21-daagse rondreis Chili en Argentinië op avontuurlijke wijze


 

Dag tot dag programma:

 

Dag 1: Amsterdam – Santiago de Chile

Vandaag vertrekt u vanuit Amsterdam voor uw reis naar Santiago de Chili. Na een hopelijk fijne vlucht komt u de volgende dag

aan in wonderlijk Chili.

 

Dag 2: Aankomst Santiago de Chile

In de ochtend komt u aan in Santiago de Chile. De doorvlucht naar Calama is aan het begin van de avond. U zou ervoor kunnen kiezen om tussentijds de stad te verkennen. Indien gewenst kunnen we voor u een transfer verzorgen naar en van het centrum. Een taxi nemen kan natuurlijk ook. 

U kunt onder andere een historische tour door Santiago maken, inclusief het Presidentiële Paleis dat vroeger de nationale Munt was en daarom “La Moneda” genoemd wordt. Ook bezoekt u met deze tour het historische centrale plein “Plaza de Armas”, de kathedraal, het “Palacio de Real Audiencia”, tegenwoordig het Nationaal museum en “Casa Colorado”, de historische residentie van de Gouverneur. Met een tandradbaantje kunt u naar de Cerro San Christóbal, waar het beeld van de Heilige Maagd over de stad uitkijkt. Vanaf hier heeft u het mooiste uitzicht op Santiago en de omliggende vallei en bergen. Ook kunt u een bezoek brengen aan de “barrio alto” (oude wijk) in de stad. 

Als u even genoeg cultuur hebt opgesnoven, kunt u een terrasje opzoeken op een van de gezellige pleinen. Vlakbij het mooie Parque Forestal ligt de ‘Mercado Central’, een grote overdekte markt, grotendeels uit ijzer opgetrokken. Voor de lunch kunt u hier kiezen uit verschillende leuke restaurantjes. 

Op de luchthaven van Calama, in het Atacama gebied, staat een stevige 4x4 huurauto voor u klaar waarmee u zelf rijdt naar San Pedro. U overnacht in een Intiwasi Room in het zeer comfortabele Hotel Terrantai San Pedro de Atacama.

 

Dag 3 – 5: Atacama woestijn

Drie volle vrije dagen voor excursies in en rondom San Pedro de Atacama. 

U overnacht wederom in het Hotel Terrantai.

Atacama woestijn, chili

Tijdens dit indrukwekkende gedeelte van uw reis in Chili heeft u alle kans om naar eigen smaak uw verblijf in Atacama in te delen. Dit omdat u hier de gehele periode de beschikking heeft over de auto en kunt terugvallen op een heerlijk hotel. Van de Cordillera de la Sal tot de ‘Valley of the Moon’ en van de hotsprings van Puritama tot de Laguna Chaxa. Alles is mogelijk. Ook kunt u een bezoek brengen aan het grootste zoutmeer van de wereld; Salar de Atacama waar u de kans heeft flamingo’s en andere bijzondere vogelsoorten te zien. Natuurlijk kunnen bij deze reis de vulkanen niet ontbreken. Zo kunt u hier genieten van het uitzicht op de prachtige vulkanen Licancabur en de Juriques. Ook een bezoek aan de hotsprings van Puritama zult u niet snel vergeten! 

 

 

Tips tijdens uw selfdrive in Atacama

- ’s ochtends kunt u vertrekken naar het zuiden van San Pedro de Atacama. U komt aan bij de Cejar Lagoon, ook wel ‘de drijvende lagune’ genoemd. Deze lagune heeft bijzondere witte randen van gekristaliseerd zout en diep turquoise water. Hier leven flamingo’s en tagua vogels. Het is een prachtige plek om te zwemmen. Door het zoute water blijft u gemakkelijk drijven, dit is een erg relaxte ervaring. Vanaf hier kunt u genieten van een prachtig uitzicht op ‘Salar de Atacama’. Onderweg komt u langs het stadje

