6-daagse reis naar het mooie Panama , kort & avontuurlijk


Dag-tot-dag programma

 

Dag 1: Aankomst in Panama

Na aankomst op de luchthaven Tocumen staat er een chaufeur klaar om u in ongeveer 30 minuten naar uw hotel in Panamastad te brengen. U overnacht in een 2 persoon kamer bij B&B la Estancia op Cerro Ancon. Cerro Ancon ligt midden in Panamastad, maar toch midden in de natuur. Rondom de B&B kunt u apen, luiaards, goudhazen en verschillende tropische vogels waaronder Toekans spotten. U kunt ook naar de top van Cerro Ancon lopen (199m boven zeenivea  u) vanwaar u het mooiste uizicht over Panamastad heeft.

 

Dag 2: Panama: Full Panama canal transit

Vandaag gaat u een schitterende boottocht over het Panama kanaal maken. U wordt rond 6.15 uur bij het hotel in Panamastad opgehaald (ontbijt inbegrepen).  Als iedereen is opgehaald, gaat u eerst naar het Flamenco Resort en Marina. Dan gaat u met een motorboot naar Gamboa en hier  stapt u over op de boot die door het Panama kanaal zal varen. Tijdens de tocht zal er een engels sprekende gids aan boord zijn die u alles verteld over het panama kanaal. Ook krijgt u een heerlijke lunch op de boot bestaande uit verschillende Panamese gerechten en onbeperkt soft drinks en water. Rond 19.00 uur ’s avonds zult u terugkeren en weer naar uw accommodatie in Panama stad worden gebracht.

 

Overnachting wederom bij B&B La Estancia.

 

NB: u kunt er ook voor kiezen om de partial canal transit te doen , u bent dan van 08.15 tot 15.00 uur ’s middags weg. U vaart een gedeelte van het Panama kanaal en  komt maar door 2 van de 3 sluizen.

 

Dag 3: Panama: Panama stad- Colon- Puerto Lindo

Vroeg in de ochtend wordt u per transfer naar het treinstation van Panamastad gebracht gaat u met de Panama kanaal trein naar Colon. In Colon staat er een chaufeur op u te wachten voor een transfer naar Puerto Lindo, waar u de komende 2 nachten zult overnachten. Nadat u bent ingecheckt bij uw guesthouse, gaat u met een lokale bootsjongen naar Isla Grande. Hier kunt u heerlijk relaxen en lunchen op eigen gelegenheid tot het vooraf afgesproken tijdstip dat de bootsjongen u weer ophaalt. Hij zal via het mangrove kanaal en isla Mamey terugvaren naar Puerto Lindo.

 

Overnachting bij het Bambu Guesthouse.

 

Dag 4: Panama: Portobello

Vandaag staat er na het ontbijt een excursie met een Engelstalige gids op het programma naar het historische Portobello. Vanuit hier verscheepten de Spanjaarden vele edelmetalen en andere kostbaarheden, die ze “geroofd” hadden in Latijns Amerika. Natuurlijk had deze plek ook een grote aantrekkingskracht op de film “Pirates of the Carribean”. De gids zal u hier over vertellen. Na de tour gaat u weer terug naar het Guesthouse. In de middag staat er nog een schitterende jungle wandeling met dezelfde gids op het programma.

 

Overnachting wederom bij het Bambu Guesthouse.

 

Dag 5: Panama: Het Panama kanaal

Vandaag heeft u een vroeg ontbijt en wordt u met een transfer naar Gamboa gebracht. Hier wordt u om 09.30 uur op de openbare steiger van Gamboa ontvangen door de mensen van jungle land panama. U verblijft vandaag bij de schitterende floating lodge op het Panama kanaal, midden in het nationale park. Er zijn verschillende excursies inclusief, zoals een avontuurlijke excursie naar monkey island of een spannende avondzoektocht naar krokodillen. Ook kunt u gebruik maken van de faciliteiten van de floating lodge zoals kayaks, visspullen of een van de hangmatten om heerlijk in te relaxen.

 

Dag 6: Panama: Panama City

Vandaag wordt u om 09.30 uur weer afgezet bij de openbare steiger van Gamboa. Hier staat een chauffeur voor u klaar die u naar uw hotel in Panamastad brengt. Nadat u uw bagage in het guesthouse heeft gedropt, staat er een interessante 4 uur durende stadstour met Engelstalige gids op het programma. U gaat onder andere naar het Visitor center van de Miraflores sluizen (het Panama kanaal) en het koloniale gedeelte van de stad.

 

Overnachting wederom bij B&B La Estancia.Terug

Kantoor- & Bezoekadres (op afspraak):
Kleine Gartmanplantsoen 10
(op het Leidseplein, in gebouw van 'de BALIE')
1017RR Amsterdam
Nederland
Webdesign by: Deep Graphic Design

Australië en Oceanië