22-daagse Afrika avontuur: Zambia, Zimbabwe & Malawi


Dag 1: Vertrek naar Zambia

Vandaag is het zo ver! Uw prachtige rondreis door Zambia gaat van start. U komt ’s avonds aan op de luchthaven in de hoofdstad Lusaka. Hier wordt u verwelkomd door onze lokale agent en naar uw accommodatie gebracht waar u kunt bijkomen van de lange vlucht. 

 

Dag 2: Lusaka - Kafue National Park (O, L, D)Lusaka

Na een goede nachtrust verlaat u Lusaka in de ochtend en vertrekt u richting Kafue NP. Eenmaal aangekomen in het park gaat u de eerste gamedrive van de reis maken. Een eerste kennismaking met dit prachtige natuurpark. 

U overnacht op de campsite Mayukuyuku Bush camp.

 

Dag 3 t/m 6: Kafue National Park (O, L, D)Kafue

De komende dagen brengt u ook door in Kafue National Park. Hier komt u ongetwijfeld veel wildlife tegen, aangezien dit het leefgebied is van een enorme variatie aan wild. Leeuwen, zebra’s en antilopen zijn slechts een paar van de dieren die u kunt tegen komen tijdens uw safaridagen. 

U overnacht deze en ook de komende dagen op de campsite Mayukuyuku Bush camp.

Op dag 6 staan er geen gamedrives gepland. Deze dag kunt u gebruiken om te relaxen. Eventueel kan deze dag vervangen/verwisseld worden met nog 1extra overnachting in de Mvuu Lodge.

 

Kafue National Park is gelegen in centraal -west Zambia, heeft de grootte van Wales in Groot-Brittannië en is tweemaal zo groot als het Yellowstone National Park in Amerika. Het is het grootste park in Zambia en één van de grootste ter wereld.Het park ligt in drie provincies van Zambia en heeft een indrukwekkende verscheidenheid aan meer dan 400 vogelsoorten en een uitbundig wildleven, waarvan de enige grote afwezige de giraf is. De Kafue Rivier en haar zijrivieren voeden dit gevarieerde landschap van golvende grasvlaktes en bossen. Een groot deel van het park is bebost met hier en daar stukken open grasland, ook wel bekend als ‘dambos’, waar antilopen naartoe trekken om te grazen. Deze worden onderbroken door termietenheuvels, vijgenbomen en palmbomen. Roofdieren zoals luipaarden en leeuwen komen in dit gebied ook voor. Een dominerende attractie in het park zijn de Busanga Plains – een uitgestrekt moeras dat gevoed wordt door de Lufupa Rivier. Dit moeras staat erom bekend in het droge seizoen vrijwel te verdwijnen, waardoor nijlpaarden vaak vastzitten in ondiepe poelen. Bij Kafwala splitst de rivier zich in kanalen die schuimende stroomversnellingen veroorzaken. De rivier komt weer samen en stroomt verder ten zuiden van Itezhi-tezhi, waar een dam is aangelegd om een enorm meer te vormen.

 

Dag 7 en 8: Kafue National Park – Chirundu (O, L, D)

U vervolgt uw reis door Zambia richting Chirundu, de grensplaats met Zimbabwe. Geniet van het uitzicht onderweg. Na de lange reis komt u aan bij uw accommodatie voor de nacht, de prachtig gelegen Mvuu Lodge. Deze ligt schitterend aan de rivier en nog nét in Zambia zodat er op weg naar Mana Pools ruimschoots de tijd is voor de border-crossing en het fraaie stuk naar het hart van Mana Pools. De lodge biedt een leuk pallet aan optionele water-excursies. Er wordt hier overnacht in de eigen tenten, mooi gelegen met uitzicht op de rivier.

 

Dag 9: Chirundu – Mana Pools National Park (O, L, D)

Na een goede nachtrust vervolgt u uw reis richting Zimbabwe. Wanneer u de grens over bent wordt u naar de volgende accommodatie voor de komende dagen gebracht, de mobile campsite in Mana Pools. Het vervoer naar het camp wordt verzorgd door het camp zelf in hun 4x4 jeeps. De truck blijft dezer dagen achter.

 

Dag 10 t/m 13: Mana Pools National Park (O, L, D)

De komende dagen brengt u door in Mana Pools. U bent vrijwel iedere dag op pad tijdens de gamedrives. Op dag 11 is er een rustdag ingepland zodat u de vele impressies van het gebied en de wildlife even kan laten bezinken.  

