14-daagse reis Kenia: complete ontdekking van de nationale parken


 

In 14 dagen het mooiste van Kenia ontdekken. Kenia is een land dat veel te bieden heeft. Binnen de grenzen van Kenia bevinden zich uitgestrekte savannahs, oude en rijke culturen, prachtige stranden en koraalriffen, verschroeide woestijnen, koele hooglanden en machtige besneeuwde bergen. Tevens bezit het land vele nationale parken, ieder met een eigen gezicht en karakter. Kortom: Kenia is een genot voor de avonturiers en is een bezoekje meer dan waard! U krijgt de kans om binnen 14 dagen de hoogtepunten van dit prachtige land te bezoeken.

 

Dag-tot-dag programma

 

Dag 1: Aankomst in Kenya

Vandaag vertrekt u vanuit Amsterdam naar Nairobi Airport.  Op het vliegveld wordt u opgewacht door de lokale agent  die u naar uw accommodatie brengt voor uw eerste overnachting in Kenya. U overnacht in de Ole-Sereni Hotel. Hier kunt u bijkomen van de lange vlucht.

 

Dag 2: Lake Nakuru National Park

Na uw ontbijt begint u met uw rit naar het Lake Nakuru National Park, wat de thuisplek is voor duizenden flamingo’s. Ook heeft u hier grote kans om giraffe, neushoorns en luipaarden tegen te komen. U luncht bij de lodge en gaat daarna weer verder op avontuur tijdens de afternoon gamedrive. Dinner en overnachtingen in de Sarova Lion Hil Lodge.

 

Dag 3: Lake Nakuru National Park

Nadat u heerlijk ontbeten heeft, gaat u vandaag nog een volle dag op ontdekking door het Lake Nakuru National Park. Overnachting wederom in de Sarova Lion Hil Lodge.

 

Dag 4: Naar Masai Mara

In de ochtend gaat u via Narok richting het Masai Mara National Reserve met onderweg prachtige landschappen. U luncht bij het Sarova Mara Camp en maakt in de middag nog een gamedrive. In het Masai mara Reserve overnacht u in de Mara Serena Lodge.

 

Dag 5 en 6: Masai Mara

Deze dagen zult u onder ander deelnemen aan gamedrives door het Masai Mara reservaat op zoek naar vele wilde dieren waaronder de big five. U passeert uitgestrekte savanne en diepe, met water gevulde kloven. Op de oevers van de Mara River ziet u misschien grote groepen luierende nijlpaarden en krokodillen. Dit is het gebied van de beroemde Great Migration waarbij  enorme kuddes wildebeesten, gazellen, impala’s en zebra’s met duizenden tegelijk de oversteek maken op zoek naar verse graslanden wat tot spectaculaire beelden leidt. De grote trek vindt nooit plaats op vaste tijden en is hoofdzakelijk afhankelijk van de onvoorspelbare regenval.

 

Masai Mara National Reserve

De grote migratie van Gnoe’s is een van de 7 nieuwe wonderen van de wereld. Nergens in de wereld is er een verplaatsing van dieren zo immens als deze migratie, van meer dan twee miljoen dieren, die van het Serengeti National Park in Tanzania naar de groenere weiden van het Maasai Mara National Reserve in Kenia, gedurende juli tot oktober. De migratie gaat ondermeer door de Mara rivier, in het Maasai Mara National Reserve, waar de krokodillen deze prooi opwachten. Een spektakel om te zien als de dieren proberen de rivier over te steken in hierin slagen. In het Maasai Mara National Reserve worden zij opgejaagd, achterna gezeten en achterhaald door grotere carnivoren. De Maasai Mara heeft tevens de grootste dichtheid aan leeuwen in de wereld.

 

Dag 7: Lake Naivasha (tussenstop)

In de ochtend gaat u met een picknick lunch op gamedrive naar Lake Naivasha. Het Lake Naivasha lmet zijn indrukwekkende landschappen, ligt aan de voet van de Rift Valley. Het gebied is een belangrijk tuinbouw gebied voor de kenianen. U dineert en overnacht in het Lake Naivasha Sopa Resort.

 

Dag 8 en 9: Amboseli National Park

Met de picknick lunch klaar voor de reis, gaat u vandaag naar het schitterende Amboseli National Park.  U overnacht in de Amboseli Serena Lodge.

