17-daagse rondreis avontuurlijk Peru: Nasca, Colca, Puno en Inca Trail


Avontuurlijke reizigers zullen versteld staan van de mogelijkheden die Peru allemaal te bieden heeft; het onderwaterleven langs de kust, het Andesgebergte met werkende vulkanen, diepe ravijnen en het regenwoud. Zo kunt u duiken, bergklimmen,  trekken langs oude paden, kanoën en kayakken, sportvissen, paragliden, rivierraften, paardrijden, mountainbiken en nog veel meer! Beleef Peru!

 

Dag tot dag programma

 

Dag 1: Amsterdam – Lima

Vandaag komt u aan in Lima. Op het vliegveld wordt u geassisteerd en met de transfer naar uw hotel gebracht. De rest van de dag kunt u gebruiken om bij te komen van de lange vliegreis. U overnacht in Allpa Hotel & Suites.  

 

Lima is de hoofdstad van Peru en met meer dan vier miljoen inwoners (2006) ook de grootste stad van het land.  De stad werd op 18 januari 1535 gesticht door Francisco Pizarro, onder de naam La Ciudad de Los Reyes (de "Stad van de Koningen"). De huidige naam Lima is afkomstig van het Quechua woord Rimac ("Spreker"), hetgeen ook de naam is van de rivier die door Lima loopt. Pas in de 16e eeuw kreeg de stad deze naam.


De stad werd al snel één van de belangrijkste bases van de Spaanse overheersing in Peru. De 16e-eeuwse kathedraal op het centrale plein (het Plaza de Armas) is daaraan een herinnering. Gedurende de Spaanse koloniale overheersing was Lima in cultureel opzicht een zeer belangrijke stad in Zuid-Amerika. Tevens was een groot deel van het koloniale bestuur gevestigd in Lima. De dichtbij gelegen haven Callao was een belangrijke doorvoerplaats voor goederen die van en naar Spanje vervoerd werden. Tot aan de binnenlanden van Argentinië was dit de belangrijkste haven.


Vanaf de 18e eeuw kreeg Lima te maken met een teruggang. In 1746 werd een groot deel van de stad door een aardbeving verwoest, waarbij duizenden mensen het leven verloren. De onafhankelijkheidsoorlogen en daarna de bezetting door Chili van 1881 tot 1883 veroorzaakte een uittocht uit de stad.


In 1988 werd het historisch centrum van Lima opgenomen op de werelderfgoedlijst van UNESCO. Op 29 december 2001 ontstond er in dit historisch centrum een grote brand. Bijna 300 mensen kwamen om en een groot aantal historische panden raakte beschadigd.


Wie Lima echt wil proeven doet er goed aan eens uit het sjieke centrum van Miraflores of San Isidro weg te trekken en een van de honderden Micro's (een soort stadsbusje) te nemen richting koloniaal centrum. Of bezoek eens een groentemarkt of de vismarkt van Callao vroeg in de morgen. De markten in Lima hebben elk hun eigen specialiteit. Zo zijn er markten waar men kledij, souvenirs, computermateriaal of groenten en fruit verkoopt, in open lucht of overdekt.  Peruanen zijn sociale mensen met een grote interesse in andere culturen en landen. Ze vragen u werkelijk alles over bijvoorbeeld; familie, werk, vrienden, kinderen, gewoontes, enzovoort. Ze interesseren zicht oprecht en zullen eveneens al uw vragen beantwoorden.

 

Dag 2: Lima – stadstour op de fiets! (O)

Vandaag gaat u op de fiets de baai van Lima ontdekken. U komt langs de meest fraaie vergezichten rondom de baai. Beginnend met Barranco, de oude en boheemse wijk van de stad, met zijn huizen, parken en bars. Ook bezoekt u de wijk Chorrillos met zijn (oude) pier, stranden, promenade en het historische Morro Sola hill. Uiteindelijk komt u in de levendige wijk Miraflores, waar u prachtige parken heeft met uitzicht op de oceaan. Tijdens deze tour geniet u van een snack in een traditionele bar of café. Ook komt u langs vele oude huizen, koloniale mansions en sommige van de beste restaurants die de culinaire hoofdstad van Latijns Amerika te bieden heeft.

