Safari Kenia en Tanzania: The Great Migration


De grootste trek van de zoogdieren is één van de meest unieke gebeurtenissen op deze aarde.  Miljoenen hoefijzerdieren en gnoes volgen de jaarlijkse tocht rond de Serengeti op zoek naar weiden en water. Het geluid van de trappelende hoeven van de dieren en het opstuivende rode stof is het symbool van de Serengeti geworden. De dieren staan voor de opgave om rivieren met krokodillen en andere roofdieren te omzeilen. Wij bieden u de kans van uw leven om deze unieke gebeurtenis met uw eigen ogen te zien. Voor u hebben wij een 13-daagse safari trip opgesteld waarbij u de mooiste plekken van Tanzania kunt bewonderen. Neem als voorbeeld de wereld beroemde Serengeti park, de paradijselijke Ngorongoro krater en de witte stranden van Zanzibar. Hieronder volgt een voorbeeldreis van een 13-daagse reis naar de Tanzania met een beknopte reissom onder aan de pagina.

 

 

Dag 1: Aankomst in Nairobi en transfer naar AmboseliTanzania Great Migration
Vandaag vertrekt u vanuit Amsterdam naar Nairobi Airport waar u op het vliegveld wordt opgewacht door de lokale agent.  Van daar vertrekt u naar Amboseli National Park. Dit park heeft een oppervlakte van bijna 4000 km² en ligt aan de voet van Afrika’s hoogste berg, de Kilimanjaro. Bij goed weer is er een prachtig uitzicht op de besneeuwde bergtoppen. U verblijft ’s avonds op een Campsite in Amboseli (op basis van vol pension). Uw avondmaal wordt bereid door uw kok.

Dag 2 en 3:  Amboseli Nationaal Park
Hier brengt u twee volle dagen in de wildernis van Amboseli Nationaal Park door. Het landschap is zeer divers, van savanne tot moeras waar een veelheid aan wild leeft. Vooral grote kuddes olifanten die dagelijks naar het moeras trekken voor voedsel en hun badritueel zullen u bijblijven. De belangrijkste jager is de gevlekte hyena. ’s Avonds bent u met een beetje geluk getuige van de beroemde Afrikaanse zonsondergang onder het genot van een drankje op uw camping. U overnacht wederom in eigen tent en de kok bereidt de maaltijden.

Amboseli National Park (Amboseli betekent 'plaats van water')
Door zijn kwetsbare ecosysteem beantwoordt Amboseli National Park, aan de voet van de besneeuwde Kilima
njaro, aan het klassieke beeld dat wij van Oost-Afrika hebben. Amboseli betekent 'plaats van water', maar anno nu kenmerkt het Amboseli National Park, dat dicht bij de grens met Tanzania ligt, zich door dorre, stoffige vlakten. Bronnen die worden gevoed door ondergrondse rivieren van het smeltwater van de Kilimanjaro, vormen her en der permanente waterplaatsen voor de dieren in het park. Deze ondergrondse rivieren komen midden in het national park aan de oppervlakte en vormen daar moerassen, die een grote variatie aan wilde dieren aantrekken en in leven houden. Dankzij de lage begroeiing kun je ze goed zien. Al met al herbergt Amboseli vijf belangrijke habitats voor wilde dieren. Het gebied kent een bijzonder rijke fauna: leeuwen, luipaarden, neushoorns, zebra's, gazellen, giraffen, jachtluipaarden, buffels en nijlpaarden.

Masai in Amboseli
Een deel van het park bestaat uit de bedding van een opgedroogd meer, Lake Amboseli. De zinderende hitte zorgt hier voor luchtspiegelingen. Ga echter niet aan jezelf twijfelen als je opeens een of meer Masai ziet lopen. Zij leven in het park in volkomen harmonie met de natuur en de dieren om hen heen. Deze trotse legendarische strijders laten u graag kennismaken met hun tradities en gewoonten.


Dag 4: van Amboselli naar Maasai Mara
Vandaag staat de tocht naar het Maasai Mara op het programma. U laat het prachtige Amboselli National Park achter u om nu echt op zoek te gaan naar de Great Migration. Vergeet niet af en toe achterom te kijken naar de imposante Kilimanjaro, die achter u steeds kleiner wordt. Deze toch gaat door de uitgestrekte vlakten van Kenia. Aangekomen wordt het kamp opgebouwd op de kampeerplaats. U verblijft ’s avonds op de Maasai Mara Campsite (op basis van vol pension). Uw avondmaal wordt bereid door uw kok.

