31-daagse rondreis: Chili en Argentinië met Paaseiland


De volgende bestemmingen zijn opgenomen in deze voorbeeldreis: Santiago, Paaseiland, de ferry door de fjorden van Pagagonie, Torres del Paine, de Argentijnse Gletsjers, Vuurland, Peninsula Valdez, en bruisend Buenos Aires.

 

Dag 1: Vertrek vanuit Amsterdam

Vandaag vertrekt u vanuit Amsterdam voor uw reis Santiago. Na een hopelijk fijne vlucht komt u de volgende dag aan in wonderlijk Chili.

 

Dag 2: Aankomst Santiago

Na aankomst op de luchthaven van Santiago wordt u met comfortabel vervoer naar uw hotel in het hart van de stad gebracht. De rest van de dag heeft u voor eigen indeling.

 

Dag 3: Santiago

Na het ontbijt kunt u vandaag een historische tour door Santiago maken, inclusief het Presidentiële Paleis dat vroeger de nationale Munt was en daarom “La Moneda” genoemd wordt. Ook bezoekt u met deze tour het historische centrale plein “Plaza de Armas”, de kathedraal, het “Palacio de Real Audiencia”, tegenwoordig het Nationaal museum en “Casa Colorado”, de historische residentie van de Gouverneur.

 

Het mooiste uitzicht op Santiago heeft u van de top van de Cerre San Cristóbal waar het beeld van de Heilige Maagd over de stad uitkijkt. San Cristóbal is een deel van onze wandeling door het grote stadspark “Parque Metropolitano” . Ook bezoekt u de “barrio alto” (oude wijk) in de stad.

 

Dag 4 :Naar Easter Island

Na een transfer naar de luchthaven neemt u de “Binnenlandse” vlucht van Santiago naar Paaseiland. Ontvangst op Mataveri airport en transfer naar Hotel O’Tai (standard kamer). De rest van de dag eigen invulling 

 

Dag 5: Easter Island                                                              

Een volledige dat excursie met bezoek aan Ahus Vaihu en Akahanga aan de zuidkust. Daarna naar Rano Raraku, de mijn waar de Moais (de beelden) ooit gemaakt zijn en Ahu Tongariki met zijn 15 gerestaureerde Moais en zijn petroglyphs. Rit naar Ahu Te Pito Kura en de "Navel of the World".  Daarna naar het Anakena-strand met een optional picnic en de mogelijkheid om volop te genieten van de warme Pacific Ocean. 

Transfer terug naar het hotel.

 

Dag 6: Easter Island                                                                                                                     Paaseiland

Een halve dag excursie naar Rano Kao met een bezoek aan het kratermeer en het ceremonial dorp Orongo, met zijn ‘vogelman’ cultus. 

’s Middags naar eigen invulling met tijd om het dorpje Hanga Roa te ontdekken met het Museum van Sebastian Englert. Ook de kerk is de moeite waard vanwege het bijzondere houdsnijwerk.

Transfer terug naar het hotel.

 

Dag 7: Easter Island

Vandaag een bezoek aan Ahu Akivi met zijn zeven imposante gerestaureerde moais. Daarna een bezoek aan de Ana Te Pahu Cave. Vandaar naar Ahu Tepeu en de mijn van Puna Pau. 

Ook nu weer de middag naar eigen invulling 

Transfer terug naar het hotel.

 

Dag 8: weer terug naar Santiago

Transfer naar Mataveri airport voor uw vlucht van Paaseiland naar Santiago.  Aansluitend een transfer van Santiago airport naar uw hotel in Santiago.

Overnachting in hotel Torremayor of vergelijkbaar

 

Dag 9: Santiago - Puerto Montt

Na het ontbijt wordt u per transfer naar het vliegveld van Santiago gebracht waarna u doorvliegt naar Puerto Montt

 

Dag 10: De Ferry door de Fjorden van Pagagonia

Na het ontbijt in uw hotel scheept u vandaag om 9 uur in aan boord van de ferry Magallanes vanuit Puerto Montt. Vanaf hier start het echte avontuur dwars door de ongereptheid van dit bijzondere deel van de wereld. 

 

Dag 11 - 12: Bergen, gletsjers & dolfijnen

Aan boord van de Magallanes komt u door de prachtige omgeving met fjorden en schitterende landschappen. Vanaf de boot kunt u puur genieten van het echte Chili. De faciliteiten aanboord bieden u verder vermaak en vertier tijdens de reis. Zo kunt u films en documentares kijken maar ook verschillende lezingen bijwonen. U overnacht aanboord van de Navimag in een zeer comfortabel huttype waarbij u twee bedden, een badkamer op de eigen kamer en een prachtig uitzicht heeft. De uiteindelijke cabin-klasse van uw voorkeur is mede van invloed op de definitieve reissom.

