14-daagse avontuurlijke Ecuador tour


 

 

Dag-tot-dag programma:

 

 

Dag 1: Aankomst in QuitoQuito

Onze chauffeur zal de passagiers opwachten in de arrivals area van het airport van Quito om ze naar hun hotel Cafe Cultura te brengen – Cafe Cultura is een erg charmant huis gebouwd in koloniale stijl. De decoratie van Cafe Cultura is erg authentiek en iedere kamer heeft iets unieks en speciaal. Hiernaast biedt het hotel uitstekende service en de nodige comfort na een lange vlucht. 

 

Inclusief: overnachting in Cafe Cultura, transfer van luchthaven naar hotel.

Exclusief: ontbijt, lunch, diner.

 

Dag 2: Transfer naar OtavaloOtavalo

In de ochtend komt onze chauffeur de passagiers afhalen van Cafe Cultura voor een transfer naar een prachtige hacienda ongeveer 20 minuten buiten de stad van Otavalo, Hacienda Cusin. Deze traditionele gerestaureerde hacienda is de perfecte plek om in de tuinen tot rust te komen en te genieten van het uitzicht over bergen van de Andes. Deze dag is geheel vrij en de hacienda biedt mogelijkheden voor fietstochten, wandelingen, en paardrijtochten.

 

Inclusief: overnachting in Hacienda Cusin, privé

transport van Quito naar Hacienda Cusin, ontbijt.

Exclusief: lunch, diner.

 

Dag 3: Otavalo dagtour

In de ochtend komt onze gids en chauffeur de passagiers afhalen van Hacienda Cusin om hen mee te nemen voor een dag naar Otavalo. Onder weg naar Otavalo maken we een korte stop bij

de Laguna San Pablo waar de gids alles zal vertellen over de legendes van het meer. Daarna komen we aan bij de ¨Plaza d e Ponchos¨ waar een van de grootste indigena markten wordt gehouden van heel Latijns America. De felle kleuren en de vriedelijke Indianen bevolking maakt deze markt erg authentiek. Na een inleiding van de gids, is er vrije tijd om op de

markt rond te lopen en inkopen te doen. Na het marktbezoek gaan we naar Peguche van waaruit we een korte wandeling maken naar de waterval – hier wodt een picknick lunch georganiseeerd. Voordat we terug gaan naar de hacienda wordt er nog een bezoek gebracht aan een familie dat

een weef workshop heeft en die iedere dag op de markt haar stoffe n en handwerk te

koop aanbiedt.

 

Inclusief: overnachting in Hacienda Cusin, privé vervoer voor de dag, Engels

sprekende gids, ontbijt, pciknick lunch.

Exclusief: diner.

 

Dag 4: Van Otavalo terug naar QuitoQuito

In de ochtend is er nog tijd om lekker van het ontbijt en de tuinen van Hacienda Cusin te genieten, voordat we terug rijden naar Quito. Onderweg maken we een stop bij het evenaar monument Mitad del Mundo. Ook zullen we een bezoek brengen aan hetInti Ñan m useum om de proef met het ei te bewonderen en te leren over de krachten van de

Evenaar.

 

Inclusief: overnachting in Cafe Cultura, privé vervoer van Hacienda Cusin naar Quito hotel, ontbijt in Hacienda Cusin.

Exclusief: lunch, diner, entree museum ($5).

 

Dag 5: QuitoQuito

Deze dag begint met een Quito Reality Tour die de passagiers meeneemt naar plekken van de stad waar geen touristen komen. De tour begint in het Ichimbia Park van waaruit de gehele stad te zien is – de gids zal de belangrijkste punten van de stad aanwijzen en een algemene introductie geven van de stad. Daarna wordt een bezoek gebracht aan de Yachana chocolade fabriek – Yachana is een community project dat zich inzet voor de Indiaanse bevolking in de Ecuadoraanse Amazone. Deze hebben kleine cacao plantages in de jungle en in de Yachana fabriek worden de cacaobonen tot ¨jungle chocolade¨ verwerkt...en natuurlijk kunnen de klanten even proeven! Hierna wordt een bezoek gebracht aan de San Roque markt in het oude koloniale gedeelte van de markt

 

– deze markt verkoopt werkelijk alles, van exotische vruchten tot natuurlijke medicijnen. Toeristen zullen hier werkelijk hun ogen uitkijken! We bezoeken op de markt een tollen maker, een oude man die zijn hele leven heeft gewijd aan het met de hand fabriceren van houten tollen....voor een zakcentje zal hij zijn kunsten met de tollen uitvoeren en de tol zelfs op zijn hoofd balanceren! Tegen het einde van de tour bezoeken we de Capilla del Hombre, een van de mooise musea van Quito dat de beste werken van de beroemde Ecuadoraanse schilder Guayasamin laat zien. De Capilla del Hombe wordt gezien als een tribuut aan het leven, aan het leiden van de arme Indianen bevolking in Latijns America en de hoop voor iets beters. Deze tour eindigt rond 2pm. De rest van de dag kan vrij besteed worden.

