21-daagse reis Indonesië compleet: Java - Sumatra - Bali


 

Een 21-daagse reis naar Indonesië compleet. Voor avonturiers en natuur -en cultuurliefhebbers heeft Indonesië ongelooflijk veel te bieden: ongerepte jungles, witte kustlijnen met een hemelsblauwe oceaan, een paradijselijke onderwaterwereld, prachtige vulkanen en een authentiek rijke cultuur. Bovendien is Indonesië enorm veelzijdig en heeft elk eiland zijn eigen karakter en bijzonderheden. Laat u inspireren en maak een prachtige maatwerkreis van 21 dagen waarin u Sumatra, Java en Bali volledig ontdekt.

 

 

Day 01: Aankomst Jakarta
Na aankomst op het vliegveld van Jakarta reist u meteen door naar uw hotel in Jakarta.

Accommodation: Alila Jakarta
Meals included: N/A
Travel time: 2 hours
 
Day 02: Vlucht – Jakarta – Padang - Bukittinggi
’s Ochtends wordt u terug naar het vliegveld van Jakarta gebracht voor de binnenlandse vlucht naar Padang. Na aankomst wordt u verwelkomd door vervolgens door uw chauffeur naar Bukittinggi gebracht. Bukkittinggi ligt op 930 meter en is een leuke marktstad waar men heerlijk kan rondzwerven. Men vindt hier onder meer de resten van het vroegere Nederlandse Fort de Cock, de klokken toren, het panorama park met prachtig uitzicht over de 120 meter diepe Sianok kloof en Gunung Singgalang.

Accommodation: The Hill ( formerly Novotel )
Meals included: Breakfast
Travel time: 8 hours

Day 03: Bukittinggi – Vrije Dag ( Optioneel : Ngarai Sianok Kloof )
Vandaag heeft u een dag ter vrije besteding. Optioneel kunt u een bezoek brengen aan de Ngarai Sianok Kloof. Onder begeleiding van een lokale gids kunnen de wandelliefhebbers een spectaculaire wandeltocht van ongeveer drie uur maken door de Ngarai Sianok-kloof. De rotswanden van de valleien zijn zo steil dat de buffels er wel eens naar beneden vallen, vandaar de Nederlandse bijnaam voor het ravijn: "Buffelgat". U zult tijdens deze tocht regelmatig een snelstromende rivier moeten doorwaden. De wandeling eindigt in Kota Gadang dat bekend staat om haar zilver. ‘s Avonds kunt u genieten van de Minangkabau dans optredens.

Accommodation: The Hill ( formerly Novotel )
Meals included: Breakfast
Travel time: 0 hours

Day 04: Bukittinggi – Vrije Dag ( Optioneel : Harau Vallei )
Vandaag heeft u een dag ter vrije besteding. Optioneel kunt u een bezoek brengen aan de Harau Vallei. De dag start dan met een transfer van Bukittingi naar de Harau vallei. Na aankomst wordt u verwelkomd door een lokale gids die u vandaag zal begeleiden. U start met de wandeling waarbij u door een prachtige jungle loopt. Ook zult u kleine dorpen tegenkomen en wandelt u langs indrukwekkende uitzichtpunten waarbij u volop kunt genieten van de rijstvelden. Terwijl u door de jungle loopt zal de gids u helpen in zoektocht naar het wildleven. Het is mogelijk om onder andere gibbons, makaken, wilde herten en vele soorten vogels te zien. Echter de flora is zeker niet minder indrukwekkend met verschillende soorten orchideeen. Na de wandeling wordt u weer terug naar Bukittingi gebracht voor de overnachting.

Accommodation: The Hill ( formerly Novotel )
Meals included: Breakfast
Travel time: 0 hours

Day 05: Bukittinggi - Cubadak
Na het ontbijt wordt u naar de haven van Carocok gebracht waar u plaatsneemt in de boot naar Cubadak eiland. De overtocht duurt circa 25 minuten waarbij u bij aankomst wordt verwelkomd. U verblijft in Cubadak Paradiso Villages, het enige hotel op het gehele eiland, uw rust is dus gegarandeerd.