 

Dag 13: Naar de Torres del Paine

Vandaag eindigt uw avontuur aanboord van de Navimag met de aankomst in het Zuidelijke Puerto Natales. Deze plaats ligt bijna letterlijk ‘op de drempel’ van het beroemde National Park Torres del Paine. Vervolgens rijdt u per transfer door naar uw schitterend gelegen accommodatie in of net buiten het park.

 

Dag 14: Wandeltocht in het Paine gebied Torres del Paine

Transfer (van 45 minuten) naar Pudeto om daar aan boord te gaan van een catamaran die over het meer van Pehoe zal varen. Vandaag gaat de wandeling over 8 kilometer (2,5 tot 3,5 uur) naar de Campamento Italiano. Deze wandeling gaat verder met een rondtocht naar Mirador del Frances over 3 kilometer (2,5 uur). Één van de mooiste, spectaculairste tochten in het Paine gebied. De tocht tussen Camp Pehoe en Camp Italiano gaat over een prachtig terrein van grasland, wouden en de rivier de Frances. Vanaf hier volgt u de rivier opwaarts naar El Mirador, hier heeft u een adembenemend uitzicht op de Frances gletsjer. Ook heeft u een prachtig uitzicht op de meren die u beneden in het dal ziet liggen. U overnacht in Camp Pehoe. 

 

Dag 15: Grey gletsjer 

Vanaf het kamp begint vandaag de wandeling naar het noordelijkste punt van het Lago Grey, dit zal ongeveer vier uur duren. Rond vier uur in de middag gaat u aan boord van de boot die u langs de Grey gletsjer zal varen. U heeft hier volop tijd om te kunnen genieten van deze gletsjer en de prachtige omgeving. Eenmaal weer aan land aan de zuidelijke kant van het meer, vind de transfer (1,5 uur) plaats naar het Ecocamp Las Torres. Hier zult u overnachten. Als het gezien het weer niet mogelijk is het meer op te gaan, zult u in plaats daarvan een wandeltocht naar de Grey gletsjer maken (6-8 uur, rondtrip). Hierna gaat u in Pudeto aan boord van een catamaran die u naar de overkant van het Pehoe meer brengt. 

 

Dag 16: Torres del Paine (Ascencio Valley)

Deze dag zult u gaan wandelen naar de voet van de indrukwekkende granieten El Paine. Hier ziet u de prachtige torens van de Paine en kunt u genieten van het meer in het dal, dit is één van de mooiste uitzichten ter wereld! De bekende Torres del Paine (2900 meter) bestaat uit drie gigantische granieten zuilen. Eenmaal terug in het Ecocamp kunt u gaan genieten van een typisch Patagoniaanse barbeque. 

 

Dag 17: Torres del Paine - El Calafate en Perito Moreno Gletsjer 

U vertrekt vroeg vanuit Torres del Paine en rijdt verder richting de grensovergang bij Cerro Castillo waar u de openbare bus naar El Calafate in Argentinië pakt (180km). Na de aankomst in Calafate stapt u over op de openbare bus naar Chalten (138km). De trip voert over geïsoleerde stofwegen over de pampas en langs het noordelijke eind van Lago Viedma tot aan de nederzetting El Chalten, een uiterst kleine buitenpost naast Los Glaciares National Park en aan de voet van de indrukwekkende Mount Fitzroy. Als de tijd het toestaat, maakt u een wandeling over het zijpad van de rivier Electrico (met een aantal van de mooiste Lengabossen van Patagonië). Bij aankomt op de busterminal wordt u opgehaald en naar uw hotel gebacht. U overnacht in Hostel el Puma of gelijkwaardig.

 

Dag 18-19: Los Glaciares National Park 

U heeft de volgende drie dagen om het park te onderzoeken. U onderneemt twee belangrijke wandeltochten in de nabijgelegen bergen. Eén neemt u mee naar het Fitzroy Base Camp (ongeveer 6-7 uren) en de andere loopt in de richting van Cerro Torre (6-7 uren). Dit zal echter afhangen van weersomstandigheden op dat moment. Het grootste deel van deze wandeltochten zijn op reeds goed gevestigde paden, waardoor de kortere opties vaak ook beschikbaar zijn. Tijdens de wandeling in het park, zullen de paden u leiden naar plaatsen als Laguna Torre (het basiskamp voor de beklimmingen op de Cerro Torre), Laguna Capri en Laguna Madre, Laguna de los Tres, direct voor Fitzroy en Piedras Blancas. Het scala van het landschap, met z’n scherpe pieken en de glimpen van gletsjers die hiertussen kunnen worden opgevangen, maakt deze wandelingen uiterst lonend. U overnacht in Hostel el Puma of gelijkwaardig.

