15-daagse avontuurlijke rondreis door Bolivia, inclusief Salar de Uyuni tour


Een 15-daagse avontuurlijke rondreis door Bolivia. Bolivia bezoeken is een unieke, onvergetelijke en authentieke ervaring. Bolivia is één van de meest diverse landen ter wereld, zowel in culturele en etnische zin, als in biodiversiteit. In deze rondreis ontdekt u de prachtige en afwisselende natuurgebieden die het land rijk is, van het groene regenwoud in Madidi National Park tot de verblindende zoutvlakte Salar de Uyuni. Door de Salar de Uyuni, het grote en adembenemende geheim van Bolivia, maakt u een schitterende 3-daagse tocht. Onderweg maakt u kennis met de meest fascinerende culturen van Zuid-Amerika. U overnacht in leuke sfeervolle lodges op bijzondere locaties. Bekijk het onderstaande dag-tot-dag-programma ter inspiratie of neem contact met ons op bij verdere vragen. 

 

 

Dag-tot-dag-programma

 

 

Dag “0”: Naar Bolivia

Vandaag vliegt u naar Santa Cruz alwaar u in de ochtend (‘dag1’) aankomt.

 

Dag 1: Aankomst Bolivia en Park Amboro

Vandaag komt u aan in het schitterende Bolivia. Eenmaal aangekomen op het vliegveld in Santa Cruz, wordt u opgepikt door onze lokale partner die u direct naar de hotel El Pueblito in het park Amboro brengt, waar u overnacht.

 

Dag 2: Park Amboro

Een behoorlijk pittige wandeling van 6 uur waarvan de eerste 3 uur bergop. Daar is het stil wachten totdat de condors vanuit verschillende dalen het gebied binnen komen zweven. Ze komen om uit te rusten op de kliffen en te drinken uit een poel die voor andere dieren en mensen onbereikbaar is. U overnacht in Samaipata.

 

Dag 3: Park Amboro

Na het ontbijt in Samaipata, vertrekt u richting La Yunga. Hier maakt u een wandeling van circa 1,5 uur. Deze wandeling neemt u mee terug naar het tijdperk van de dinosaurussen. Er zijn veel mooie plekken om foto´s te nemen in het park, niet alleen van de reuzenvarens maar ook van de vele kolibries´s, bromelia´s en orchideeën. Na de wandeling keert u terug naar Santa Cruz, met een lunchstop in Samaipata. In Santa Cruz wordt u direct naar het vliegveld gebracht voor uw vlucht naar Sucre. Eenmaal hier aan gekomen, wordt u per transfer naar het Maria Real hotel in Sucre gebracht voor uw overnachting.

 

Dag 4: Sucre

Vandaag heeft u de ochtend vrij te besteden. In de namiddag heeft u nog een city tour langs de mooiste en aantrekkelijke historische monumenten. Overnachting wederom in het Maria Real Hotel. 

 

Dag 5: Potosi

De ochtend heeft u vrij te besteden in Sucre. Tip: wandel omhoog naar de mirador voor een prachtig uitzicht over de stad. Ook zijn de heerlijke fruitsapjes op de markt zeker een aanrader. In de middag vertrekt u naar Potosi, waar u overnacht in het Hostal Colonial.

 

Dag 6: Potosi & Uyuni

In de ochtend brengt u een bezoek aan de mijnen in Potosi en komt u meer te weten over het harde dagelijkse bestaan van mijnwerkers in de mijnen. Na het bezoek aan de mijnen, gaat u door naar Uyuni waar u zult overnachten in het Jardines de Uyuni.

 

Dag 7: Salar de Uyuni tour

Vandaag begint uw indrukwekkende tocht naar de zoutvlaktes. U wordt bij het hotel opgepikt en zult een onvergetelijke reis hebben over 12 000 km2 schitterende zout landschappen. Houdt u camera bij de hand, de ongelofelijke  witte jas van de Salar de Uyuni lijkt op een enorme gletsjer. Onderweg stopt u bij de zout fabriek waar u de zout bergen kunt bewonderen. Vervolgens gaat u door naar de magische Thunupa vulkaan en de coquesa mummies. U luncht bij het zout hotel waar u tevens overnacht. Geniet van deze unieke ervaring in dit magische landschap.

 

Dag 8: Salar de Uyuni tour

Vandaag bezoekt u de verschillende schitterende meren waar u de drie soorten flamingo’s kunt bewonderen. Ook kunt u hier wilde eenden en Andes meeuwen tegen komen. De vogels leven in de meren naast de vulkanen met hun eeuwige sneeuwtoppen. Na het bezoek aan de meren zet de trip zich voort door de enorme woestijn waar u allerlei verschillende tinten bruin, rood, oranje en wit kunt aanschouwen. U overnacht in het Hotel de Desierto.

