12-daagse 'Classic Cruise' naar Antarctica


Dag 1: UshuaiaUshuaia, Antarctica

 

Na een heerlijk verblijf in Buenos Aires komt u vandaag aan in Ushuaia. Na aankomst in het hotel kunt u de stad en de omgeving verkennen. U kunt onder andere een uitstap maken rond het Nationale Park van Tierra del Fuego (dat 11 km buiten de stad ligt). U bezoekt hier de meren, lagunes en rivieren (en hun uitstroom naar het Beagle Channel). Verder bekijkt u de andere kenmerken van dit park (dat zo verschilt met de andere nationale parken van het land). U overnacht in een hotel in Ushuaia.

 

NB1: deze dag maakt geen onderdeel uit van uw boeking en dient puur als reissuggestie. Uw programma zoals u dat bij ons heeft aangevraagd begint ‘op de pier’, bij boarding van de cruise.

 

NB2: De reisbeschrijving die u hieronder aantreft is een richtlijn. De precieze route en het programma zijn afhankelijk van het weer, de toestand van het ijs en de mogelijkheden om het dierenleven te observeren. Besluiten worden genomen door de kapitein en de leider van de expeditie, met als doel de beste resultaten te behalen die onder de omstandigheden mogelijk zijn. Het exacte programma wordt elke dag bekendgemaakt.

 

Dag 2: Aan boord!Antarctica, cruise

In de middag gaat u aan boord van het schip en maakt u kennis met de expeditieleiders, de bemanning en de medepassagiers. Zodra het schip het 240 kilometerlange Beaglekanaal en het schilderachtige Machinlay Pass passeert is de expeditie écht begonnen. U verblijft in een Amundsen cabin. Deze cabin heeft een queen size bed en privé faciliteiten. Via het porthole heeft u een geweldig zicht op de ijsformaties en de zee. 

 

Dag 3 en 4: Oversteek van de Drake Passage Drake Passage, Antarctica

Begeleid door zwevende albatrossen, grote stormpetrels en andere zeevogels vaart het schip in zuidelijke richting naar de beroemde Drake Passage. De doorgang is genoemd naar ontdekkingsreiziger Sir Frances Drake die hier in 1578 met zijn zeilschip doorvoer. De Drake Passage markeert de Antarctic Convergence, het grensgebied in het water rondom Antarctica waar het koude en zoute polaire water naar beneden zakt onder het noordelijke warmere water (temperatuurverschil ongeveer 5°). Deze beweging in het water veroorzaakt aanvoer van enorme hoeveelheden plankton en krill dat de basis is van de grote diversiteit aan zeedieren en vogels in het gebied. Daarnaast staat de Drake Passage bekend als een duizend kilometerlange zeestraat tussen Vuurland en Antarctica en is zij berucht om haar gigantische golfslagen. De Drake Passage is de noordelijke grens van het leefgebied van Arctische vogels.

Antarctica

De brug van het schip staat open voor de passagiers. Hier kunt u walvissen ‘spotten’ en genieten van het geweldige uitzicht. Wanneer de eerste ijsbergen in zee drijven en u in de verte met sneeuw bedekte bergtoppen ziet, weet u dat u de Shetland-eilanden heeft bereikt. Deze groep van ruim twintig eilanden werd in 1819 ontdekt door kapitein William Smith aan boord van het zeilschip Williams.

 

Als op de derde dag van de expeditie de weersomstandigheden goed zijn, kunt u onder leiding van stafleden en natuurgidsen de pinguïns en zeehonden gaan bezichtigen.

 

Dag 5 t/m 9: Verkenning van King George Island en het Antarctisch schiereilandAntarctica, King George Island

De komende dagen gaat u King George Island en het Antarctisch schiereiland verkennen. 

 

De zuidelijke Shetland-eilanden staan bekend als dierenparadijs. De miljoenen pinguïns, grote groepen zeehonden, en de – met hun slurf brullende – zeeolifanten, maken de dagen op de Shetland-eilanden onvergetelijk.

 

King George Island is het grootste eiland van de Shetlands. Hier leven grote kolonies pinguïns, kelpmeeuwen, blauwoog aalscholvers, Antarctische sterns en de zuidelijke reuzenpetrels: zeevogels die qua formaat die veel weg hebben van een albatros. Op King George hebben een aantal landen een wetenschappelijk onderzoeksstation gevestigd.

 

De buitengewone geschiedenis van het Antarctische schiereiland geeft u het gevoel getuige te zijn van wat de eerste ontdekkingreizigers hier meemaakten. De bemanning doet zijn uiterste best door de mooiste waterwegen te varen, maar de route is afhankelijk van de ijs- en weersomstandigheden. De Gerlache Strait, de Neumayer Channel en het Lemaire-kanaal zijn nauwe doorgangen met torenhoge rotswanden en spectaculaire gletsjers. Minimaal tweemaal per dag zijn er zodiac-landingen (als de ijs- en weersomstandigheden het toelaten). 

Antarctic

Het schip vaart door een nauwe doorgang de ondergelopen komvormige krater van Deception Island binnen. Het water is door de vulkanische activiteit warm. Het schip zal hier aanmeren zodat u, in de hete bronnen van Pendulum Cove, op het koudste continent op aarde buiten kunt zwemmen!

 

De laatste stop van de cruise is Hannah Point. Hannah point ligt op Livingstone Island, hier treft u grote groepen Macaronipinguïns, Kinband- pinguïns en Ezelspinguïns (Gentoo). Het is de plek bij uitstek om wilde dieren te spotten.

 

Dag 9 en 10: Oversteek van de Drake Passage in noordelijke richting

Vandaag verlaat het schip Antarctica en gaat u terug in noordelijke richting. De twee dagen op zee worden gevuld met een uitgebreid programma aan lezingen. Aan dek helpen natuurgidsen u bij het observeren van zeevogels en walvissen. Mogelijk ziet u de albatros en de zuidelijke reuzenpetrel, een vogel die qua formaat op de albatros lijkt. 

 

Samen met de medepassagiers kunt u nagenieten van uw Antarctica-avontuur. Bultrug- en Minke walvissen zwemmen tegen de richting van het schip in richting Antarctica.

 

Dag 11: Aankomst in Ushuaia

Vroeg in de ochtend arriveert het schip in Ushuaia. U neemt afscheid van uw medereizigers en gaat van boord. Het avontuur dat Gomagma voor u heeft georganiseerd eindigd hier en vanaf nu gaat u op eigen houtje verder. Wij wensen u veel plezier en avontuur toe tijdens het vervolg van uw reis. 

 
Testimonials

  • Antarctica, Argentinië en Chili 32 dagen

    Complimenten voor de goede voorlichting en hulp met het samenstelling van deze fantastische mooie reis!

    Karina & Otto (reis dec2020)

  • Blij:-)

    Wij zijn heel blij met de uitstekende service en empathische benadering.
    Groetjes van Otto en Karina Meijers


Terug

Kantoor- & Bezoekadres (op afspraak):
Kleine Gartmanplantsoen 10
(op het Leidseplein, in gebouw van 'de BALIE')
1017RR Amsterdam
Nederland
Webdesign by: Deep Graphic Design

Australië en Oceanië