11-daagse reis langs de hoogtepunten van Oman


 

Dag tot dag programma:

 

Met deze allesomvattende reis bezoekt u alle hoogtepunten van Oman. U begint in de hoofdstad, Muscat, met een stadsrondleiding. Daarna reist u naar Nizwa, de culturele hoofdstad. Nadat u heeft kunnen genieten van het spectaculaire uitzicht vanaf Jabel Akhdar reist u verder naar de Wahiba Sands woestijn. Via Sur, bekend vanwege haar dhow scheepsbouw, prachige stranden langs de Indische Oceaan en wonderschone wadi’s, reist u terug naar Muscat. Tenslotte vliegt u naar de groene stad Salalah. U bezoekt de hoogtepunten in de regio en raakt bekend met de wierook route, die de regio op de kaart heeft gezet.

 

Dag 1: Aankomst in Muscat

Bij aankomst wordt u verwelkomd en naar uw hotel gebracht.

 

Dag 2: Halve dag excursie Muscat (O)

Na het ontbijt heeft u een stadsexcursie in Muscat. U bezoekt o.a. de spectaculaire Grote Moskee en het Bait Al Zubair museum met een bijzondere collectie van Omani voorwerpen zoals kleding en gebruiksvoorwerpen. Verder maakt u fotostops bij het Al Alam paleis en de 16e eeuwse forten Mirani & Jalali. De excursie eindigt met een bezoek aan de Muttrah souq. 

 

Dag 3: Van Muscat naar Nizwa (O,L,D)

U vertrekt richting Nizwa, de culturele hoofdstad van Oman. Onderweg bezoekt u Bahla, het mystieke dorp. U vervolgt uw reis naar het Jabreen kasteel en bezoekt Al Hamra, één van de oudste dorpen in Oman. Voordat u in Nizwa aankomt bezoekt u de Al Hoota grot, één van de grootste grotten ter wereld.

 

Dag 4: Naar de bergen (O,L,D)

Uw dag begint met een bezoek aan het ronde Nizwa fort en de Nizwa souq. Daarna rijdt u naar Wadi Gul en bij Wadi Nakar ziet u één van de meest afgelegen dorpen in de bergen. Daarna door naar Jabel Shams, de hoogste berg in Oman ook bekend als de Grand Canyon van Oman. Geniet van het prachtige uitzicht!

 

Dag 5: Wahiba Sands (O,L,D)

Na het ontbijt vertrekt u richting de Wahiba Sands woestijn. Daar  aangekomen maakt u een opwindende rit door de zandduinen en kunt u genieten van het adembenemende gebied met hier en daar een bedoeïenen nederzetting.  

 

Dag 6: Wadi Bani Khalid - Sur (O,L, D)

Vandaag rijdt u naar Sur. Onderweg stopt u bij Wadi Bani Khalid voor een duik in de poelen. In Sur aangekomen bezoekt u een Dhow scheepswerf. ’s Avonds heeft u een excursie naar het schildpadden reservaat in Ras Al Jinz, waar groene zeeschilpadden aan land komen om hun eieren te leggen. 

 

Dag 7: Wadi Tiwi en Wadi Shab (O,L, D)

Vandaag rijdt u langs de prachtige kustroute terug naar Muscat. Onderweg pauzeert u in Wadi Tiwi. U kunt de azuur blauwe zee zien wanneer u de heuvels beklimt. U vervolgt uw weg naar de mooie Wadi Shab, bezaaid met grote keien. U reist verder naar strand Fins, één van de mooiste stranden in Oman en brengt een bezoek aan de krater in Bimah alvorens u Muscat bereikt.

 

Dag 8: Muscat (O)

Uw dag begint met een bezoek aan de levendige Muttrah vismarkt. Daarna maakt u een wandeling langs de Corniche. ‘s Middags maakt u boottocht langs de kust van Muscat. 

 

Dag 9: Salalah (O)

Na het ontbijt wordt u naar het vliegveld in Muscat gebracht voor uw vlucht naar Salalah in het zuiden, in de Dhofar regio. Daar aangekomen heeft u een stadsexcursie. ’s Middags rijdt u richting oost Salalah en bezoekt u het dorp Taqa, de Sumharam ruines en Mirbat. Dit is het gebied waar de koningin van Sheba wierook verhandelde aan de rest van de wereld.

 

Dag 10: Salalah (O)

U bezoekt lokale kokosnoten en bananenplantages en maakt een fotostop bij de prachtige Shanfari Moskee. Ook bezoekt u de Al Husn souq, waar wierook en typische Dhofari wierook houders worden verkocht. U keert terug via het Al Baleed museum. ’s Middags bezoekt u het bijbelse ‘Nabi Ayoub’, het graf van de profeet Job. Onderweg kunt u genieten van het spectaculaire uitzicht. U rijdt verder naar het Mughsail strand, waar het water wel 30m de lucht in wordt gespoten door geisers. Onderweg zullen de grimmige vormen van de wierookbomen u niet ontgaan. 

 

Dag: 11  Vertrek (O)

Aansluitend op uw vlucht wordt u naar het vliegveld van Salalah gebracht voor uw vlucht naar Muscat. In Muscat neemt u uw internationale vlucht naar huis. 

 

 Terug

Kantoor- & Bezoekadres (op afspraak):
Kleine Gartmanplantsoen 10
(op het Leidseplein, in gebouw van 'de BALIE')
1017RR Amsterdam
Nederland
Webdesign by: Deep Graphic Design

Australië en Oceanië