15-daagse rondreis, avontuurlijk Thailand


 

Dag tot dag programma:

 

Dag 1: Vertrek naar ThailandBangkok, Thailand

Vandaag is het zo ver, uw reis naar het prachtige Thailand gaat van start. 

 

Dag 2: Aankomst in Bangkok 

Nadat u bent aangekomen in Bangkok wordt u opgewacht door uw transfer die u naar uw hotel brengt. De rest van de namiddag kunt u gebruiken om de stad te verkennen en zich klaar te maken voor de fietstocht. U overnacht in I Residence Hotel Silom.

 

Dag 3: Bangkok (O)Bangkok, Thailand

Na het ontbijt wordt u naar ontmoetingsplek voor de fietstocht gebracht. Tijdens de tour heeft u een Engelstalige gids die u de weg wijst door Bangkok. 

 

U begint de tour in het luidruchtige Chinatown, met straatmarkt en de lokale tempel, voordat u de Chao Phraya rivier oversteekt naar Thonburi. Hier zoekt u de zijstraaten op om zo de onbekende tempels en markten te bezoeken.

Tussendoor stopt de tour bij het rustige en weelderige Princess Mother Memorial Park en het schilderachtige historisch museum. Daarna brengt u een bezoek aan Santa Cruz Catholic Church om een hapje te eten van hun traditionele dessert. Het recept van dit dessert wordt generatie op generatie doorgegeven. Na een ‘lekkere’ stop fietst u verder naar de Temple of the Dawn pagoda-style. De temple is bezaaid met Chinees porselein. Wanneer u de steile trappen van de temple beklimt heeft u een fantastich uitzicht.

De fietstocht is bij elkaar zo’n 15 km. 

 

Hierna wordt u teruggebracht naar het hotel en heeft u de rest van de dag ter vrije besteding. Wederom overnachting in I Residence Hotel Silom.

 

Dag 4: naar de jungle wildernis van Bangkok (O)

De gehele ochtend heeft u vrij te besteden in Bangkok. ’s Middags wordt u opgehaald door uw transfer, die u naar de ontmoetingsplek voor de volgende fietstocht brengt. U gaat vandaag een fietstocht van ongeveer 25 km maken door de jungle wildernis van Bangkok zelf. 

 

Aan de andere kant van de Chao Phraya rivier van Metropolitan Bangkok ligt een braakliggend wildernis van waterwegen en jungle. Vanaf de binnenstad rijdt u  naar de veerboot om de rivier over te steken. Onderweg fietst u langs buitengewone, rustige plekken, dorpen, tempels en scholen. U bezoekt een 250-jaar oude Ayutthaya tempel met een prachtig teak dak. De tocht eindigt weer in de stad op  het ontmoetingspunt. 

 

Dag 5: de natuur in, naar Khao Yai (O)

Na het ontbijt wordt u met een privé-transfer naar uw hotel in het Khao Yai natuurgebied gebracht. Hier heeft u de gehele dag om op eigen gelegenheid een bezoek te brengen aan het Khao Yai National Park. Bij de receptie kunt u een tour door het park regelen of alleen de transfer naar het park. 

U overnacht in The Greenery Resort.

 

Dag 6 en 7: Khai Yai National Park (O)

U heeft nog twee dagen lang de tijd om een bezoek te maken aan het Khao Yai National Park. 

Khai Yai National Park is het het 1 na grootste park in Thailand. In het park zijn 3.000 soorten planten, 320 soorten vogels, zoals rode Junglefowl en groen pauw en 66 soorten zoogdieren te zien, zoals de Aziatische zwarte beer, Aziatische olifant, gaur, gibbon, Indische sambar herten, varkens-tailed makaak, Indiase Muntjac, dhole, en het wild varken. Laatst is ook de Indo-Chinese tijder ontdekt in delen van Oost-Thailand (met inbegrip van Khao Yai). Eerder werd er gedacht dat deze stoort volledig was uitgeroeid. Naast de verschillende diersoorten zijn er ook prachtige watervallen te vinden in het park. 