Accommodation: Cubadak Paradiso
Meals included: Breakfast
Travel time: 7 hours

Day 06 & 07 : Cubadak – Vrij Program
Deze dagen kunt u genieten van de rust, maar u kunt ook heerlijk gaan zwemmen of zonnebaden. Als u op zoek bent naar iets meer activiteit dan is dat ook zeker mogelijk. Het resort kan snorkeltochten, kanotochten, zeiltochten en trekkingen in het nabijgelegen woud regelen. Al deze activiteiten zijn bij de prijs inbegrepen. Optionele activiteiten zijn scubaduiken en waterskieen.

Accommodation: Cubadak Paradiso
Meals included: Breakfast, Lunch, Dinner
Travel time: 0 hours
 
Day 08: Cubadak – Padang – vlucht - Yogyakarta
Per boot wordt u weer terug naar het vasteland gebracht. Hier staat er auto op u te wachten die u vervolgens langs de Indische Oceaan terug naar Padang brengt. Eenmaal in Padang checkt u in op de binnenlandse vlucht  Yogyakarta. Na aankomst wordt u naar het hotel in de stad gebracht.

Accommodation: The Phoenix Hotel
Meals included: Breakfast
Travel time: 10 hours

Day 09: Borobudur  and Cycling in the area around Borobudur
Vandaag maakt u een uitstapje buiten Yogyakarta en bezoekt de Borobudur, één van de grootste boeddhistische heiligdommen ter wereld. Dit uit de 9de eeuw daterende pelgrimsoord is opgebouwd uit verschillende terrassen, met maar liefst 15.000 verschillende reliëfs en 400 opengewerkte stoepa's die de weg naar het Nirwana verbeelden. Het is mogelijk om een lokale gids in te huren die u van alles over dit prachtige bouwwerk kan vertellen. Na de lunch  maakt u een fietstocht in de omgeving van Borobudur. U bezoekt de lokale productie van tofu en bakstenen en loopt omhoog naar Setumbuh heuvel vanwaar u de Borobudur en haar omgeving kunt aanschouwen. Na een kopje thee gaat u per auto weer terug naar Yogyakarta.  

Accommodation: The Phoenix Hotel
Meals included: Breakfast and lunch
Travel time: 7 hours

Day 10: Yogyakarta – Vrije Dag
Yogya is een stad die bezoekers eindeloos blijft boeien. Er is de Keraton, het paleis van de sultan van Yogya. Er zijn de vele batikateliers, de zilversmederijen, de wajangpoppenwerkplaatsen de leerlooierijen, de bekende winkelstraat Jalan Malioboro en de kleine straatjes en marktjes waar u uren rond kunt struinen. Al deze kunstproductie maakt Yogya ook de plaats bij uitstek voor het kopen van souvenirs. Decadent rijsttafelen in het oude tuinpaviljoen van het tot hotel verbouwde Ambarrukmo-paleis is een unieke culinaire ervaring. In Yogya valt werkelijk van alles te beleven. U overnacht wederom in het zeer stijlvolle The Phoenix Hotel.

Accommodation: The Phoenix Hotel lodge
Meals included: Breakfast
Travel time: 0 hours

Day 11: Yogyakarta – Prambanan - Solo
Vandaag staat een prachtige rit op het programma. Vanuit Yogyakarta  bezoekt u eerst de beroemde Prambanantempels. Dit in 850 na Chr. gebouwde hindoeïstische tempelcomplex is van een imposante schoonheid, en is geheel gewijd aan de goden Brahma, Shiva en Vishnoe. Een lokale gids zal u hier rondleiden en veel interessante wetenswaardigheden kunnen vertellen. Vervolgens rijdt u naar Solo, om er onder begeleiding van een lokale gids het beroemde Surakarta paleis, Kraton Kasunanan en het Mangkunegaran paleis te bezoeken.

Accommodation: The Sunan Hotel
Meals included: Breakfast
Travel time: 30 minuten naar Prambanan- vervolgens 2,5 uur naar Solo

Day 12: Solo - Malang
Vandaag heeft u een relatief lange maar mooie rit voor de boeg. De weg loopt via het prachtige Sarangan. Dit dorp bevind zich op 1287 meter hoogte met uitzicht op de Gunung Luwu. In de loop van de middag arriveert u in het oud-koloniale en koele Malang. U overnacht in een prachtig hotel in het centrum van Malang.

