16-daagse self-drive avontuur in onontdekt Panama & relaxen op Bocas del Toro!


Een 16-daagse self-drive reis naar Panama. In deze reis beleeft u een mooie combinatie tussen avontuur en ontspanning. Bij aankomst in Panama staat er een vriendelijke en Engels sprekende chauffeur klaar die u rondleidt door het bruisende Panama-stad. Vervolgens gaat u op eigen houtje dit mooie land ontdekken! U trekt met een huurauto door de natuurlijke schatkamers en culturele pareltjes die het land rijk is. Onderweg zijn er leuke avontuurlijke activiteiten mogelijk en overnacht u in mooie accommodaties. Na het self-drive avontuur trekt u naar het paradijselijke Bocas del Tora, waar u kunt nagenieten en ontspannen aan de witte stranden. Ook zijn mooie excursies mogelijk, zoals het ontdekken van de adembenemend mooie onderwaterwereld. Laat u inspireren door deze prachtige reis naar Panama!

 

Dag tot dag programma

 

Dag 1: Aankomst in Panama

Uw reis begint op de internationale luchthaven Tocumen. Door een chauffeur wordt u naar B&B La Estancia gebracht op Cerro Ancon. U verblijft hier midden in de stad maar toch ook midden in de natuur!

 

Dag 2: Panama City - Panama Kanaal - Cerro Ancon

Vandaag wordt u na het ontbijt opgehaald door een vriendelijke en Engels sprekende gids om Panama-stad te ontdekken. Natuurlijk brengt u een bezoek aan het 8e wereldwonder, het  Panama-kanaal. Hier leert u alles over de historie van dit indrukwekkende bouwwerk, over de natuur in het nationale park waar het kanaal doorheen kruist en met een beetje geluk ziet u een groot containerschip door de sluizen varen. Hierna wordt er een bezoek gebracht aan het koloniale Casco viejo alvorens u weer terug wordt gebracht naar de B&B. Voor het mooiste uitzicht over Panama-stad is het leuk om vanaf de B&B naar de top van Cerro Ancon te lopen. Onderweg is het dan mogelijk dat men luiaards, apen, goudhazen en toekans ziet.

 

Dag 3: Self-drive naar El Valle de Anton

Na een goed ontbijt , zult u door een chauffeur worden opgehaald, die u naar het autoverhuurbedrijf brengt waar uw huurauto klaar staat. Panama is het dunst bevolkte land van Centraal-Amerika en heeft een goed wegennetwerk, waardoor het zich uitstekend leent om per auto rond te reizen en in  eigen tempo het land te verkennen. Nadat u de huurauto in ontvangst heeft genomen rijdt u in een kleine 2 uur naar El Valle de Anton. U zult hier een nacht overnachten bij park Eden B&B.

 

El Valle de Anton is een zeer bijzondere bestemming daar het dorp in zijn geheel in een oude (niet meer werkende) vulkaankrater ligt die bij een uitbarsting zo’n 300.000 jaar geleden is gevormd. De tropische begroeing maakt het een perfecte plek voor het maken van mooie wandelingen. U kunt hier ook door de bomen slingeren tijdens een Canopy tour, mountainbiken of de zondagsmarkt bezoeken.

 

Dag 4: Op naar Azuero! 

Vandaag rijdt u naar het Schiereiland Azuero, ook wel het culturele hart van Panama genoemd. De tijd lijkt hier te hebben stilgestaan en rijdend door kleine dorpjes beleeft u het authentieke Panama. Isla Iguana en Isla Cana zijn attracties in de buurt die zeker aan te beleven zijn voor een dagtour. Van juni tot september is het mogelijk om walvissen bij Isla Iguana te spotten en van juli tot november is het schildpaddenseizoen bij Isla Cana. De komende 2 nachten verblijft u in Pedasi.

 

Dag 5: Vrije dag Pedasi

Vandaag heeft u een vrije dag te besteden in Pedasi.

 

Dag 6: Op naar Santa Fe!

