Kilimanjaro GROEPSREIS:
MACHAME-VERLENGDE VERSIE
7 dagen (6 nachten op de berg)


IN HET KORT:

Day 1: Moshi (in een comfi 3* hotel)

Day 2: Machame Gate - Machame Camp

Day 3: Machame Camp - New Shira Camp

Day 4: New Shira Camp - Lava Tower Hut - Barranco Camp

Day 5: Barranco Camp - Karanga Camp

Day 6: Karanga Camp - Barafu Camp

Day 7: Barafu Camp - Uhuru Peak - Mweka Camp 

Day 8: Mweka Camp - Mweka Gate - Moshi (in een comfi 3* hotel)

Day 9: Moshi 

 

 

PRIJZEN :

 

 

 

 

 

PRIJS per Juni 2019 

Volwassenen

(obv gedeelde

2-persoons kamer/tent)

 

USD 2.440,- pp 

(= EURO 2.120,- bij koers 1,15)

 

Eénpersoons-toeslagen

 


USD 60,- pp voor de lodge en USD 35,- pppd voor de tent op de berg

Kinderen 

14 jaar (minimum leeftijd!) of 15 jaar: 


USD 1.790,-pp 

ZIE ALLE STARTDATA ONDERAAN DEZE PAGINA

 

UW BEKLIMMING DIRECT BOEKEN? KLIK HIER VOOR HET BOEKINGSFORMULIER (geef daar aan: route, aantal dagen en startdatum)

 

 

DAG-TOT-DAG PROGRAMMA:

 

Dag 1: Aankomst in Moshi, Hotel transfer

Bij aankomst op de luchthaven van Kilimanjaro wordt u begroet door onze transferbestuurder en wordt u gebracht naar het comfortabele  Hotel (3***) in Moshi. De rest van de dag of avond kunt u zelf invullen; u kunt ervoor kiezen om te ontspannen in het hotel of het stadje Moshi (een klein ritje met de taxi) te verkennen. U ontvangt een eerste gesprek met uw gids (briefing) als de voorbereiding voor uw tocht.

Avondeten

 

Dag 2: Machame Gate (1790m) - Machame Camp (3010m)

Na het ontbijt wordt u opgehaald bij het hotel en na een 45 minuten rijden komt u bij de ingang van Kilimanjaro National Park. Terwijl uw gids bezig is met de formulieren, kunt u kijken naar de voorbereiding van de klim - het is altijd indrukwekkend 'wat' en vooral 'hoe' alles door het berteam wordt aangepakt. Zodra alles is voorbereid, zal uw Kilimanjaro-avontuur beginnen. In een mum van tijd, loopt u al diep in het prachtige bergregenwoud met eeuwenoude bomen, reusachtige varens, lianen, korstmos en mos. Met een beetje geluk kun je een glimp opvangen en hoort u de mooie zwart-witte colobusapen in de boomtoppen. Aan het einde van de middag bereikt u Machame Camp -  ligt net boven de boomgrens op 3000m - de bestemming van vandaag. Hier, nog aan de voet van de Kilimanjaro, zult u uw eerste diner en overnachting in het kamp hebben.

Ontbijt; Lunch; Avondeten

 

Dag 3: Machame Camp (3010m) - New Shira Camp (3845m)

Na een vroege start verlaat u het Machame kamp, waarna het pad steiler wordt en het landschap snel  verandert in een heide en lage bosjes. Al snel wordt het uitzicht indrukwekkend. De etappe van vandaag is korter dan de vorige en halverwege de middag bereikt u de camping op het Shira Plateau. Het kamp biedt een adembenemend uitzicht op de bergen. Tijdens de zonsondergang staat het warme licht van de avondzon schitterend op de rotswand en gletsjer van Kibo.

Ontbijt; Lunch; Avondeten

 

Dag 4: New Shira Camp - Lava Tower - Barranco Camp (3960m)

Vandaag zal u ongeveer 700 stijgen.  Maar u zult kamperen op een hoogte, die slechts iets hoger ligt dan de vorige nacht. Hierdoor kan uw lichaam alvast acclimatiseren en zich voorbereiden op een hoogte van meer dan 4500m, de hoogte van de komende twee dagen voordat.

De tocht begint met een lange, geleidelijke stijging over het Shira Plateau in de richting van de imposante Lava Tower (4640m). Deze enorme rots is een markant onderdeel van het landschap en eigenlijk de hele route.

De vegetatie wordt schaarser naarmate u meer en meer terecht komt in de richting van de Afro-alpine woestijn. De tocht daalt nu, eerst steil daarna geleidelijk, af in de Barranco Valley met zijn reusachtige senecio en lobelia planten. Na 6-7 uur komt u aan in het Barranco Camp.