Accommodation: Tugu Hotels
Meals included: Breakfast
Travel time: 9 hours

Day 13 : Malang – Jemplang - Bromo
U verlaat Malang in de ochtend en verruilt voor vandaag uw auto met een Landrovers zodat u via een alternatieve route naar de Bromo zult rijden. Het landschap is prachtig en desolaat. Er zijn verschillende stops onderweg zoals bij een Hindu tempel. Vervolgens gaat het naar de ‘regenboog’ waterval, Coban Pelangi . Een leuk pad brengt u in ca. 30 minuten wandelen naar de waterval. U vervolgt de rit weer en na ca. 1 uur rijden komt u aan bij de zandzee. Het is eerst nog een verhard pad maar het wordt al snel duidelijk dat in deze zandzee alleen met een 4WD kan worden gereden.,
Onderweg passeert u de Bromo vulkaan.  U kunt deze vandaag of morgen beklimmen via een lange trap. In de middag is het vaak rustig bij deze krater en kunt u beter genieten van het zicht in de krater dan in de morgen bij zonsopgang. Het pad klimt uit de zandzee weer omhoog naar de kraterrand waar u bij helder weer een prachtig uitzicht heeft waarna u naar het iets lager gelegen hotel rijdt.

Accommodation: Java Banana
Meals included: Breakfast
Travel time: 8 hours

Day 14: Auto Bromo – zonsopgang per jeep - Kalibaru
‘s Ochtends om 4 uur staat u op en neemt u plaats in een jeep voor de rit naar een hoger gelegen uitzichtpunt. Het is een prachtig schouwspel wanneer het langzaam opkomen van de zon de omgeving verlicht en in een roze-rode gloed zet. Na de zonsopgang te hebben meegemaakt, daalt u weer af met de jeeps naar een horizontaal plateau dat u moet oversteken om bij de binnenste kraterrand te komen. De ruige, rotsachtige omgeving lijkt wel op een maanlandschap. Indien u dit gister nog niet heeft gedaan kunt u 246 treden omhoog klimmen naar de kraterrand. Aan de voet van de 246 treden tellende trap, is een bijzonder gesitueerd Hindoeïstisch kloostertje / tempeltje van de hier in de omgeving wonende Hindoeïstische Tengger minderheid. Na dit avontuur keert u terug naar uw hotel voor het ontbijt. Aansluitend wordt de rit vervolgd naar Kalibaru. Hier overnacht u in prachtig gelegen bungalowtjes nabij koffie-, cacao- en rubberplantages.

Accommodation: Rumah Senang
Meals included: Breakfast
Travel time: 8 hours

Day 15: Kalibaru - Pemuteran
Langs de noordkust van Oost-Java rijdt u naar Banyuwangi, waar de veerboot naar Bali vandaan vertrekt. Kinderen (en de omstanders) vermaken zich door vanaf de hoge aanlegpalen muntjes op te duiken die de bootreizigers in het water gooien. Een korte boottocht met de lokale ferry brengt u tot op Bali, het eiland van Goden en Demonen. In het dagelijks leven van de Balinees is de strijd van het goed en kwaad, al dan niet symbolisch, vaak zeer nadrukkelijk aanwezig. Dit uit zich dan ook in de vele symbolen en ceremonies van de traditionele godsdienst van Bali, het Agama Hindu Bali. De tegenstellingen komen echter minder zwart-wit naar voren dan wij soms denken. De Balinees beseft vaak dat het kwaad nodig is in de orde der dingen, dit om ook het goede de kans te geven zich te manifesteren. Het is een populair en druk bezocht eiland, maar de noordleijke helft wordt slechts door weinig reizigers bezocht. Uw eerste overnachting op Bali is in Pemuteran.

Accommodation: Adi Assri Beach Resort
Meals included: Breakfast
Travel time: 10 hours

Day 16: Pemuteran – Vrije Dag ( Optioneel : Snorkelen )
Deze dag kun je gebruiken om in alle rust te genieten van dit paradijsje op Bali. Echter is het ook zeer zeker aan te raden een snorkelexcursie te ondernemen rondom het eiland Menjangan bijvoorbeeld. Dit eiland bevind zich in een nationaal park en staat  om haar betoverende onderwaterwereld.