Vandaag gaat u naar Santa Fe, een door het grote publiek onontdekt pareltje. Het is gelegen op de cordilera Central op een hoogte van circa 1000 meter boven zeeniveau. In de omgeving zijn talloze watervallen, omgeven door tropische begroeiing, wat het heerlijk maakt om hier buiten actief bezig te zijn. U kunt wandelingen maken, vogels spotten, paardrijden, river tubing, de mercado bezoeken en nog meer. Santa Fe grenst aan het nationale park. De kleine gemeenschap telt zo’n 2800 inwoners, waarvan ongeveer 1,5 % buitenlanders zijn, maar voornamelijk Panamezen, Ngobe en Bugle indianen. Door de hoogte van 1000 meter boven zeeniveau is het klimaat ideaal, met temperaturen tussen de 19 en 28 graden. 

 

Dag 7: Vrije dag in Santa Fe

Vandaag heeft u een vrije dag te besteden in Santa Fe.

 

Dag 8: Op naar Boca chica!

Na Santa Fe rijdt u weer naar de kust waar het heerlijk genieten en relaxen is bij het boutique hotel Bocas del Mar. Vanaf het hotel heeft u een schitterend uitzicht op de golf van Chiriqui, waar van juli tot en met oktober walvissen kunnen worden gezien. Het hotel biedt verschillende leuke excursies aan, zoals kayakken, snorkelen, duiken maar ook een romantische picknick op een van de vele onbewoonde eilandjes in de buurt behoort tot de mogelijkheden.

 

Dag 9: Vrije dag in Boca chica

Vandaag heeft u een vrije dag te besteden in Boca chica.    

 

Dag 10: Naar het nevelwoud van Boquete

Na heerlijk gerelaxed te hebben op Boca Chica vertrekt u vandaag naar het nevelwoud van Boquete. Boquete staat bekend om zijn goede koffie en verschillende outdoor mogelijkheden. Op de weg van Boca Chica naar Boquete is het leuk om een bezoek te brengen bij de Alouatta sanctuary, een opvang en rehabilitatie centrum van brulapen.

 

Dag 11:  Excursies in Boquete

Vandaag is een vrije dag in Boquete. Men kan vandaag gaan raften, een canopytour doen, mooie wandelingen maken, vogels spotten of alles te weten komen tijdens een koffietour over deze populaire drank.

 

Dag 12: Einde self-drive - David - Almirante - op naar Bocas del Toro!

Vandaag levert u de huurauto in. In David is er een transfer voor u geregeld naar Almirante. De tocht voert door het glooiende landschap en leefgebied van de Ngobe en Bugle indianen en over de continental divide. In Almirante wordt u afgezet bij de lokale bootverbinding vanwaar u in een half uur naar de eilanden archipel Bocas del Toro vaart. Op Bocas del Toro wordt u verwelkomt door een medewerker van Shana travel die u wegwijs maakt op de eilanden archipel tijdens een meet & greet. Uitendelijk  wordt u bij het hotel op Bocas del Toro afgezet.

 

Dag 13+14: Verkenning Bocas del Toro

De komende dagen heeft u genoeg tijd om deze eilandengroep te verkennen.  U kunt een fiets huren en op zoek gaan naar de mooiste verlaten strandjes, er kan een bezoek gebracht worden aan red frog beach en u kunt dolfijnen gaan spotten bij dolphin bay. Ook is het mogelijk om te gaan duiken of snorkelen en de schitterende onderwater wereld te verkennen of heerlijk te genieten van een Caribische cocktail, terwijl op de achtergrond salsa en calyps op muziek klinkt.

 

Dag 15: Boca del Toros - terug naar Panama City

Vanaag heeft u nog een groot deel van de dag om te genieten van al het moois wat Bocas del Toro te bieden heeft, Aan het einde van de middag vliegt u weer terug naar Panama-stad (transfers van het hotel naar de luchthaven zijn inclusief).

 

Na een vlucht van ongeveer 1 uur komt men aan op de lokale luchthaven Albrook van Panama-stad.Een chauffeur staat u hier op te wachten en brengt u naar B&B La estancia.

 

Dag 16: Terugreis naar Amsterdam

Vandaag komt uw fantastische reis door Panama helaas ten einde. Afhankelijk van het tijdstip van de terugvlucht wordt u in de ochtend of in de middag opgehaald voor de transfer naar de internationale luchthaven Tocumen, vanwaar u weer terugvliegt naar Nederland. Welkom thuis!

 Terug

Kantoor- & Bezoekadres (op afspraak):
Kleine Gartmanplantsoen 10
(op het Leidseplein, in gebouw van 'de BALIE')
1017RR Amsterdam
Nederland
Webdesign by: Deep Graphic Design

Australië en Oceanië