Door het park zijn velen wanderpaden geplaatst om zo het mooie park te kunnen bekijken. Daarnaast kunt u er raften, kajakken en er ‘s nachts of juist ‘s ochtends dieren spotten.

 

Dag 8: naar Koh Samui met….de nachttrein! (O)

Na het ontbijt wordt u opgehaald door uw transfer, die u naar het treinstation van Bangkok brengt. U neemt hier de nachttrein naar Suratthani. U overnacht in een private 1st class slaap cabine. We maken het hiermee extra comfortabel voor u...

 

Dag 9: To Koh Samui

U komt de volgende dag aan op het treinstation van

Suratthani. Hier wordt u opgehaald door uw transfer en naar de Don Sak Pier. Hier neemt u de ferry naar Koh Samui. 

Vervolgens wordt u naar uw accommodatie in Koh Samui gebracht. Alles goed, soepel verzorgd en geregeld dus. 

U overnacht in het luxe Amari Palm Reef Koh Samui.

 

Dag 10 – 13: Koh Samui (O)

Nu volgen 4 heerlijke dagen  op het prachtige eiland Koh Samui. U overnacht in het luxe Amari Palm Reef Koh Samui. Het hotel is gevestigd aan de Chaweng beach. Dit is een toeristische uitgaansplek met veel eetgelegenheden, bars en clubs. 

 

Op het resort heeft u een grote keuze uit activiteiten die het hotel aanbiedt. U kunt er niet te vergeten ook duiken! 

 

Koh Samui is het grootste eiland van de Ang Thong Archipel in de Golf van Thailand en staat bekend om haar vele tropische witte zandstranden. Het eiland ligt ongeveer 80 kilometer van de kust bij Surat Thani, circa 560 kilometer van Bangkok. Koh Samui heeft prachtige baaien, witte zandstranden, kristal helder water en vele leuke restaurants, wink els en cafés. Koh Samui heeft gelukkig nog steeds de lokale Thaise charme behouden met kleine vissersdorpjes en kokosnootplantages.

Chaweng en Lamai beach hebben vele trendy uitgaansgelegenheden, in Bophut en Maenam kunt u genieten van de relaxte Thaise sfeer met lokale eetstalletjes en verlaten stranden. De afstanden op het eiland Koh Samui zijn klein. Behalve zon, zee en strand valt er op Koh Samui ook wat te zien: aanraders zijn de apenschool, de watervallen van Hin Lad en Na Muang, Big Buddha en de tempel van wat Phra Yai, en de mooie vlindertuin. In het binnenland van Koh Samui treft u een prachtige natuur met vele watervallen en vele kokosnootplantages. Maandelijks worden er vanaf het eiland 2 miljoen kokosnoten naar Bangkok verscheept.

 

 

Dag 14: Back to Bangkok, with the nightrain (O)

Na het ontbijt staat uw chauffeur voor u klaar die u naar de haven van Koh Samui brengt. Daar stapt u aan boord naar Don Sak Pier. U wordt vanuit hier naar het Suratthani treinstation gebracht waar u de nachtrein naar Bangkok neemt. U overnacht wederom in de comfortabele 1st class slaap-cabine.

 

Dag 15: Bangkok

U arriveert per nachttrein in de ochtend in Bangkok. U kunt uw tijd benutten in de stad van Bangkok om de laatste souveniers te kopen en te genieten van de vele culturele mogelijkheden die Bangkok biedt. 

U overnacht uw laatste nacht in I Residence Hotel Silom.

 

Dag 16: Terug naar huis (O)

Helaas is er een einde gekomen aan uw reis naar Thailand. Later op de dag wordt u opgepikt door uw driver en naar het vliegtuig gebracht om uw vlucht terug naar huis te pakken. 

 Terug

Kantoor- & Bezoekadres (op afspraak):
Kleine Gartmanplantsoen 10
(op het Leidseplein, in gebouw van 'de BALIE')
1017RR Amsterdam
Nederland
Webdesign by: Deep Graphic Design

Australië en Oceanië