Dag 5 en 6: Maasai Mara
Deze dagen staan in het teken van gamedrives door het Maasai Mara reservaat op zoek naar vele wilde dieren waaronder de big five. U passeert uitgestrekte savanne en diepe, met water gevulde kloven. Op de oevers van de Mara River ziet u misschien grote groepen luierende nijlpaarden en krokodillen. Dit is het gebied van de beroemde Great Migration waarbij  enorme kuddes wildebeesten, gazellen, impala’s en zebra’s met duizenden tegelijk de oversteek maken op zoek naar verse graslanden wat tot spectaculaire beelden leidt. De grote trek vindt nooit plaats op vaste tijden en is hoofdzakelijk afhankelijk van de onvoorspelbare regenval.

Maasai Mara National Park
De grote migratie van Gnoe’s is een van de 7 nieuwe wonderen van de wereld. Nergens in de wereld is er een verpla
atsiTanzania olifantenng van dieren zo immens als deze migratie, van meer dan twee miljoen dieren, die van het Serengeti National Park in Tanzania naar de groenere weiden van het Maasai Mara National Reserve in Kenia, gedurende juli tot oktober. De migratie gaat ondermeer door de Mara rivier, in het Maasai Mara National Reserve, waar de krokodillen deze prooi opwachten. Een spektakel om te zien als de dieren proberen dkee rivier over te steken in hierin slagen. In het Maasai Mara National Reserve worden zij opgejaagd, achterna gezeten en achterhaald door grotere carnivoren. De Maasai Mara heeft tevens de grootste dichtheid aan leeuwen in de wereld.

Dag 7: van Maasai Mara naar de Serengeti
Deze dag rijdt u van het Maasai Mara naar het schitterende Serengeti National Park. Onderweg passeert u de grens van Kenia met Tanzania en helpt de driver/guide u met de procedures bij de grensovergang. U verblijft ’s avonds op een Campsite in de Serengeti (op basis van vol pension). Uw avondmaal wordt bereid door uw kok.

Dag 8, 9 en 10: Serengeti National Park
Met ingang van vandaag heeft u 3 volle dagen game drive in het Serengeti park waar u op zoek gaat naar de massa dieren van de Great Migration. U gaat dozijnen dieren ontmoeten zoals gazellen, olifanten, leeuwen, giraffen maar ook geestige maki’s en prachtige vogels zoals de kleurrijke Abyssinian roller.

Deze dagen staan de 4x4 en uw driver-guide weer geheel tot uw beschikking. Meestal zonder bagage en equipment is de auto maximaal flexibel en wordt er in verschillende windrichtingen en op uiteenlopende locaties ‘jacht’ gemaakt op het groot wild en vooral.... The Great Migration. Uw gids zal er alles aan doen om, als de trek zelf en het weer het toelaten, deze indrukwekkende dieren trek live mee te maken. Als alles meezit staan deze dagen in het Serengeti zelfs grotendeels in het volgen van deze trek. En wie weet heeft u zelfs het geluk om ooggetuige te zijn van de spectaculaire rivieroversteek bij de Grumeti of de Mara. Van zonsopgang tot zonsondergang kunt zich dus helemaal onderdompelen in deze magische wereld. U overnacht op een camping met uw eigen kok die de maaltijden bereidt. U bent hier telkens omringd door (migrerende) dieren, savanne en acacia bomen.

Serengeti National park
Serengeti National Park is een vlakte van ongeveer 14.763 km2 die zich uitstrekt tot de grens met Kenia. Een van de mLionooiste plekken van Afrika. Hier leven ongeveer 35 soorten steppedieren zoals het wildebeest en de zebra die te zien zijn in de spectaculaire dierentreks waarvoor Serengeti bekend is. Er is een grote variëteit aan vogels. Dit is een van de beste plekken in Afrika om zowel de leeuw en de cheeta v  an dichtbij te observeren. De enorme open graslanden in dit park behoren tot de mooiste gebieden voor wilde dieren op dit continent. Aanwezig zijn in de tijd dat de dierentreks op hun hoogtepunt zijn betekent een onvergetelijke ervaring.