 Toconao. De huizen in dit kleine, pitoreske dorpje zijn gebouwd van witte vulkanische stenen, waardoor het stadje zo bijzonder en uniek is. De kerk en de klokkentoren zijn ook gebouwd van de witte vulkaan stenen. Hierna brengt u een bezoek aan het grootste zoutmeer van de wereld; ‘Salar de Atacama’. Ook hier leven vele flamingo’s en bijzondere vogelsoorten. De Laguna Chaxa is een goede mogelijkheid om dichter bij deze bijzondere dieren te komen. Laguna Chaxa is een deel van het ‘Reserva National de los Flamingo’s’. ’s Avonds keert u terug naar het hotel in San Pedro. 

 

- U vertrekt van San Pedro naar de Jama Pass, om hier een goed zicht te hebben op twee schitterende vulkanen; Licancabur en Juriques. Bij de beklimming van de Andes, volgt u eerst de internationale route, tot aan de grens van 4.500 meter boven zeeniveau. U kunt genieten van een schitterend landschap en prachtige flora en fauna. U vervolgt de beklimming naar de Monies de Pacana, hier ziet u de fantastische naaldvormige rotsen die gevormd zijn door erosie. Als u beter kijkt ziet u rotsen als een indianen hoofd, een hand, een paard en vele andere vormen. Hierna vervolgt u, uw trip naar de ‘Catedrales’, dit zijn hoge rotsen die door de jaren heen door erosie een prachtige vorm hebben gekregen. U keert terug naar San Pedro. 

 

- U kunt ook naar de geisers van El Tatio. Deze geisers liggen 4.500 meter boven het zeeniveau van Altiplano. In de ochtend zijn ze

Atacama woestijn, Chili

 spectaculair! Zeer vroeg in de morgen (ver voor zonsopgang) vertrekt u dan met uw eigen huurauto of met een excursie. Erbevinden zich ongeveer 40 geisers, warmwaterbronnen en ‘fumaroles’ (zwavelhoudend stoomgaten). ‘s Morgens zijn de geisers fantastisch en zult u iets onvergetelijks meemaken. Op weg terug naar San Pedro bezoekt u de hotsprings van Puritama, met water van ongeveer 39 graden celcius. Na deze relaxte ervaring keert u terug naar San Pedro. In de middag kunt u een bezoek brengen aan de Rainbow vallei, ook wel bekend als de ‘Valle Arco Iris’, om de kleur van de rotsen. Deze prachtige kleurige vallei is alleen bekend bij de ‘insiders’. 

 

Dag 6: naar Puerto Montt

Puerto Montt, Chili

Na uw indrukwekkende bezoek aan de Atacama desert, vertrekt u na het ontbijt naar de luchthaven van Calama. Daar laat u uwhuurauto achter en vliegt u via de hoofdstad Santiago door naar Puerto Montt. Daar brengt u de nacht door in hotel Don Luis.  

 

Dag 7: De Ferry door de Fjorden van Patagonië

Vandaag scheept u vanaf 9 uur in aan boord van de ferry genaamd Evangelistas vanuit Puerto Montt. Vanaf hier start het echte avontuur dwars door de ongereptheid van dit bijzondere deel van de wereld: dwars door de fjorden van onherbergzaam Patagonia. 

 

Entertainment aan boord van de Evangelistas, in hun eigen woorden:


During the trip you will be informed by our chats about the main cultural and geographical attractions of the route, flora, fauna, nativeChilicommunities of the zone and points of interest, such as the Torres de Paine National Park and Chiloé Island. The chats are given by our specialized bilingual guides who will accompany you during the entire navigation.


There is a store available where you can find all that you need for your trip (maps, film, batteries, books, clothes, souvenirs, etc.)


