Kilimanjaro beklimming (op privé-basis): LEMOSHO route - 6, 7 of 8 dagen


IN HET KORT (7 daagse variant) :

Day 1: Londorossi Gate - Big Tree Camp

Day 2: Big Tree Camp - Shira 2 Camp

Day 3: Shira 2 Camp - Lava Tower - Barranco Camp

Day 4: Barranco Camp - Karanga Camp

Day 5: Karanga Camp - Barafu Camp

Day 6: Barafu Camp - Uhuru Peak - Mweka Camp 

Day 7: Mweka Camp - Mweka Gate - Moshi 

 

Vertrekdatum: wanneer u maar wilt. Ú bepaalt !

Grootte van uw groepje: minimaal 2 personen (geen maximum, we doen ook privé-groepen van 30-40 deelnemers)

Prijzen: afhankelijk van aantal personen, aantal dagen op de berg en reisperiode. Neem nú even contact met ons op, zodat u het binnen 24 uur weet. Bellen kan ook op 020-6120999.

 

Introductie

 

De Lemosho Glades route is wellicht de minst gebruikte aanlooproute voor de beklimming van de Kilimanjaro. De oorzaken daarvan zijn de tamelijk geïsoleerde ligging van deze route en de nogal lastige wegen die er naar toe leiden. De start van de route omhoog ligt relatief hoog en daarom begint u de klim in een rustig tempo. Op de eerste dag van de trek loopt u door het woud over een pad dat door het geringe gebruik soms overgroeid is. Het is mogelijk dat u op deze dag buffels en olifanten tegenkomt. De route leidt naar de westkant van het Shira Plateau en de tocht over dit plateau is misschien de meest verbluffend mooie tocht in Afrika. Het pad komt op de derde dag van de trek uit op de Shira Route (die vlakbij, aan het einde van de 4x4 weg, begint bij de Morum Barrier Gate), en op dag vier op de Machame Route. Vanaf dat punt lopen de routes door naar Lava Tower en vervolgens naar de Great Barranco Valley, waar de Umbwe route aansluit die, in zuidelijke richting, steil naar beneden loopt. Vanaf hier loopt het pad in een grote boog, tegen de klok in, over de bovenste hellingen van het Kibo massief, over de woestijnachtige bergrand naar de Karanga Valley en naar de, op een hoge rand gelegen, onbeschutte campsite Barafu (dat “ijs” betekent in het Kiswahili). Vanuit het Barafu kamp begint uw nachtelijke toppoging naar de hoogste berg van Afrika, een ervaring die u nooit meer zult vergeten.

De vele veranderingen in type landschap onderweg en de spectaculaire tocht over het Shira Plateau bepalen het unieke karakter van deze tocht.
We kiezen niet voor de overvolle hutten maar overnachten in onze eigen bergtenten en serveren de maaltijden in de messtent met comfortabele stoelen.
Elke avond worden de comfortabele toilettenten (met doorspoelmogelijkheid) opgezet.

 

Dag-tot-dag planning (bij de 7 dagen variant)

 

Dag 1 Lemosho Startpunt (2.375 meter) naar Forest Camp (2.895 m)
Vertrek van Arusha rond 7.30 uur naar Londorossi Gate (ongeveer 4 uur) waar de toegangsformaliteiten geregeld worden. Dan de rit naar de start van de route bij Lemosho (nog een uur om de start te bereiken). Bij aankomst op de startplaats houdt u een lunchpauze. Daarna begint de trek door het onbetreden woud geleidelijk omhoog naar de eerste kampeerplaats aan de rand van het plateau. Slechts 3 tot 4 uur lopen.
Overnachting in het Forest Camp (Mtee Mkubwa Camp)

Dag 2 Forest Camp (2.895 m) naar Shira Camp 1 (3.720 m) 
Eenmaal uit het bos neemt u een steil pad door de savanne met hoog gras, heide en vulkanische rotsen bedekt met baardmossen. U stijgt door het golvende heuvellandschap onder het Shira plateau totdat u uiteindelijk de kampeerplaats aan de rand van het plateau bereiken. Een dag van 5 tot 6 uur lopen. U zult genieten van het verbazingwekkende uitzicht op Kibo vanaf het plateau.

Dag 3 Shira Camp 1 (3.272 m) naar Shira Camp 2 ( 3.950 m)
Een hele dag verkenning van het Shira plateau. U trekt in oostelijke richting naar de met sneeuw en ijs bedekte top van Kibo met de optie de oude ingestorte kegel van Shira te bekijken, de oudste van de drie vulkanen van Kilimanjaro. Aankomst in Shira Camp 2 (Fishers Camp). Shira is een van de hoogste plateaus op aarde, gemiddeld 3.800 meter. Looptijd zonder de optionele excursie is ongeveer drie uur.

Dag 4 Shira Camp 2 (3.950 m) naar Barranco Camp (3.950 m)
U gaat geleidelijk omhoog over woestijnachtige bergranden naar Lava Tower waar we lunchpauze houden. Deze trek duurt ongeveer 4 uur. Lava Tower, een 100 meter hoge vulkanische bult, markeert een winderige pas op meer dan 4.000 meter. In de middag daalt u over een steil pad af naar de Great Barranco Valley. Het Barranco Camp ligt op een vlak terrein aan drie kanten ingesloten door hoge rotswanden en het Kibo massief zelf. Overhangende gletsjers schitteren in de zon boven ons, temidden van een onherbergzaam landschap met het enorme kruiskruid (Senecio Kilimanjari) en de lokale grote Lobelia. De trek duurt 6 tot 7 uur.