Het Amboseli Nationaal Park heeft een oppervlakte van bijna 4000 km² en ligt aan de voet van Afrika’s hoogste berg, de Kilimanjaro. Bij goed weer is er een prachtig uitzicht op de besneeuwde bergtoppen. Hier brengt u twee volle safari-dagen door. Het landschap is zeer divers, van savanne tot moeras waar een veelheid aan wild leeft. Vooral grote kuddes olifanten die dagelijks naar het moeras trekken voor voedsel en hun badritueel zullen u bijblijven. De belangrijkste jager is de gevlekte hyena. ’s Avonds bent u met een beetje geluk getuige van de beroemde Afrikaanse zonsondergang onder het genot van een drankje in uw lodge.

 

Amboseli National Park (Amboseli betekent 'plaats van water')

Door zijn kwetsbare ecosysteem beantwoordt Amboseli National Park, aan de voet van de besneeuwde Kilimanjaro, aan het klassieke beeld dat wij van Oost-Afrika hebben. Amboseli betekent 'plaats van water', maar anno nu kenmerkt het Amboseli National Park, dat dicht bij de grens met Tanzania ligt, zich door dorre, stoffige vlakten. Bronnen die worden gevoed door ondergrondse rivieren van het smeltwater van de Kilimanjaro, vormen her en der permanente waterplaatsen voor de dieren in het park. Deze ondergrondse rivieren komen midden in het national park aan de oppervlakte en vormen daar moerassen, die een grote variatie aan wilde dieren aantrekken en in leven houden. Dankzij de lage begroeiing kun je ze goed zien. Al met al herbergt Amboseli vijf belangrijke habitats voor wilde dieren. Het gebied kent een bijzonder rijke fauna: leeuwen, luipaarden, neushoorns, zebra's, gazellen, giraffen, jachtluipaarden, buffels en nijlpaarden.

 

Dag 10: Tsavo West

Na het ontbijt rijdt u richting het Tsavo West National Park met als topattractie de Mzima Springs, een zwembad met natuurlijk bronwater met onderwater verborgen plekken vanwaar je de nijlpaarden kunt observeren. In de middag heeft u nog een game drive op weg naar de lodge. U dineert en overnacht in de Kilaguni Serena Lodge.

 

Dag 11: Tsavo West

Ook vandaag heeft u de gehele dag om door middel van de gamedrives, het Tsavo West National Park te ontdekken. U overnacht wederom in de Kilaguni Serena Lodge.

 

Dag 12: Tsavo East

Vandaag gaat u opweg naar Kenya’s oudste en grootste nationale park; Tsavo East. Het park bestaat voornamelijk uit vlakke, open savannes zonder dichte vegetatie. Dit is ideaal om wilde dieren te spotten. Vooral de Olifanten. Tsavo East heeft de grootste olifanten populatie van Kenya en is ook bekend om zijn ‘rode’ olifanten. Met hun slurf blazen ze het rode stof van de prachtige rood/bruin gekleurde aarde over zich heen, waardoor ze een mooie rode gloed krijgen. U zult genieten van de gamedrives onderweg naar het Galdessa Camp, waar u tijdens uw verblijf in het park zult overnachten.

 

Dag 13: Tsavo East National Park

Vroeg in de ochtend en in de middag zullen er gamedrives plaats vinden. U leert zo het hele gebied kennen en kunt genieten van alle wilde dieren. Omdat het park niet heel toeristisch is, heeft u de perfecte gelegenheid om in alle rust de dieren te observeren en te fotograferen zonder tientallen auto’s om u heen te hebben.

 

Dag 14: Tsavo East NP- Nairobi (O,L)

Na het ontbijt maakt u nog een laatsten early morning game drive. Dan is het helaas tijd om afscheid te nemen van het prachtige Kenya en wordt u teruggebracht naar Nairobi voor uw vlucht terug naar huis. Goede reis!

 Terug

Kantoor- & Bezoekadres (op afspraak):
Kleine Gartmanplantsoen 10
(op het Leidseplein, in gebouw van 'de BALIE')
1017RR Amsterdam
Nederland
Webdesign by: Deep Graphic Design

Australië en Oceanië