14-daagse familiereis naar Madagaskar


Dag 1: Internationale vlucht Amsterdam - AntananarivoMadagaskar, kameleon

Vandaag vertrekt u vanuit Amsterdam naar Antananarivo. 

 

Dag 2: Aankomst in Antananarivo 

Vandaag komt u aan op de luchthaven van Antananarivo. Hier wordt u verwelkomd door onze lokale agent en ontvangt u uw vouchers en binnenlandse vliegtickets. Vervolgens gaat u direct met een minibusje en privé-chauffeur richting het Oosten. Het is circa 3,5 uur rijden naar Andasibe. Deze eerste nacht brengt u door in hotel Feon’ny Ala in Andasibe op basis van logies. 

 

Dag 3: Andasibe Madagaskar

Met een beetje geluk wordt u vandaag gewekt door het gekrijs van de Indri. Na een vroeg ontbijt raden wij u een bezoek aan het nationale Park Perinet aan. De wandelingen die u kunt maken variëren van een paar uur tot een halve dag. Kijk ook eens op http://www.parcs-madagascar.com/andasibe. Tevens kent Andasibe sinds een paar jaar het privépark Mitsinjo. Hier kunt u ook de Indri spotten en dit park heeft wel erg gemotiveerde gidsen, dus voor de echte natuurliefhebber zeker de moeite waard. Ook kunt u naar de luxe Vakona Lodge een privépark met verschillende delen (lemuren eilandje waar de Lemuren heel dichtbij komen, rondgang door soort kleine dierentuin en museum) wat ook een bezoekje waard kan zijn, zeker met de kinderen. U overnacht wederom in hotel Feon’ny Ala op basis van logies.

 

Vlakbij het dorpje Andasibe ligt het Nationale park Perinet – een fraai natuurreservaat waar u de Indri kunt zien. De Indri is de grootste van de halfapen. Hij kan een leeftijd bereiken van maar liefst 80 jaar. 

 

De Indri-Indri is de grootste levende Maki. De naam Indri komt van de 18e eeuwse Franse naturalist Sonnerat, die dit geluid opnam toen zijn Malagasy gids een beestje in het veld aanwees. Indri is een afkorting van “iri ou ery” , wat “Kijk daar!” betekend in Madagaskar. De Indri wordt in Madagaskar Babakoto genoemd, wat “oude man” betekend. De zwart/wit Maki kan 80cm lang worden en 9,5kg wegen. Ze zien er erg grappig uit met hun teddy beerachtig gezicht. Ze zijn te herkennen aan hun luide schreeuw, die ze vooral in de ochtend laten horen. 

 

Dag 4: Andasibe – Antananarivo 

Als u vandaag niet te laat vertrekt (overleg met de chauffeur) dan kunt u onderweg nog een bezoekje brengen aan een eenvoudige reptielenfarm waar allerlei soorten kameleons in schitterende kleuren leven, erg leuk voor kinderen. Aangekomen in de hoofdstad, wordt u gebracht naar Chalet des Roses hotel waar u de nacht doorbrengt op basis van logies.

 

Dag 5: Antananarivo – Diego Suarez Diego Suarez beach

Vandaag wordt u naar de luchthaven gebracht voor een binnenlandse vlucht naar Diego Suarez. Hier wacht een auto met chauffeur op u en wordt u naar uw hotel aan zee gebracht. 

Deze stad ligt aan zee, maar is door een bergmassief afgesloten van de rest van het eiland. Diego is de derde havenstad. Het is een zeer aangename stad om kennis mee te maken. U wordt naar hotel Badamera gebracht waar u overnacht op basis van logies. 

 

Dag 6: Diego Suarez

Vandaag kunt u geheel vrij besteden. U kunt eenvoudig een taxi nemen naar de stad of een excursie rondom Diego boeken vanuit het hotel. U overnacht hier wederom in hotel Badamera op basis van logies.

