11-daagse avontuurlijke reis Zuid-West IJsland


IJsland is een prachtig land die we bij Marvell Travel een bijzonder warm hart toedragen. Het is dé bestemming in Europa waar u nog kunt genieten van ongerepte natuur -en wildernis. De natuur en wildernis in IJsland kennen bovendien een ongelofelijke diversiteit. Er bevinden zich fraaie vulkanische landschappen, heerlijke warmwaterbronnen, spuitende geisers, kokende modderpoelen, imponerende watervallen en prachtige gletsjers. Bovendien is er ruimte voor speciale activiteiten, zoals: superjeepsafari’s, sneeuwscooteren, walvissen bekijken en nog veel meer. In deze mooie IJsland-reis ligt de focus voornamelijk op Zuid en West IJsland. Bekijk onderstaand programma voor een volledig beeld van deze mooie reis.

 

 

Dag-tot-dag-programma

 

 

Dag 1: op naar IJsland ! vliegen op Reykjavik

Vandaag is het zo ver; het IJslandavontuur gaat beginnen. In de middag gaat u naar Amsterdam voor uw vlucht naar Reykjavik. Na een vlucht van ongeveer 3 uur komt u aan op IJsland (2 uur tijdsverschil, het is op IJsland ‘vroeger’). Op de luchthaven haalt u uw huurauto op. Dan gaat u op weg naar de omgeving Hveragerdi/Selfoss alwaar u de eerste nacht doorbrengt. Onderweg stopt u ‘natuurlijk’ eerst bij de beroemde en weldadige Blue Lagoon Spa (optioneel). Hier kunt u bijkomen van de vlucht en heeft u een heerlijk ontspannen begin van de vakantie.

 

Dag 2: naar Kirkjubæjarklaustur

Vandaag rijdt u verder richting Kirkjubæjarklaustur. Onderweg kunt u genieten van de Seljalandsfoss waterval, waar u de mogelijkheid heeft achter de waterval langs te lopen. Bij Skógar geniet u van de waterval en het interessante museum. Onderweg heeft u immers de mogelijkheid om de prachtige Skogarfoss (waterval) aan de zuidkust te bezoeken. Het is fraai om hier een stukje stroomopwaarts te lopen (de ‘trap’ op) aangezien u stroomopwaarts nog veel meer watervallen zult zien. In en nabij Vík vindt u een 120 meter hoge rechtstandige kliffen vol met vogels, een hele  verademing. Ook is er de mogelijkheid Kirkjubæjarklaustur te bezoeken, dit is een kleine maar belangrijke gemeenschap. U overnacht in de buurt van Kirkjubæjarklaustur in een leuke, houten cabin van Horgsland. En.... er is een hotpool! 

 

Dag 3 en 4: Skaftafell National Park en Jökulsárlón Lagoon

Vandaag rijdt u richting Höfn. Interessante plaatsen om vandaag te bezoeken zijn; het Skaftafell National Park, één van de mooiste en unieke natuurlijke wonderen van IJsland. U kunt een interessante tocht naar Cape Ingólfshöfði op een hooiwagen maken. De Jökulsárlón Lagoon biedt u de fantastische mogelijkheid om een boottocht langs de enorme ijsbergen te maken. Ook de bijzondere Vatnajökul gletsjer en het vissersdorp Höfn zijn mogelijkheden om deze dag mee te vullen. U overnacht in Höf, in het Halo Country hotel.

 

Dag 5: Terug naar Kirkjubæjarklaustur

Vandaag rijdt u weer terug naar Kirkjubæjarklaustur. Onderweg komt u langs dezelfde bezienswaardigheden als op de heenweg richting Höfn op dag 3. Hoogstwaarschijnlijk heeft u op dag 3 geen tijd gehad om alles te zien. Vandaag kunt u dus weer andere leuke bezienswaardigheden uitkiezen om te bezoeken. Op voorhand kunt u obv uw reisgidsje bepalen wat u op de heenweg en terugweg wilt zoen en doen. Bij aankomst in Kirkjubæjarklaustur overnacht u weer in dezelfde leuke Horgsland cabin.

 

Dag 6: Landmannalaugar, dwars door de ‘Fjallabak’ naar de geisers!

Omdat er vandaag zo veel te bezoeken of wandelen is raden wij u aan ’s ochtends op tijd te vertrekken. Vandaag rijdt u immers naar het Geysir-gebied, maar niet volgens de normale hoofdroute. U pakt de alternatieve, avontuurlijke route dwars door het mooiste landschap van Zuid-IJsland: de zogenaamde ‘Fjallabak” (spreek uit als Fjatlabak). Centraal hier is het gebied van Landmannalaugar. Dit is een bizar mooie landschap, een bijzonder mooi gekleurde omgeving. Onderweg zult u met de auto een aantal dikke plassen tot zelfs stromende riviertjes door moeten steken. Nu komt de 4x4 pas echt goed tot z’n recht. En bij de Landmannalaugar-hut mag u vooral de heet-water-rivier niet overslaan. Zwempakken mee dus! U kunt hier ook een prachtige hike van ’n uurtje maken over de reusachtige, zwarte lava-flow die hier nog ligt af te koelen. U overnacht in het mooie Geysir Hotel.

 

Dag 7: Geisers, Gullfoss-waterval en dan via Thingvellir naar Reykjavik

U rijdt vandaag de beroemde “gouden cirkel”, ongetwijfeld een van de hoogtepunten van een bezoek aan IJsland. Het dekt de meeste historische bezienswaardigheden van het land zoals een met water gevulde krater, spuitende geisers, warme thermobronnen, ijzige watervallen, de broeikasindustrie op geo-warmte en de prachtige omgeving onderweg.

 

The Golden Circle

In het Geysir gebied ziet u warme thermobronnen in overvloed en geiser “Strokkur” spuit om de paar minuten een straal van bloedheet water tot een hoogte van 20m. Daarna stopt u bij een van de meest indrukwekkende watervallen in Europa, Gullfoss (Gouden Waterval). Hier bent u getuige van duizenden tonnen van ijzig water die naar beneden kletteren in een diepe kloof, echt een machtig gezicht. De Gullfoss bevindt zich in de Hvita, de witte rivier. Het water valt in twee trappen maar liefst 32 meter naar beneden in een kloof van 70 meter diepte.

 

Dag 8 en 9: Reykjavik

Deze twee dagen van uw reis kunt u helemaal naar eigen inzicht indelen. U overnacht wederom hotel Fron.

Dag 10: Naar huis

Vandaag komt uw IJsland avontuur tot einde. Vanaf uw hotel neemt u de Flybus naar de luchthaven. Vanaf hier vliegt u terug naar Amsterdam. Goede reis!

 
Testimonials

  • Onvergetelijk IJsland!

    Zoals je in ons reisverslag hebt gelezen, hebben we een onvergetelijke vakantie gehad. Ik kan iedereen die op avontuur wil deze reis aanbevelen en hoop ik zelf over niet al te lange tijd nog een dergelijke reis te maken. Bedankt voor de moeite die je genomen hebt om snel met een passende aanbieding te komen en de snelheid en accuratesse waarmee je op onze vragen gereageerd hebt.
    Met vriendelijke groet, Wim Tosserams

  • Echt top!

    Goed geregeld en de zorgvuldige briefing is geweldig! Hartelijk bedankt!
    Groet, Nadja Renkema Holstein


Terug

Kantoor- & Bezoekadres (op afspraak):
Kleine Gartmanplantsoen 10
(op het Leidseplein, in gebouw van 'de BALIE')
1017RR Amsterdam
Nederland
Webdesign by: Deep Graphic Design

Australië en Oceanië