U heeft vanuit het kamp al zicht op de Barranco Wall, die u morgen te wachten staat...

Ontbijt; Lunch; Avondeten

 

Dag 5 Barranco Camp (3,960m) - Karanga Camp (4,035m)

Vandaag is de voornaamste uitdaging om (meteen in de ochtend) de Barranco Muur te “veroveren”. Op sommige momenten zal u uw handen moeten gebruiken voor een betere grip, hoewel het niet daadwerkelijk klimmen vergt. Uw gids zal met u elke stap een ​​helpende hand bieden.

De verschillende beklimmingen en afdalingen, die volgen, zorgen voor verdere acclimatisatie. U wandelent verder over de flank van de Kibo door prachtig landschap. Het heeft iets weg van de woestijn en de vegetatie heeft het hard te verduren. Uiteindelijk bereikt u van de bewolkte Karanga Camp. Dat vergt nog wel even het ‘nemen’ van Karanga Valley: een ontmoedigend diepe kloof of ravijn terwijl je het camp al lonkend aan de overkant ziet liggen. Je zult denken, “waarom hebben ze niet even een brug aangelegd?...”. Na een uurtje dalen en stijgen is er dan het moment om je in te schrijven in het registratieboek, dat elk kamp heeft.

De tocht zal vandaag tussen de 4-5 uur duren, waardoor er meer dan genoeg tijd is om te rusten en in alle rust te acclimatiseren met een boek of een spelletje.. Avondmaal en overnachting in Karanga Camp.

Ontbijt; Lunch; Avondeten

 

Dag 6 Karanga Camp (4,035m) - Barafu Camp (4,640m)

Bij het ontwaken zult u het zonlicht zien dansen op de top van Kibo. U geniet van een stevig ontbijt voordat u loopt naar de bestemming van vandaag, Barafu Camp. Het grootste deel van deze dag bestaat uit een wandeling door een zeer droog woestijngebied, met de Kibo steeds aanwezig aan uw linkerkant. Na 3-4 uur rustig doorlopen komt u aan in Barafu Camp. Eenmaal in het kamp ​​kunt u ontspannen, avondeten en een ​​kort dutje doen in afwachting van de finale toppoging, die rond middernacht beging..... bereidt u voor op een zware maar onvergetelijke nacht.... ...

Ontbijt; Lunch; Avondeten

 

Dag 7: Barafu Camp - Uhuru Peak (5895m) - Mweka Camp (3080m)

Na een warme thee en een lichte snack begint de klim naar de top om middernacht. In het licht van uw hoofdlamp is het van belang om langzaam, voetje voor voetje de Kibo te beklimmen. Na 5-7 uur klimmen in het duister komt u rond zonsopgang aan op Stella Point, op de kraterrand van de Kilimanjaro. Dit is een emotioneel moment waarbij eenieder alkaar in de armen valt. Een kop thee doet hier wonderen.

Nu is het nog slechts 1-2 uur verder (meer lopen dan klimmen) langs de immense kraterrand; op weg naar de top, naar de feitelijke Uhuru Peak (5895m). Het gevoel is onbeschrijfelijk! Nu is het tijd om foto’s te maken en te genieten van het omringende landschap, verlicht en verwarmd door de ochtend zonnestralen - echt een bevrijdende ervaring - je hebt het "dak van Afrika" bereikt.

De eenvoudige afdaling (tenzij je last hebt van je knieën) loopt bijna langs dezelfde route als tijdens de stijging en kort voor de middag komt u weer aan in het Barafu Camp. Hier verwelkomt en feliciteert de rest van de crew u trakteren ze u op warme, welverdiende maaltijd. Na een heerlijke break van 1-2 uur loopt de groep verder naar beneden, naar het Mweka Camp (3080m). Enerzijds is dat nog best zwaar, maar met elk half uur afdalen, voelt u zich beter. 's Avonds een maaltijd en een welverdiende, diepe nachtrust.

Ontbijt; Lunch; Avondeten

 

Dag 8: Mweka Camp (3080m) - Mweka Gate (1630m) - Moshi

Het laatste deel van dit geweldige avontuur begint na het ontbijt met een traditionele afscheidsceremonie (inclusief overhandigen fooien) van de berggidsen en -crew. Dan is een nog een eenvoudige 2 -3 uur afdaling door het regenwoud tot aan de Mweka Gate (de “uitgang” van de Kili). Daar wacht uw chauffeur op de groep en brengt hij ons terug naar het Hotel in Moshi. Eenmaal daaraangekomen, is het tijd om te ontspannen en uw pijnlijke spieren te verlichten in het zwembad of gewoon heerlijk letterlijk en figuurlijk met trots terug te blikken op het geslaagde avontuur naar het 'dak van Afrika ".