Dag 5 Barranco Camp (3.950 m) naar Barafu Camp (4.630 m)
U trekt 3 tot 4 uur, stopt in de Kranga Valley voor de lunch en gaat dan in de middag op het pad steil omhoog. Het wordt geleidelijk kouder en het landschap wordt kaler wanneer u bij Barafu Camp komt. Barafu Camp is een open en onbeschut gelegen vlakke plek op een bergrug. Het is uw basiskamp van waaruit de toppoging rond middernacht ondernomen zal worden.
We eten en drinken zo veel mogelijk voordat we ons voor een flinke rustpauze in onze tenten terugtrekken.

Dag 6 Barafu Camp (4.630 m) naar Uhuru Peak (5.895 m) naar Mweka Camp (3.110 m)
De hete ochtenddrank komt heel vroeg op deze dag. Om middernacht word u gewekt voor deze forse dag van 12 tot 17 uur lopen. De trek begint om 01.00 uur. De temperatuur varieert van net onder het vriespunt rond middernacht tot min 10° á min 20° vlak voor zonsopgang op de top. Het alsmaar zigzaggende pad gaat onder de gletsjers Ratzel en Rebman langs. Achter u ziet u de silhouetten van de toppen van Mawenzi tegen de rode gloed van de zon onder de wolken. Na 6 uur lopen komt u aan de rand van de krater; Stella Point op 5.790 meter. Op dit punt eindigt het steile pad omhoog. Van hieraf gaat een geleidelijk stijgend stuk van ongeveer 1 uur lopen naar Uhuru Peak. De moeite die dit laatste stuk kost is voor velen onvergetelijk. Na een kort verblijf op de top daalt u langs het steile pad, met losse stenen, af naar Barafu Camp om wat te rusten. Dan verzamelt u uw krachten voor de verdere afdaling naar Mweka Camp waar u zult overnachten.

Dag 7 Mweka Camp (3.110 m) naar Mweka Gate (1.830 m)
Afdaling naar de Gate in 2 á 3 uur voor de lunch en waar u het beklimmingscertificaat overhandigd krijgt.

 

 

SERVICES INCLUSIEF

* Professionele en deskundige, Engels-sprekende gids

* Persoonlijke porter (max 15kg inclusief slaapzak)

* uitgebreide crew met dragers, koks en assistent-gidsen

* Kilimanjaro Trekking Tour volgens de beschrijving

* Maaltijden zoals aangegeven in de beschrijving

* transfers van en naar Kilimanjaro Airport (JRO)

* 2 overnachtingen in een hotel in Moshi (vóór en ná de klim, obv half-pension, keuze uit 3/4/5-sterren)

* transfers van het hotel naar de park-gate (en weer terug)

* Tent voor gebruik op de Kilimanjaro Tour (2-persoons)

* Toilettent (maakt een gróót verschil, vindt u zelden bij onze concurrenten)

* Ruime ‘mess-tent’ (stahoogte; voor ontbijt, lunch, dinner) met tafels en comfortabele klapstoelen

* Drinkwater

* Alle national park fees

 

SERVICES EXCLUSIEF

* Internationale vluchten

* Maaltijden niet aangegeven in de beschrijving

* Alcohol en frisdranken (cola, mineraalwater etc.)

* Visa fees

* Fooien (houdt rekening met 200-250 usd pp)

* Persoonlijke uitgaven voor souvenirs etc.

* Reisverzekering

 

 

UW BEKLIMMING DIRECT BOEKEN? KLIK HIER VOOR HET BOEKINGSFORMULIER (geef daar aan: route, aantal dagen, aantal personen en gewenste startdatum of -periode)


 

Meer informatie over onze andere Kilimanjaro beklimmingen?

 
Testimonials

 • Wij zijn terug uit Tanzania en het was een fantastische belevenis!

  Goede ondersteuning aan de Tanzaniaanse kant en prima crew met Head guide SosPeter.
  De Toilet tent was inderdaad fijn en heeft aanzienlijk bijgedragen tot het vergroten van het comfort.Jouw advies over snacks (10 bars per dag) was een beetje aan de ruime kant. Waarschijnlijk meer toegespitst op jonge mannelijke wandelaars…Wij hadden aan 3 bars per dag met wat nootjes meer dan voldoende. We hadden veel regen vanwege een verlate of vervroegd regenseizoen en daardoor veel mist en weinig uitzichten. Toch mooie summit klim gedurende een nacht met kraakheldere hemel en goed zicht bij zonsopgang. Dus daar hadden wij mazzel mee. De wandeling over Lava Tower naar Baranco was prachtig en in de zon, dus daar hebben wij beiden van genoten. Dit was mogelijk onze mooiste dag.

  Bedankt voor alle goede zorgen!

 • Perfecte beklimming Kilimanjaro

  Niets dan superlatieven voor u en de invulling van uw locale partner. Over de ganse lijn aanbevelingswaardig. Perfect tot in de kleinste details.

  Merci! Carla & Kili climbers

 • Allemaal gehaald!!!

  Goedemorgen Markus! Marco hier vanuit Tanzania. Even een korte update. Een geweeeeldige trip op de Kili gehad en we hebben het gelukkig allemaal gehaald!

  Groetjessss


Terug

Kantoor- & Bezoekadres (op afspraak):
Kleine Gartmanplantsoen 10
(op het Leidseplein, in gebouw van 'de BALIE')
1017RR Amsterdam
Nederland
Webdesign by: Deep Graphic Design

Australië en Oceanië