 

Dag 20: Fitzroy en Calafate

Na de laatste ochtendwandeling in het Fitzroy gebied, wordt u overgebracht naar de busterminal van Chalten om op tijd de bus terug naar Calafate te kunnen pakken. Aangekomen in Calafate wordt u ontvangen en gebracht naar het Hostel. Overnachting in Calafate in Hostal Libertador, Lar Aike of een gelijkwaardig hotel. 

 

Dag 21: Calafate 

Na het ontbijt gaat u Calafate ontdekken. Calafate is een klein plaatsje gelegen op de rand van Los Glaciares Nationaal Park. In de middag neemt u deel aan een geleide excursie naar de gletsjer van Perito Moreno, een zeer actieve gletsjer aan de zuidkant van Lago Argentino. Perito Moreno, een 60 meter hoog overblijfsel van de ijstijd, leidt ongeveer om de drie of vier jaar tot een unieke geografische gebeurtenis. Door het vooruitschuiven is deze boven de oppervlakte van het meer uitgekomen, waardoor het meer is verdeeld in twee afzonderlijke secties. Aangezien de waterdruk aan één kant in de loop van de jaren wordt opgebouwd, explodeert de gletsjer uiteindelijk met als gevolg een bergstroom van water en een razernij van loslatende ijsbergen. Hoewel deze spectaculaire gebeurtenis niet meer zo cyclisch voorkomt zoals het zich tijdens de afgelopen 50 jaar voordeed, beweegt en knettert de Perito Moreno zich nog constant, wat een ongelooflijk gezicht en geluid oplevert. Hierna keren wij terug naar Calafate voor de overnachting in Hotel Libertador, Lar Aike of een gelijkwaardig hotel.

 

Dag 23: Calafate – Ushuaia 

Vrije ochtend in Calafate. Tijdige transfer naar de luchthaven van Calafate voor uw vlucht naar Ushuaia. Aankomst in Ushuaia, ontvangst op de luchthaven en transfer naar het hotel. Vrije avond om eens in de stad rond te wandelen. Overnachting in Hotel Los Nirres (3 sterren) of gelijkwaardig hotel. 

 

Dag 24: Tierra del Fuego Nationaal Park 

Tierra del Fuego Nationaal Park

's Morgens begin van een halve dag excursie rond het Nationale Park van Tierra del Fuego (dat 11 km buiten de stad ligt). U bezoekt hier de meren, lagunes en rivieren (en hun uitstroom naar het Beagle Channel). Verder bekijkt u de andere kenmerken van dit park (dat zo verschilt met de andere nationale parken van het land). U vertrekt van de Maipu Avenue naar het zuidwesten via de nationale route nr. 3. Hier rijdt u weg van de stad langs de helling van de Susana Mount, een overblijfsel van het werk van gevangenen uit de oude gevangenis waar nu de Southern Fuegian Railway is gevestigd. Door de vallei gaat u verder naar de baai van Ensenada, waar u de eilanden Redonda en Estorbo bezoekt. Aan de andere kust van het Beagle Channel ziet u de sneeuwwitte bergen van de Sampaio Chain. Weer terug op de nationale route met het fuegian bos en haar flora langs de weg, gaat u door naar het Rocameer voor een lange wandeling langs de kust van dit meer en langs de Lapataia rivier, die uit het meer voorkomt. Vanaf dit punt kunnen we de Cóndor Hill (de natuurlijke grens met Chili) zien. U zet de weg voort naar de andere kant van het park naar de Lapataiabaai. Onderweg ziet u de Green Lagoon en de Black Lagoon, beide bezaaid met turfmoeras. Uiteindelijk komt u bij de beverdammen die naar de Lapataiabaai leiden. 

 

In de middag begint onze reis naar "Isla de Lobos". Deze reis begint bij de toeristische pier "Don Eduardo Arturo Brisighelli" en loopt door langs de kust van Ushuaia, met uitzicht op de belangrijkste gebouwen van Ushuaia zoals het Maritim Museum (oude gevangenis), het Museum van het Einde van de Wereld en de industriezone, die vanaf 1980 is geinstalleerd. Vanaf dit punt is het landschap een combinatie van zee en bergen. Ook de bergen Olivia, Five Brothers, Fique en Túnel "estancias", en de Encajonadorivier worden gezien. 