 

Inclusief: Overnachting in Cafe Cultura, privé vervoer voor de dag, Engels sprekende gids, ontbijt.

Exclusief: lunch, diner, alle entree´s.

 

Dag 6: Van Quito naar de Jungle Lodge in TenaTena

In de ochtend neemt onze chauffeur de passagiers mee naar de Hakuna Matata lodge dichtbij Tena. Deze rustieke lodge met uitmuntende keuken en uitstekende service biedt de mogelijkheid om kennis te maken met de flora, fauna en cultuur van de Oriente regio van Ecuador. De activiteiten zijn gevarieerd en altijd met Engels sprekende natuurgidsen. In de middag zijn er twee opties: 

 

1) een paardrijtocht voor ongeveer 2 uur door rivieren en op bospaden temidden van prachtige flora en met fantastische uitzichten. 

2) een wandeling foor de natuur van ongeveer 3 en een half uur. Op beide tours zal een gids van alles vertellen over de medicinale planten, over insecten en het gebruik van deze door de bevolking.

 

Inclusief: overnachting in Hakuna Matata, Engels sprekende gids, activiteiten op de lodge, privé transport van Quito naar Hakuna Matata, breakfast, lunch, diner.

Exclusief: persoonlijke uitgaven, tips, alcoholische dranken en frisdranken aan de bar.

 

Dag 7: Tena Jungle

Baños


Deze dag staat in het licht van het Amazone Regenwoud – via kanotochten, wandelingen en observatiepunten wordt kennisgemaakt met de flora en fauna van het gebied. De lunch wordt genuttigd temidden van de natuur. Deze tocht komt terug in de lodge om ongeveer 6pm.

 

Inclusief: overnachting in Hakuna Matata, Engels sprekende gids, activiteiten, ontbijt, lunch, din er.


Exclusief: persoonlijke uitgaven, tips, alcoholische dranken en frisdranken aan de bar.

 

Dag 8: Tena Jungle

Deze dag wordt er een rafting tour georganiseed over de Rio Jatunyacu – temidden van het regenwoud en watervallen. Deze tour kan gemaakt worden door beginners. Voor diegenen die geen


 rafting willen doen, kunnen er andere activiteiten worden georganiseerd.

Inclusief: ove rnachting in Hakuna Matata, Engels sprekende gids, activiteiten, ontbijt, lunch, diner, professionele gids voor rafting, en rafting uitrusting.

Exclusief: persoonlijke uitgaven, tips, alcoholische dranken en frisdranken aan de bar

 

Dag 9: Van Tena naar Baños

Na het ontbijt op de lodge reizen we naar de kleine stad van Baños. In de namiddag wordt er een bezoek gebracht aan de ¨Valley for the Waterfalls¨. De ¨Pailon del Diablo¨ (De Duivelspot) is de grootste en heel indrukwekkend. De nacht wordt doorgebracht in Finca Chamanapamba, een gezellige hosteria met een mooi uitzicht en een erg goede keuken.

 

Inclusief: overnachting in Finca Chamanapamba, ontbijt, privé transport vanuit Tena naar Baños.

Exclusief: lunch, diner, entree watervallen (ongeveer $4).

 

Dag 10: BañosBaños

Deze vrije dag kan ingevuld worden met een varieteit aan activiteiten zoals bijvoorbeeld fietstochten, trektochten, relaxen in de warmwaterbronnen, canyoning en paardrijden. Vanuit de Finca Chamanapamba zijn deze activiteiten gemakkelijk te organiseren en onze chauffeur is beschikbaar voor de dag.

 

Inclusief: overnachting in Finca Chamanapamb a, ontbijt.

Exclusief: lunch, diner, activiteiten.

