Antarctica

 

Deze totale oppervlakte is verdeeld onder een aantal landen, die allemaal een klein stukje bezitten, namelijk Argenitinië, Australië, Chili, Frankrijk, Nieuw-Zeeland, Noorwegen en het Verenigd Koninkrijk. Er wonen geen mensen op Antarctica, maar er zijn wel elk jaar vele onderzoeksstations te vinden. Het feit dat hier geen mensen wonen heeft te maken met de extreme kou en de onbewoonbaarheid van het continent.

 

Antarctica kenmerkt zich door het poolklimaat. De gemiddelde temperatuur ligt in de zomer op -30°C en in de winter op gemiddeld -60°C. Aan de kust liggen de temperaturen wel een stuk hoger dan in het binnenland. Omdat Antarctica helemaal bij de Zuidpool van de Aarde ligt, is het een groot gedeelte van het jaar alleen maar donker en schijnt de zon er niet. Dit is in de periode van 21 maart tot 23 september. Vanaf 23 september tot 21 maart maakt de zon juist weer overuren en gaat hij in het zuidelijkste deel niet of nauwelijks onder. Het gebied kenmerkt zich door de enorme ijskappen, waarvan het ijs soms wel duizenden jaren oud is. Het uitzicht is eindeloos en wonderschoon en er leven mooie diersoorten, zoals verschillende soorten zeevogels, pinguïns, zeehonden en walvissen. Om goed te kunnen overleven op dit continent, leven de dieren langs de kust, dichtbij het voedselrijke water.

 

De beste reistijd voor Antarctica is de periode van november tot en met maart. Het continent heeft geen officiële tijdzone en daardoor wordt over het algemeen de tijdzone van Ushuaia in Argentinië aangehouden. Dat houdt in dat het tijdens onze winter in Nederland daar vier uur vroeger is en tijdens onze zomer vijf uur vroeger. Het continent heeft geen eigen taal en munteenheid.

 

1295360719.JPG 1295360188.jpg 1295360013.jpg
1295360095.jpg 1295360523.jpg 1295360805.jpg
Kantoor- & Bezoekadres (op afspraak):
Kleine Gartmanplantsoen 10
(op het Leidseplein, in gebouw van 'de BALIE')
1017RR Amsterdam
Nederland
Webdesign by: Deep Graphic Design

Australië en Oceanië