Dag 11 : naar Arusha
Na het ontbijt ontbijt vertrekt u richting Arusha. Onderweg komt u langse de Ngorongoro Crater en het Manyara Park. Ook kunt u een koffie- of souvernir-stop maken in Karatu of Mto Wa Mbu. In de loop van de middag komt u aan in Arusha. U overnacht het Outpost Hotel in Arusha De kleinschalige lodge biedt u alle comfort en is de ideale plek voor uw eerste nacht in Oost Afrika.

Dag 12 : vrije dag in Arusha
Vandaag is het mogelijk om in Arusha te blijven en de stad te verkennen. Ook is het mogelijk om het Arusha National Park te bezoeken. Verder is er keuze uit een aantal optionele excursies in de omgeving van Arusha.

Excursie OPTIE: Kano-safari naar de Momella Lakes
Geniet van de tropische bergregenwouden en de diverse flora en fauna langs de Momello Lakes met zijn rijke flamingo populatie. Ontdek ook de verborgen baaien waar u buffalo’s, hertebokken, nijlpaarden en verschillende soorten waterhoenen kunt zien. Deze kano-safari is de ideale manier om dit gebied te bezichtigen.

 

Dag 13 optie 1: van Arusha via Dar es Salaam naar Zanzibar
Mocht uw reis hier nog niet afgelopen zijn dan gaat u met het openbaar vervoer naar Dar es Salaam, waar u met de nachtboot zultZanzibar vertrekken naar het heerlijke Zanzibar om hier nog een paar dagen te gaan genieten van zon, zee en strand.

Dag 13 optie 2: van Arusha naar Nairobi en terug naar Nederland
Mocht uw reis hier wel eindigen dan vertrekt u ook met het openbaar vervoer, maar in dit geval naar Nairobi. U zult hier naar het vliegveld gaan om terug te gaan naar Nederland.

 

 

 

 

 

 

Reissom

De prijzen zijn afhankelijk van de groepsgrootte, seizoen en specifieke wensen. Wilt u informatie over de prijzen, neem dan gerust even contact met ons op.


Tanzania Serengeti Flamingo


Testimonials

 • Geweldige wildlife foto's van Tanzania.

  We hebben het helemaal top gehad. Zoals je ziet hebben wij ons goed uit kunnen leven met onze camera!! Bedankt voor het regelen van deze mooie ervaring!!

  Groeten Jordy

 • Alles in kannen en kruiken!

  Beste Markus, onze Tanzania-reis zit erop. Het was een fantastische ervaring. We hebben heel veel dieren gezien en genoten van de prachtige natuur. Heel erg bedankt om ervoor te zorgen dat alles in kannen en kruiken was!
  Vriendelijke groeten,
  Isabel en David

 • zoals gewoonlijk heel goed geregeld

  hoi Markus

  We zijn terug van een mooie reis, die verder zonder problemen is verlopen.
  Ik moet zeggen dat we een uitstekende gids/chauffeur hadden, Julius, een hele leuke vent met humor en heel veel kennis van de dieren en vogelwereld. Ontzettend veel lol met hem gehad.
  Hij was uitermate blij met ons en wij met hem en gaf aan dat hij ons volgend jaar weer wil begeleiden.
  We hebben hele mooie dingen meegemaakt/gezien, dus we zijn al met al heel tevreden en de organisatie was zoals gewoonlijk heel goed geregeld (dank daarvoor)
  3500 foto’s gemaakt dus komende tijd onder de pannen voor een fotoboek:-)

  groetjes mede namens Annelies

 • Geweldige Safari!

  Hi Markus,
  Alles prima geregeld. We hebben een goede gids cq chauffeur. Mooie dagen beleefd en morgen naar Tarangire national Park. Al 400 foto's gemaakt:-) Geweldig!!! Groetjes, familie De Haan (juli 2022)

 • Vier vd big five gezien in Tanzania

  Hoi Markus, We hebben het fantastisch, wat een avontuur!!! Tot nu toe alles top geregeld!! Tis echt genieten hoor. Hebben al vier vd big five gezien!! Gids is ook fantastisch!! Fijne avond, wij zo naar het kampvuur!! Groet Ronald en Bernadette


Terug

Kantoor- & Bezoekadres (op afspraak):
Kleine Gartmanplantsoen 10
(op het Leidseplein, in gebouw van 'de BALIE')
1017RR Amsterdam
Nederland
Webdesign by: Deep Graphic Design

Australië en Oceanië