 

Dag 7: Diego Suarez – Montagne d’AmbreMadagaskar

Vandaag begint u aan een 5-daagse excursie. Allereerst bezoekt u het nationale park "Montagne d'Ambre" om daarna naar het Ankarana massief te gaan via een bezoekje aan de rode Tsingy. In het Ankarana massief kunt u de beroemde rotsformaties de Tsingy bezoeken. In het nationale park kunt u vele halfaapjes, vogels en insecten zien, maar ook genieten van de vele beekjes en watervalletjes. Kortom er staan u vier natuurlijke en avontuurlijke dagen voor de boeg! U overnacht bij de nonnen in hele eenvoudige lokale hutten (herberg/kamers) op basis van halfpension.

 

Dag 8: Mount Ambre Park 

Vrije dag. Vandaag brengt u wederom een bezoek aan "Montagne d'Ambre" met uw driverguide die u voorziet van alle in’s en out’s van het park. U overnacht  hier wederom bij de nonnen in de herberg op basis van halfpension. 

 

Montagne d'Ambre (Ambre Mountain) is an isolated patch of montane forest that rises from the surrounding dry region. The park is famous for its waterfalls, crater lakes, and wildlife. 

 

Montagne d'Ambre is located near Joffreville (Ambohitra), about 27 km southwest of Diego Suarez (Antsiranana). Joffreville, a former retreatMadagaskarfor French officers that is now in a state of disrepair, is the entry point to the park.

 

Montagne d'Ambre is made up of montane rainforest, mid-altitude rainforest, and dry deciduous forest. It has broad trails and camping areas, and is characterized by wind and cool weather, even becoming quite cold at night.

 

Montagne d'Ambre is known for its rich diversity of herps, especially chameleons. 

 

Dag 9: Mnt Ambre – Tsingy-Rouge – Tisngy Ankarana

Vandaag rijdt u via Tsingy Rouge naar Tsingy d'Ankarana. De Tsingy in het Noorden van Madagaskar (ongeveer max 5 uur rijden in totaal). U overnacht in lokale hutten (met gedeeld sanitair) op basis van volpension.

 

Dag 10 en 11: Tsingy D'Ankarana 

De komende twee dagen staan geheel in het teken van het verkennen en ontdekken van Tsingy D'Ankarana. 

 

Hier kunt u in overleg met de gids zelf routes en excursies inplannen tijdens deze dagen. U overnacht wederom in lokale hutten (met gedeeld sanitair) op basis van volpension. 

 

Ankarana Special Reserve is located about 108km south of Antsiranana (Diego Suarez) and covers 18,220ha. Ankarana is known for itsAnkarana limestone karst pinnacles called tsingy along with its extensive cave system and network of underground rivers -- some of which contain crocodiles. Dry deciduous forest is found in much of the reserve

Ankarana may have the highest density of primates of any forest in the world according to Bradt's Madagascar Wildlife. Visitors may encounter the crowned lemur, Sanford's brown lemur, Perrier's black lemur, the northern sportive lemur and dwarf lemurs. A variety of chameleons and leaf-tailed Uroplatus geckos can also be found in the reserve.

 

Dag 12: Ankarana – Ankify

Vandaag vertrekt u richting Ankify. Dit plaatsje ligt tegenover het eiland Nosy-Be en beschikt over prachtige stranden. U verblijft hier in hotel Arche de Noe op basis van logies, wat direct aan het strand ligt. 

 

Dag 13: Ankify

Morgen vertrekt u al weer richting huis en vandaag staat daarom volop in het teken van heerlijk bijkomen aan het strand. U overnacht wederom in hotel Arche de Noe op basis van logies.

 

Dag 14: VertrekMadagaskar beach

Vandaag gaat u per boot naar Nosy Be voor uw binnenlandse vlucht naar Antananarivo. 

Hier neemt u een aansluitende internationale vlucht terug naar huis.

 Terug

Kantoor- & Bezoekadres (op afspraak):
Kleine Gartmanplantsoen 10
(op het Leidseplein, in gebouw van 'de BALIE')
1017RR Amsterdam
Nederland
Webdesign by: Deep Graphic Design

Australië en Oceanië