Ontbijt; Avondeten

 

Dag 9: Moshi – naar huis, op safari of verder naar tropisch Zanzibar

Na het ontbijt kunt u doorgaan met uw reisplannen of gaat u met de transfer naar Kilimanjaro Airport voor de vlucht naar huis.

Ontbijt

 

SERVICES INCLUSIEF

* Professionele en deskundige, Engels-sprekende gids

* Persoonlijke porter (max 15kg inclusief slaapzak)

* uitgebreide crew met dragers, koks en assistent-gidsen

* Kilimanjaro Trekking Tour volgens de beschrijving

* Maaltijden zoals aangegeven in de beschrijving

* transfers van en naar Kilimanjaro Airport (JRO)

* 2 overnachtingen in een 3-sterrenhotel in Moshi (incl. Ontbijt en avondeten)

* transfers van het hotel naar de park-gate (en weer terug)

* Tent voor gebruik op de Kilimanjaro Tour (2-persoons)

* Toilettent

* Ruime ‘mess-tent’ (stahoogte; voor ontbijt, lunch, dinner) met tafels en comfortabele klapstoelen

* Alle national park fees

 

SERVICES EXCLUSIEF

* Maaltijden niet aangegeven in de beschrijving

* Alcohol en frisdranken (cola, mineraalwater etc.)

* Visa fees

* Fooien (houdt rekening met 200-250 usd pp)

* Persoonlijke uitgaven voor souvenirs etc.

* Reisverzekering


UW BEKLIMMING DIRECT BOEKEN? KLIK HIER VOOR HET BOEKINGSFORMULIER (geef daar aan: route, aantal dagen en startdatum)

 

Ook onze andere 3 Kili groupstours bekijken?

-Machame 'standaard' (6dagen/5nachten)

-Lemosho 'standaard' (7dagen/6nachten)

-Lemosho 'verlengd' (8dagen/7nachten)

 

STARTDATUM EINDDATUM
10-jun-19 18-jun-19
17-jun-19 25-jun-19
24-jun-19 2-jul-19
1-jul-19 9-jul-19
8-jul-19 16-jul-19
15-jul-19 23-jul-19
22-jul-19 30-jul-19
29-jul-19 6-aug-19
5-aug-19 13-aug-19
12-aug-19 20-aug-19
19-aug-19 27-aug-19
26-aug-19 3-sep-19
2-sep-19 10-sep-19
9-sep-19 17-sep-19
16-sep-19 24-sep-19
23-sep-19 01 Oct 2019
30-sep-19 08 Oct 2019
07 Oct 2019 15 Oct 2019
14 Oct 2019 22 Oct 2019
21 Oct 2019 29 Oct 2019
2-dec-19 10-dec-19
9-dec-19 17-dec-19
16-dec-19 24-dec-19
23-dec-19 31-dec-19
30-dec-19 7-jan-20

UW BEKLIMMING DIRECT BOEKEN? KLIK HIER VOOR HET BOEKINGSFORMULIER (geef daar aan: route, aantal dagen en startdatum)

PRIJZEN :

 

 

 

 

 

PRIJS per Juni 2019 

Volwassenen

(obv gedeelde

2-persoons kamer/tent)

 

USD 2.440,- pp 

(= EURO 2.120,- bij koers 1,15)

 

Eénpersoons-toeslagen

 


USD 60,- pp voor de lodge en USD 35,- pppd voor de tent op de berg

Kinderen 

14 jaar (minimum leeftijd!) of 15 jaar: 


USD 1.790,-pp 

Ook onze andere 3 Kili groupstours bekijken?

-Machame 'standaard' (6dagen/5nachten)

-Lemosho 'standaard' (7dagen/6nachten)

-Lemosho 'verlengd' (8dagen/7nac
Testimonials

  • Allemaal gehaald!!!

    Goedemorgen Markus! Marco hier vanuit Tanzania. Even een korte update. Een geweeeeldige trip op de Kili gehad en we hebben het gelukkig allemaal gehaald!

    Groetjessss


Terug

Kantoor- & Bezoekadres (op afspraak):
Kleine Gartmanplantsoen 10
(op het Leidseplein, in gebouw van 'de BALIE')
1017RR Amsterdam
Nederland
Webdesign by: Deep Graphic Design

Australië en Oceanië