21-daagse rondreis in Thailand


 

Dag tot dag programma:

 

 

Dag 1: Vertrek naar ThailandBangkok, Thailand

Vandaag is het zo ver, uw reis naar het prachtige Thailand gaat van start. U vertrekt vanaf Amsterdam Schiphol Airport naar Bangkok. Nadat u bent aangekomen in Bangkok volgt een transfer naar uw hotel waar u zich kunt opfrissen. De rest van de (mid)dag kunt u gebruiken om de stad te verkennen en zich klaar te maken voor de rondreis. U overnacht in Siam Heritage.

 

 

Dag 2: Bangkok (B, L)

Na het ontbijt brengt u een bezoek aan drie van de belangrijkste religieuze plaatsen in Bangkok; Wat Trimitr, Benjamabophit en Wat Po. Hierna gaat u door naar Grand Palace, een geweldige ervaring en de belangrijkste heilige plaats in Thailand voor de Thaise bevolking. Na de lunch in een lokaal restaurant maakt u een wandeling door een van de meest uitgebreide bloemenmarkten van Bangkok. Vervolgens vaart u met een lokale ‘long-tail’ boot  door de grachten van Thonburi en ziet u de typische bruggetjes. Hierna wordt u teruggebracht naar het hotel en heeft u de rest van de dag ter vrije besteding. Wederom overnachting in Siam Heritage.

 

Dag 3: Op de fiets naar Koh Kret (B)

Na het ontbijt vertrekt u vanuit het hotel en fietst u tot zo’n 20 kilometer ten noorden van Bangkok langs de Chao Phraya rivier waar u al snel het eiland Koh Kret ziet verschijnen. Het eiland is gesneden uit een ox bow in de rivier en was voorheen bekend als ‘’Khlong Lat Kret Noi’’, wat ‘een korte weg naar het Kret kanaal’ betekend. 

Het eiland is altijd bevolkt geweest door de Mon, van de 6e eeuw tot de 10e eeuw domineerde dit volk het gebied dat nu Thailand is. De Mon van Koh Kret staan bekend om hun vakmanschap en vaardigheden in het pottenbakken en maken nog steeds allerlei producten van terracotta en aardewerk. In het belangrijkste dorp van het eiland is een bloeiende markt waar u het proces van het pottenbakken kunt zien en uw eigen aardewerk bloempot kunt kopen. 

 

U vervolgt de fietstocht langs de Chao Phraya rivier. U komt langs talloze kleine dorpjes, tempels, fruit- en bloemen plantages en ziet veel lokale, vriendelijke Thaise mensen. U verlaat het leven langs de rivier en komt in een meer landelijke omgeving, waar u tussen rijstvelden en fruitplantages rijdt. Op Kho Kret brengt u ook nog een bezoek aan het oude pottenbakkers centrum van de Mon en ziet u een marmeren Boeddha. Hierna keert u terug naar hotel Siam Heritage.

 

Dag 4: Bangkok en omgeving (B, L)

Vandaag gaat u samen met de gids op pad naar Ayuthaya, de voormalige hoofdstad van Thailand. U brengt een bezoek aan oude tempels en ruines. Hierna gaat u naar Bang Pa In Summer Palace, een prachtig uitgestrekt park met een exotische combinatie van Thaise en Europese architectuur. Vervolgens cruist u terug met de Grand Pearl en wordt u teruggebracht naar uw hotel Siam Heritage.

