12 dagen avontuurlijke reis naar Madagaskar


 

Dag-tot-dag programma:

 

 

Dag 1: Aankomst in Antananarivo 

U komt aan op de luchthaven van Ivato op zo’n 10 km van de hoofdstad Antananarivo. U zal door een chauffeur naar uw hotel in het centrum van de stad worden gebracht. Nacht in hotel Logis op basis van logies.

 

Dag 2: Antananarivo – Andasibe

Een auto met chauffeur haalt U tussen 08h00 en 09h00 vanochtend op (de exacte tijd kunt U de dag van te voren bij aankomst met de chauffeur bespreken) om U richting Oosten (3,5 uur rijden) om naar Andasibe te brengen. Onderweg kunt U een stop maken bij het bekende Peireras reptielenpark als U dat op prijs stelt. Het dorpje Andasibe is bekend om het Nationale Perinet – Mantadia park. Hier leeft de Indri, de grootste van de halfapen die maar liefst een leeftijd van 80 jaar kunnen bereiken. U slaapt in het zeer aanvoudige hotelletje op 7 km van Andasibe, nacht op basis van logies.

 

Dag 3: Andasibe – Antananarivo

Vandaag heeft U uitgebreid de tijd om het nationale Perinet park te bezoeken. U zou er ook voor kunnen kiezen het privé Mitsinjo park (tegenover nationale park) te bezoeken. Op beide plaatsen kunt U de Indri goed zien en horen en de parken grenzen aan elkaar. Een tip: de gidsen in het privé park zijn vaak wat enthousiaster, gemotiveerder en zeer goed opgeleid. 

U heeft nog rustig de tijd om te lunchen in Andasibe alvorens U uiterlijk om 15h00 terug rijdt naar Antananarivo waar U de nacht wederom door zal brengen in hotel Logis op basis van logies. 

 

Dag 4: Antananarivo – Miandrivazo

Vroeg in de ochtend wacht een auto met chauffeur (gespecialiseerd in Westen) U op om U naar Miandrivazo te brengen.  Tot aan Antsirabe is het een prachtige tocht langs rijstvelden en terracottakleurige huizen die het landschap bepalen van het hoogland. Antsirabe staat bekend om zijn door mankracht voortgetrokken loopriksja’s, ook wel pousse-pousse genoemd. Na de lunch (op eigen kosten) rijdt U verder naar Miandrivazo door een veel droger, savanne-achtig gebied van Madagascar. Aan het eind van de middag komt U hier aan en slaapt u in een eenvoudig hotel op basis van logies en ontbijt. 

 

Dag 5: Miandrivazo/ boot op de Tsiribihina

 In de ochtend leert U de mensen van het groepje dat de Tsiribihina tocht gaan maken kennen en gaat U aan boord van de motorboot die u over de Tsiribihina rivier zal gaan varen. Vele sorten watervogels zullen er gezien kunnen worden langs  de ouvers van de rivier. U luncht aan boord van de boot en s’avonds kamperen we aan de oever van de Tsiribihina. (volpension vandaag)

 

Dag 6: Tsiribihina tocht

Vandaag gaan we verder met de boottocht op de Tsiribihina rivier en zullen we door de “gorges van de Bemaraha” varen, en lopend zullen we “het natuurlijke zwembad” gaan bezoeken dat door een kleine waterval gevormd wordt en met geluk zullen we vandaag ook lemuren kunnen zien. We kamperen wederom aan de oever van de Tsiribihina (volpension vandaag)

 

Dag 7: Belo sur Tsiribihina / Bekopaka

We gaan vroeg in de ochtend verder met de boot door de vlakte van de Menabe regio waar we vooral velden vol tabakplanten zullen tegenkomen en de eerste Baobab bomen om uiteindelijk de boottocht te beeindigen in Belo sur Tsiribihina. Hier splitst U zich van de groep af en gaat u individueel in een 4x4 en met chauffeur/gids verder over gravelroads naar Bekopaka. U komt aan het eind van de middag aan de rand van de Grote Rivier de Manambolo aan en slaapt en dineert in het Camp Croco (volpension vandaag) 

 

Dag 8: Grote Tsingy

Vandaag brengt U een bezoek aan het nationale “Tsingy de Bemaraha” park, een geisoleerd park gevormd door kalksteen rotsformaties die wel pieken van 30 meter hoogte kunnen bereiken ( het is een UNESCO geklasseerde plek). U zult een excursie door de Grote Tsingy maken die op zo’n 20 km van Bekopaka liggen. Aan het eind van de dag komt U terugin het Camp Croco waar U weer overnacht (volpension vandaag).

 

Dag 9: Bekopaka – Morondava

Vroeg in de ochtend gaat u met de 4x4 richting Morondava. Eerst weer richting Belo sur Tsiribihina tot waar U zich in een Camel Trophy achtige situatie bevindt, want de pistes zijn er echt slecht, maar de schitterende lanschappen met veel Baobab bomen zullen dit doen vergeten. Bij Belo steekt u met een zeer ouderwetse pont de rivier over alvorens u verder gaat richting Morondava. U bezoekt bij zonsondergang, net voordat u aankomt in Morondava, de beroemde “Baobab Allee”. Nacht in goede middenklasse hotel en ontbijt. 

 

Dag 10: Morondava – Antananarivo - Anjozorobe

Na het ontbijt, transfer naar de luchthaven voor uw vlucht naar Antananarivo via Tulear. U zult rond 15h30 in Antananarivo aankomen en door een 4x4 auto met chauffeur naar Anjozorobe worden gebracht waar U net met donker aan zult komen. U kunt hier heerlijk eten in een leuke lodge en even bijkomen van het avontuur. In Anjozorobe bevindt zich nog een van de grootste oppervlakten dicht regenwoud van de hooglanden, met wel 82 vogelsoorten en 11 soorten lemuren. Maar omdat dit regenwoud echt nog heel puur is zijn de lemuren en vogels er niet eenvoudig te zien.  Wandelingen zijn er goed georganiseerd met opgeleide gidsen die redelijk engels spreken. De sfeer is er prettig en je zit echt in een puur stukje Madagascar. Nacht in Mananara lodge op basis van halfpension. ( N.B. indien uw  vlucht op de 22e in de namiddag gaat dan kan het logistiek beter uitkomen om deze nacht van 20 oktober in Tana te blijven en de nacht van 21 op 22 oktober in Anjozorobe te slapen)

 

Dag 11:  Anjozorobe – Antananarivo

Vandaag tot 15h00 de tijd om het Anjozorobe park en de omgeving te verkennen. In de namiddag terugrit naar Antananarivo en een laatste nacht in Logis Hotel in Antananarivo op basis van logies. 

 

Dag 12: Vertrek

Transfer naar de luchthaven voor vertrek.

 Terug

Kantoor- & Bezoekadres (op afspraak):
Kleine Gartmanplantsoen 10
(op het Leidseplein, in gebouw van 'de BALIE')
1017RR Amsterdam
Nederland
Webdesign by: Deep Graphic Design

Australië en Oceanië