8-daagse klassieke en gezellige reis Lapland


 

Het winterse landschap bij de noordpoolcirkel is de perfecte omgeving voor een echte natuurervaring. Lapland is de ideale bestemming om even helemaal weg te zijn van de dagelijkse beslommeringen. U waant zich in een andere wereld en geniet van de verse geur van de dennenboom bossen en de rust van de arctische nachten. Het besneeuwde lanschap leent zich voor verschillende avontuurlijke en sportieve activiteiten. Deze reis is speciaal voor u voor u samengesteld waarbij rekening is gehouden met actief en afwisselend bezig zijn in een ongerepte omgeving. Tevens staat de reis garant voor veel privacy en persoonlijke service. 

 

Dag 1: Aankomst in RoveniemiRoveniemi

U komt aan op het vliegveld van Roveniemi. Een chauffeur haalt u op en brengt u naar het  City Hotel in Rovaniemi.

 

Dag 2: Snowmobile safari

Na het ontbijt begint u de dag met het aantrekken van uw warme snowmobile outfit. Korte rijlessen en instructies worden gegeven door de gids. Deze safari duurt ongeveer 2 uur waarbij u door verschillende heuvel landschappen en bosgebieden rijdt.

 

Wanneer u klaar bent met de snowmobile-safari kunt u heerlijk bijkomen in het hotel. ’s Avonds kunt u genieten van een lekker dinner.

 

Dag 3: Husky slee ritHusky reis

Vandaag staat het bezoek aan de husky boerderij gepland. Bij de boerderij wordt u verwelkomt door de husky-herder en de gretige huskies. Ze staan klaar om het bos in te gaan. Er volgt een tocht van ongeveer 2 uur waarbij u als team (2 personen per slee) de honden begeleidt. Eén persoon begeleidt terwijl de andere op de slee zit. Tijdens de pauzes wordt er gewisseld. Dit is echt een geweldige ervaring omdat u de honden commando’s geeft en aanspoort tot rennen. Het enige dat u hoort is het knirspen van de sneeuw, het gehijg van de honden en … de stilte van het besneeuwde landschap. Tijdens een van de pauzes kunt u genieten van een kop koffie/thee met daarbij een snack.

 

Dag 4: IJsvissenIJsvissen Lapland

Wanneer u heeft ontbeten, wordt u opgehaald bij uw hotel om vervolgens per auto naar een geheime vislocatie te gaan. Hier ervaart u het ijsvissen en geniet u van het geweldige buitenleven.

De duur van deze trip is ongeveer 3 uur. Tijdens deze excursie krijgt u ook weer een kop koffie of thee met een snack. Indien u iets vangt tijdens het vissen dan zal de gids de vangst bereiden bij het kampvuur.

 

Optioneel:

U kunt er ook voor kiezen om per snowmobile naar het ijsvissen te gaan. De kosten hiervoor zijn EUR 60.- p.p. ( u zit dan weer met 2 personen op 1 snowmobile)

 

Dag 5: Snowshoe wandelingSnowshoe wandeling

In de ochtend is er een wandeling met sneeuwschoenen in het bos van Luosto. Onderweg wordt er gestopt om te genieten van het landschap terwijl u geniet van een heerlijke snack die klaargemaakt wordt bij het kampvuur. Tijdens deze 3 uur durende trip krijgt u weer een kop koffie met een snack. 

 

Dag 6: Keuze dag

Vandaag kunt u kiezen uit 3 verschillende activiteiten: 

- Een bezoek aan het Arktikum museum:

- Skiën in Ounasvaara

- Bezoek aan Santa Claus Village:

 

Deze 3 acitiviteiten zijn gemakkelijk bereikbaar vanuit het centrum van Rovaniemi. Het Arktikum is bereikbaar te voet. Het Santa Claus Village is gemakkelijk te bereiken per lokale bus en het skiёn in Ounasvaara is zowel te voet als per taxi te bereiken (3 km).

 

Santa Claus Village:Santa Claus village

Hier zijn veel verschillende winkeltjes die kerstdecoraties, handwerk en souveniers verkopen. Los van het beroemde hoofdpostkantoor van de kerstman kunt u hier een   kersttentoonstelling bezoeken, een voorstelling van kersttradities in verschillende landen zien en natuurlijk de kerstman ontmoeten! 

 

Dag 7: Bezoek aan een rendierboerderijRendierenboerderij, Lapland

U wordt opgepikt door uw gids. Na het ontbijt begint u de dag met het aantrekken van uw warme sneeuwmobiel outfit. Hierna gaat u per snowmobile naar de lokale rendierboerderij. Hier krijgt u een warme kop koffie/thee met daarbij een lokaal koekje of broodje.

 

De eigenaren van de boerderij zijn een echte rendierfamilie. Als u geluk heeft ontmoet u drie generaties van rendier herders. Verder staat er voor vandaag nog een rendier tocht per slee gepland. Tijdens de relaxte tocht geniet u van het landschap

 

Dag 8: Laatste dag in LaplandLapland reizen

Vandaag loopt uw Lapland avontuur op zijn eind. Na het ontbijt in het hotel vertrekt u per transfer naar het vliegveld. Hiervandaan vliegt u terug naar Nederland.

 
Testimonials

 • Alles was weer tot in de puntjes geregeld

  Hi Markus, Het was fantastisch! Een echt winterwonderland! De accommodatie was top! Onze kamer was lekker ruim en de omgeving.... wow wat was die ongelofelijk mooi!! We zijn dan ook erg blij dat je ons niet in het centrum hebt geplaatst. De excursies waren eigenlijk allemaal leuk, rustig een tocht met de rendieren, een snellere tocht met de husky's, scheuren over bevroren meren op de snowmobile, de intensieve wandeltochten met de sneeuwschoenen en rustig ijsvissen. Het was allemaal leuk en hoorde ook echt bij ons lapland-avontuur. De gidsen waren enthousiast en hadden duidelijk plezier in wat ze deden. Ze dachten ook mee en lieten ons andere locaties zien omdat wij al in het wilderness-gebied verbleven. Alles was weer tot in de puntjes geregeld! Veel dank weer daarvoor!!
  Groet,Eline en Amber

 • Altijd weer bij jullie!

  De naam van jullie reisbureau (toen nog een andere naam meen ik) popte up toen ik naar een accommodatie zocht gelegen aan een rivier in Nicaragua! dat was 12 jaar geleden!
  De reizen die daaruit volgden waren zo bijzonder en helemaal naar wens ingevuld dat ik bij volgende reizen op maat altijd weer bij jullie uitkom.

 • Al 12 jaar lang :-)

  De naam van jullie reisbureau popte up toen ik ooit naar een accommodatie zocht gelegen aan een rivier in Nicaragua! dat was 12 jaar geleden!
  De reizen die daaruit volgden waren zo bijzonder en helemaal naar wens ingevuld dat ik bij volgende reizen op maat altijd weer bij jullie uitkom.
  Familie Verboom, Vlijmen.


Terug

Kantoor- & Bezoekadres (op afspraak):
Kleine Gartmanplantsoen 10
(op het Leidseplein, in gebouw van 'de BALIE')
1017RR Amsterdam
Nederland
Webdesign by: Deep Graphic Design

Australië en Oceanië