Accommodation:  Adi Assri Beach Resort
Meals included: Breakfast
Travel time: 0 hours
 
Day 17: Pemuteran - Ubud
U verlaat de bergen en een prachtige route brengt u langs de bergmeren Tamblingan, Buyan en Bratan. In het Bratanmeer ligt de fotogenieke tempel Ulun Danu en met iets verderop een kleurrijke fruitmarkt. Het is aan te raden om in 1 van de restaurants van Pacung te genieten van de lunch met prachtig uitzicht op de omliggende velden waar onder andere aardbeien worden gekweekt. In de middag komt u aan in Ubud. Ubud is het artistieke centrum van Bali. U vindt hier musea en galeries. U kunt in Ubud souvenirs kopen en heeft een ruime keus aan restaurantjes. Het hotel ligt iets buiten het centrum, zodat u kunt genieten van de prachtige omgeving van Ubud.

Accommodation: Beji Ubud Resort
Meals included: Breakfast
Travel time: 10 hours.
 
Day 18: Ubud Spiritual Tour Gunung Kawi & Tirta Empul
Een Balinese gids zal u vandaag de spirituele kant van Bali laten zien. Deze excursie is bedoeld om de twee prachtige tempels van Bali, Gunung Kawi en Tirta Empul als ware u een Balinees te bezoeken. U zult allereerst de offergaven maken. De gids neemt u mee naar zijn huis. Hier zal hij samen met zijn vrouw uitleg geven over de offer gaven en u helpen met het maken van een zogenaamde Canang. Deze offergaven worden meegenomen naar de tempels waarmee toestemming wordt gevraagd de tempel complexen te betreden. Het beste kunt u een wit of licht gekleurd T-shirt of blouse dragen en een short. De gids zal u in het Balinees kleden met een sarong en sjerp, hetgeen voor een Balinees een vereiste is om naar een tempel te gaan. U bezoekt Tirta Empul, waar het heilige water ontspringt. Hier kunt u een bad nemen in de heilige bron. De gids zal een sarong meebrengen indien u dit wenst te doen. Tevens zult u Gunung Kawi bezoeken, een buitengewoon mooi gelegen tempel complex met als tempel façades uitgehouwen rotsen. U komt voor de lunch weer terug bij het huis van de gids. Hier bevind zicht tevens een centrum voor de educatie van de kansarme en gehandicapte kinderen. Met deze excursie ondersteunt u tevens dit project. (www.widyaguna.org)

Accommodation: Beji Ubud Resort
Meals included: Breakfast and lunch
Travel time: 10 hours
Travel time: 7 hours

Day 19: Transfer Ubud – Sanur
Een korte autorit brengt u van Ubud naar Sanur. Een gezellig badplaatsje met een kalme zee en een lang zandstrand. Hier kunt u de komende dagen genieten van de mooie ligging en van zon, zee en strand. 

Accommodation: Griya Santrian
Meals included: Breakfast
Travel time: 0hours
 
Day 20: Sanur – Free Program
Sanur is een prima uitvalsbasis om het Oosten van Bali te ontdekken. Hier kunt u bijvoorbeeld het gerechtshof in Klungkung, de vleermuizen tempel Goa Gajah, het traditionele dorp Tenganan en het waterpaleis Tirta Empul en Taman Ujung in 1 dag bezoeken. Er zijn ook mogelijkheden voor een dag excursie naar Nusa Lembongan, waar u mooi kunt snorkelen.

Accommodation: Griya Santrian
Meals included: Breakfast
Travel time: 0hours
 
Day 21: Sanur – Free Program
Vandaag eindigt deze avontuurlijke en sportieve rondreis waarbij afwisselend de natuur en cultuur van  Java en Bali uitgebreid aan bod zijn gekomen. Een transfer brengt u naar de luchthaven van Bali waar uw internationale vlucht zal vertrekken.

Accommodation: Flight
Meals included: Breakfast
Travel time: 1.5 hoursTerug

Kantoor- & Bezoekadres (op afspraak):
Kleine Gartmanplantsoen 10
(op het Leidseplein, in gebouw van 'de BALIE')
1017RR Amsterdam
Nederland
Webdesign by: Deep Graphic Design

Australië en Oceanië