On board, you will be able to form friendships with people from all over the world and enjoy spectacular parties and entertainment in our pub, where the barman will prepare the most exquisite drinks so that you can experience pleasant moments in the middle of the fiords.


Furthermore, during the crossing, you will visit the captain's quarter to meet the captain and to observe the techniques and navigational instruments used in the complicated crossings of the Patagonian Channels. Likewise, if the conditions permit, you can explore the interesting machine room.

 

 

Dag 8 & 9: Bergen, gletsjers & dolfijnen

Aan boord van de Evangelistas komt u door de prachtige omgeving met fjorden en schitterende landschappen. Vanaf de boot kunt u puur genieten van het echte Chili. De faciliteiten aan boord bieden u verder vermaak en vertier tijdens de reis. Zo kunt u films en documentaires kijken maar ook verschillende lezingen bijwonen. U overnacht aan boord van de Evangelistas in een comfortabel huttype. Wij zijn in deze offerte uitgegaan van een gedeelde cabin voor vier personen met gedeelde badkamer. 

 

Dag 10: Naar de Torres del Paine

Grey gletsjers, chili

Vandaag eindigt rond het middaguur uw avontuur aan boord van de Evangelistas met de aankomst in het zuidelijke Puerto Natales. Deze plaats ligt bijna letterlijk ‘op de drempel’ van het beroemde National Park Torres del

 Paine. U pikt hier uw huurauto op bij aankomst en vervolgens rijdt u naar een  schitterend gelegen viersterren hotel middenin het park. Dit is uw uitvalsbasis voor de komende dagen tijdens uw verkenning van het park met zijn prachtige bergpieken, de bergmeren, gletsjers en het wildlife. U verblijft hier 4 nachten op basis van half pension in het Rio Serrano.

 

Dag 11-13: Torres del Paine

 

Deze dagen gaat u het Torres del Paine park verkennen. Er zijn verschillende activiteiten ter plaatse te boeken. Ook kunt u prachtige wandelingen maken door het park. 

U kunt onder andere een spectaculaire wandelexcursie maken naar de voet van de indrukwekkende granieten zuilen, de feitelijke Torres Del Paine. Dit zijn de naamgevers van het park. Het hangt van de weersomstandigheden af of u de intensieve wandeling kunt maken in het gebied Torres del Paine. De wandeling is 10 kilometer en duurt ongeveer 6-8 uur. U heeft dan een prachtigTorres del paineuitzicht op de beroemde, gigantische granieten zuilen van de Paine (deze zijn 2900 meter hoog!). 

Ook kunt u een wandeling te maken naar de Mirador Laguna Azul (40 min.), daarna naar de oostkant van het Sarmiento meer. Hier heeft u een goede kans om weer guanaco’s te spotten. U wandelt verder naar de Paso Las Cornizas (3 uur), met een prachtig uitzicht op de Paine rivier, het Pehoe meer en het Paine berggebied (2-3 uur). 

 

Ook een aanrader is de dagexcursie naar de ‘Grey Gletsjer’. U kunt deelnemen aan een wandeling naar het noordelijkste punt van het Lago Grey. Hierna gaat u in Pudeto aan boord van een catamaran die u naar de overkant van het Lake Pehoé brengt. Hier vandaan wandelt u te voet langs het gletsjermeer van de ‘Grey Gletsjer’ naar de voet van de gletsjer. Vlakbij de gletsjer is een picknick mogelijk, waarna u weer terug wandelt. U kunt genieten van spectaculaire uitzichten op het Lake Grey, de Southern Ice Field en de Olguin Mountains. 

 

Dag 14: Punta Arenas

U rijdt vandaag voor de laatste keer door het schitterende Torres del Paine naar Punta Arenas. Hier levert u aan het eind van de middag de auto in en overnacht u in Hotel Cabo de Hornos. 

