10-daagse reis Keniaanse variatie: strand, 'project visits' en 'the great migration'!


Kenia staat natuurlijk bekend om de uitgestrekte savannahs, prachtige landschappen, beroemde nationale parken vol met wildlife, witte kustlijnen én 'the great migration'. In een korte maatwerkreis van 10 dagen is het mogelijk om dit allemaal zelf te beleven! U verblijft eerst in Galu Beach, waar u kunt ontspannen aan één van de mooiste en witte stranden die het land rijk is. Bij interesse kunt u dit combineren met het bezoeken van een aantal nabijgelegen projecten van liefdadigheidsorganisatie Friends for Life. Na ontspanning en liefdadigheid is het tijd voor avontuur en safari: u gaat achtereenvolgens Amboseli National Park en Maasai Mara National Park verkennen. Indien u in de periode Juli t/m Oktober vertrekt kunt u getuige zijn van één van de zeven wereldwonderen: de immense migratie van twee miljoen dieren richting het Maasai Mara National Park.

 

Dag tot dag programma


“Dag 0”

U neemt een nachtvlucht van Amsterdam naar Mombasa. U maakt in de vroege ochtend een tussenstop.

 

Dag 1: aankomst aan de kust van Kenia

U komt in de ochtend aan op Mombasa waar u verwelkomd wordt door onze lokale agent. Vervolgens wordt u naar uw accommodatie in Galu Beach gebracht, wat ten zuiden ligt van Diani Beach.

 

Dag 2/3: twee volle dagen projectbezoek

De komende dagen zult u een aantal projecten bezoeken aan de South Coast van de liefdadigheidsorganisatie Friends for Life. Dit programma zal door u in samenwerking met de heer Braaksma en de heer Punt gemaakt worden.

 

Dag 4/5/6: Amboseli

Vandaag vliegt u vanuit Ukunda naar Amboseli met een propellervliegtuig, vanuit dit voertuig kunt u genieten van het overweldigende uitzicht. Op het vliegveld wordt u opgewacht door de staff van de lodge en naar uw accommodatie gebracht.

Het Amboseli Nationaal Park heeft een oppervlakte van bijna 4000 km² en ligt aan de voet van Afrika’s hoogste berg, de Kilimanjaro. Bij goed weer is er een prachtig uitzicht op de besneeuwde bergtoppen. Hier brengt u twee volle safari-dagen door. Het landschap is zeer divers, van savanne tot moeras waar een veelheid aan wild leeft. Vooral grote kuddes olifanten die dagelijks naar het moeras trekken voor voedsel en hun badritueel zullen u bijblijven. De belangrijkste jager is de gevlekte hyena. ’s Avonds bent u met een beetje geluk getuige van de beroemde Afrikaanse zonsondergang onder het genot van een drankje in uw lodge.

 

Amboseli National Park (Amboseli betekent 'plaats van water')

Door zijn kwetsbare ecosysteem beantwoordt Amboseli National Park, aan de voet van de besneeuwde Kilimanjaro, aan het klassieke beeld dat wij van Oost-Afrika hebben. Amboseli betekent 'plaats van water', maar anno nu kenmerkt het Amboseli National Park, dat dicht bij de grens met Tanzania ligt, zich door dorre, stoffige vlakten. Bronnen die worden gevoed door ondergrondse rivieren van het smeltwater van de Kilimanjaro, vormen her en der permanente waterplaatsen voor de dieren in het park. Deze ondergrondse rivieren komen midden in het national park aan de oppervlakte en vormen daar moerassen, die een grote variatie aan wilde dieren aantrekken en in leven houden. Dankzij de lage begroeiing kun je ze goed zien. Al met al herbergt Amboseli vijf belangrijke habitats voor wilde dieren. Het gebied kent een bijzonder rijke fauna: leeuwen, luipaarden, neushoorns, zebra's, gazellen, giraffen, jachtluipaarden, buffels en nijlpaarden.

 

Dag 7/8/9: Maasai Mara National park

U vertrekt vanuit Amboseli met een propellervliegtuig naar  de Maasai Mara. Deze dagen zult u onder ander deelnemen aan gamedrives door het Masai Mara reservaat op zoek naar vele wilde dieren waaronder de big five. U passeert uitgestrekte savanne en diepe, met water gevulde kloven. Op de oevers van de Mara River ziet u misschien grote groepen luierende nijlpaarden en krokodillen. Dit is het gebied van de beroemde Great Migration waarbij  enorme kuddes wildebeesten, gazellen, impala’s en zebra’s met duizenden tegelijk de oversteek maken op zoek naar verse graslanden wat tot spectaculaire beelden leidt. De grote trek vindt nooit plaats op vaste tijden en is hoofdzakelijk afhankelijk van de onvoorspelbare regenval.

 

Maasai Mara National Park

De grote migratie van Gnoe’s is een van de 7 nieuwe wonderen van de wereld. Nergens in de wereld is er een verplaatsing van dieren zo immens als deze migratie, van meer dan twee miljoen dieren, die van het Serengeti National Park in Tanzania naar de groenere weiden van het Maasai Mara National Reserve in Kenia, gedurende juli tot oktober. De migratie gaat ondermeer door de Mara rivier, in het Maasai Mara National Reserve, waar de krokodillen deze prooi opwachten. Een spektakel om te zien als de dieren proberen de rivier over te steken in hierin slagen. In het Maasai Mara National Reserve worden zij opgejaagd, achterna gezeten en achterhaald door grotere carnivoren. De Maasai Mara heeft tevens de grootste dichtheid aan leeuwen in de wereld.

 

Dag 10: terug naar Kenia en uw internationale vlucht

Hier eindigt uw Kenia avontuur. In de ochtend heeft u nog even de tijd om te genieten van het Maasai Mara Natationaal Park. In de middag neemt u een binnenlandse vlucht van de Masai Mara naar Nairobi. Op Nairobi neemt u een rechtstreekse avondvlucht naar Amsterdam.

 

Dag 11: aankomst Nederland

U arriveert in Amsterdam in de vroege ochtend.

 Terug

Kantoor- & Bezoekadres (op afspraak):
Kleine Gartmanplantsoen 10
(op het Leidseplein, in gebouw van 'de BALIE')
1017RR Amsterdam
Nederland
Webdesign by: Deep Graphic Design

Australië en Oceanië