 

In de middag kunt u bijkomen van deze tour. U verblijft vannacht weer in het Allpa Hotel & Suites

 

Dag 3: Lima – Paracas – Nasca Lines (O)

Vandaag wordt u naar het busstation gebracht waar u met de bus naar Paracas reist. Een prachtige rit van 4 uur waar u veel ziet van de Peruaanse kust. Na aankomst wordt u geholpen bij het inchecken in het hotel. Dan gaat u naar het lokale vliegveld waar het lichte vliegtuig voor u klaarstaat voor een vlucht over de spectaculaire Nasca Lines. Vanuit de lucht ziet u de lijnen die vele eeuwen geleden in de zanderige bodem zijn getrokken. U ziet de contouren van gestileerde planten en dieren. Al deze patronen vormen een enorm labyrint met een veelheid aan vormen zoals driehoeken, onregelmatige vierhoeken, spiralen en andere lijnen. Dit wonderlijk geheel is, volgens de deskundigen, al meer dan tweeduizend jaar in het landschap geconserveerd. De rest van de dag heeft u alle vrijheid om van de faciliteiten van het hotel te genieten, een tocht door de stad te maken of met een buggy in het duinlandschap te gaan crossen of te sandboarden. Overnachting in La Hacienda Bahia Paracas. 

 

Dag 4: Ballestas eilanden tour (O)

In de ochtend gaat u naar de pier van Pisco. Hier ligt een boot voor u klaar die u naar de Ballestas eilanden brengt. Deze eilanden staan bekend om de prachtige wildlife die hier te vinden is. Deze eilanden dienen als huis voor duizenden zeevogels zoals pelikanen, meeuwen, aalscholvers en nog veel meer die hun leefgebied delen met kolonies zeeleeuwen. 

 

Na het bezoek aan de eilanden wordt u terug gebracht naar Lima waar u het vliegtuig naar Arequipa neemt. Vanaf het vliegtuig in Arequipa wordt u opgehaald en naar uw hotel gebracht. U overnacht in Casa Andina Private Collection Arequipa. Eén van de kamers is een suite(!) om toch drie mensen te kunnen herbergen.

 

Dag 5: Arequipa stadstour (O)

Vandaag krijgt u eerst tijd om uit te rusten van de reis van de drukke dag ervoor, maar u kunt er natuurlijk ook voor kiezen alvast Arequipa in te gaan. ’s Middags bezoekt u met een gids de ‘Ciudad Blanca’  (White City) dat door drie vulkanen wordt omringd. De historische stad was opgericht in 1540 en ontstaat bijna helemaal uit witte vulkanische steen. 

Het hoogtepunt op uw tocht is het bezoek aan het Santa Catalina klooster. Dit klooster dat, na 400 jaar gesloten te zijn geweest, in 1974 weer open ging voor het publiek, wordt nog steeds door een aantal nonnen bewoond. Uw verkenning van dit klooster geeft inzicht in het gesloten leven dat deze nonnen, vooral dochters uit Spaanse adellijke families, leiden in een prachtige omgeving met kleine straatjes en besloten binnenhoven. U overnacht weer in het Casa Andina Private Collection Arequipa (4*).

 

Arequipa is gelegen op 2325 meter hoogte in het woestijngebergte. De stad is vrijwel volledig gebouwd uit ‘sillar’, een soort van vulkanisch tufsteen. De stad word ook wel “La Ciudad Blanca” genoemd, wat de witte stad betekend. Arequipa heeft rond de miljoen inwoners en is daarom de tweede grootste stad van Peru. Het hoofdplein, Plaza de Armas, is een van de mooiste van het land. U kunt hier een bezoek brengen aan de prachtige Catedral, mooie winkelgalerijen of u geniet van het dagelijks leven op de Plaza de Armas.

