12-daagse Safari-avontuur in Kenia: Masaai Mara, Amboseli -en Tsavo East NP.


 

Dag-tot-dag programma:

 

Dag 1, 2, en 3: Nairobi- Masaai Mara National Park

U vertrekt vanuit Nairobi naar de Maasai Mara. Deze dagen zult u onder ander deelnemen aan gamedrives door het Masai Mara reservaat op zoek naar vele wilde dieren waaronder de big five. U passeert uitgestrekte savanne en diepe, met water gevulde kloven. Op de oevers van de Mara River ziet u misschien grote groepen luierende nijlpaarden en krokodillen. Dit is het gebied van de beroemde Great Migration waarbij  enorme kuddes wildebeesten, gazellen, impala’s en zebra’s met duizenden tegelijk de oversteek maken op zoek naar verse graslanden wat tot spectaculaire beelden leidt. De grote trek vindt nooit plaats op vaste tijden en is hoofdzakelijk afhankelijk van de onvoorspelbare regenval.

 

Maasai Mara National Park

De grote migratie van Gnoe’s is een van de 7 nieuwe wonderen van de wereld. Nergens in de wereld is er een verplaatsing van dieren zo immens als deze migratie, van meer dan twee miljoen dieren, die van het Serengeti National Park in Tanzania naar de groenere weiden van het Maasai Mara National Reserve in Kenia, gedurende juli tot oktober. De migratie gaat ondermeer door de Mara rivier, in het Maasai Mara National Reserve, waar de krokodillen deze prooi opwachten. Een spektakel om te zien als de dieren proberen de rivier over te steken in hierin slagen. In het Maasai Mara National Reserve worden zij opgejaagd, achterna gezeten en achterhaald door grotere carnivoren. De Maasai Mara heeft tevens de grootste dichtheid aan leeuwen in de wereld.

 

Dag 4: Masaai Mara - Amboseli National Park (O,L,D)

Na het ontbijt, vervolgt u de reis naar het prachtige Amboseli National Park. U wordt verzien van lunch en er is meteen al een gamedrive in de middag. Het diner en de overnachting vinden plaats op een campingsite net buiten het Amboseli National Park. 

 

Dag 5 en 6: Amboseli National Park (O,L,D)

Het Amboseli Nationaal Park heeft een oppervlakte van bijna 4000 km² en ligt aan de voet van Afrika’s hoogste berg, de Kilimanjaro. Bij goed weer is er een prachtig uitzicht op de besneeuwde bergtoppen. Hier brengt u twee volle safari-dagen door. Het landschap is zeer divers, van savanne tot moeras waar een veelheid aan wild leeft. Vooral grote kuddes olifanten die dagelijks naar het moeras trekken voor voedsel en hun badritueel zullen u bijblijven. De belangrijkste jager is de gevlekte hyena. ’s Avonds bent u met een beetje geluk getuige van de beroemde Afrikaanse zonsondergang onder het genot van een drankje in uw lodge. Gedurende de drie dagen zijn er gamedrives. Ontbijt, lunch, diner en overnachtingen vinden plaats op de campsite net buiten het Amboseli National Park. 

 

Dag 7: Amboseli - Tsavo East National Park (O,L,D)

Na het onbijt wordt u naar Tsavo East National Park gereden. Een van Kenya’s oudste en grootste nationale parken. Het park bestaat voornamelijk uit vlakke, open savannes zonder dichte vegetatie. Dit is ideaal om wilde dieren te spotten. Vooral de Olifanten. Tsavo East heeft de grootste olifanten populatie van Kenya en is ook bekend om zijn ‘rode’ olifanten. Met hun slurf blazen ze het rode stof van de prachtige rood/bruin gekleurde aarde over zich heen, waardoor ze een mooie rode gloed krijgen.

U zult genieten van de gamedrives onderweg naar de Ndololo campsite, waar u tijdens uw verblijf in het park zult overnachten. 

 

Dag 8-9: Tsavo East National Park (O,L,D)

Vroeg in de ochtenden en in de middagen zullen er gamedrives plaats vinden. U leert zo het hele gebied kennen en kunt genieten van alle wilde dieren. Omdat het park niet heel toeristisch is, heeft u de perfecte gelegenheid om in alle rust de dieren te observeren en te fotograferen zonder tientallen auto’s om u heen te hebben. 

 

Dag 10: Tsavo East NP- Nairobi (O,L)

Na het ontbijt wordt u teruggebracht naar Nairobi, waar u de nacht doorbrengt in het Boulevard Hotel. 

 

Dag 11: Nairobi (O)

U hebt vandaag een dag om te relaxen of om de hoofdstad een beetje te verkennen. 

 

NairobiNairobi, Kenia

 

Het Nationaal Museum van Nairobi is een bezoek waard. Dit museum kunt u een tentoonstelling van prehistorische mensen, vogels, zoogdieren en handwerk van de autochtone bevolking bekijken. Het er tegenover gelegen slangenpark zijn de meeste in Oost-Afrika voorkomende slangen, schildpadden en krokodillen aanwezig. Ook is er een spoorwegmuseum in Nairobi. Deze bezienswaardigheden zijn dagelijks geopend. 

 

Vlakbij het Nairobi National Park ligt een cultureel centrum, de 'Bomas of Kenya', aan te raden indien u geïnteresseerd bent in de typische bouwstijlen., traditionele dansen en liederen van de 16 etnische groepen in Kenia.

 

Ook het voormalige landhuis van Karen Blixen, de schrijfster van 'Out of Africa' is verbouwd tot een museum. Voor avond entertainment zijn er diverse discotheken in Nairobi. Een populaire plek met live muziek vindt u in het 'African Heritage Cafe'.

 

Dag 12: Nairobi-Amsterdam (O)

Vandaag de vertrekdag. Tijd om vaarwel te zeggen tegen deze overweldigende landen. Transfer van uw hotel naar de luchthaven van Nairobi. Vanwaar u weer naar Nederland vliegt.

 
Testimonials

  • Vier vd big five gezien in Tanzania

    Hoi Markus, We hebben het fantastisch, wat een avontuur!!! Tot nu toe alles top geregeld!! Tis echt genieten hoor. Hebben al vier vd big five gezien!! Gids is ook fantastisch!! Fijne avond, wij zo naar het kampvuur!! Groet Ronald en Bernadette


Terug

Kantoor- & Bezoekadres (op afspraak):
Kleine Gartmanplantsoen 10
(op het Leidseplein, in gebouw van 'de BALIE')
1017RR Amsterdam
Nederland
Webdesign by: Deep Graphic Design

Australië en Oceanië