 

Dag 15:  Tierra del Fuego Nationaal Park 

Vandaag reist u naar Ushuaia per bus. Het is een lange rit van ongeveer 10-12 uur door het woeste, oneindige landschap van het zuidelijkste deel van Patagonia. Onderweg steekt u Straat van Magallanes én de grens met Argentinia over. 

 

Bij aankomst in Ushuaia wordt u per transfer naar het hotel gebracht. Vrije avond om in de stad rond te wandelen. Overnachting in Patagonia Villa.

 

Dag 16 & 17: Ushuaia - Vuurland

Hier heeft u twee vrije dagen in Ushuaia. Optioneel kunt u bijvoorbeeld een excursie maken naar Lake Escondido en Lake Fagnano (zie hieronder) en een excursie door het Beagle kanaal. Vanuit Ushuaia kan namelijk een groot aantal (dag)excursies ondernomen worden, zoals:

* Dagexcursie naar de verborgen meren Lago Fagnano en Lago Escondido hoog in de Andes

* Dagexcursie bestaande uit een combinatie van een catamarantocht door het Beaglekanaal en een wandeling in het Nat. Park Tierra del Fuego.

* El train del fin del Mundo. Een toeristische rit door het Nat. Park Tierra del Fuego met gidsservice.

* Kajakken in het Beaglekanaal.

* Bezoek aan de boerderij Harberton.

* Themaexcursies naar het Nat. Park Tierra del Fuego.

* Stadswandeling. Routekaart verkrijgbaar bij het Toeristenkantoor in de winkelstraat San Martín.

* Bezoek aan het historisch museum 

 

Optioneel: excursie Lake Escondido en Lake Fagnano 

Vertrek vanuit Ushuaia over de (Pan-Amerikaanse) nationale route nr. 3 richting het noorden van het eiland naar het Fuegian Andes dat u bereikt middels valleien bedekt met turfmoerassen. U doorkruist het Carbajal, de Huskies, Tierra Mayor en de valleien van Las Cotorras, waarlake escondidogedurende de winter cross-country skieën wordt beoefend. Het volgende punt van de tour is de Garibaldi Pas (450 meter boven zeeniveau) om de bergwaaier van de Andes over te steken, met een schitterend uitzicht op het meer van Escondido en het meer van Fagnano. Van hieruit start de weg naar de andere kant van de Andes en stopt u in het Petrel “hosteria” aan het meer van Escondido. Later vervolgt u de reis naar het Zaagmolen-gebied, in het bijzonder naar de Martinez zaagmolen (vandaag de dag niet meer in gebruik) aan de kust van het meer van Fagnano. Na het bezoeken van dit meer keert u terug naar de vallei van Las Cotorras om een typische Fuegische gerecht van gebarbecuede lam te proeven.

 

Optioneel: excursie boottocht over het Beagle kanaal 

Met een boottocht over het Beagle kanaal maakt u kennis met de gure waterwegen aan het eind van de wereld. Het kanaal is in 1835 door Darwin ontdekt. Vanaf de boot ziet u het veelvuldig gefotografeerde vuurtorentje Les Eclaireurs alsook de drukke aalscholver en zeeleeuwenkolonies. Tevens ziet u waarschijnlijk de elegante zwartnek zwaan en regelmatig wordt er een reusachtige albatros of een condorBeagle kanaalgesignaleerd.


Het beroemde Beagle kanaal is de grens tussen de bewoonde wereld en Antarctica. Met deze excursie maakt u een mooie boottocht over dit fascinerende kanaal. Tijdens deze tocht lijkt het landschap op de fjorden zoals u ze in Noorwegen treft. Terwijl u van het excellente panorama geniet, vaart u door Paso Chico dat het begin vormt van het mythische Beagle Kanaal. U maakt ook een bezoek aan Isla Martillo; een eiland waar pinguïns leven.