 

Dag 6: Colca Canyon (O, L, D)

U wordt ’s morgens vroeg in uw hotel opgehaald voor de rit naar de Colca Canyon. Nadat u Arequipa achter u heeft gelaten rijdt u door het Aquada Blanca National Reserve waar u op de vlaktes van Cotahuasi kuddes lama’s en alpaca’s ziet grazen. Onderweg neemt u pauze om even op te frissen en te genieten van de typische coca thee. Dan gaat de tocht weer verder naar het gebied van Mollepunko, het begin van  de Colca Canyon, met groene valleien en de terrassen van het Andes gebied. U passeert het kleine stadje Callalli waar u rotsformaties tegenkomt die de sfeer oproepen van magische kastelen zoals u die uit de middeleeuwen kent. In het Chivay wordt het lunchpakket genuttigd. Hier eindigt uw tocht. Vervolgens wordt u naar uw nieuwe hotel Colca Lodge gebracht om te overnachten.

 

Dag 7: Ontmoeting met de Condor (O, L)

U bent heel vroeg uit de veren voor een ontdekkingstocht door het gebied. In de ochtend brengt u een bezoek aan een aantal dorpen, waaronder Maca met zijn beroemde markt voor handwerk en de koloniale kerk. Daarna vervolgt u uw weg naar Cruz del Cóndor (de Condor pas) waar u een spectaculair uitzicht heeft over één van de diepste ravijnen op aarde. En met een beetje geluk krijgt u ook de kans de Condor, de meest indrukwekkende vogel van de Andes, voor de lens van uw camera  te krijgen. 

In de namiddag reist u verder naar Puno met en comfortabele, openbare bus. Deze tocht duurt ongeveer 6 uur. In Puno wordt u opgehaald en naar het Intiqa hotel gebracht. Verderop in dit voorstel vindt u de websites van deze accommodaties zodat u zelf kunt bepalen waar uw voorkeur naar uitgaat.

 

Dag 8: Taquile en Uros Island (O,L)

Vandaag gaat u een één daagse tour maken naar Lake Titicaca, met als eerste stop, de drijvende eilanden van de Uros. Ook wel bekend als “People of the Lake. Deze eilanden zijn gemaakt van lage totura en worden gebruikt als huizen en handel centra door de Uros. De Uros reizen met handgemaakte rafts. We gaan verder met de tour naar Taquile Island, waar u vriendelijk begroet wordt door de lokale bevolking die u de lokale tradities, gewoontes en kleurrijke kleding laten zien. De eilandbewoners zijn getrainde handwerklieden die in elk stuk een verbluffende techniek laten zien die eeuwenlang door hun grootouders ontwikkeld is. U verblijft vannacht in weer in het Intiqa hotel.

 

Dag 9: Puno (O)

Deze dag heeft u geheel vrij te besteden. U kunt  kiezen om een dagje bij te komen, met eventueel een wandeling door deze rustige stad. Relaxen in het hotel is natuurlijk ook een optie, na meer dan een week reizen is een ochtendje uitslapen mooi meegenomen. U overnacht wederom in het Intiqa hotel.

 

Dag 10: Puno – Cusco (O, L)

Vroeg in de ochtend heeft een transfer met openbaar vervoer naar Cusco. Deze tocht duurt ongeveer 10 uur. Onderweg stopt u op La Raya, het hoogste punt tussen Puno en Cusco, waar u van prachtige uitzichten kunt genieten. U bezoekt ook de Racchi ruïnes, de tempel van de god Wiracocha. Ook bezoekt u het charmante dorp: Andahuaylillas om de mooie kerk te bekijken. Onderweg ziet u schilderachtige dorpjes met de machtige Andes op de achtergrond. U overnacht hier in het Rumi Punku Hotel. 

 

Cusco is het culturele hart van de Peruaans Andes. Cusco ligt 3400 meter boven zeeniveau. Om Cusco heen liggen prachtige bergen en adembenemende valleien. De stad heeft rond de 300.000 inwoners.