 

De catamaran vaart naar het midden van het Beagle Channel, richting het zuidwesten, tot aan de vuurtoren van Les Eclaireurs, bij de archipel die dezelfde naam draagt. Op één van deze eilanden is het mogelijk om stukken van het, in 1930 gezonken schip, Monte Cervantes te bekijken. Richting Seal’s Island kunnen verschillende eigenaardige zeezoogdieren gespot worden. In complete stilte vaart de catamaran in 20 minuten rond het eiland om haar permanente habitat te kunnen observeren. Dan vaart de catamaran naar Birds Island om de Magelhean Aalscholvers, de Keizeraalscholvers, Reuzealbatrosses, Petreles Fullman, Petreles, Squas en nog 20 verschillende soorten zeevogels te observeren. Later, varend door Paso Chico, op de terugweg naar Ushuaia zullen we genieten van het zicht op het mooie kader gevormd door Le Martial Mount en zijn gletsjer. Overnachting in Hotel Los Nirres (3 sterren) of gelijkwaardig hotel.

 

Dag 25: Lago Fagnano & Escondido

Vertrek vanuit Ushuaia over de (Pan-Amerikaanse) nationale route nr. 3 richting het noorden van het eiland naar het Fuegian Andes dat u bereikt middels valleien bedekt met turfmoerassen. U doorkruist het Carbajal, de Huskies, Tierra Mayor en de valleien van Las Cotorras, waar gedurende de winter cross-country skieën wordt beoefend. Het volgende punt van de tour is de Garibaldi Pas (450 meter boven zeeniveau) om de bergwaaier van de Andes over te steken, met een schitterend uitzicht op het meer van Escondido en het meer van Fagnano. Van hieruit start de weg naar de andere kant van de Andes en stopt u in het Petrel “hosteria” aan het meer van Escondido. Later vervolgt u de reis naar het Zaagmolen-gebied, in het bijzonder naar de Martinez zaagmolen (vandaag de dag niet meer in gebruik) aan de kust van het meer van Fagnano. Na het bezoeken van dit meer keert u terug naar de vallei van Las Cotorras om een typische Fuegische gerecht van gebarbecuede lam te proeven. Overnachting in Hotel Los Nirres (3 sterren) of gelijkwaardig hotel.

 

Optioneel: Antarctica Cruise

Vanuit Ushuaia vertrekt de Antarctica cruise. U kunt deze cruise natuurlijk inpassen in het programma. Graag informeren we u over onze mogelijkheden.

 

Dag 26: Ushuaia, Argentina 

Na het ontbijt gaat u per transfer naar de luchthaven van Ushuaia om te vliegen naar Trelew. Hier aangekomen wordt u ontvangen op het vliegveld waarna u een transfer richting Puerto Madryn krijgt.

 

Op de weg naar Puerto Madryn maakt u een excursie met engelstalige gids naar het Punta Tombo Penguin Reservaat om duizenden Magelhean pinguins te zien terwijl zij paren, baden en spelen. Deze tour bevat ook een bezoek aan de rotspartij van Punta Tombo Penguin en aan Gaiman, waar u de typische Welse thee (niet incl.) kunt drinken. 

 

Dag 27: Peninsula de Valdes

Volle dag excursie met een engelstalige gids in Peninsula de Valdes om zeeolifanten (een zeehondensoort) en kolonies zeeleeuwen te bekijken. De reis bestaat uit een rit van 400 km, inclusief een bezoek aan Puerto Piramides, Punta Delgada & Caleta Valdes. Na een rit van één uur komt u aan in Puerto Piramides. (Optioneel: Boottrip om walvissen te spotten (van mei tot aan november om zeeleeuwen, aalscholvers en misschien de donkere dolfijnen te zien (december tot maart)). Zodra u aan boord bent, trekt u richting het zuiden van het schiereiland door Salinas Grande y Chica. Aankomst in Punta Delgada rond de middag met wat vrije tijd voor de lunch. U heeft de kans om de klippen af te dalen en dichtbij de zeeolifanten te komen. U vervolgt de weg naar Punta Cantor om de kust van het schiereiland te bekijken en om in Caleta Valdés (Valdés Inham) te komen om de geologische formaties te bestuderen. Daarna keert u terug naar de Ameghino landengte. Onderweg heeft u grote kans om wilde land-fauna te spotten, zoals guanacos, nandoes, vossen, maras (Patagonische hazen), armadillos en stinkdieren. Tot slot terugkeer bij zonsondergang naar de stad Puerto Madryn. 

