23-daagse natuurreis Nieuw-Zeeland


 

24 Daagse Rondreis, overnachten in Hotels, Lodges en Luxe Cabins

 

Nieuw-Zeeland is de wereld in het klein, waarbij je verbaast over de enorme variatie aan unieke landschappen. Tijdens deze reis zult u alle hoogtepunten van Nieuw Zeeland op een unieke manier zien. Wij reizen in kleine groepen en stoppen regelmatig onderweg om een korte wandeling te maken of te picknicken op een schitterend plekje in de natuur. Een reis op zoek naar de rust en ruimte in een groep van minimaal 5 tot maximaal 9 personen.

 

We overnachten veelal in kleinschalige accommodaties op schitterende locaties.  Op onze drie mooiste plaatsen delen we een gezamenlijke luxe lodge. Verder overnachten we in kwaliteitshotels, lodges en luxe cabins, allen met douche en toilet op uw kamer. Ontbijt is overal inclusief, enige malen picknicklunch en avondmaaltijden zijn ook inclusief. Verder hebben we de populairste excursies inclusief in ons reispakket. Kortom, zorgeloos reizen in een van de mooiste landen op onze planeet.

 

 

Dag-tot-dag programma:

 

 

Dag 1, 2 en 3: Aankomst in Christchurch

De aardbeving van 22 februari 2011 heeft grote schade aangericht in het mooie centrum. Op dit moment wordt er hard gewerkt aan de wederopbouw van de stad en langzaam maar zeker wordt het centrum weer de spil van de stad. 

Middenin de stad ligt een groot park met een beroemde botanische tuin en het uitstekende museum, welke beide ongeschonden door de aardbeving zijn. 

 

Dag 4: Naar de Mount CookMount COok

We vertrekken uit Christchurch en rijden zuidwaarts, door een mooi landschap langs de Alpen. Tussen 14.00 en 15.00 komen we aan bij onze lodge.

 

Later in de middag gaan we dan naar de Mount Cook, als de wandelpaden weer leeg zijn en we in alle rust naar een van de mooiste uitzichtpunten van het land wandelen. Vanaf de reusachtige rotsblokken aan het Tasman Lake kunnen we de grootsheid op ons in laten werken. 

Bij mooi weer onder genot van een avond picknick, een betere Sunset in New Zealand is er niet.

 

Dag 5, 6 en 7: Queenstown Queenstown

In de ochtend zouden we nog naar de Mount Cook kunnen gaan als we op dag 2 slecht weer hadden. Want het is maar vier uur rijden naar Queenstown. Schitterend gelegen aan een honderd kilometer lang gletsjermeer en een waar Mekka op het gebied van rafting, jetboats en bungeejumps. 

 

Maar zijn ook wandelingen en natuur te over in de omgeving van Queenstown, of gewoon lekker genieten van een van de leukste stadjes van het land. 

 

Verder zijn er opties te over om het achterland te verkennen met 4WD Tours of zoals beschreven een mooie dagtocht naar de Milford Sound.

We overnachten hier drie dagen in een comfortabele lodge, even buiten het gezellige centrum. 

 

Alles dus lekker dichtbij om te genieten van drie dagen in Queenstown. 

 

Dagtocht naar de Milford Sound (optioneel)Milford sounds

Vroeg in de ochtend vertrekt u vanuit Queenstown voor de schitterende tocht naar de Milford Sound. Een reisdag door een schitterend bergland naar het beroemdste fjord ter wereld. 

 

Bij aankomst gaat u dan aan boord van een van de schepen en vaart door dit majestueuze fjord. Er is de mogelijkheid om met het vliegtuig te gaan, vliegen heen, met de bus terug, of andersom...of retour vliegen.

 

Dag 8: Naar de gletsjers

Een lange rijdag, maar wel een hele mooie brengt ons naar de gletsjers aan de westkust.

De extreme neerslag in dit gebied maken dat er per jaar meer dan 30-meter sneeuw op de Mount Cook valt! Als samengeperst ijs komt dit naar beneden in de vorm van reusachtige gletsjers, letterlijk tot in het regenwoud. 

In de ochtend van dag 7 is er de mogelijkheid om een gletsjerwandeling te maken op de Fox Glacier, onder begeleiding van een ervaren gids! Wilt u dit ijslandschap op een grootse manier zien, dan kunt u met een helikopter een vlucht maken over deze gletsjers en langs de Mount Cook. 

U overnacht in uw comfortabele huisje aan de rand van het kleine Fox Village.

 

Dag 9 en 10: Westcoast en de Pancake Rocks

Het ochtendprogramma van dag 7 is dus nog in Fox Glacier. Rond het middaguur vertrekken we dan voor de 3 uur durende rit naar Greymouth.

 

We overnachten nabij dit provincie stadje in de luxe cabins op een steenworp afstand van de woeste oceaan. Een mooie plek om ’s avonds met een kampvuur op het strand van de zonsondergang te genieten. 

 

Op Dag 10 maken we een dagtocht naar de beroemde rotsformaties van Punakaiki. Wie van geologie houdt bevindt zich hier in een ware speeltuin van de natuur. 

Behalve de korte wandeling bij de beroemde Pancake Rocks is er de Pororari River, een smalle rivier die zich in een diep dal gesleten heeft. U kunt hier wandelen of per kano door een jungle van reusachtige varens en palmbomen peddelen.

 

Dag 11 en 12: KaikouraKaikoura

Een van onze mooiste ritten is die van de west naar de oostkust, dwars door de Southern Alps. We komen dan tegen de avond aan in Kaikoura.

 

Dit kleine visserplaatsje is wereldberoemd geworden door zijn voor de kust levende potvissen. U kunt een tour maken naar de plaats waar deze kolossen uit de diepten opduiken. 