 

Dag 11: stadstour Cusco (O, L)

De ochtend kunt u vrij besteden. In de middag neemt de gids u mee om Cusco te ontdekken. U maakt een tour door de Keizerlijke Stad, het levende voorbeeld van de mix van de Andes en de Spaanse cultuur. U begint de tocht bij het Santo Domingo klooster, dat over de Koric ancha is gebouwd, een oud Inca-paleis dat het belangrijkste centrum was voor de eredienst aan de Zonnegod. U wordt vandaag ook nog naar onder andere het Inca fort van Sacsayhuaman gereden. U bezoekt ook de lokale kunstenaars die levende kunst maken. U luncht in een lokaal restaurant. U verblijft weer in het Rumi Punku Hotel.

 

Dag 12: Cusco – Culinear avontuur (O, L)

Deze dag wordt zeer interessant en leerzaam. U vertrekt ’s morgens naar de markt om inkopen te doen voor de lunch die u straks gaat bereiden. De Peruaanse keuken is gevarieerd door de Spaanse invloeden gemixt met de Peruaanse kruiden. Op de markt van Cusco ‘’San Pedro’’ staat u verbaasd door de verschillende groenten, vlees en kruiden die Cusco te bieden heeft. Voor een budget van 2-3 dollar koopt een volledige maaltijd van drie gangen. Samen met een chef zoekt u alle ingrediënten uit naar uw smaak. Samen bereidt u in de keuken van een lokale bewoner een maaltijd voor die u gezamenlijk benuttigt. Een uitzonderlijke kans om met de lokale bevolking in contact te komen en te leren over de gewoontes en tradities in Cusco. U verblijft wederom in het Rumi Punku Hotel.

 

Dag 13: Inca Trail dag 1: Cusco - Huayllabamba (O, L, D) 

Vandaag de grote dag waarop er begonnen wordt met de Inca Trail. ’s Morgens vroeg vertrekt u met de bus van Cusco naar de start van de Inca Trail. U loopt met de Vilcanota rivier mee en volgt de trail die aan de rechterkant van de rivier gestaag naar boven klimt. Na een klein dorp gepasseerd te zijn komen de ruïnes van het Inca fort van Huillca Raccay op een heuvel in zicht, hoog boven de monding van de Cusy Chacca rivier. Onderweg heeft u op enkele plaatsen een fantastisch uitzicht op de bergketen van Urubamba en de met sneeuw bedekte top van Veronica (5.870 meter). U hebt hier ook goed zicht op de uitgestrekte Inca ruïnes van Llactapata. Llactapata betekent ‘de stad boven’ in het Quechua, het lokale dialect, en werd voor het eerst in 1911 door Hiram Bingham ontdekt. Hier luncht u met een prachtig uitzicht. Na een rustpauze loopt u door naar de valley en begint u echt op hoogte te komen. U komt aan in Huayllabamba waar u deze nacht kampeert.

 

Machu Picchu is een stad van de Inca’s. De Spanjaarden hebben deze stad nooit gevonden, daardoor is de stad niet vernietigd. Er is in Machu Picchu veel terug te vinden van de oude Inca – beschaving. De naam Machu Picchu betekend Oudeman hoogte, in het Quechua. De stad is gelegen tussen steile bergen, op ongeveer 2350 meter hoogte. De Inca’s bereikten de stad via een steil pad. Deze tocht duurde meerdere dagen. Tegenwoordig is het mogelijk om het oude trail te volgen of met bus of trein naar de stad te vertrekken.Machu Picchu ligt ingesloten tussen twee steile pieken; de machu Picchu en de Huayna Picchu. Door het rotsdal loopt de sterk stromende rivier Urubamba. Er word aangenomen dat de bouw van de stad rond 1440 is begonnen. Tot aan de Spaanse verovering van het gebied in 1532 was de stad bewoond. De stad werd echter pas in 1911 ontdekt door Hiram Bingham. In 2007 is Machu Picchu verkozen tot een van de zeven wereldwonderen.