 

Dag 28: Puerto Madryn 

Vandaag heeft u een vrije dag in het programma. Dit is natuurlijk de ideale mogelijkheid om zelf de omgeving verder te ontdekken. Van hieruit kunt u een Whale watching excursie gaan maken (optioneel, ongeveer 30 USD). Deze unieke ervaring maakt deze dag tot één van de hoogtepunten in uw avontuur. 

 

Dag 29: Puerto Madryn – Buenos Aires.

Vrije ochtend in Puerto Madryn. Tijdige transfer naar de luchthaven van Trelew voor uw vlucht naar Buenos Aires. Aankomst in Buenos Aires, ontvangst bij de luchthaven en transfer naar het hotel. Vrije middag/avond om eens in de stad rond te wandelen. 

 

Dag 30: Buenos AiresBuenos Aires

Na het ontbijt kunt u zelf Buenos Aires ontdekken. De stad is een van de meest Europese van Zuid-Amerika en van het hele zuidelijk halfrond, en beslist de enige metropool die met zijn noordelijke tegenspelers enigszins kan meedoen. U kan een bezoek brengen aan bezienswaardigheden zoals het Casa Rosada en het Plaza de Mayo. Overnachting in hotel Waldorf of een gelijkwaardig hotel (2 sterren). U kunt uw verblijf in deze bruisende stad natuurlijk naar hartelust verlengen.

 

Dag 31: Buenos Aires – Amsterdam

Vandaag is het alweer de laatste dag van uw verblijf in Argentinië. Na het ontbijt maakt u zich klaar voor uw vertrek naar de luchthaven van Buenos Aires. Vanuit de luchthaven vliegt u terug naar Amsterdam waar u de volgende dag aankomt.

 
Testimonials

 • Tussentijdse sms vanuit berggebied bij Salta, Argentinië:

  San Antonio de los Cobres ‘wil je niet wonen’, maar de weg er naartoe is prachtig! Tilcara is heel gezellig. Super hotel. Heerlijk gegeten. Topreis! Iedereen geniet :-)
  Familie Vehmeijer

 • Ieder onderdeel was een feestje!

  Hallo Markus,
  We willen je bedanken voor de fantastische reis die je voor ons geregeld hebt. We hadden hoge verwachtingen van de vakantie, maar de verwachtingen zijn in alle opzichten overtroffen. Mede door jouw toedoen hebben we een hele relaxte reis gehad. Het is heel ontspannen als je op het vliegveld wordt opgehaald en niet naar vervoer of naar een hotel moet zoeken. Dat geldt ook voor de excursies. Alle vliegreizen waren perfect, geen enkele vertraging en de bagage was er ook steeds. Het Paaseiland was geweldig., maar ook de Atacama woestijn was heel bijzonder, zoals de Iquazu watervallen heel overweldigend waren. Ieder onderdeel was een feestje op zich en Rio heeft ons hart gestolen.
  Jeanette & Jac Spijkers

 • Het is fantastisch!

  Hi Markus,

  We zijn volop aan het genieten van de reis! Het is fantastisch! Hierbij een kleine impressie.

  Groetjes van ons (groep Groenendijk)

 • Alles top geregeld!

  Goedemorgen Markus,

  Ik ben nog steeds aan het nagenieten van de prachtige reis naar Chili en Argentinie. Wat hebben we fantastisch mooie plekken gezien! Bedankt, alles was top geregeld
  Groet, Eline van der Bijl

 • Antarctica, Argentinië en Chili 32 dagen

  Complimenten voor de goede voorlichting en hulp met het samenstelling van deze fantastische mooie reis!

  Karina & Otto (reis dec2020)

 • Allemaal perfect!

  Hoi Markus,
  Even een bericht om je te laten weten dat we een fantastische reis door Argentinië hebben gehad. Alles was erg goed geregeld door je! Hotels, ophaal/breng service, de variatie in het land, allemaal perfect. Dank voor al je goede voorbereidingen en we werken graag weer met je samen voor een volgende reis (Namibië?).
  Groet, Adri en Rene

 • Blij:-)

  Wij zijn heel blij met de uitstekende service en empathische benadering.
  Groetjes van Otto en Karina Meijers


Terug

Kantoor- & Bezoekadres (op afspraak):
Kleine Gartmanplantsoen 10
(op het Leidseplein, in gebouw van 'de BALIE')
1017RR Amsterdam
Nederland
Webdesign by: Deep Graphic Design

Australië en Oceanië