15-daagse complete rondreis door IJsland


IJslandDe mogelijkheden van een Self-Drive zijn voor u enorm en geven u de vrijheid om op eigen gelegenheid het schitterende IJsland te ontdekken. U verblijft in prachtige boerderijen waardoor u een goede indruk krijgt van het IJslandse leven. Wij hebben voor u een lijst met boerderijen door heel het land. We bieden u hierbij accommodaties met en zonder privé badkamer, huisgemaakte maaltijden en verscheidene activiteiten.

 

Hieronder meer informatie over dit programma en de dag tot dag beschrijving.

 

Dag tot dag programma

 

Dag 1: Aankomst op IJsland
U wordt op het vliegveld verwelkomt en daarna naar uw hotel in Reykjavik gebracht.

Dag 2: Het Zuiden – Gullfoss, Geysir, Þingvellir, Ca. 160 km.
Voor vandaag zijn er verschillende mogelijkheden om het land te ontdekken. Zo kunt u een bezoek brengen aan het Þingvellir National Park, waar u schitterende wandelingen kunt maken. Ook kunt u naar de mooie Gullfoss waterval, de hotspings van Geysir met de energieke Strokkur die elke 10-15 minuten spuit en de historische Skálholt kathedraal. U overnacht in de omgeving van de Gullfoss Geysir.

Dag 3: Het Zuiden – Vík, Kirkjubæjarklaustur. Ca. 250 km. 
Vandaag kunt u genieten van de Seljalandsfoss waterval, waar u de mogelijkheid heeft achter de waterval langs te lopen. Ook kunt u naar het zwembad in Seljavellir, dit is een buitenbad in een schitterende natuurlijke omgeving. Bij Skógar geniet u van de waterval en het interessante museum. In Vík vindt u een 120 meter hoge rechtstandige kliffen vol met vogels, een hele verademing. Ook is er de mogelijkheid Kirkjubæjarklaustur te bezoeken, dit is een kleine maar belangrijke gemeenschap. U overnacht in de buurt van Kirkjubæjarklaustur.

Dag 4: Het Zuidoosten – Skaftafell, Vatnajökull, Vík, Ca. 300 km. IJsland Gullfoss waterval
Interessante plaatsen om vandaag te bezoeken zijn; het Skaftafell National Park, één van de mooiste en unieke natuurlijke wonderen van IJsland. U kunt een interessante tocht naar Cape Ingólfshöfði op een hooiwagen maken. De Jökulsárlón Lagoon biedt u de fantastische mogelijkheid om een boottocht langs de enorme ijsbergen te maken. Ook de bijzondere Vatnajökul gletsjer en het vissersdorp Höfn zijn mogelijkheden om deze dag mee te vullen. U overnacht in de buurt van Höfn.

Dag 5: Het Oosten – Egilsstaðir, East fjords, Ca. 250 km.
Deze dag geniet u van de uniek gevormde bergen als u richting het oosten rijdt. U geniet van Hallormsstaðar Woods, dit is Ijslands grootste woud en een geweldig buitengebied. De mooie Lagarfljót rivier en het interessante stadje Egilsstaðir zijn ook mogelijkheden om vandaag te bezoeken. Ook de oostelijke fjorden met zijn schitterende bergen en prachtige vissersdorpjes als Borgarfjörður eystri en Seyðisfjörður geven u de gelegenheid te genieten van het prachtige landschap van IJsland. U overnacht in de omgeving van Egilsstaðir.

Dag 6 en 7: Omgeving van Mývatn, Ca. 210 km.
Deze twee dagen bezoekt u het Jökulsárgljúfur National Park en Ásbyrgi. Hljóðaklettar beneemt u de adem door zijn vreemde echo’s en bijzondere bergformaties. Een volgend bezoek kunt u brengen aan de Dettifoss waterval, dit is de meest krachtige waterval van IJsland. Het is ook mogelijk vandaag walvissen te spotten vanuit het stadje Húsavík, dit is een druk en gezellig stadje met één van Ijslands mooiste kerkjes. U kunt genieten van geothermische bronnen in de buurt van Námafjall Pass met zeer bijzondere kleuren die worden gevormd door de zwavel in de grond en de spectaculaire lavaformaties bij Dimmuborgir. Lake Mývatn is één van de parels van de Ijslandse natuur en rijk aan flora en fauna. Verder kunt u genieten van de schittende, historische Goðafoss waterval. U overnacht in de omgeving van Mývatn.

Dag 8: Akureyri. Ca. 100 km.
Vandaag geniet u van de schitterende hoofdstad van het noorden; Akureyri. Deze stad is bekend om zijn musea en tuinen en u vindt hier veel Deense invloeden. U overnacht in de buurt van Akureyri.