In principe is een boot- of kanoafari optioneel mogelijk, maar dit vergt planning en voorbereiding aangezien deze niet standaard in dit gebied beschikbaar zijn. De meerkosten zijn naar verwachting significant en kunnen desgewenst op aanvraag verstrekt worden. 

 

Mana Pools National Park ligt aan de machtige Zambezirivier bij de grens met Mozambique. Na elk regenseizoen verandert het alluviaal gebied in grote meren. Wanneer deze meren langzaam opdrogen en kleiner worden, trekt het gebied veel grote dieren aan (waaronder olifanten, buffels en jachtluipaarden) die op zoek zijn naar water. Daardoor is het één van de beste plekken in Afrika om groot wild te bekijken. Het park is beroemd om zijn grote populatie nijlpaarden en krokodillen. De waterpoelen, open grasvlakten en verschillende soorten bomen vormen een uniek ecosysteem, dat veel wild aantrekt. In het droge seizoen is Mana Pools een van de wildrijkste natuurgebieden van Zimbabwe, waar buiten de Big Five, ook nog hyena's, cheeta's en andere wilde dieren voorkomen. U kunt er ook de zeldzame wilde hond vinden. Het park heeft daarnaast een een grote populatie van watervogels.

Mana Pools hippo

 

Dag 14: Mana Pools National Park - Luangwa Bridge (O, L, D)mana pools, safari jeep

Vandaag staat een lange rijdag op de planning. U keert namelijk terug naar Zambia naar Luangwa Bridge. Bij de grens stapt iedereen weer over op de vertrouwde truck. Daarna gaat de rit verder naar Luangwa Bridge dat ‘tegen het puntje’ van Mozambique ligt. Eenmaal aangekomen kunt u na het diner genieten van uw welverdiende nachtrust op campsite Luangwa Bridge camp.

 

Dag 15 t/m 19: South Luangwa National Park (O, L, D) 

De komende dagen brengt u door in South Luangwa NP. Wederom staan er talloze gamedrives op de planning. U overnacht de komende dagen in Croc Valley camp, in ‘standard safari tented rooms’. Als special is er een dag ingebouwd met een ‘full day safari’ (alleen in optie1). Dit biedt de gelegenheid om diep in dit bijzondere park door te dringen.

 

South Luangwa National Park in het oosten van Zambia is het zuidelijkst gelegen van de drie nationale parken die in het dal van de Luangwa-rivier gelegen zijn. In het park leven grote populaties van Thornicrofts giraffe, de olifant en de Afrikaanse buffel. Rond de rivier leven groepen krokodillen en nijlpaarden. Het is één van de meest bekende nationale parken in Afrika die geschikt zijn voor wandelsafari's. De natuur is erg divers en verandert als een kameleon met het seizoen. South Luangwa heeft diverse ecosystemen en is een paradijs voor vogelliefhebbers. In de savannes zijn grote graslanden waar grazende dieren als zebra's en giraffes te vinden zijn. Rond de rivier zijn regelmatig ondergelopen graslanden waar nijlpaarden te vinden zijn. 

 

Dag 20: South Luangwa National Park – Lilongwe (O, L)

Uw safaridagen zijn helaas tot een einde gekomen. Vandaag verlaat u met de truck South Luangwa NP en vertrekt u richting Lilongwe in Malawi. U verblijft daar op het gezellige Mabuya camp in hun leuke huisjes en kamers. In feite nemen jullie hier afscheid van de truck en zijn ijverige crew die jullie de afgelopen tijd hebben vergezeld.

 

Dag 21: Lilongwe

Deze dag kunt u vrij besteden. Geniet van het Afrikaanse weer, een dagje naar de stad of een excursie in de buurt voordat u de volgende dag laat terugkeert naar Nederland. 

U overnacht wederom in Mabuya camp.

 

Dag 22: Terug naar huis

Vandaag is het helaas tijd om te vertrekken. Omdat u laat vliegt, heeft u de kamer deze dag nog tot uw beschikking. Dat is wel zo prettig en comfortabel. In de avond is het tijd om naar de luchthaven te gaan (op eigen gelegenheid). U vliegt ’s nachts (1/11) richting Nederland vol nieuwe ervaringen en prachtige indrukken, kortom met een fantastische reis achter de rug. Goede terugreis!

 Terug

Kantoor- & Bezoekadres (op afspraak):
Kleine Gartmanplantsoen 10
(op het Leidseplein, in gebouw van 'de BALIE')
1017RR Amsterdam
Nederland
Webdesign by: Deep Graphic Design

Australië en Oceanië