 

Dag 9: Salar de Uyuni tour

Vandaag ontbijt u vroeg in de ochtend om de indrukwekkende woestijn met zonsopgang te zien. Vervolgens gaat u langs Stone Tree en heeft u de mogelijkheid om Vicuñas (woestijn konijnen) te spotten. De reis zet zich voort langs de geisers van sol de mañana op 5000 meter hoogte. Na de tour keert u weer terug naar Uyuni, waar u wederom in Jardines de Uyuni overnacht.

 

Dag 10: La Paz

In de ochtend wordt u naar het vliegveld gebracht voor uw vlucht naar La Paz. Eenmaal hier aangekomen wordt u warm onthaald en naar uw accommodatie gebracht waar u uw spullen kunt laten. In de middag staat er nog een prachtige stadstour door La Paz op het programma waarbij u onder andere de straatmarkten, het koloniale gedeelte van de stad, het moderne gedeelte van de stad en de maanvallei bezoekt. Overnachting in het Camino Real Hotel in La Paz.

 

Dag 11: Madidi National Park

Vandaag vliegt u in de ochtend van La Paz naar Rurrenabaque ( 50 min). De vlucht is een schitterende mogelijkheid om het andesgebergte van bovenaf te zien. In Rurrenabaque wordt u naar het Chalalan kantoor gebracht om de formulieren voor het Madidi National Park in te vullen en om informatie te krijgen over de komende dagen en de chalalan lodge waar u deze dagen overnacht. Na de informatie wordt u naar de beni rivier gebracht waar u met de boot naar Chalalan wordt gebracht. Onderweg zult u verschillende dieren zien en heeft u een schitterend uitzicht over het landschap. De boottocht duurt ongeveer 5,5 uur. 

 

Bij aankomst bij de lodge, staat u een heerlijke lunch te wachten en heeft u de tijd om even bij te komen van de reis. In de namiddag maakt u een korte wandeling door de omgeving en zal uw gids u vertellen over de verschillende soorten planten en waar deze voor gebruikt worden. Voor het avondeten maakt u nog een tocht met de kano om de mooie zonsondergang te aanschouwen en de velen aapjes, vogels, insecten en vleermuizen te observeren.  Na het diner bij de lodge maakt u een korte nachtwandeling op zoek naar de verschillende reptielen en aapjes. Overnachting in Chalalán Ecolodge.

 

Dag 12: Madidi National Park

Deze ochtend maakt u een wandeling door het regenwoud om te leren over het woud en de verschillende dieren die erin leven. Voor de lunch keert u wederom terug naar de lodge, waar u de rest van de middag vrij te besteden heeft. In de avond kunt u genieten van een typische vismaaltijd en een traditionele tacana night met traditionele dans en zang. De gids zal u verder vertellen over de tradities van de Uchupiamonas mensen die hier in de jungle leven. Overnachting wederom in de Chalalan ecolodge.

 

Dag 13: Madidi National Park

Na het ontbijtbuffet heeft u een flinke wandeltocht voor de boeg langs de Anta, Wabucuro en marimono paden naar de Eslabon rivier. Tijdens deze tocht kunt u vele dieren spotten, leren over ecologische processen, de verschillende leefgebieden in het bos en u heeft de mogelijkheid om te vissen en zwemmen in de natuurlijke rivier bronnen. Dieren die u onder andere kunt tegenkomen tijdens deze wandeltocht zijn tapirs, herten, verschillende soorten apen en heel misschien vangt u wel een glimp op van de jaguar. Na de wandeltocht keert u terug naar de lodge. In de avond heeft u nog de mogelijkheid om een kano tocht te maken. Overnachting wederom in de Chalalan ecolodge.

 

Dag 14: La Paz

Na het vroege ontbijt is het tijd om afscheid te nemen van de majestueuze jungle. U wordt teruggebracht naar de luchthaven in Rurrenabaque voor uw vlucht terug naar La Paz. Eenmaal in La Paz, wordt u naar uw hotel gebracht waar u heerlijk kunt bijkomen van het jungle avontuur.

 

Dag 15: Terug naar huis

Vandaag is het tijd om afscheid te nemen van dit indrukwekkende land. U vertrekt vroeg in de ochtend naar het vliegveld in La Paz en gaat met een binnenlandse vlucht naar Santa Cruz, vanwaar u met een internationale vlucht terugvliegt naar huis. Goede reis!

 

Enthousiast geworden? Bekijk hier deze prachtige reis in PDF met meer informatie en toelichting!Terug

Kantoor- & Bezoekadres (op afspraak):
Kleine Gartmanplantsoen 10
(op het Leidseplein, in gebouw van 'de BALIE')
1017RR Amsterdam
Nederland
Webdesign by: Deep Graphic Design

Australië en Oceanië