Dag 9: Skagafjörður, het westen. Ca. 350 km.
Ook voor vandaag zijn er weer genoeg mogelijkheden om IJsland verder te ontdekken! Bijvoorbeeld; Skagafjörður, dit gebied in bekend om zijn paardenfokkerijen. Ook is er in Glaumbær een boerderij museum en een oude turf kerk in Víðimýri. Drie schitterende heuvels van Vatnsdalshólar en Thristapar kenmerken het gebied en denken terug aan de laatste executie van IJsland in 1830. De Þingeyrar kerk is één van de mooiste kerken van IJsland. U overnacht in de buurt van Hólmavík.

Dag 10: Het Westen, Hólmavík Ísafjörður. Ca. 250 km. 
Vandaag geniet u van de Noord Atlantische kust met z’n zeevogels en zeehonden. In Ísafjörður vindt u één van de oudste gebouwen van IJsland, waarvan de oudste gebouwd is in 1734. U overnacht in de omgeving van Ísafjörður.

Dag 11: Het Westen, Dynjandifoss-Barðaströnd, Ca. 250 km. 
De westelijke fjorden zijn simpelweg adembenemend. U geniet ongetwijfeld van de omgeving, de bergen, het water en de prachtige dieren en geluiden die u er hoort. De Látrabjarg klif is het meest westelijke punt van Europa waar u honderden zeevogels kunt zien broeden. U verblijft in de buurt van Barðaströnd.

Dag 12 & 13: Snæfellsnes peninsula, Breiðafjörður & het westen. Ca. 390 km.
Vandaag kunt u genieten van een boottocht langs de vele eilandjes in de baai van Breiðafjörður. Ook ziet u de schattige vissersdorpjes van de noordelijke kust van Snæfellsnes peninsula. De Snæfellsjökull gletsjer is bekend om zijn schoonheid en magische krachten. Ook zijn er vandaag verschillende gletsjertochten mogelijk. U kunt een bezoek brengen aan Arnarstapi, een vissersdorpje is een schitterende omgeving of genieten van de fantastische vogelsoorten die er leven. Ook kunt u een interessante wandeling maken naar de Eldborg krater! U overnacht in de omgeving van Snæfellsnes.

Dag 14: Borgarfjörður, Reykholt, Ca. 200 km. Hraunfossar IJsland
U kunt vandaag genieten van onder andere: het gebied rond Borgarfjörður en Húsafell en de watervallen van Hraunfossar, aan de rand van de lavavelden. U kunt naar Reykholt als u geinteresseerd bent in geschiedenis of naar de geothermals van Kleppjárnsreykir.
Ook kunt u een bezoek brengen aan het stadje Borgarnes, hier kunt u diverse sage tours maken. Dit stadje is namelijk bekend door één van de meest populaire Ijslandse sagen; Egla. U overnacht in Reykjavik (exclusief).

Dag 15: Vertrek
Vroeg in de morgen vertrek u naar het vliegveld.
Testimonials

 • Eén voelen met de natuur in IJsland

  "Onze reis naar IJsland heeft voor degenen van onze groep die er nog nooit waren geweest een nieuwe wereld geopend. In eerste oogopslag een kaal en onherbergzaam land, maar als je dit een paar dagen op je in laat werken wordt het steeds overweldigender en ga je je al snel één voelen met de natuur. De perceptie van 300.000 wilde en geïsoleerde vikingen samengebracht op een eiland is compleet onterecht, de IJslanders zijn een prettig volk en spreken hun talen goed.

  Gelukkig hielden de vulkanen zich rustig (doe geen poging om de namen uit te spreken), zodat we veilig en op tijd weer huiswaarts keerden."

  - Willem-Jan Pelle

 • Onvergetelijk IJsland!

  Zoals je in ons reisverslag hebt gelezen, hebben we een onvergetelijke vakantie gehad. Ik kan iedereen die op avontuur wil deze reis aanbevelen en hoop ik zelf over niet al te lange tijd nog een dergelijke reis te maken. Bedankt voor de moeite die je genomen hebt om snel met een passende aanbieding te komen en de snelheid en accuratesse waarmee je op onze vragen gereageerd hebt.
  Met vriendelijke groet, Wim Tosserams

 • Echt top!

  Goed geregeld en de zorgvuldige briefing is geweldig! Hartelijk bedankt!
  Groet, Nadja Renkema Holstein


Terug

Kantoor- & Bezoekadres (op afspraak):
Kleine Gartmanplantsoen 10
(op het Leidseplein, in gebouw van 'de BALIE')
1017RR Amsterdam
Nederland
Webdesign by: Deep Graphic Design

Australië en Oceanië