 

Dag 11: Van Baños naar Cuenca

Na het ontbijt in Baños vertrekken we naar de prachtige koloniale stad van Cuenca. Onderweg bezoeken we de indrukewekkendse Inca ruines van Ecuador: Ingapirca. Ingapirca is gebouwd in de 15de eeuw op een strategische bergtop met een prachtig uitzicht over het onliggende landschap. Een locale gids zal van alles vertellen over de achtergrond van de ruines en de Inca bevolking in Ecuador. We overnachten in Cuenca in Mansion Alcazar.

 

Inclusief: overnachting in Mansion Alcazar, privé transport v anuit Baños naar Cuenca, ontbijt, Engels sprekende gids op Ingapirca (als deze aan wezig is)

Exclusief: lunch, diner, entree Ingapirca ($6).

 

Dag 12: Cuenca cityCuenca city

In de ochtend organiseren we een city tour door Cuenca met een gids. Cuenca heeft een prachtig koloniaal centrum, en een interessante geschiedenis – we bezoeken kerken, plazas en oude straten van de stad. In de middag is er tijd om de stad op eigen houtje te verkennen.

 

Inclusief: overnachting in Mansion Alcazar, ontbijt, city tour met een Engels sprekende gids.

Exclusief: lunch, diner, entrees in kerken/musea, etc.

 

Dag 13: Las Cajas National ParkLas Cajas National Park

Het nationale park Las Cajas is een prachtig paramo natuurgebied. Het gebied ligt op ongeveer 400m hoogte en is koud en winderig – de naaldbossen, meren en paramo graslanden zijn werkelijk indrukwekkend en bieden zeer goede hiking mogelijkheden. Een gids zal vertellen over de flora en fauna van het gebied.

 

Inclusief: overnachting in Mansion Alcazar, ontbijt, privé vervoer voor de trip naar Las Cajas, Engels sprekende gids.

Exclusief: lunch, diner, entree nationale park ($10).

 

Day 14: Cuenca/Guayaquil vlucht

Een chauffeur zal de passagiers van het hotel naar de luchthaven brengen voor een vlucht Cuenca-Guayaquil.

 

Inclusief: ontbijt, prive vervoer van hotel naar de luchthaven, vlucht ticket.

Exclusief: lunch, diner.

 
Testimonials

 • Groeten uit Ecuador !

  Hallo Markus, Wat nieuws over de reis:
  Gewoon ‘Marvelous’!!!!
  Schitterende reis, wondermooi land, super toffe gids, prachtige logementen met warme ontvangst! Morgen vertrekken we naar het regenwoud, best benieuwd.
  Alvast hartelijk dank voor het organiseren van onze droom huwelijksreis, je hebt dat top gedaan!
  Groetjes Mfrance en Ed

 • Onze Honeymoon in Ecuador

  (in het Engels ook voor uw locale mensen) For us our guide was more than perfect. Her attention, knowledge and skills were outstanding. The tour we had was even more than we expected, the country oh so beautifull!!! Thanks for all the attentions we got regarding our Honeymoon :-) It was the voyage of our dreams!! Thanks Marvell Travel, your partners and especially thanks guide Karla!

  We zijn terug thuis van de mooiste reis die we ons maar konden dromen!
  Bedankt voor het organiseren ervan, het was gewoon TOP!
  Schitterende tour, supermooie hotels met tal van verassingen betreffende onze ‘ huwelijksreis’ ! De reis met persoonlijke gids is super, de gidsen waar zeer enthousiast maar ook zeer onderlegd, met veel kennis ter zake. Je zou aan je locale partner kunnen meegeven dat Carla Rodriguez werkelijk super is: ze stond continu klaar om het voor ons een onvergetelijke reis te maken, ook zeer goede chauffeur en super enthousiast Francesco in de amazone was de perfecte natuurgids, trouwens tapir lodge was super!
  En uiteindelijk Camillo, de gids op de Seaman Galapagos Cruise was eveneens een aanrader, met veel kennis ter zake.
  Zowel voor Marvell Travel als voor jullie lokale partner zullen we uitgebreid reclame maken, jullie zijn werkelijk The Best!!
  Nogmaals hatelijk dank om voor ons een droomreis te hebben georganiseerd. Hartelijke groeten , Marie-France en Ed


Terug

Kantoor- & Bezoekadres (op afspraak):
Kleine Gartmanplantsoen 10
(op het Leidseplein, in gebouw van 'de BALIE')
1017RR Amsterdam
Nederland
Webdesign by: Deep Graphic Design

Australië en Oceanië