Vertrek: dagelijks van december tot en maart

Duur: 4 uur

 

Dag 18: naar Buenos Aires

Tijdige transfer naar de luchthaven van Ushaia voor uw vlucht naar Buenos Aires. Aankomst in Buenos Aires, ontvangst bij de luchthaven en transfer naar het hotel. Vrije middag/avond om eens in de stad rond te wandelen. 

U verblijft de komende twee nachten in het NH Crillon Hotel.

 

Dag 19: Buenos Aires

Buenos Aires

Vandaag een compleet vrije dag om de stad uitgebreid te vekennen. In de avond gaat u proeven aan de beroemde Tango-sfeer die er in de stad hangt tjidens de wervelende Tango-show “La Ventana”. Een groot orkest, zangers en natuurlijk stijlvolle dansers nemen u terug naar het Buenos Aires van de jaren 40.

 

Dag 20: Vertrek uit Buenos Aires

Vandaag is het alweer de laatste dag van uw verblijf in Argentinië. Na het ontbijt maakt u zich klaar voor uw vertrek naar de luchthaven van Buenos Aires waar u in de middag vertrekt. Via Santiago en Madrid vliegt u weer terug naar  Amsterdam waar u de volgende dag aankomt.

 

Dag 21: Terug in Amsterdam

Welkom thuis!

 
Testimonials

 • Tussentijdse sms vanuit berggebied bij Salta, Argentinië:

  San Antonio de los Cobres ‘wil je niet wonen’, maar de weg er naartoe is prachtig! Tilcara is heel gezellig. Super hotel. Heerlijk gegeten. Topreis! Iedereen geniet :-)
  Familie Vehmeijer

 • Ieder onderdeel was een feestje!

  Hallo Markus,
  We willen je bedanken voor de fantastische reis die je voor ons geregeld hebt. We hadden hoge verwachtingen van de vakantie, maar de verwachtingen zijn in alle opzichten overtroffen. Mede door jouw toedoen hebben we een hele relaxte reis gehad. Het is heel ontspannen als je op het vliegveld wordt opgehaald en niet naar vervoer of naar een hotel moet zoeken. Dat geldt ook voor de excursies. Alle vliegreizen waren perfect, geen enkele vertraging en de bagage was er ook steeds. Het Paaseiland was geweldig., maar ook de Atacama woestijn was heel bijzonder, zoals de Iquazu watervallen heel overweldigend waren. Ieder onderdeel was een feestje op zich en Rio heeft ons hart gestolen.
  Jeanette & Jac Spijkers

 • Het is fantastisch!

  Hi Markus,

  We zijn volop aan het genieten van de reis! Het is fantastisch! Hierbij een kleine impressie.

  Groetjes van ons (groep Groenendijk)

 • Alles top geregeld!

  Goedemorgen Markus,

  Ik ben nog steeds aan het nagenieten van de prachtige reis naar Chili en Argentinie. Wat hebben we fantastisch mooie plekken gezien! Bedankt, alles was top geregeld
  Groet, Eline van der Bijl

 • Antarctica, Argentinië en Chili 32 dagen

  Complimenten voor de goede voorlichting en hulp met het samenstelling van deze fantastische mooie reis!

  Karina & Otto (reis dec2020)

 • Allemaal perfect!

  Hoi Markus,
  Even een bericht om je te laten weten dat we een fantastische reis door Argentinië hebben gehad. Alles was erg goed geregeld door je! Hotels, ophaal/breng service, de variatie in het land, allemaal perfect. Dank voor al je goede voorbereidingen en we werken graag weer met je samen voor een volgende reis (Namibië?).
  Groet, Adri en Rene

 • Blij:-)

  Wij zijn heel blij met de uitstekende service en empathische benadering.
  Groetjes van Otto en Karina Meijers


Terug

Kantoor- & Bezoekadres (op afspraak):
Kleine Gartmanplantsoen 10
(op het Leidseplein, in gebouw van 'de BALIE')
1017RR Amsterdam
Nederland
Webdesign by: Deep Graphic Design

Australië en Oceanië