 

Misschien wel de leukste dagwandeling van het land is op het kalkstenen schiereiland. Hier loopt u tussen de zeehondenkolonies en geniet van de vergezichten op de Kaikoura Mountains. Overnachten in Lodge of Motel met uitzicht op de bergen.

 

Dag 13 en 14: De Marlborough SoundsMarlborough sounds

Vroeg op pad naar Marlborough, waar we eerst nog even gaan wijnproeven. Dan is het spullen uitladen en met de watertaxi op pad naar een van onze mooiste plekjes.

We verblijven twee nachten aan een van baaien van de Marlborough Sounds, op een locatie die alleen per watertaxi bereikbaar is. De accommodatie is simpel maar al jaren de favoriete plek van onze groepsreizen.

 

U kunt hier wandelen, zwemmen of met een kano de kustlijn verkennen. We overnachten in knusse cabins waar de tijd stil lijkt te hebben staan. 

 

James Cook had de Sounds als thuisbasis voor zijn verkenningsreizen door de Pacific. U wandelt hier letterlijk in de voetsporen van deze grootste ontdekkingsreiziger.

 

Dag 15: De hoofdstad WellingtonWellington, New Zealand

Laat in de ochtend worden we weer opgepikt en varen terug naar Picton. Daar stappen we op de veerboot en doen de prachtige drie uur durende oversteek naar Wellington. ’s Avonds om een uur of zes komen we aan bij ons hotel.

 

Door de ligging aan een baai wordt Wellington vaak vergeleken met San Francisco. Er is een compact centrum met als kroonjuweel het Te Papa Nationale Museum.

 

Wellington is naast regeringscentrum ook de alternatieve hoofdstad van het land, met vele galeries en theaters en is er een grote keuze aan restaurants en cafés. We overnachten hier, centraal in de binnenstad, in een comfortabel hotel. 

 

Dag 16 en 17: Tongariro National ParkTongariro National Park

Het is een lange reisdag, maar een die met de kilometer mooier wordt. Het centrale deel van het Noordeiland is een reusachtige hoogvlakte, bekroond met drie mooie vulkanen.

 

De Mount Ruapehu is een monstervulkaan van bijna 3000 meter. In de afgelopen 10 jaar zijn er in dit gebied nog 3 kleinere uitbarstingen geweest, dus het rommelt hier nog steeds in de aarde. Het is heerlijk wandelen in dit desolate maar fascinerende landschap.

 

En dan is er de beroemde "Tongariro Crossing" (zie foto). Deze pittige dagtocht voert tot ver boven de boomgrens naar een landschap van kraters, meertjes en kleurrijke vulkanische afzettingen. 

 

Dag 18 en 19: Ohope Beach  in de Bay of PlentyOhope Beach, Bay of Plenty

Weer een mooie rijdag door een zeer gevarieerd landschap. Uiteindelijk komen we aan in Ohope Beach, aan de zonnige Bay of Plenty.

 

Volgens de statistieken heeft de Bay of Plenty de meeste zonnige dagen van het land, daar moeten we natuurlijk naar toe.

 

Overnachten doen we in comfortabele kamers in een kleine lodge op 50 meter van de Stille Oceaan. Behalve genieten van de zon en zee, kunt u hier heerlijke wandelingen maken en uitrusten van de lange reis naar Down Under! 

 

Excursie naar Vulkanisch White Island (optioneel)

We varen met een luxe motorjacht naar White Island, een werkende vulkaan middenin de oceaan. Vervolgens wandelen we in kleine groepjes, onder begeleiding van een gids langs de stomende kraters en de zwaveldampen die overal uit de hete grond ontsnappen.

 

Deze optionele excursie is jaar op jaar gekozen als een van de hoogtepunten van de reis.  

 

Dag 20 en 21: RotoruaRotorua, New Zealand

De stad Rotorua is gelegen in de vulkanische zone en overal om en zelfs in de stad borrelt het. We overnachten er in een van de betere hotels van de stad.

 

Een populaire optie is het bezoeken van de vele vulkanische plekjes in en rondom Rotorua. Dit gaan we doen met de groep, maar ook op eigen houtje is er een fascinerende wandeling te maken door deze stad vol bronnen en meertjes. 

 

Dan is er de mogelijkheid om naar een Maori concert te gaan. Want dit gebied is ook “The Heartland” van de Maori cultuur, maar dat was u vast niet ontgaan na een wandeling door de stad.

 

Voor de wandelaars zijn er mooie routes, bijvoorbeeld het Redwood Forest waar wandelingen van 4 tot 12 km zijn. 

 

Dag 22: Naar AucklandAuckland

Het is vier uur rijden naar de grootste stad van de Zuid Pacific. Gelegen tussen twee oceanen met een kosmopolitische sfeer door de vele volkeren en nationaliteiten die hier wonen.

 

U heeft de middag en avond om de mooie  stad te bekijken. Een leuk idee is om een gezamenlijke maaltijd te doen in het knusse Devonport op de Northshore.

 

We verblijven er een nacht in ruime cabins in een rustige buitenwijk van Auckland. Al jaren onze thuisbasis, gelegen tussen het centrum en de airport. 

 

Dag 23: Vertrekdag

De meeste vluchten vertrekken tussen 11.00 en 14.00 naar Azië. Vaak moet de reisbegeleider een paar keer rijden omdat er op verschillende vluchten geboekt is. 

Of zoals in uw programma, omdat de deelnemer nog een vervolgprogramma heeft.

 Terug

Kantoor- & Bezoekadres (op afspraak):
Kleine Gartmanplantsoen 10
(op het Leidseplein, in gebouw van 'de BALIE')
1017RR Amsterdam
Nederland
Webdesign by: Deep Graphic Design

Australië en Oceanië