen voldeden volledig aan de verwachtingen en het waren leuke mensen als gids, agriturisma was goed, goede keuken. Park hotel ook top! Kortom veel dank voor al je hulp.
    Groet, Rein.
    Markus, Helemaal eens met Rein! Een lustrumreis waardig. Het was fijn om met je samen te werken. Goede ideeën, goed uitgevoerd en lekker snelle reacties. Dank je!! Floris


Terug

Kantoor- & Bezoekadres (op afspraak):
Kleine Gartmanplantsoen 10
(op het Leidseplein, in gebouw van 'de BALIE')
1017RR Amsterdam
Nederland
Webdesign by: Deep Graphic Design

Australië en Oceanië