10-daagse jungle-avontuur in Nicaragua


Dag 1 (26 juli): Ontmoeting met een koffieboerNicaragua

Vandaag wordt u opgehaald bij uw vrienden in Managua voor het bezoek aan het Selva Negra gebied. Onze lokale vertegen-woordiger brengt u met een privé-transfer naar San Ramon voor uw eerste overnachting in het gebied. 

 

In San Ramon wordt u ontvangen door CECOCAFEN (La Central de Cooperativas Cafetaleras del Norte). Het doel van dit programma-onderdeel is om middels zogenoemd Community Based Tourism (CBT) de koffieboeren te steunen bij het genereren van alternatieve inkomsten (uit toerisme), noodzakelijk na de dramatische daling van de koffieprijs op de wereldmarkt. U maakt hier kennis met de mensen die uw dagelijkse kop koffie produceren. 

 

In het huis van een coöperant wordt uw lunch geserveerd. Ook krijgt u hier uitleg over de aangesloten coöperatieven, de gemeenschappen en de lokale productie. Hierna bezoekt u met een van de gidsen de boerderij van een coöperant. 

In de middag maakt u een wandeling door de prachtige omgeving. Na een enerverende dag gaat u dineren bij een koffieboer, genietend van het rustige leven van de Nicaraguaanse koffieboeren. 

 

U overnacht in een huis van een familie van de gemeenschap. Vanzelfsprekend is de overnachting zonder franje en luxe, maar basisvoorzieningen als: bed, schoon beddengoed, klamboe (muskietennet), latrine en douche zijn aanwezig. 

 

 

Dag 2 (27 juli): Vrije dag in La Dalia

In de ochtend wordt u naar La Dalia gebracht. Hier heeft u een vrije dag die u naar eigen inzicht kunt invullen. U overnacht in hotel La Sombra Ecolodge.

 

Dag 3 (28 juli): Wandelen 

Er staat vandaag een wandeling op het programma. Samen met een lokale, spaans sprekende gids gaat u het gebied verder ontdekken. Tijdens de tocht kunt u genieten van de prachtige natuur en ziet u veel verschillende diersoorten. Onderweg gaat u een boerderij bezoeken.

 

U overnacht wederom in hotel La Sombra Ecolodge.

 

Dag 4 (29 juli): Terug naar Selva NegraLa Dalia, Nicaragua

’s Ochtends wordt u teruggebracht naar Selva Negra. De rest van de dag kunt u naar eigen inzicht doorbrengen. U overnacht in Hotel Selva Negra. Dit hotel is schitterend gelegen in het natuurpark, op een steenworp afstand van de koffieplantage. Een bijzondere plaats om te overnachten! Het hotel heeft een, privé parkeerplaats, restaurant en kamers ´type alpenberghut´ met privé-badkamer.

 

Natuurgebied Selva Negra is gelegen nabij het bergstadje Matagalpa. Selva Negra is Spaans voor het Zwarte Woud oftewel Schwarzwald. De eigenaar, Eddy Kühl, is een afstammeling van Duitse kolonisten die zich enkele eeuwen geleden vestigden in Matagalpa. Selva Negra is een Primair Tropisch Nevelwoud met een bijzondere flora en fauna, de opmerkelijke Quetzal wordt hier sporadisch gesignaleerd. In Selva Negra wordt op grote schaal en op biologische wijze koffie geproduceerd (Selva Negra Estate Coffee). Tevens is er de mogelijkheid om te wandelen in het tropische nevelwoud. Er zijn diverse wandelpaden die u langs brulapen, kleurrijke vogels en bijzondere flora voeren. De fraaie wandelpaden hebben verschillende niveaus; van gemakkelijk tot zeer uitdagend (stijl en ongerept). 

 

Dag 5 (30 juli): San Carlos en de motorboot naar Sabalos Lodge Sabalos lodge, Nicaragua

Na het ontbijt gaat u met een privé transfer op weg van Matagalpa naar Managua Airport. U vliegt naar San Carlos. Begeleid door een lokale gids gaat u met een (publieke) motorboot 40 kilometer de rivier op tot u Sabalos Lodge bereikt, een comfortabele ecolodge aan de rand van de rivier. Tijdens de boottocht zult u uitgebreid van de flora en fauna aan de rand van de rivier kunnen genieten. Naast de vele vogelssoorten leven er in dit gebied ook veel apen en krokodillen. Vooral de brulapen zijn qua geluid erg opvallend aanwezig. 

 

De middag heeft u vrij te besteden. Er zijn verschillende activiteiten waaraan u kunt deelnemen; waaronder een wandeling door het regenwoud, raften, kayakken en paardrijden.

 

Dag 6 en 7 (31 juli en 1 augustus): Vrije dagenNicaragua

Deze dagen kunt u vrij besteden. De Sabalos Lodge en de directe omgeving bieden uitgebreide mogelijkheden om te genieten van de jungle. De volgende activiteiten worden ter plekke georganiseerd (meestal gratis): 

• hiking in het regenwoud 

• rivierraften en wateractiviteiten 

• kayakken en kanoën 

• vogels spotten 

• paardrijden 

• vissen

 

Dag 8 (2 augustus): Tour en bezoek aan Fort El Castillo Fort El Castillo, Nicaragua

Vandaag maakt u onder begeleiding van een gids een tocht door de omgeving. Ook brengt u een bezoek aan het fort El Castillo. 

 

Dag 9 (3 augustus): 's Morgens vrij en middagvlucht naar Managua 

De morgen is voor u vrij te besteden in de Sabalos Lodge. In de middag gaat u met de boot terug naar San Carlos. Hierna volgt een transfer naar het vliegveld voor de middagvlucht naar Managua. U overnacht vandaag nog bij uw vrienden.

 

Dag 10 (4 augustus): Terugreis naar huis.Nicaragua

Vandaag zit uw verblijf in Nicaragua er helaas op. Op eigen gelegenheid gaat u naar het vliegveld en vertrekt u naar Nederland.

 
Testimonials

 • Altijd weer bij jullie!

  De naam van jullie reisbureau (toen nog een andere naam meen ik) popte up toen ik naar een accommodatie zocht gelegen aan een rivier in Nicaragua! dat was 12 jaar geleden!
  De reizen die daaruit volgden waren zo bijzonder en helemaal naar wens ingevuld dat ik bij volgende reizen op maat altijd weer bij jullie uitkom.

 • Al 12 jaar lang :-)

  De naam van jullie reisbureau popte up toen ik ooit naar een accommodatie zocht gelegen aan een rivier in Nicaragua! dat was 12 jaar geleden!
  De reizen die daaruit volgden waren zo bijzonder en helemaal naar wens ingevuld dat ik bij volgende reizen op maat altijd weer bij jullie uitkom.
  Familie Verboom, Vlijmen.


Terug

Kantoor- & Bezoekadres (op afspraak):
Kleine Gartmanplantsoen 10
(op het Leidseplein, in gebouw van 'de BALIE')
1017RR Amsterdam
Nederland
Webdesign by: Deep Graphic Design

Australië en Oceanië