 

 

Dag 5: Kanchanaburi en Death Railway (B, L, D)

Na het ontbijt gaat u naar de wereldberoemde brug vlakbij Kanchanaburi. U brengt een bezoek aan de goed onderhouden begraafplaats waar de graven van naar schatting 9.000 soldaten zijn geborgen. Deze soldaten zijn omgekomen gedurende het bouwen van de brug en de bouw van de zogenaamde ‘Death Railway’ waarvan de Japanners hadden gehoopt deze tot de Birmese grens op te rekken. De spoorlijn is nog steeds in werking en u maakt een 2 uur durende treinreis over de Death Railway. Tijdens de treinreis rijdt u door mooie landschappen, ziet u prachtige natuur en rijdt u op duizelingwekkende hoogte over de razende rivier ver beneden u. Het laatste gedeelte van de treinreis gaat over een krakende, houten spoorlijn, gedateerd uit de Tweede Wereldoorlog, waarna u aankomt in Nam Tok. Eenmaal aangekomen bezoekt u het oorlogsmuseum waar u een collectie kunt zien van wapens, werktuigen en gebruiksvoorwerpen van de gea llieerde krijgsgevangenen en Japanse soldaten tijdens de Tweede Wereldoorlog. Het museum is gebouwd door een monnik van Wat Chai Chumpol en is een replica van een detentiekamp en bestaat uit een lange bamboohut met een aarden vloer en het lijkt op een kippenhok. Lunch is in een lokaal restaurant. Het diner wordt vervolgd met een optreden van de dansende Mon bevolking. U overnacht in River Kwai Resotel.

 

Dag 6: Kanchanaburi, Saiyoke Yai Waterfall & National Park (B, L)

Vandaag gaat u mee op een spannende boottrip naar Saiyoke Yai Waterfall & National Park waarbij de natuur zich van haar beste kant laat zien gedurende de stroomopwaartse boottocht. Hierna volgt een Thaise lunch bij River Kwai Resotel.

Vervolgens bezoekt u Lawa Cave en onderzoekt u de fascinerende rotsformaties van binnenuit. In de middag kunt u relaxen in dit paradijs of u kunt optioneel kiezen om te gaan kanoën of mountainbiken. Wederom overnachting in River Kwai Resotel.

 

Dag 7: Kanchanaburi, olifantentocht  (B, L)

Na het ontbijt brengt u een bezoek aan een Mon dorp. Hierna volgt een tocht per olifant door de bamboebossen. U luncht in een lokaal restaurant en de rest van de middag heeft u ter vrije besteding. Wederom overnachting in River Kwai Resotel.

 

Dag 8: Kanchanaburi naar Suratthani (B)

Vandaag kunt u uw vrije tijd zelf indelen totdat u wordt verwacht op het treinstation in Hua-Hin. U reist per nachttrein naar Suratthani. 

 

Dag 9: Transfer naar Koh Samui (B, D)

Vroeg in de ochtend arriveert u met de nachttrein in Suratthani. Hierna heeft u een 4 uur durende transfer over land en per ferry naar het eiland Koh Samui. U overnacht de komende nacht in Kanok Buri.

 

Dag 10 – 12: Koh Samui (B, D)Koh Samui

Hier verblijft u de komende 3 dagen in een luxe accommodatie genaamd Kanok Buri.

 

Dag 13 – 16: Koh Samui – Koh Phangan (B, D)

Vandaag vertrekt u naar het volgende eiland genaamd Hok Phangan waar u ook weer 4 dagen verblijft in een luxe accommodatie genaamd Panviman Resort en waar u de touwtjes volledig in eigen hand heeft qua indeling.

 

Dag 17 – 21: Koh Phangan – Koh Tao (B, D)

Vandaag vertrekt u naar het laatste eiland om ontspannen af te sluiten in Charmchuree Villa. Aan het einde van dag 21 reist u per nachttrein weer terug naar Bangkok waar u in de ochtend aankomt. 

 

Dag 22: Terug naar Amsterdam

U arriveert per nachttrein in de ochtend in Bangkok. U kunt ervoor kiezen (optioneel) om vandaag een extra dag in een hotel te boeken. Laat in de middag of in de avond vliegt u vanuit Bangkok terug naar Amsterdam.Terug

Kantoor- & Bezoekadres (op afspraak):
Kleine Gartmanplantsoen 10
(op het Leidseplein, in gebouw van 'de BALIE')
1017RR Amsterdam
Nederland
Webdesign by: Deep Graphic Design

Australië en Oceanië