 

Dag 14: Inca Trail dag 2: Huayllabamba - Pacaymayo (O, L, D)

Na een goed ontbijt vervolgt u de weg naar boven gedurende 4,5 uur en u krijgt spectaculair zicht op de Lluyucha Pampa (3.680 m). u trekt door de bergpas Warmiwañusca(4.200 meter), de plek die ook wel ‘plaats van de dode vrouw’ wordt genoemd. Op de top kunt u zeggen dat u het moeilijkste deel van de trail met succes hebt afgelegd. Daarna daalt u gestaag af over het pad aan de linker kant van de Paqaymayo vallei (op 3.600 meter) waar u vannacht gaat kamperen. 

 

Dag 15: Inca Trail dag 3: Pacaymayo – Wiñaywayna (O, L, D)

Vandaag klimt u naar de volgende pas Runkurakay (op 3.900 meter). De route is wat langer maar minder inspannend en u komt langs tal van archeologische sites. U gaat het complex van Sayacmarca (op 3.580 meter) bezoeken. Sayaqmarca (‘Onbereikbare stad’) beschrijft perfect de positie van deze ruïnes, deze worden namelijk aan drie kanten beschermd door steile rotswanden. Wat het doel van deze ruïnes is geweest is nog steeds niet achterhaald. 

 

Na de lunch gaat de tocht verder door wolkenwoud vol orchideeën, hangende baardmossen, boomvarens en –bloemen en passeert u een indrukwekkende Inca tunnel. Vervolgens klimt u naar de derde pas, de Puyupatamarca (‘Stad in de wolken’) op 3.800 meter hoogte. Hier heeft u perfect uitzicht op een aantal met eeuwige sneeuw bedekte toppen, de Salkantay  (6.180 m) en de Veronica  (5.750 m). U vindt de toegang tot de ruïnes via een aantal trappen en langs zes Inca baden die waarschijnlijk voor rituele doeleinden werden gebruikt. 

 

U verlaat de site via een indrukwekkende Inca trap met duizend treden naar beneden, die vanaf de westkant van de ruines loopt. Let er op dat u uw knieën niet te veel belast. Na drie uur door het wolkenwoud lopen komt u aan in Wyñay Wayna. Dit is de laatste kampeerplek voordat u in Machu Pichu aankomt. De ruïnes liggen op een mooie helling temidden van prachtige agrarische velden aangelegd op terrassen. Er zijn veel bouwwerken van hoogwaardig steenwerk wat aangeeft dat deze site waarschijnlijk een belangrijk religieus centrum geweest is voor de eredienst van het water. 

 

Dag 16: Inca Trail dag 4: Wiñaywayna – Machu Picchu – Cusco  (O, L, D)

Om tijdig aan te komen bij Intipunku, dat betekent de Poort van de Zon, gaat u in de schemering al op weg. Vandaag is het de dag om de verloren stad van de Inca’s Machu Picchu (op 2.400 meter) te bewonderen. Een gids laat u deze prachtige stad zien en leidt u rond zodat u alles deze stad goed kunt bewonderen. Na deze indrukwekkende tocht neemt u de trein richting Cusco. Hier overnacht u in het Rumi Punku Hotel.

 

Dag 17: Cusco – Lima – nachtvlucht naar Europa (O)

Na een vroeg ontbijt wordt u naar het vliegveld gebracht. Hier neemt u de internationale vlucht naar huis.

 

Dag 18: aankomst in Amsterdam of Brussel: Welkom Thuis!

 
Testimonials

  • Erg naar ons zin!

    Hoi Markus,
    Groeten uit Peru. Tot dusver hebben we het erg naar ons zin en hebben een hoop mooie dingen gezien. Na Lima, Paracas, Nazca, Arequipa, chivay en Puno zijn we nu geland in Cusco. De activiteiten zijn leuk en de hotels zijn mooi gelegen!


Terug

Kantoor- & Bezoekadres (op afspraak):
Kleine Gartmanplantsoen 10
(op het Leidseplein, in gebouw van 'de BALIE')
1017RR Amsterdam
Nederland
Webdesign by: Deep Graphic Design

Australië en Oceanië